- 9 Nisan 2024
- 594
- 366
- 23
- Konu Sahibi kronikmuallime
Arkadaşlar selam kızım 5 buçuk aylık. Sadece memede uyuduğu ve geceleri de uykuya geçerken beni yormaya başladığı için uyku eğitimi vermeye başladım dünden beri. İlk önce gündüzü halledersem geceye sirayet eder pek gerek kalmaz gibi düşünüyorum. Sadece emmeye uyanıyor çok şükür. 4.ay atağı ve diş çıkartma sonrası düzene girdi diyebilirim. Uyku öncesi emzirme, alt değişimi, sohbet ya da sakin bir rutiel yapıyoruz ama yatağına koyunca çığlık çığlığa ağlıyor . Yatakta biraz sakinleştiriyorum olmazsa kucağıma alıp sakinleşince geri koyuyorum. Dün baya kolay uykuya daldı. Sadece 10 dk uyuyan bebek ilk uykusunu 30 ikincisini 50 üçüncüsünü de 1,5 saat yaptı şok oldum. Bugün de ilk uykusunu 1 saat ikincisini de 1,5 yaptı. Çok mutluyum ama dalana kadar kıyameti kopartıyor. Yanında ayrılmıyorum sarılıyorum saçını seviyorum çok ağladığında kucaklıyorum sakinleşince de geri koyuyorum. Zamanla desteğimi azaltırım travma olmadan olabildiğinde yumuşak olsun istiyorum ama bu çığlık kıyamet ağlaması normal mi? Profesyonel uyku eğitimi alan arkadaşlar yazabilir mi? Ya da deneyimi olan? Rehber öğretmen olduğum ve anaokulunda da çalıştığım için zamanında çocuk psikolojisini biliyorum ona göre bir metot uyguluyorum fakat anne olunca aklımda sürekli acaba doğru mu yapıyorum düşüncesi gitmiyor. Destekleriniz için teşekkür ederim.
Bir de çok az ve sık emiyor sizin bebekleriniz de böyle mi?