Uyku esnasında yağ yakmak

OykuLock

Masalın Yokmuşu~
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
34
89
31
Umarım daha önce tavsiye edilmemiştir. Öncelik ile arattım fakat bulamadım.

Size, zaten çok fazla kilom olmadığı için, kilo vermemin imkansız olmasına rağmen, bana bir kaç kilo vermede yardımcı olan (ki bu kiloların çoğu yağ (!)) bir yöntemi takdim etmek istiyorum.

Başlıktan da okuduğunuz üzere, yağ yakma uyku esnasında gerçekleşiyor ve pek de yormuyor.

Bunun için uymanız gereken bir kaç kural var. Size öncelikle kendi yöntemimi anlatıp, sonralıkla yöntemin kaba taslak uygulamasını yazacağım.

Bana dair; 174 boyunda kilosu 66-67 arasında olan ve bunu bir türlü düşüremeyen 22 yaşında bir genç kız.
Kilom fazla olduğundan değildi bu çabam, daha çok basenlerimde sorun var (ki o sorunlar hala geçmiş değil).
Yağlarımdan kurtulmak için spor yapmam gerekiyor, fakat zaman, fırsat, bahaneler...
Diyetler ile veya yemeyerek halletmeye çalışmalarım da başarısız sonuçlandı. Ne zaman tartıya çıksam değişmedi kilo.

Bir pazartesi başladım ve yaklaşık 2 hafta boyunca devam ettim.

Kahvaltıda 2-3 dilim reçelli veya nutellalı ekmek yedim ve şekerli çay ile eşlik ettim.

Öğle yemeğinde balık/kırmızı et/tavuk veya hindi göğsü/yumurta + haşlanmış sebze/yoğurt/salata + patates/makarna/pilav yedim.
-Bu öğünü istediğiniz gibi kombine edebilirsiniz. Gördüğünüz gibi gayet doyurucu bir öğün.

Akşam yemeğinde ise yumurtalar, peynirler, yoğurtlar, tavuk/hindi göğüsleri, sütler vs.vs.

Zaten farketmişsinizdir, geçerli kural;

-Kahvaltıda bol karbonhidrat (kesinlik ile süt ürünü yok)
-Öğle yemeğinde protein ve karbonhıdrat karışımı
-Akşam ise sadece protein. (kesinlik ile karbonhidrat yok)

Önemli olan bir kural daha var ki o da; yemeklerin arasında en az 4 saat fark olmalı ve en son yemeğinizi en geç akşam 7'de yemiş olmalısınız.

Şimdi çoğumuzda şöyle bir sorun var bir de ''Öğünler doyurucu ama o aralar nasıl geçecek?'' sorunu.
Aralarda elma, dut meyvesi, bol sulu olan meyve ve sebzeler, kuru yemişler ve yağsız bitter çikolata size eşlik edebilir ve kesinlik ile zararsızdır.

Bütün bu yöntem süresi (diyet demiyorum yöntem süresi diyorum, çünkü bunu diyet olarak görmüyorum) tuz, şeker, beyaz un, sıvıyağ ve margarin kesinlik ile YASAK.

Zeytinyağı ve tereyağını seve seve kullanabilirsiniz. Tuz yerine de ben genellik ile bayırturpu ezmesi kullanıyordum.
İçtiğiniz çayları ve kahveleri de sütsüz ve şekersiz içmek alıştıktan sonra o kadar çok hoşunuza gidecek ki ''eskiden çay/kahve içmiyormuşum ben şeker içiyormuşum'' diye düşüneceksiniz.

Kendi kendinizi motive edin, bol bol su için.

Bu yöntem sonucunda uyku saatiniz geldiğinde siz uyur iken sindirim sisteminiz proteinleri sindirebilmek için vücut yağınızı kullanacaktır.

Bu yöntemi sadece kilo vermek istediğiniz sürece değil, bütün hayatınız boyunca uygulayabilir iseniz, gerçekten sağlıklı beslenmiş olursunuz.

Sormak istediğiniz şeyleri buradan sorabilirsiniz, seve seve cevaplarım.

Umarım en azından bir kaç kişiye yardımcı olacak bir yöntemdir:)