uyku problemi çekiyorum =(

Cizirti

Hala muhterem , pek muhterem
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
6.822
14.557
773
Diğer
günaydın hanımlar. size "günaydın", bana "iyi uykular".. Sizler yeni güne uyandınız gece uykunuzu aldınız ohh misler gibisiniz şuan , ama ben bu saat olduğu (08:50) ve daha hiç uyumadım bir ay sonra kpss sınavım var. gereksiz bir stres var üzerimde.. hırçınım , gerginim, saçmasapanım işte.. ve haliyle uykumu etkiliyor bu durum.. son 1 aydır en erken uyuduğum saat 6 haliyle 3-4 gibi uyanıyorum, sonra ev temizliği, yemek, günlük işler falan derken ders geceye kalıyor.. biran önce biyolojik saatimi düzene sokmam lazım sınav günü uyumadan gitmek zorunda kalmaktan acayip korkuyorum.. :18: önerebileceğiniz herhangi bir yöntem var mı ? kaç günde düzene sokabilirim uykumu ? sadece 1 ayım kaldı .. şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler..

Ya doktora gideceksin ilaç ile bu durumu çözeceksin ya da bir gününü feda edip bu akşam saat ona kadar uyumayacaksın. 10da da vurup kafayı yatacaksın.

KPSS belası zor, cok zor. Allah yardımcınız olsun burcu.

çok teşekkür ederim =) geç uyusam da en az 6 saat uyuyorum hani uyuyamama gibi bi problemim yok, saatlerimi ayarlamalıyım. ben de normal insanlar gibi gece uyumalıyım. dediğini yaptım saat 10 gibi yatağa geçtim bi gün, sonra 2 de geri uyandım ve gene sabah 10 a kadar uyuyamadım :44:

Beynin biyolojik ritmi 17 günde düzene girer. O nedenle siz şimdiden erken
uyumaya alıştırın kendinizi. Sürekli yarış atı gibi yarıştırılmaktan ne hale
geldik. Ben de geç uyumaya başladım stresten, üstelik bir de sabahları
iş için kalkmak zorundayım... Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın...

stressss cidden çok zor nişan öncesi gece 3-4 e kadar uyumuyor sabah 6 da kalkıp işe gidiyordum sonra bitki çayı içmeye başaldım bazen melisa bazen rezene çayı hem kaslarımı gevşetip rahatlatıyor hemde uykumu getiriyordu. Bitki çayı deyebilirsin

çok teşekkür ederim arkadaşlar 17 günde düzene biniyor demek. iyi oldu bunu öğrendiğim. 30 günüm var sadece, düzelttim düzelttim yoksa sınava uyumadan gideceğim 1 senem daha boşa gidecek. şuan saat 10:42 ve hala uyuyamadım. son 1 saattir yataktaydım ama dalamadım uykuya. gerçekten çok sinir bozucu bir durum.. gözlerim yanıyor, bedenim uyuşmuş durumda ama tık yok.. geçen sene heyecanıma yenik düşüp sınavda çok berbat netler yaptım, gerçekten emeğimin karşiliğini alamadım. bu sene de aynısı olursa artık aferim bana ! spor yapsam akşam 6-7 gibi işe yarar mı acaba ?

Son düzenleme:

bende akşamları melisa veya rezene çayı içerim. hafiflediğimi hissederim.

doğadan ın RELAX diye bir çayı var. akşam ders çalışman bitince onu da içebilirsin.

tavsiye ederim.

canım saat 10 gibi yatağına gir kesinlikle
yatağa girmeden önce bir bardak koyu ayran iç mutlaka hemen esnemeye başlarsın
bide dediğin gibi akşam üzeri düzenli yürüyüş yap sınava kadar beden yorulur eve döndüğündede ılık bir duş ve bitki çayı iç

sağ olun kızlar umarım başarırım.. saat 11 : 14 bende tık yok. gram uykum yok.. nolacak bu rezil halim bilmiyorum. kendime olan sinirimden, bu hale getirdim ya kendimi, hıncımdan uyuyamıyorum şuan yoksa beden bitik. uyuşmuş durumdayım tuşlara basamıyorum yatağa geçecem şimdi tekrar bi kaç saat uyusam hiç olmazsa.. hafta sonu yayla evine gidip temiz hava alacağım belki orda bi başlangıç yapabilirim.. çok denedim erken uyumayı. vücut öyle bi hale gelmiş ki 12 de uyuyorum gece 2 de 3 te tekrar uyanıyorum cin gibi oluyorum e bari uyanmışken bi deneme çözeyim diyorum böyle yapa yapa bu hallerdeyim..

canım benim ya bu kadar sorun haline geldi demek bu
uzman desteği al canım bak bu kadar emek veriyosun KPSS için
mazallah bir aksilik çıkmasın bu sebepten dolayı

Bende erken yatıp erken kalkmaktan muzdaribim
Saat 23.00 oldumu çalar saat ayarlamış gibi hemen uykum geliyor öyle böyle değil resmen ölüm uykusu
Sarhoşlar gibi sızıyorum ve sevgilimde bu durumdan çoook şikayetçi o gece 1den önce asla uyumaz.
Saatlerce konuşur ve ben çoğu zaman uyurum tlfnda
Ve sabahın 8inde mutlaka ayaktayım hatta çoğu zaman 7de

Ama şöyle birşey var ergenlik zamanı uzun yıllar uyku problemi yaşadım gece 3-4lerde uyurdum
Karanlık ve üç harfliler fobim vardı
Sonra pcden radyo tv açarak ninni misali
öyle uykumu getiriyordum ve birşey daha kesinliklle uyumadan
Güzel şeyler düşün ve hayal et emin ol zamanla terapi gibi gelicektir.

geçmiş olsun canım.. benim de sana tavsiyem uyuma bugün akşama kadar hem iyice uykun gelir hem de uykunun düzene girmesini sağlar inşallah... kpssde de şimdiden başarılar

geçmiş olsun canım.. benim de sana tavsiyem uyuma bugün akşama kadar hem iyice uykun gelir hem de uykunun düzene girmesini sağlar inşallah... kpssde de şimdiden başarılar

yok canım denedim bu tekniği daha önce.. bi gün hiç uyumadım.. ama görsen zombi gibiydim.. ne ders çalişabildim ne başka bişey.. telefonda bile konuşamadım.. akşam 9 gibi dayanamadım ve uyudum sonraaa 12 de tekrar hortladım :2: ve sonuç aynı.. şimdi gene uyumasam ders de çalişamicam bütün gün.. sonra akşam uykum gelecek ama o uykuyu bünyem öğle uykusu olarak algılıyor sanki bi kaç saat sonra hoop ayaktayım.. bunun çözümü sanırım saatleri yavaş yavaş düşürmek.. birden olmuyor. şoka giriyor vücut.. ahh ahh hep benim hatam hepppp

canım benim ya bu kadar sorun haline geldi demek bu
uzman desteği al canım bak bu kadar emek veriyosun KPSS için
mazallah bir aksilik çıkmasın bu sebepten dolayı

sorma cnm.. 3. girişim olacak bu.. gereksiz yere stres yapıyorum kocaman kızım hala sınav korkusu yaşiyorum.. çok kızıyorum kendime çoook.. denemelerde 110 netten aşaği inmezdim sınavda 73 net yaptım eğitim bilimlerinden.. tutuluyorum resmen.. 1 ay içinde tüm bunlarla baş etmem gerek.. uykumu alamayınca haliyle gerginliğim de artıyor..devlet hastanesinin psikiyatrına gitmeyi düşünüyorum ama şu an için ilaç kullanamam sanırım.. işsiz olunca da psikoloğa falan gitme şansım olmuyor.. yoksa ciddi bi terapi şart bana

neden müzdaripsin canım çok güzel bence. insana gece uykusu lazım. bak gün boyu bedenimizde neler oluyor 06.00: kortizon salgılanmasıyla organizma uyanır. metabolizma hareketlenerek günün işleri için enerji ve proteini hizmete sunar.

07.00: vücut hâlâ zayıf safhadadır. bu nedenle spor yapmaktan kaçının. kalbe ve dolaşıma gereksiz yere yüklenilmiş olur.sindirim organları bu saatte iyi çalışır, güzel bir kahvaltı edin.

08.00: nikotinin sağlığa en fazla zarar verdiği saattir. kahvaltı sigarası damarları her zamankinden fazla daraltır.

09.00: vücudun kuvvetli olduğu saattir. iğne olacaksanız veya röntgen çektirecekseniz en uygun zaman.

10.00: vücut en yüksek ısısına ulaşmıştır,verimliliğiniz en üst düzeydedir. bellek yaratıcı ve dinamiktir. ama 10.00-12.00 arası enfarktüse sık rastlanır.

11.00: vücudumuzun tam formunda olduğu saat. zihnimiz hızlı çalışır ve özellikle hesap işleri zorlanmadan yapılabilir.

12.00: dikkat azalır, uyku basar. midedeki asit fazlalaşır, beyindeki kan azalır.

13.00: vücut formdan düşmüştür. verimlilik gün ortalamasının yüzde 20 altındadır.

14.00: tansiyon ve hormon düzeyi düştüğünden kendimizi bitkin hissederiz.diş hekiminden korkanlar bu saatte randevu almalı. çünkü bu saatte acıyı daha az hissederiz.

15.00: enerjimiz geri gelmiştir, belleğimiz tam formundadır. sabahkinden az olmakla birlikte ikinci
verimliliğe yaklaşırız.

16.00: spor için en iyi saat. tansiyon ve dolaşım çok iyi durumdadır. mide asidini önleyici ilaçların etkisi bu saatte daha verimlidir.

17.00: organların faaliyeti üst düzeyde.kuvvetimiz artar. böbrekler, mesane çok çalışır. akşam üstü
midedeki asit miktarı fazlalaşır. 17'ye doğru mide kanaması geçirenler artar.

18.00: akşam yemeği için iyi bir saattir.pankreas özellikle aktiftir. karaciğer alkole karşı her
zamankinden daha dayanıklı sayılır.

19.00: tansiyon ve nabız tembelleşir. bu nedenle, tansiyonu düşüren ilaçlar konusunda dikkatli
olmalısınız. sinir sistemi üzerinde etkili olan ilaçların tesir derecesi de fazladır.

20.00: karaciğerdeki yağ düzeyi düşer ve kullanılmış kan kalbe tekrar her zamankinden fazla akar. alerjisi olanlar,astımlılar ilaçlarını bu saatte almalı. antibiyotiklerin etkisi de artar.

21.00: sindirim organlarının günlük görevi sona erer. yenen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalır.

22.00: sigara içenler de son sigaralarını içmeli çünkü vücut nikotini daha zor atar.

23.00: tam dinlenme saatidir. organizma stres hormonu salgılamasını durdurur. sakinleşir, gevşeriz. tansiyon ve vücudun ısısı düşer.

24.00: uyuduğumuz sırada deri hücreleri durmaksızın çalışır. ilk rüya safhası başlar.

01.00: vücut kendini uykuya programlar. dikkat azaldığından bu saatte çalışanların hata yapma
olasılığı, iş ve trafik kazaları artar.

02.00: görme duyusu ve refleksler zayıflar. bu nedenle trafik kazalarının çoğu bu saatte olur. vücut soğuğa karşı aşırı hassastır.

03.00: melatonin hormonunun salgılanması tembelleştirir, kararsız yapar. melankolik hissetme artar ve intihar vakalarına çokça rastlanır.

04.00: stres hormonundan enerji kazanırız.enfarktüsler 04.00 - 06.00 arasında özellikle fazlalaşır. çünkü tansiyon oldukça fazla yükselir, kalp damarları çabuk gerilir.

05.00: bu saatte vücuttaki erkeklik hormonu çok fazla salgılanır. stres hormonu gündüz değerinin 6 katına çıkar.kaybolan enerji geri gelir.(alıntı) işte düzenli uyku çok önemli çooook..

Kendini uyumaya şartlama sakın, beynin bunu geri sinyal olarak döndürüyor sana.
İsyankar beyin stres altındasın ve uyuyamadığını düşünüp daha da fazla
strese giriyorsun. Arkadaşların dediği gibi bitki çayları iç. Bir ay boyunca mümkün
olduğu kadar çay, kahveden uzak dur. Ihlamur tüket bol bol, en iyi doğal rahatlatıcıdır.
Rezene ve melisa da tüketebilirsin. Allah yardımcın olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…