Uyku problemi olan bebek anneleri yardım kütfen

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
23
Merhabalar. Benim derdim belki bir çok kez işlendi ama benim başıma yeni geldiği için yine de sormak istiyorum. Öncelikle herkesin yavrusunu Rabbim bağışlasın.
Bebeğim 8.5 aylık.gece uykusu çok sorunlu.10 kez uyanır emmeden de asla uyutamam.ağlayarak uyanır. Beşiğinde bir de tırmanıp ayağa kalkmaya çalısıyor. Bakıyorum beşikte ayakta ağlıyo ya da debeleniyor. Hareketli bir kızım var. 4 aylık dönmeye başladı. O zamandan beri gece uykuları haram oldu bana. Dönüp dönüp uyanıyordu .Şimdi de dönüp kalkıp uyanıyor .Ne yapıcam ben? Aynı durumu yasayan anneler lütfen cevap verin. Bir gece deliksiz uyumak istiyorum ya sadece bir gece. Gündüz o uyurken beni uyku tutmaz uyuyamam. Gündüz uyutmak da zor. Gece uyutmak da zor. 2 saati bulur uyutmam. Neden böyle oluyor ya bu durumu kabullenmelimiyim ne zaman düzene girecek.kafamda deli sorular.

Merhaba, gece beslenmesini kestiğinizde daha rahat edersiniz. Geceleri açlıktan değil de alışkanlıktan kalkıyor bebekler belli aydan sonra. Ben kızımda gece beslenmesini kesince biraz rahatlamıştım. Kızım halaa çok hareketli ve uykuyu sevmez ama daha düzenliyiz şükür.

peki gazdan uyumuyor olabilir mi?
normalde 3 saatte bir beslemek gerekiyor,
hatta o aylarda 4 saatte bir bile olabilir.
siz eger her uyandiginda emziriyorsaniz gaz olusuyor ve bu da uyandiriyor olabilir.

kisir dongu olusuyor bu durumda da.

ben gece emzirmesini kesene kadar 3 saatte bir emzirdim,
daha erken uyandigi zamanlarda da baska sekilde uyutmaya calistim, uyutamiyorsam esime devrettim,
cunku bizde gaz problemi vardi, doktor ozellikle uyarmisti.

Gece beslenmesini kesince uyanınca masıl uyuttunuz benimki emmeden uyumuyor malesef
Benimki de aynıydı mahvoluyordum. Tracy Hogg'un kitabındaki 'şşşş pat' yöntemini kendi aileme uyarlayarak denedim. Ki benim kızım çok hırçın. Sabredince başardım bu yöntemle. Babası da yardımcı olabilirse harika olur.

Olabilir gaz ama 8.5 ayda hala sürer mi gaz problemi. Bazen gazını çıkartıyor farkediyorum ama 10 uyanmasının 1inde diyeyim. Çıt çıkarsan uyanır. Emmeden de uyumaz. pışpışla vs ile uyutmayı denedim ama daha beter oluyor bu sefer hem işe yaramıyor hem uykuya dalma süresi uzuyor hem boşa stres oluyorum. Emzirip birkaç dakika tekrar yatırıyorum.

Uyumayı öğrettikten sonra uykuya dalma süresi kısalmaya başlıyor. Uyku eğitimi şart. Uyku konusunda çok çeken bir anne olarak herkese anlatıyorum.

Şşş pat yöntemi falan işe yaramıyor. 4 5 aylıkken 1 saat ayakta sallanarak emziriyordum. Sükür onu bıraktık çünkü ağılasınca çok zorlandım. Şimdi kucağımda oturup salınarak emzirip uyutuyorum.

Uyumayı öğrettikten sonra uykuya dalma süresi kısalmaya başlıyor. Uyku eğitimi şart. Uyku konusunda çok çeken bir anne olarak herkese anlatıyorum.
Uyku eğitimini denedim bir gece çok bunaldım 5 dakika dayanabiildim ağlamasına bana göre değil malesef

Gece beslenmesini kesince uyanınca masıl uyuttunuz benimki emmeden uyumuyor malesef

Gece uykusundan 2 saat once karnini guzelce doyurup ilik dus alip yatirirdim.
Eger gece uyanirsa azcik su verip emzigini veriyordum.
Benim sansim kizimin emzik kabul etmesiydi, oglum asla almadi mesela emzik.
Birde ben 10 ay itibariyle ikisini de yanima aldim.
Simdi ise iki kardes beraber ayni yatakta uyuyorlar,hatta biri olmadan digeri yataga girmiyor.

Bu dert değil mi şimdi kv kp görüce konuları dertte benim 8 aydır yasadığım uykusuzluk dert olmuyot mu? Mune burda kaç kişi görüp de yardımcı olacak bana. Sucuklu tost bile dert ama benimki şımarıklık galiba.

Emzik almıyor kızım. Yanıma yatırdığım zamanlar da oldu ama artık çok hareketli cesaret edip yanıma yatıramam. Yanıma yatırdığımda da put gibi uyurdum. Yatagın gıcırtısından uyanırdı çünkü

Ben yanından ayrılmadan, sevgi sözcükleri ve onu seve seve, aşırı ağlatmadan yapmıştım. Ağlatmaya karşıyım.
Ben elini tutup sevgi sözcükleri vs söyledi şşş pat yaptım daha beter ağladı. Herkesin bebeği farklı işte. Ortalığı yıkarcasına ağladığı için 5 dakika anca katlanabildim bu duruma

Merhaba,
konunuz dert elbette ama anne çocuk bölümüne ait bir dert, tost konusu taşınmamış olsa size hak verirdim ama o topikte taşındı, ayrıca üyeler konuları ilgili bölümlere açmalıdır, konular doğru bölümlere açılmazsa moderatörler konuyu taşır ve konularını ilgili bölüme açmamakta ısrar edenlere konu dışı uyarısı verilir.

5- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu? , arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi, orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerede aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs" bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır. Açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu taşınır ve üye konu dışı uyarısı alır.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bdv-bolum-kurallari-lutfen-okuyunuz.737655/

İnsanlar ilgili bölümlerde cevap alamadığı için bdv ye açıyor konularını. Bunu siz benden daha iyi biliyorsunuzdur. Bdv ye neyin dahil edilip edilmeyeceğini yeniden gözden geçirmenizi talep ediyorum. Benim kişisel görüşüm anne çocuk konuları da bdv ye girmeli. Çocuk büyütürken yaşanan problemler kaynanamgillernen şunu şunu yaşadım probleminden daha önemli bir sorun. Kişisel olarak benim böyle bir talebim var. Böyle taleplerde bulunabiliyormuyuz değerlendiriyormusunuz bilmiyorum ama ben yine de dile getirmiş olayım. Gerisi sizin bileceğiniz iş Mune hanım

Aynısı benim derdim :/ 19 aylık oldu çare bulamadım.Gece beslenmesini kesmek istedim ortalığı ayağa kaldırdı.Emzik de almıyor.Sütten kesince rahatlarsın diyorlar ama kızım kendi kendine uyumayı bilmiyor.Ne yaparım bilmiyorum .

Gündüz de bendeyse emerek uyuyor.Büyüklerdeyse ayakta sallanarak ya da bebek arabasında gezerek.Çok dertliyim

Her bebegin uykuya dalma sekli farklidir bir bebegin zaman gectikce uykuya dalma sekli de degisir kizim ilk zamanlarda emerek uyuyodu sonra ayagimda salliyordum simdi ya muzikle omzumda sallanarak ya da emerek uyuyor. Uyku egitimi her bebege gore degil ben de yapamadim. Nasil uyumak istiyorsa ona yonelmek gerekir ayrica yarim saat sonra hala uyumamissa uyku icin zorlamamak gerektigini okumustum. Her surec zor yemek ve uyku en zoru

Sizde kendimi görüyorum. Benim de korkum o aylarda da uyumaması. Şimdi çaresini bulmak lazım ama nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…