Uyku sorunu artık beni bunaltmaya başladı

Uyku ile ilgili sorunlar eğer fizyolojik bir sebep yoksa çözülebilir.
Genel bir öneri; bebeğinizle iletişim kurduğunuzda gerçekten onunla bağ kurun "an"da kalın. onun gözlerinin içine bakın, onunla ilgili duygularınızı, onu ne kadar çok sevdiğinizi aklınızdan geçirin. onunla gerçekten ilgilenin. eğer bebeğinizle ilgileniyor gibi görünüyorsanız ancak aklınız başka yerlerdeyse, başka düşünceler zihninize doluyorsa ya da başka şeylerle ilgileniyorsanız (onu emzirirken telefonunuzu kurcalamak gibi) bebeğiniz bunu hisseder. eğer dikkatinizi toplayamamak ve "an" da kalmakla ilgili bir sorununuz olduğunu düşünüyorsanız yoga ve meditasyon işinize yarayabilir. bunu yapmazsanız bebeğiniz sizden gerçek ilgi ve sevgiyi bir türlü göremediği için gece sık sık uyanarak sizi ister.
devamı blogumda

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde öyle yapmaya çalışıyorum karşımda büyük biri varmış gibi konuşuyorum detlesiyorum sakalasiyoruz kızımla o da anlıyor zaten maşallah

Merhava arkadaşlar 25 aylık bir kızım var allahım ömrünü uzun etsin. Bizim küçüklükten gelen bir uyku sorunumuz var artık iki yaşında kendisi uyusun istiyorum ama yok önceden sadece sallanmak isterdi şimdi ise telefonu istiyo video açıp izlerken uyumak istiyo ve sürekli kaçıyo. yatağında kendisinin uyuması için ne yapabilirim lüften yardım edin. Onu uyutana kadar çok yoruluyorum

Merhava arkadaşlar 25 aylık bir kızım var allahım ömrünü uzun etsin. Bizim küçüklükten gelen bir uyku sorunumuz var artık iki yaşında kendisi uyusun istiyorum ama yok önceden sadece sallanmak isterdi şimdi ise telefonu istiyo video açıp izlerken uyumak istiyo ve sürekli kaçıyo. yatağında kendisinin uyuması için ne yapabilirim lüften yardım edin. Onu uyutana kadar çok yoruluyorum
Bence ağlasa da hemen yanına gitme. Alışacaktır, sabırlı ol derim.

COK BASIT, yatagina atiyorsun kapiyi kapatiyorsun odadan cikiyorsun.
Tabi anne yuregi biraz, burkuluyor ama biraz sabir.

benim kizim ilk gun 45 dakika agladi, sanirim 7 aylik falandi ...

Merhaba arkadaşlar, benim de 4.5 aylık oğlum var. Uyku artık işkenceye dönüştü. Gece gündüz aynı. Gündüz 2 saat uyuyacaksa o iki saati ayağımda geçiriyor bıraktığım an uyanıyor veya en fazla 15 dk. Gece uykusuna da kucağımda yatırıp koyuyorum fakat saat başı uyanıyor. Gece 12-1 den sonra da film kopuyor Zaten. Tekrar ayağıma gelmek istiyor. Bütün geceyi ayağımda geçiriyoruz. Zombi gibi oldum. Her yerim ağırıyor. Psikolojim alt üst oldu. Allahtan ücretsiz izin aldım. Eşimle de sadece akşam 1-2 saat görüyoruz birbirimizi. Patlamak üzereyim.

Tracy hogg un yatır kaldırı deneyeyim dedim. İlk uygulamada 45 dk da uyudu ama o 45 dk boyunca ağladı fakat ne ağlama. Zaten sonunda ağlamaktan yorulup uyudu. Ben de sanırım 200 kez yatır kaldır yapmışımdır belim koptu eğilip kalkmaktan. Sonra ikinci uykumuzda dedim bu sefer 30 dk ya düşer inşaallah. Bir başladık aman Allahım çocuk ağlamaktan kalp krizi geçirecek sandım. Ağlama derecesi inanılmaz arttı ve yatır kaldır maceramız burada son buldu.

Uykusu geldiğinde ağlıyor öyle karnını okşayayım dursun dalsın falan mümkün değil. O kadar hevesleniyorum ki uyuyan bebeklere. Bizim civciv ne arabada uyuyor ne yatağında ne evde ne sokakta. Yaşadığım yerde uyku eğitimi veren olsaydı çoktan çalmıştım kapısını

Merhaba arkadaşlar, benim de 4.5 aylık oğlum var. Uyku artık işkenceye dönüştü. Gece gündüz aynı. Gündüz 2 saat uyuyacaksa o iki saati ayağımda geçiriyor bıraktığım an uyanıyor veya en fazla 15 dk. Gece uykusuna da kucağımda yatırıp koyuyorum fakat saat başı uyanıyor. Gece 12-1 den sonra da film kopuyor Zaten. Tekrar ayağıma gelmek istiyor. Bütün geceyi ayağımda geçiriyoruz. Zombi gibi oldum. Her yerim ağırıyor. Psikolojim alt üst oldu. Allahtan ücretsiz izin aldım. Eşimle de sadece akşam 1-2 saat görüyoruz birbirimizi. Patlamak üzereyim.
Doğumunuz ve hamileliğiniz nasıl geçti. Bir komplikasyon yaşandı mı?

Hamileliğimin ilk 4 -5 ayı kusma ile geçti fakat gerisi rahattı. Doğumum da zamanında normal doğum ve doğal doğum. Yani epidural yok suni sancı yok ebelerin karına bastırması gibi müdahale yok. Tek problem aşırı gazlı bir bebekti ve bu sebeple belki yanlış alışkanlıklar edindirdik ( sallama gibi...) bilemiyorum.

Hamileliğimin ilk 4 -5 ayı kusma ile geçti fakat gerisi rahattı. Doğumum da zamanında normal doğum ve doğal doğum. Yani epidural yok suni sancı yok ebelerin karına bastırması gibi müdahale yok. Tek problem aşırı gazlı bir bebekti ve bu sebeple belki yanlış alışkanlıklar edindirdik ( sallama gibi...) bilemiyorum.
gaz sorunu yaşayan bir bebeği sakinleştirmek çok zordur malesef. geceleri uykusunda bile ayaklarını gerer ıkınır sonunda da uyanır. bebekler için dünya çok karmaşık ve yorucu, kendilerini rahatlatmak için ağlamaya ihtiyaç duyarlar. ağlarsa onu başka şeylerle oyalamayın, kucağınızda ağlasın ve bedenindeki stresi atsın, mümkünse sürekli kucağınızda tutun, sizin sıcaklığınıza ihtiyacı var, yumuşak sesle onunla konuşun, mırıldanın. uyku zamanı gerilmeyin siz de, bebekler annelerinin ruh halini hisseder, o da gergin olur. kucağınıza yatırarak ya da yanınıza yatırıp pışpışlayarak uyutun. bu süreçte kızmayın, bağırmayın, söylenmeyin bebeğe. onun sadece annesinin sevgisi ve sıcaklığına ihtiyacı var. uyku eğitimleri çocuğa faydadan çok zarar verir.
benim kızım da aşırı gazlı bir bebekti ve her uyku tam bir maceraydı. ama ben sakinsem o da sakin, tüm gün onunla çok ilgilendiysem, beraber oyunlar oynayıp fiziksel temasta bulunduysak, bol bol sarıldıysak daha kolay uyuyor.

kolaylıklar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyeleriniz için teşekkürler :) pışpışlamak yeterli olmuyor pek ama ayakta hem yürüyüp hem pışpış yapıyoruz, o şekilde uyuyor. Bir de yatma şeklî sıkıntısı çekiyoruz bu ara. Yüz üstü yatıyor ama artık bundan hoşlanmıyor sanırım. Yan veya sırt üstü yatırdığım anda da uyanıyor. Allah bana ve benim gibi annelere sabır sebat sükunetlik versin inşallah :)

Tavsiyeleriniz için teşekkürler :) pışpışlamak yeterli olmuyor pek ama ayakta hem yürüyüp hem pışpış yapıyoruz, o şekilde uyuyor. Bir de yatma şeklî sıkıntısı çekiyoruz bu ara. Yüz üstü yatıyor ama artık bundan hoşlanmıyor sanırım. Yan veya sırt üstü yatırdığım anda da uyanıyor. Allah bana ve benim gibi annelere sabır sebat sükunetlik versin inşallah :)

göğsünüze yatırıp uyutmanızı öneriyorum. hem böylece sırtını ovalayıp onu rahatlatabilirsiniz, gazını azaltabilirsiniz.
uykusuzluk gerçekten çok zor. hem bedensel hem ruhsal anlamda insanı çok olumsuz etkiliyor. ama geçecek bunu unutmayın.

Bende dün gece aynısını yaptım için gitti ama ağlamaya bıraktım yoruldu uyudu işkenceden başka bisey değil karnı tok altı temiz surubunu içmiş gel-gelelim uyumuyor icim gitti ama almadim ağladı ağladı yarım saat falan sonra kendisi uyudu

Yaptığınız şey pek doğru değil ama. Yarım saat kendi haline ağlayınca terk edilmiş hissi oluşuyor ve sonrasında yanından 1 sn dahi ayrılsanız yaygarayı koparacak duruma geliyor tabi psikolojisinn bozulması da cabası. Zaten benim yaptığım şeyler de doğru değil ama en azından ağlamasnlar, kıyamıyorum ben :(

Back
X