uyku sorunu

Milana22

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
16.160
65.350
598
herkese iyi aksamlar

yaklasik 2 saattir 11 aylik bebemi uyutmaya calisiyorum en sonunda kafayi yiyip kactim odadan

ikinci cocugum ama ilkinde de becerememistim bu uyku mevzusunu , buna hamileyken cok kararliydim yataga almiycam besigine alistiricam diye yine beceremedim

hanimefendi yataginda yatmiyor , bu zamana kadar bizim yatakta yatti ama bir hafta once saglam bir sekilde dusunce ve solugu acilde alinca 1 haftadir yatagina alistirmaya calisiyorum

internetteki tum uyku sitelerini inceledim , tum yontemleri okudum ama yapamiyorum aglamasina dayanamiyorum

yok mudur bunu aglatmadan cozmenin bir yolu? cok yoruldum artik , yardim istiyorum

konu buyuk ihtimalle tasinacak ama bdv de cok guvendigim anneler var , daha cok anne gorup yardim etsin doye biraya actim cidden zombie modundayim artik

instagramdaki baldan_anne sayfasına bak derim

Tracy hogg denedin mi?

Ben ikisinde de tracy tarzı takılıyorum, ikincide tutturdum sanki.

Doğduğu andan itibaren alıştırmanız gerekiyordu.

Ben anne değilim ama annem her zaman 3'ünüz çok huzurlu çocuklardınız der durur.

Bunun sebebi; yurt dışında doğum yapan kadınların evine direkt pedagog gönderirler ve öğretir doğru düzgün genç annelere...

1: hemen kendi beşiğinde yatırın (sallamayın çocuğu vs...)
2: gece kaldırmayın çocuğu (örneğin emzirmeyin, altını değiştirmeyin)
3: ağlarsa ışığı yakmayın, uzaktan ateşi var mı sadece kontrol edin.

Aklımda bunlar kaldı sadece.
Anneme sormam lazım bir daha.

bunu paylasmak istedim arastirin isterseniz ben uygulamadim ama bi bayan paylaskis 9 aylik bebegim var benimde cok kolay degil sabirli olmak lazim sadece bunu soyleyebilirim

Sizinle yatarken Nasıl uykuya geçerdi

Benim velet 30 ay emerek uyudu da

Uyut sizin yatakta götür yatağına

Benimki hep kendi yatağında uyudu ama öyle yatıp uyumadı memede uyur koyardım

Kreşte uyudu yatakta yatıp sonra da kitap okuyup uyumaya geçtik zaten

Valla biraz acımasız gelecek annelere ama ben bebeğimi beşiğine bıraktım 4. Ay ilk 3 gün 15 dk ağladı, sonra alıştı. 7. Ay tekrar bozuldu, meme bağımlısı oldu, sabaha kadar yrım saatte bir emiyordu. 8 aylıkken meme ile uykuyu ayırdım, hafif bir masaj, uyku tukumunu giymesi ve camdan karanlığı 2-3 dk izletip akşam olduğuna ikna etme seansından sonra ytağına bırakıyorum ve uyuyor. Geceleri 10-11 saat kesintisiz uyuyor. Uyku geçişlerinde ınk mınk edip geri dalıyor tekrar. Bizim sorunumuz erken yatma ve erken kalkma. Akşam 19 da uykusu geliyor, sabah 6 da kalkıyor. Başlarda, büyüdükçe geçer dedim ama adam 10 aylık olacak hâlâ sabah 6 da dikiliyor. Buna da çözümü olan varsa bekliyorum.

Anneniz cok sansliymis huzurlu bebekleri oldugu icin ama bebek huzursuzsa istediginiz kadar alistirmaya calisin isler pekte disardan boyle yapin sunu uygulayin demek kadar basit olmuyor malesef

hic sallamadim cok karsiyim sallanmasina , ama gece emzirmemem mumkun degil bi kere bile olsa uyanip emiyor , valla keske burda da olsa o pedagog ebe vs yontemi , uyku konusunda gercekten ihtiyacim var :)

iste emerek uyuyor kendi yatagina biraktigim anda siren gibi otmeye basliyor
abisi de boyleydi bunu da boyle alistirdim maalesef
hani yine emsin ama yatagina koydugumda uyanmasin istiyorum ama saniyesinde uyaniyor ve bagirmaya basliyor

hic sallamadim cok karsiyim sallanmasina , ama gece emzirmemem mumkun degil bi kere bile olsa uyanip emiyor , valla keske burda da olsa o pedagog ebe vs yontemi , uyku konusunda gercekten ihtiyacim var :)

Bu gece emme olayı ilginç

Mama yiyen bebekleri 6 aylık olunca gece beslemiyorlar

Ama benimki yollarca aynı düzende emdi iki aylıkken de iki yaşındayken de gecede 3 kere hem de aynı saatte kalkar emerdi

iste ben aglatamiyorum sorun bende sanirim , herkes bi metot secip onu uyguluyor ben beceremiyorum , iki saat uyudu benim kucagimda simdi getirdim asagida oynuyo bicir bicir kafayi yemek uzereyim

Oncellikle her bebek farklidir bunu kabullenmek lazim.uyku kesinlikle egitim verilerek yapilacak bir konu degildir.uyku duzeni olusturabilirsiniz ama.mesela bende kizimi emerek uyutuyorum yatagina koydugumda bi dk falan salliyorum.keske yapmasaydim ama oldu bi kere.yavas yavas bu aliskanligi biraktik cok sukur.sizin yataginizda nasi yatiyo ki araniza mi aliyosunuz.

aglatiyo o da , benimki yatagima koydugum anda siren gibi otuyo dayanamiyorum ki hemen aliyorum kucagima geri

Zaten öyle yapın diyor.
Ben neler yaptım o dönem yazayım, belki fikir olur, çoğu bildiğin şeylerdir.

Öncelikle ışık yok, bez vs değiştirmek gerekirse de loş ışıkta.
Ninni veya ritmik cümleler dışında konuşma yok.
Ben uyutuyorsam uyuyana kadar ben, eşimse eşim, arasa kişi değişmiyoruz.
Göz kontağı kurmuyorum, çünkü benim sıpa gülmeye başlıyor, tüm uyku ritüeli iptal sonra.
Çok yorulmadan yatırıyorum, yorgunken uyutması daha zor, tracy 2. Esnemesinde yatağında olsun diyor.
Ağladığında kucağıma alıp sakinleştirip yüz üstü yatırıyorum, sırtına hafif masaj yapıyorum, böyle sessiz sessiz ağlar gibi yapıyorsa dokunmuyorum, öyle uyuyor, eğer ağlamaya devam ederse gene kucakta. Uyuması çok uzun sürerse su teklif ediyorum.
Tracy ile ikinci haftanın sonunda kucağa almadan kendi kendine uyumaya başlamıştı, ben tabi hep başındayım.

Bu büyük sıpaydı.
Küçükte daha planlıydım, erken yatağını ayırdım, o daha kolay alıştı kendi kendine uyumaya.

Her gün aynı saatte mi yatıyor acaba o önemli oluyor bebekler için kızına ben şu şekilde yaptim ama 18 aylıktı ve delirmek üzereydim aynı saatte besigine koydum yanına bir ninni başlardı ağlamaya ama yarim saat belki ağladı 1 hafta savaştım sakince optim okşadım en sonunda 20 dakika 10 dakika derken ağlamadan uykuya geçti ama bir sabir süreci var ıste ve bazı bebekte çok direniyor gerçekten şimdi oğlum 16 aylık bende düşünüyorum başlamayı da hiç takmiyo adam beni

Bu gece emme olayı ilginç

Mama yiyen bebekleri 6 aylık olunca gece beslemiyorlar

Ama benimki yollarca aynı düzende emdi iki aylıkken de iki yaşındayken de gecede 3 kere hem de aynı saatte kalkar emerdi
benimkiler de oyle , illa emecekler gece
oglum 30 aylik olana kadar emdi ve oyle uyudu , bu da oyle olacak diye korkuyorum

iste emerek uyuyor kendi yatagina biraktigim anda siren gibi otmeye basliyor
abisi de boyleydi bunu da boyle alistirdim maalesef
hani yine emsin ama yatagina koydugumda uyanmasin istiyorum ama saniyesinde uyaniyor ve bagirmaya basliyor

Nasıl emiyor yani sizin yatakta uyurken yatıp da mı emiyorsunuz

Kucakta emzirip sıcakta uyurken birden soğuk yatağa koyunca ürperip uyanıyorlar

Bir de yatağı parmaklıklı olup yukarıdan bırakıyorsan da uyanıyor

Gerekirse emzirirken penye battaniyesinin üzerinde emzir yatağa koyunca aynı doku ve sıcaklığı devam etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…