uyku sorunu

Oncellikle her bebek farklidir bunu kabullenmek lazim.uyku kesinlikle egitim verilerek yapilacak bir konu degildir.uyku duzeni olusturabilirsiniz ama.mesela bende kizimi emerek uyutuyorum yatagina koydugumda bi dk falan salliyorum.keske yapmasaydim ama oldu bi kere.yavas yavas bu aliskanligi biraktik cok sukur.sizin yataginizda nasi yatiyo ki araniza mi aliyosunuz.
daha fena 11 aydir kocamla ayri yatiyoruz
ben veletle yatiyorum kocam yanliz yatiyor
durum feci yani :(

Nasıl emiyor yani sizin yatakta uyurken yatıp da mı emiyorsunuz

Kucakta emzirip sıcakta uyurken birden doğum yatağa koyunca ürperip utanıyorlar

Bir de yatağı parmaklıklı olup yukarıdan bırakıyorsan da uyanıyor

Gerekirse emzirirken penye battaniyesinin üzerinde emzir yatağa koyunca aynı doku ve sıcaklığı devam etsin
cok komik bi durum kucakta emzirip kendi yatagima birakirsam uyanmiyor
kucagimda uyutup besigine birakirsam uyaniyor , besigine rahatsiz etmeyecek bir battaniye de serdim soguk gelmesin diye yine de uyaniyor
hatta az once besige memedeyken biraktim belim koptu resmen , o besikteyken iki buklum biraz daha emzirdim memeyi cektigim anda yine yaygara koptu
ama yatagima biraktigimda uyanmiyor

iste ben aglatamiyorum sorun bende sanirim , herkes bi metot secip onu uyguluyor ben beceremiyorum , iki saat uyudu benim kucagimda simdi getirdim asagida oynuyo bicir bicir kafayi yemek uzereyim
Milana sevgili güzel anne, benim danayı ayırmadan önce beşiğine, son akşam yani, sabaha kadar emdi, emdi, emdi. Yani uykuya direndi. Meme ağzından düşünce ağladı. Ynımda yatırmıştım. Sabah her yerimin tutulduğunu görünce ve çocuk da uykusuz haliyle, bu böyle olmaz dedim. Ben bu çocuğun hiç sabaha kadar kesintisiz uyuduğunu görmemiştim şu zamana kadar ama kararlı olunca, ağlamalara pabuç bırakmayınca çocuk geceleri beşiğinde huzurla uykuya dalmaya başladı. Sana tavsiye ediyorum. Ama hâlâ sabrın varsa eski usul devam et. Benim sabrım bitmişti ve uykusuzdum.

daha fena 11 aydir kocamla ayri yatiyoruz
ben veletle yatiyorum kocam yanliz yatiyor
durum feci yani :KK43:
Kotuymus gercekten.soyle bi yontem deneyin sutunu kucaginizda icirin mumkunse ninni dinlettirin.uyudugunu dusundukten sonra emmesine devam edin bi on dk daha emsin tam uykuya gecsin.sonra yavasca yataga birakin ama ninni devam etsin.aglarsa yeniden yapin taki uyuyana kadar elbet pes edecek

Valla biraz acımasız gelecek annelere ama ben bebeğimi beşiğine bıraktım 4. Ay ilk 3 gün 15 dk ağladı, sonra alıştı. 7. Ay tekrar bozuldu, meme bağımlısı oldu, sabaha kadar yrım saatte bir emiyordu. 8 aylıkken meme ile uykuyu ayırdım, hafif bir masaj, uyku tukumunu giymesi ve camdan karanlığı 2-3 dk izletip akşam olduğuna ikna etme seansından sonra ytağına bırakıyorum ve uyuyor. Geceleri 10-11 saat kesintisiz uyuyor. Uyku geçişlerinde ınk mınk edip geri dalıyor tekrar. Bizim sorunumuz erken yatma ve erken kalkma. Akşam 19 da uykusu geliyor, sabah 6 da kalkıyor. Başlarda, büyüdükçe geçer dedim ama adam 10 aylık olacak hâlâ sabah 6 da dikiliyor. Buna da çözümü olan varsa bekliyorum.

Ama düzenleri bu şekilde normali bu yani,:))

Bak benimki 4 yaşında, hala sabahın 6sında ayakta, bari pazar yatalım diyoruz, cık olmaz.
Bir tek havanın kapalı olduğu günlerde geç kalktıkları oluyor arada.

Zaten öyle yapın diyor.
Ben neler yaptım o dönem yazayım, belki fikir olur, çoğu bildiğin şeylerdir.

Öncelikle ışık yok, bez vs değiştirmek gerekirse de loş ışıkta.
Ninni veya ritmik cümleler dışında konuşma yok.
Ben uyutuyorsam uyuyana kadar ben, eşimse eşim, arasa kişi değişmiyoruz.
Göz kontağı kurmuyorum, çünkü benim sıpa gülmeye başlıyor, tüm uyku ritüeli iptal sonra.
Çok yorulmadan yatırıyorum, yorgunken uyutması daha zor, tracy 2. Esnemesinde yatağında olsun diyor.
Ağladığında kucağıma alıp sakinleştirip yüz üstü yatırıyorum, sırtına hafif masaj yapıyorum, böyle sessiz sessiz ağlar gibi yapıyorsa dokunmuyorum, öyle uyuyor, eğer ağlamaya devam ederse gene kucakta. Uyuması çok uzun sürerse su teklif ediyorum.
Tracy ile ikinci haftanın sonunda kucağa almadan kendi kendine uyumaya başlamıştı, ben tabi hep başındayım.

Bu büyük sıpaydı.
Küçükte daha planlıydım, erken yatağını ayırdım, o daha kolay alıştı kendi kendine uyumaya.
iste aglmasina kiyamiyorum ama son care ben evden gidicem esimle bakici alistiracak

Milana yer yatağı gibi bir şey yapabilir misin kendi yatağınızın yanına?
Ben alıştırdım baya tek uyutmaya.

En baştan beri elimden geldiğince kendi yatağına yatırdım, aramıza almadım. Zaten eşim derin uyur, çocuk ezilir yok döner düşer vs korkuma kendi yatağından ve salıncağından ayrı yere yatirmadim, kolikti zati memede uyurdu da yatağına alırdım yani illa.

Sonra bir anda bozdu, biz üçümüz yere indik odayı komple yatağa dönüştürdüm, şimdi o süreç bitti, bizim yatakları aldım tek onun yatak kaldı ve gece uyanınca bazı bazı yanına yatarım, 5 dkya dalar yine ve ben yatagima kaçarım. Peluş kaplumbağaya alıştırıyorum şimdi bir de, ona sarılınca beni çok aramıyor. Bir aydır böyle uykuya daldiriyorum. Yer yatağından kendi yatağına alacağım, odasına, ona hazırlıyorum adım adım. Uykudaki tutunma görevime peluş kaplumbağayi yerleştiriyorum.

Uyku eğitimine karşıyım. Kendi kendine ağlamadan uyuyorsa ne ala, uyumuyorsa çocuğu o kadar ağlatamam. Uyku saatleri düzenli olsun yeter. Başta yatağımıza almamak için zorladık biraz çocuğu, baktık hep beraber mahvoluyoruz. Doktorumuz zaten kesinlikle birlikte uyuma taraftarı, mis gibi kokusunu çekin içinize, zaten sonra kendi gitmek isteyecek der. Nitekim 3 yaşında kendi gitmek istedi. Biz yokken üst üste bir sürü yastık koyuyorduk, biz varken de zaten aşmıyordu bizi, tetikte oluyorduk.

Ama düzenleri bu şekilde normali bu yani,:))

Bak benimki 4 yaşında, hala sabahın 6sında ayakta, bari pazar yatalım diyoruz, cık olmaz.
Bir tek havanın kapalı olduğu günlerde geç kalktıkları oluyor arada.
Akşam kaçta yatıyor senin danan? :)

Kotuymus gercekten.soyle bi yontem deneyin sutunu kucaginizda icirin mumkunse ninni dinlettirin.uyudugunu dusundukten sonra emmesine devam edin bi on dk daha emsin tam uykuya gecsin.sonra yavasca yataga birakin ama ninni devam etsin.aglarsa yeniden yapin taki uyuyana kadar elbet pes edecek
bugun tam iki saat dedigini gibi yaptim
haci yatmaz gibi
en sonund pes ettim

Her gün aynı saatte mi yatıyor acaba o önemli oluyor bebekler için kızına ben şu şekilde yaptim ama 18 aylıktı ve delirmek üzereydim aynı saatte besigine koydum yanına bir ninni başlardı ağlamaya ama yarim saat belki ağladı 1 hafta savaştım sakince optim okşadım en sonunda 20 dakika 10 dakika derken ağlamadan uykuya geçti ama bir sabir süreci var ıste ve bazı bebekte çok direniyor gerçekten şimdi oğlum 16 aylık bende düşünüyorum başlamayı da hiç takmiyo adam beni :anne:
hergun ayni saatte uykusu geliyor ama aglatmadan bir cozum bulmaya calisiyorum :(

hergun ayni saatte uykusu geliyor ama aglatmadan bir cozum bulmaya calisiyorum :KK43:
Yok o mümkün değil önce bir direnecek savasicak ama sabırlı ve kararlı olman gerek vak şöyle düşün hasta olduğunda ilaç içmek istemiyor değil mi ama faydalı diye veriyoruz yada herhangi bir tedavi emin ol uykuda anne ve bebek için çok çok önemli sağlıklı anne mutlu bebek diyorum ben 1 hafta sık dışını ağlasin bırak o direnecek ama vak gir sonucu çok güzel olucak böyle düşün işin kolaylasir

Nasıl alıştırırsanız öyle devam ediyor . Bende doğduğundan beri hiç sallamadım, hiç kucakta yada yatağımda uyutmadım. Uyku saati direk yatağına götürdüm kendi uyumayı yeni doğan biliyor zayen. Bu düzeni biz bozuyoruz bence. Sallayarak hoplatarak falan. Maşallah bebeğim 11 aylık olmak üzere uyku saati yatağına bırakır, odasının kapısını kaparım. Eve gelen misafir bile şaşırır. N’aptın bebeği derler :) İlk çocuğumda böyle kendi uyudu baştan beri. 3. Yolda oda böyle devam eder umarım. Uyku konusunda Sabırlı ol sadece , Kolay gelsin :)

Benimki 7. Ayının içinde. Bende kesinlikle uyumuyor, bakıcısı ve babasında uyuyor. Tracy Hogg denedim olmadı.
Babası kaldır yatır yaptırdı ona alıştı. Ama bana çığlık çığlığa bağırıyor. Bir türlü uyutamıyordum.
Dün hamak aldık en sonunda. Onda uyutup yatağına yatırıyorum. Gece de devam sütü vermeye başladım. Kesintisiz uyuyor.

Milana sevgili güzel anne, benim danayı ayırmadan önce beşiğine, son akşam yani, sabaha kadar emdi, emdi, emdi. Yani uykuya direndi. Meme ağzından düşünce ağladı. Ynımda yatırmıştım. Sabah her yerimin tutulduğunu görünce ve çocuk da uykusuz haliyle, bu böyle olmaz dedim. Ben bu çocuğun hiç sabaha kadar kesintisiz uyuduğunu görmemiştim şu zamana kadar ama kararlı olunca, ağlamalara pabuç bırakmayınca çocuk geceleri beşiğinde huzurla uykuya dalmaya başladı. Sana tavsiye ediyorum. Ama hâlâ sabrın varsa eski usul devam et. Benim sabrım bitmişti ve uykusuzdum.
cok yorgunum , hem is hem iki cocuk
bu aralar stresli bir donemdeyiz ailecek onunda etkisi olabilir ama yorgunum geecekten
en iyisi esime paslamak ve onun uyutmasina izin vermek , gerci agladigi zaman o dayanir mi hic bilmiyorum
neyse ama sizin yorumlari okidukca moral geliyor , evet basarabilirim diyorum her yorumda :) tesekkur edeeim

Milana yer yatağı gibi bir şey yapabilir misin kendi yatağınızın yanına?
Ben alıştırdım baya tek uyutmaya.

En baştan beri elimden geldiğince kendi yatağına yatırdım, aramıza almadım. Zaten eşim derin uyur, çocuk ezilir yok döner düşer vs korkuma kendi yatağından ve salıncağından ayrı yere yatirmadim, kolikti zati memede uyurdu da yatağına alırdım yani illa.

Sonra bir anda bozdu, biz üçümüz yere indik odayı komple yatağa dönüştürdüm, şimdi o süreç bitti, bizim yatakları aldım tek onun yatak kaldı ve gece uyanınca bazı bazı yanına yatarım, 5 dkya dalar yine ve ben yatagima kaçarım. Peluş kaplumbağaya alıştırıyorum şimdi bir de, ona sarılınca beni çok aramıyor. Bir aydır böyle uykuya daldiriyorum. Yer yatağından kendi yatağına alacağım, odasına, ona hazırlıyorum adım adım. Uykudaki tutunma görevime peluş kaplumbağayi yerleştiriyorum.
yer yatagi var aslinda , oyun citinin icine abisinin eski yatahini koymustum bak bu aglatmadan bi cozum deneyecegim saol gangstam mucks

Uyku eğitimine karşıyım. Kendi kendine ağlamadan uyuyorsa ne ala, uyumuyorsa çocuğu o kadar ağlatamam. Uyku saatleri düzenli olsun yeter. Başta yatağımıza almamak için zorladık biraz çocuğu, baktık hep beraber mahvoluyoruz. Doktorumuz zaten kesinlikle birlikte uyuma taraftarı, mis gibi kokusunu çekin içinize, zaten sonra kendi gitmek isteyecek der. Nitekim 3 yaşında kendi gitmek istedi. Biz yokken üst üste bir sürü yastık koyuyorduk, biz varken de zaten aşmıyordu bizi, tetikte oluyorduk.
iste gecen pazar benim velet o yastiklari asip yere kapaklandi yuzu gozu kan icinde kaldi , acile giderken esim deli gibi kullandi arabayi buyuk oglum cok korktu vs vs
o yuzden bir haftadir yanliz birakamiyorum yatagimda ve xok yoruldum artik

yer yatagi var aslinda , oyun citinin icine abisinin eski yatahini koymustum bak bu aglatmadan bi cozum deneyecegim saol gangstam mucks

İnşallah güzel bir uyku çekersiniz ailecek canım benim. :KK200:

Yatağına alırken soğuk gelebilir ondan da uyanabilir kimi bebek. Baştan aynı yerde yatarsa hem sıcacık, bölünmez.

Nasıl alıştırırsanız öyle devam ediyor . Bende doğduğundan beri hiç sallamadım, hiç kucakta yada yatağımda uyutmadım. Uyku saati direk yatağına götürdüm kendi uyumayı yeni doğan biliyor zayen. Bu düzeni biz bozuyoruz bence. Sallayarak hoplatarak falan. Maşallah bebeğim 11 aylık olmak üzere uyku saati yatağına bırakır, odasının kapısını kaparım. Eve gelen misafir bile şaşırır. N’aptın bebeği derler :) İlk çocuğumda böyle kendi uyudu baştan beri. 3. Yolda oda böyle devam eder umarım. Uyku konusunda Sabırlı ol sadece , Kolay gelsin :)
tesekkur ederim :)
en guzelini yapmissiniz ben beceremedim iste dogdugunda kendimden ayirmayi , insallah kisa surede alisir benim sipa da

Benimki 7. Ayının içinde. Bende kesinlikle uyumuyor, bakıcısı ve babasında uyuyor. Tracy Hogg denedim olmadı.
Babası kaldır yatır yaptırdı ona alıştı. Ama bana çığlık çığlığa bağırıyor. Bir türlü uyutamıyordum.
Dün hamak aldık en sonunda. Onda uyutup yatağına yatırıyorum. Gece de devam sütü vermeye başladım. Kesintisiz uyuyor.
devam sutu hic vermedim , emziriyorum hala , onu da deneyebilirim aslinda
tesekkurler

Back
X