uyku sorunu

Ben yanımda yatmasından yanayım. Yanınızda uyuyorsa uyusun. Biraz düzen değişiyor tabi. Biz şuan yere taşıdık yatağı. :) Kuzenim de 2 yaşına kadar birlikte yatırdı. Sonra bi oda yaptı. 1-2 gece sarılıp uyudulr onun odasında. Hiç sorun olmadan odasına geçiş yapmış oldu. Çocuğu analizlemek gerekiyor biraz. Ben rahatım bu tarz şeylerde. 2 maksimum 2 buçuk yaşına kadar dilediği yerde uyusun.

Uyku eğitimine karşıyım. Kendi kendine ağlamadan uyuyorsa ne ala, uyumuyorsa çocuğu o kadar ağlatamam. Uyku saatleri düzenli olsun yeter. Başta yatağımıza almamak için zorladık biraz çocuğu, baktık hep beraber mahvoluyoruz. Doktorumuz zaten kesinlikle birlikte uyuma taraftarı, mis gibi kokusunu çekin içinize, zaten sonra kendi gitmek isteyecek der. Nitekim 3 yaşında kendi gitmek istedi. Biz yokken üst üste bir sürü yastık koyuyorduk, biz varken de zaten aşmıyordu bizi, tetikte oluyorduk.
İlk bebeğim daha iki buçuk aylıkken onu yanımda yatırmıştım bir kez. Sabahın erken saatleriydi zaten. Emzirdim kokladım yanıma koydum. Babası işteydi onun tarafına koydum hatta. Uykuya dalmışım uyandım ki bebek Yok. Yorganın altında kalmış. O an nasıl uyandım bilmiyorum açtım yorganı , nefesini dinledim önce. Nefes alıyordu . Ter içinde kalmıştı ama. Oturdum ağladım korkumdan . Kafama attım yorganı bir dakika dayanamadım ben altında nefesim kesildi. Bebeğim çok şükür benimleydi. Asla ama asla Yanyana uyumadım bir daha bebeklerimle . O günü de asla unutmadım.

Ben yanımda yatmasından yanayım. Yanınızda uyuyorsa uyusun. Biraz düzen değişiyor tabi. Biz şuan yere taşıdık yatağı. :) Kuzenim de 2 yaşına kadar birlikte yatırdı. Sonra bi oda yaptı. 1-2 gece sarılıp uyudulr onun odasında. Hiç sorun olmadan odasına geçiş yapmış oldu. Çocuğu analizlemek gerekiyor biraz. Ben rahatım bu tarz şeylerde. 2 maksimum 2 buçuk yaşına kadar dilediği yerde uyusun.
aslinda bende sizin gibi dusunuyorum ama iste dusunce bi son verelim yatak isine dedik
cidden kotu dustu :(
bide esim bizimle yatmiyor , adam da artik yeter dedi , bi duzene oturtalim dedim uyku isini

Benim oglum cok ilginc bi sekilde uyuyor.kucagima aliyorum pelus bir kurbagisi var onu da eline veriyorum agzinda da emzik annemi telefonla ariyorum biz annemle konusurken o bizi dinleye dinleye uyuyor:KK48:

aglatiyo o da , benimki yatagima koydugum anda siren gibi otuyo dayanamiyorum ki hemen aliyorum kucagima geri :KK43:

Öyle olursa alışmaz ki. Oğlum 5 aylık, sadece sünnet olduğunda 3 gün benimle yattı. O da aramızda dağ kadar mesafe vardı ve babamız yanımızda yoktu. Ben perşembe günü sandalye metodunu kendimize uyarlayarak başladım. Sonra sonra geliştirdim. Ama öncesinde 2-3 hafta önceden uyku öncesi rutini oluşturdum (kitap+müzik ve masaj). Şimdi rutin sonrası kundaklayıp emziği ağzına veriyorum ve beşiğini sallayarak uyutuyorum. İlk denememde 60 dk ağladı da bağırdı da, sonra sonra azaldı süre. Şimdi çıt yok. :) ama sabretmek ve inat etmek gerekiyor. Üstelik seninki 11 aylık, daha dirençli olur.

Ah ben ne çektim o uykudan hala da çekiyorum ikinci bebegim mayısta doğacak onu inşallah alistirabilirim:(

Öyle olursa alışmaz ki. Oğlum 5 aylık, sadece sünnet olduğunda 3 gün benimle yattı. O da aramızda dağ kadar mesafe vardı ve babamız yanımızda yoktu. Ben perşembe günü sandalye metodunu kendimize uyarlayarak başladım. Sonra sonra geliştirdim. Ama öncesinde 2-3 hafta önceden uyku öncesi rutini oluşturdum (kitap+müzik ve masaj). Şimdi rutin sonrası kundaklayıp emziği ağzına veriyorum ve beşiğini sallayarak uyutuyorum. İlk denememde 60 dk ağladı da bağırdı da, sonra sonra azaldı süre. Şimdi çıt yok. :) ama sabretmek ve inat etmek gerekiyor. Üstelik seninki 11 aylık, daha dirençli olur.
oyyy 60 dakika nasil dayandiniz
ya ben yapamiyorum iste onu :(
simdo esimle konusuyorduk o da aglat diyor dedim sen aglat o zaman , ben gidiyim sen uyur diyorum yan ciziyor bilemedim galiba yer yatagi fikrini uygulayacagim , gerci koca kisisi ona da bi kulp buldu uer tas soguk diyor :(

Benim oglum cok ilginc bi sekilde uyuyor.kucagima aliyorum pelus bir kurbagisi var onu da eline veriyorum agzinda da emzik annemi telefonla ariyorum biz annemle konusurken o bizi dinleye dinleye uyuyor:KK48:
o da guzelmis :)
ben emzik de vermedim hic
uyku oyuncagi yapmaya calistim onu da istemiyor
ninni calan bi alet var onu calistiriyorum dans etmeye basliyor :)
tam bi sebek benim kizim

Canım kolay gelsin.
Bu uyku işi bende de hep zor geçti.
Benimde merhemim yok yani :bicak:

Ama 26 aylık, bir Aydın kendi odasında akşamdan sabaha kadar rahat uyuyor çok şükür.
Zaten 2 yaşa kadar odadan çıkarma taraftarı değilim. Ama öyle 9 da uyuyan bebeğimde yok yani:cry:

Benim kizimda ben stolk - ibrahim selim'i dinlerken uyurdu :halay:
O adamin sesini duymazsa uykuya gecemezdi, cok sukur atlattik o sureci.

Konu sahibi,ben iki cocugumu da dogduklari ilk 2 ay yanima aldim yani ayni yataga, sonrasinda besiklerine alistirdim.
Hic aglatmadim ikisini de.
Oyle besiklerine atayim aglaya aglaya uyusunlar asla bi kere bile yapmadim.
Hergun usenmeden uyku oncesi yikarim kizimi / oglum buyudu artik gerek kalmiyor ama kizim 1 yasinda-
Banyo sonrasi kitap okur dua ederiz, sonrasinda uyku arkadaslarini ellerine verir yatiririm.
11 aylik bebek aliskin olmadigi seye direnir ama bnce bi rutin olusturun.
Bikmadan hergun ayni duzende yataga gonderin.
Belli bi zaman sonra uyku saatinde uyumasi gerektigini ogrenecektir.

Ben benim yöntemimi söyleyeceğim. Milana22 Milana22 cim. Yatağın yanına 2 sıra yastık diziyordum. Bebeğimi de alıp yatıyordum yanıma. Düşmesi çok can sıkıcı. Ayy kuzum yerim ben onu.

benim yaptigim hatayi yapmayin valla cok zorlaniyorum, ilkinde cekip ikincide de ayni hatayi yapmak :KK43: cok kiziyorum kendime
Evet haklısın ben yatağında yatırıyorum yanıma almıyorum ama yinede uykusu çok hafif dalma sorunu var bide bakalım kızım yani doğacak olan bebegim nasıl olacak inşallah bana benzer annem benim için Allahtan korkmasam sana yemek vermezdim o kadar sessizdin kalkmazdın derdi:)

Allah kolaylık versin.
Psikolojik olarak çökmek üzereyim bu nedenle, her akşam yeni baştan ücretsiz izin planlaması yapıyorum.
Artık ne yapabilirim diye düşünmeyi bıraktım, yapamıyorum ağlayıp üstüme tırmanınca bırakamıyorum.
Zararı yoksa anason çayı deneyeceğim, olmazsa bitkisel uyku ilacı-doktor hiçbir zararı yok demişti-, daha da olmazsa cezai ehliyeti yoktur raporu alırım, ne zaman ne yapacağım belli olmaz.

Canım kolay gelsin.
Bu uyku işi bende de hep zor geçti.
Benimde merhemim yok yani :bicak:

Ama 26 aylık, bir Aydın kendi odasında akşamdan sabaha kadar rahat uyuyor çok şükür.
Zaten 2 yaşa kadar odadan çıkarma taraftarı değilim. Ama öyle 9 da uyuyan bebeğimde yok yani:cry:
bende filmi ileri sarip odasinda uyiyacagi kisma gelmek istiyorum
su anda gobegimde zipliuo

Yatağına giyindiğin ve yıkamadığın bir tişörtünü koy kokunu alır belki öyle uyur

Uyumazsa da bırak yanında yatsın ömrü boyunca seninle yatacak değil ya
Büyüdüğünde özlersin birlikte yatmayı :KK200::anne:

Benim kizimda ben stolk - ibrahim selim'i dinlerken uyurdu :halay:
O adamin sesini duymazsa uykuya gecemezdi, cok sukur atlattik o sureci.

Konu sahibi,ben iki cocugumu da dogduklari ilk 2 ay yanima aldim yani ayni yataga, sonrasinda besiklerine alistirdim.
Hic aglatmadim ikisini de.
Oyle besiklerine atayim aglaya aglaya uyusunlar asla bi kere bile yapmadim.
Hergun usenmeden uyku oncesi yikarim kizimi / oglum buyudu artik gerek kalmiyor ama kizim 1 yasinda-
Banyo sonrasi kitap okur dua ederiz, sonrasinda uyku arkadaslarini ellerine verir yatiririm.
11 aylik bebek aliskin olmadigi seye direnir ama bnce bi rutin olusturun.
Bikmadan hergun ayni duzende yataga gonderin.
Belli bi zaman sonra uyku saatinde uyumasi gerektigini ogrenecektir.
insallah :(
tesekkur ederim yorumunuz icin

Uyku tamamen çocuğun karakteri ile alakali bence. Kardeşim ayağında salladı emzik verdi çarşafta bile salladı çocuk 7. Ayında kendi kendine uyumaya ve gecekeri kesintisiz uyumaya başladı.

Çalışıyorsanız zor, gerçi calismiyorsaniz da zor ama 2 yil içinde uyku sorununun büyük oranda cozulecegini söylüyor doktorlar.
Gitmedigimiz doktor kalmadı bizim de. Her türlü eğitim zimbirtisini da vermeye çalıştım. Olmuyorsa olmuyor.

aslinda bende sizin gibi dusunuyorum ama iste dusunce bi son verelim yatak isine dedik
cidden kotu dustu :KK43:
bide esim bizimle yatmiyor , adam da artik yeter dedi , bi duzene oturtalim dedim uyku isini
O zaman her gece banyo yaptırıp istediği 2 kitabı okuyarak başlayın. Işığı kapatıp önce yanına uzanın, saçını sevin, sırtını sızvazlayın. Etrafta oyuncak bırakmayın. 1 tane uyku arkadaşı edindirin. Uyku öncesi tanıştırın “bak bu senin uyku arkadaşın. Gel beraber uyutalım, sonrada biz uyuyalım” diyin. Hergün aynı saatte uygulayın bunları. İsterse kucağınıza alın. Nasıl istiyorsa öyle yönetin süreci.

Back
X