Uyku Sorunum

Yok aslinda oyle cok calisan biri degilm ygsyi de cok fazla takmadim senin gibi simavdan cikinca aklim basma geldi yani
Ben dikkatimi cok toparlayamiyorum 5dklik seyi 1saatte calisiyorum o yuzden verimli olmuyor bi de ilk donem her gun yabanci dizi izleyince boyle oldu :D

Aslinda ben de ilk 10bini istiyorum:1:
Insallah olursa dis hekimligi-mimarlik ikilisinden birisi :)
Sen ne istiyorsun? :)

Sende bendensin bende yabancı dizi izlemekten bu hallerdeyim:1:
İnşallah olur istediğin bölüm :16:
Ben hemşirelik istiyorum canım :16:

yeşil çay ve ada çayı çok uyku açıyor

ve yediklerin çok etkiler, taş devri beslenmesini araştır netten ona yakın beslen, yada kısa yoldan unlu şekerli şeyleri kes, akşamları protein ağırlıklı beslen, pilavdı, bakliyattı, börek, çörekti, ekmekti vs yersen bütün akşam uyuklarsın

uykun gelince iki kupa yeşil çay iç

bunları yaparsan uykun en az 2 saat azalır, hem dinç olursun

Son düzenleme:
Limonkiz istersen bir dahilye doktoruna git kan degerlerine baktir b12 eksikligi,demir eksikligi yada guatr olabilir bende senin gibiydim surekli uyku hali gezmye gittigim yerlerde bile uyuyordum otobusle bile bir yere giderken uyukluyordum yanimdakiler durtuyordu:-) :-) sonunda annemin zoru ile doktora gittim kan tahlillerim yapildi ve guatr rahatsizligi cikti yaklasik 5 yil oldu hap kullaniyorum ve omur boyu kullanacam.

Kola+ kahve olayina gelince sakin bu ikisini karistirma ikiside cafein ve vucutta kafein patlamasi yasanir ayrica mide hastaliklari ortaya cikar,bende kahveyi fazla tuketemem kalbim carpiyor ama benim kalp carpintim guatrdan kaynaklaniyor.

Baktırmıştım anormal bir şey yoktu
Vitamin hapları da kilo yapar diye korkuyorum sizde yaptı mı?
Bazıları kilo aldırıyormuş da

Yok canım kilo yapmamıştı aksine zayıflamıştım baya ben stresten
Ama doğaldan da uykuyla pek aram olmadığı için rahattım biraz
Bence uykuyu aşıp gece çalışmanın tadını alırsan fevkalede olur, ben avantaja dönüştürmüştüm
Hedef neresi :)

arkadaşım durumunu anlıyorum öncelikle öglen vaktin varsa yarım saat kestir.bu gece daha dinç yapar ama öglen olsun vakiit.siyah içtigin çaya karanfil at 5 tane falan oda açar bide balkona cık bi temiz hava al ..genede erken kalktıysan gelir ..ama hırslı ol 20 dk çalış 5 dk falan başka şeyle meşgul ol.bide en önemlileri uyumadan hemen önce tekrar et uykuda öğrenirsin zihin tekrarlıyo

Ders çalışmam lazım ama çalışamıyorum
Sebebi uykum
Akşam erkenden uykum geliyor
Çay kahve yeşil elma falan hepsini denedim ama etki etmiyorlar malesef
Ve ne kadar uyursam uyuyayım hep yorgun kalkıyorum zaten sabahları da zor uyanıyorum
Bıraksalar bir 15 saat uyurum rahat

Ama tembelliğimden olan bişey değil uykumu alamıyorum
Sabahları dinç uyanmak istiyorum :emir_bebek:
Bir çaresi olan var mı? :28:

Şimdi ders çalışmam lazım yine uykum geldi
Sürekli masa başında ders çalışmam da etkili biraz sanırım
Şimdi yatayım sabah erken kalkarım durumu da zaten soz konusu bile olamıyor malesef :43:
Uykum geldiğinde çalıştığımdan da bişey anlamıyorum :25:
Dolaşıp gelsem de yine aynı :43:

aynı dertten muzdaripiz seninle ama şükürler olsun benim sorunum çözüldü. hemen söyleyim çözümünü. PHARMATON adlı bir vitamin takviyesi var al onu eczaneden.. her sabah 1 tane kahvaltıyla birlikte at, bak bakalım kalıyomu bi şey.resmen zihin bulanıklığını götürüyor. uyku yüzünden elalemin maskarası olmaktan kurtarıyor.

Sende bendensin bende yabancı dizi izlemekten bu hallerdeyim:1:
İnşallah olur istediğin bölüm :16:
Ben hemşirelik istiyorum canım :16:

Aynen ya Revenge yuzunden hep :D
Insallah olur canim :)

yeşil çay ve ada çayı çok uyku açıyor

ve yediklerin çok etkiler, taş devri beslenmesini araştır netten ona yakın beslen, yada kısa yoldan unlu şekerli şeyleri kes, akşamları protein ağırlıklı beslen, pilavdı, bakliyattı, börek, çörekti, ekmekti vs yersen bütün akşam uyuklarsın

uykun gelince iki kupa yeşil çay iç

bunları yaparsan uykun en az 2 saat azalır, hem dinç olursun

Bizde kitabi vardi onun sanirim bir bakayim
Protein agirlikli beslenmek istiyorum da (diyet yapicam da :)) karacigere zarar diye vazgectim bir bilene danismak lazim once

Limonkiz istersen bir dahilye doktoruna git kan degerlerine baktir b12 eksikligi,demir eksikligi yada guatr olabilir bende senin gibiydim surekli uyku hali gezmye gittigim yerlerde bile uyuyordum otobusle bile bir yere giderken uyukluyordum yanimdakiler durtuyordu:-) :-) sonunda annemin zoru ile doktora gittim kan tahlillerim yapildi ve guatr rahatsizligi cikti yaklasik 5 yil oldu hap kullaniyorum ve omur boyu kullanacam.

Kola+ kahve olayina gelince sakin bu ikisini karistirma ikiside cafein ve vucutta kafein patlamasi yasanir ayrica mide hastaliklari ortaya cikar,bende kahveyi fazla tuketemem kalbim carpiyor ama benim kalp carpintim guatrdan kaynaklaniyor.

B12 yi bilmiyorum da guatr annemde de oldugu icin baktirmistik ben de her sey normaldi

Yok canım kilo yapmamıştı aksine zayıflamıştım baya ben stresten
Ama doğaldan da uykuyla pek aram olmadığı için rahattım biraz
Bence uykuyu aşıp gece çalışmanın tadını alırsan fevkalede olur, ben avantaja dönüştürmüştüm
Hedef neresi :)

Oyle mi ben de bi eczaneye sorayim o zaman
Kocaeli universitesi :)

arkadaşım durumunu anlıyorum öncelikle öglen vaktin varsa yarım saat kestir.bu gece daha dinç yapar ama öglen olsun vakiit.siyah içtigin çaya karanfil at 5 tane falan oda açar bide balkona cık bi temiz hava al ..genede erken kalktıysan gelir ..ama hırslı ol 20 dk çalış 5 dk falan başka şeyle meşgul ol.bide en önemlileri uyumadan hemen önce tekrar et uykuda öğrenirsin zihin tekrarlıyo

Uyursam uyanamam diye korkuyorum amambugun deniycem su oglen uyuma olayini
Tesekkurler uyguliycam bunlari :)

Demir ve b12 eksikligi olabilir bence de

Su B12 eksikligine nasil bakiliyor ki?

aynı dertten muzdaripiz seninle ama şükürler olsun benim sorunum çözüldü. hemen söyleyim çözümünü. PHARMATON adlı bir vitamin takviyesi var al onu eczaneden.. her sabah 1 tane kahvaltıyla birlikte at, bak bakalım kalıyomu bi şey.resmen zihin bulanıklığını götürüyor. uyku yüzünden elalemin maskarası olmaktan kurtarıyor.

Hadi yaa ay cok sevindim :)
Demek caresi var :)
Ama bu ilaci herkes kullanbiiliyor mu ki?

Aynen ya Revenge yuzunden hep :D
Insallah olur canim :)

Bizde kitabi vardi onun sanirim bir bakayim
Protein agirlikli beslenmek istiyorum da (diyet yapicam da :)) karacigere zarar diye vazgectim bir bilene danismak lazim once

B12 yi bilmiyorum da guatr annemde de oldugu icin baktirmistik ben de her sey normaldi

İllaki ilac kullan:18:a:18:

Oyle mi ben de bi eczaneye sorayim o zaman
Kocaeli universitesi :)

Uyursam uyanamam diye korkuyorum amambugun deniycem su oglen uyuma olayini
Tesekkurler uyguliycam bunlari :)

Su B12 eksikligine nasil bakiliyor ki?

Hadi yaa ay cok sevindim :)
Demek caresi var :)
Ama bu ilaci herkes kullanbiiliyor mu ki?

İllaki ilac kullanmak istiyorsan doktora danıs fazla vitamininde karaciger enzimlerine zarar verir,b12 en büyük belirtisi unutkanlık ve uyku sorunudur,b12 kan tahlili ile bakılır,doktora sormadan vitaminde olsa kafana göre ilac kullanma.

ilaç olsa tabi ki danışmak lazım.ama herhangi bir eczacı pharmatonu tavsiye eder. çok işe yarıyor.benim gibi uykusu cinayet sebebi olabilecek bir insanı bile düzeltti. ben tavsiye ediyorum. ama prospektüsü dikkatle okumanı tavsiye ederim ayrıca. 30 tablet var her gün bi tane atıyosun 39.5 tl fiatı.

ilaç olsa tabi ki danışmak lazım.ama herhangi bir eczacı pharmatonu tavsiye eder. çok işe yarıyor.benim gibi uykusu cinayet sebebi olabilecek bir insanı bile düzeltti. ben tavsiye ediyorum. ama prospektüsü dikkatle okumanı tavsiye ederim ayrıca. 30 tablet var her gün bi tane atıyosun 39.5 tl fiatı.

Yan etkisi felan yok dimi ?
Yani arkadasin dedigi gibi karacigere zarari olmasin? :)

İllaki ilac kullanmak istiyorsan doktora danıs fazla vitamininde karaciger enzimlerine zarar verir,b12 en büyük belirtisi unutkanlık ve uyku sorunudur,b12 kan tahlili ile bakılır,doktora sormadan vitaminde olsa kafana göre ilac kullanma.

Ilac kullanmayi sevmem de bu vitamin diye seyettim
Unutkanlik fazlasiyla var
Kan tahlilinde ozel olarak mi baktirmak gerek?
Yani ben dahaminceden kan tahlili yaptirmistim da bu b12 vitaminine bakmamislardi sanirim

Bir de bazen sey oluyo nasil anlatsam bilmiyorum ama sallaniyomusum gibi hissediyorum ama aslinda sallanmiyorum kac kere deprem oldu sandim bu yuzden
Mesela masada otururken basim ileri gidip geliyomus gibi hissediyorum
Ya da bazen kendim sallaniyomusum gibi hissediyorum

Carpinti da oluyo bazen

Simdi baktim bunlar b12 eksikligi belirtileri sanirim benim b12m eksik

Bi de bu aralar basim fazla donuyor ve midem bulaniyor bununla da bi ilgisi varmidir acaba

Son düzenleme:
Yan etkisi felan yok dimi ?
Yani arkadasin dedigi gibi karacigere zarari olmasin? :)

Ilac kullanmayi sevmem de bu vitamin diye seyettim
Unutkanlik fazlasiyla var
Kan tahlilinde ozel olarak mi baktirmak gerek?
Yani ben dahaminceden kan tahlili yaptirmistim da bu b12 vitaminine bakmamislardi sanirim

Bir de bazen sey oluyo nasil anlatsam bilmiyorum ama sallaniyomusum gibi hissediyorum ama aslinda sallanmiyorum kac kere deprem oldu sandim bu yuzden
Mesela masada otururken basim ileri gidip geliyomus gibi hissediyorum
Ya da bazen kendim sallaniyomusum gibi hissediyorum

Carpinti da oluyo bazen

Simdi baktim bunlar b12 eksikligi belirtileri sanirim benim b12m eksik

Bi de bu aralar basim fazla donuyor ve midem bulaniyor bununla da bi ilgisi varmidir acaba

Olabilirde,olmayabilirde peki bas donmesinin ve mide bulantisinin yani sira kulaklarinda cinlama var mi peki eger cinlama varsa,surekli basin donuyorsa ayakta dururken sallaniyorsan bu vertigo olabilir ayrica evet kan tahlili yaptirirken b12 tahlili isteyeceksin.Benim fikrim vitaminde olsa doktora danismadan kullanma cunku fazla vitamin vucuda zarari vardir.

Ders çalışmam lazım ama çalışamıyorum
Sebebi uykum
Akşam erkenden uykum geliyor
Çay kahve yeşil elma falan hepsini denedim ama etki etmiyorlar malesef
Ve ne kadar uyursam uyuyayım hep yorgun kalkıyorum zaten sabahları da zor uyanıyorum
Bıraksalar bir 15 saat uyurum rahat

Ama tembelliğimden olan bişey değil uykumu alamıyorum
Sabahları dinç uyanmak istiyorum :emir_bebek:
Bir çaresi olan var mı? :28:

Şimdi ders çalışmam lazım yine uykum geldi
Sürekli masa başında ders çalışmam da etkili biraz sanırım
Şimdi yatayım sabah erken kalkarım durumu da zaten soz konusu bile olamıyor malesef :43:
Uykum geldiğinde çalıştığımdan da bişey anlamıyorum :25:
Dolaşıp gelsem de yine aynı :43:

uyku sorununun olmaması için öncelikle iyi bir şekilde uykunu alman gerekir, uyumadığın müddetçe yatağına girme, şu aralar bahar depresyonu şiddetini arttırıyor. mümkün olduğunca odanın camlarını açık tut. kendini uykuya şartlandırabilirsin, bunun sonucunda günün her saati uykun gelecektir. eğer gerçekten uyumaman gereken bir zaman olursa ki bunu asla sınav zamanı yapma sen zararlı çıkarsın, 1 bardak kolaya 1 yemek kaşığı nescafe koy ve iç. ve şunu da unutma kendini en iyi kendin tanırsın, içine kulak verirsen herşeyi çözüme ulaştırabilirsin.

Olabilirde,olmayabilirde peki bas donmesinin ve mide bulantisinin yani sira kulaklarinda cinlama var mi peki eger cinlama varsa,surekli basin donuyorsa ayakta dururken sallaniyorsan bu vertigo olabilir ayrica evet kan tahlili yaptirirken b12 tahlili isteyeceksin.Benim fikrim vitaminde olsa doktora danismadan kullanma cunku fazla vitamin vucuda zarari vardir.

Cinlama olmuyor sallanma da genelde (yani sallandigimi farkettigimde) bi yerde sabit dururken mesela otururken oluyor
Sanki beynim one arkaya sallaniyormus gibi sacma biliyorum ama nasil anlatsam bilemedim
Ben de gecenlerde vertigodan suphelenmistim ama bu B12 vitamini eksikligi her seyi acikliyor sanirim
En kisa zamanda tahlil yaptiricam

uyku sorununun olmaması için öncelikle iyi bir şekilde uykunu alman gerekir, uyumadığın müddetçe yatağına girme, şu aralar bahar depresyonu şiddetini arttırıyor. mümkün olduğunca odanın camlarını açık tut. kendini uykuya şartlandırabilirsin, bunun sonucunda günün her saati uykun gelecektir. eğer gerçekten uyumaman gereken bir zaman olursa ki bunu asla sınav zamanı yapma sen zararlı çıkarsın, 1 bardak kolaya 1 yemek kaşığı nescafe koy ve iç. ve şunu da unutma kendini en iyi kendin tanırsın, içine kulak verirsen herşeyi çözüme ulaştırabilirsin.

Uykumu iyi alamiyorum iste malesef
Kac saat uyursam uyuyayim
Simdi ders calisiyodum beynim o kadar dolmus ki hic bisey anlayamadim
Basim da agriyor zaten :/
1 saat uyumayi dusunuyorum
Umarim kalkarim
Sonra gece 3'e kadar calisicam (insallah :D)

O kahve-kolayi da carpinti yapicak diye korkudan icemiyorum sadece kola carpinti yapmaz sanirim ama ben de cok kola sevmem eve de almiyoruz :44:

Bu arada nickini kactir "mevlana kesen alevi kedi" diye okuyorum hehe :D
Sanirim yanlis okumada cigir actim
Iste bir de dikkat sorunum var boyle :|

Son düzenleme:
Cinlama olmuyor sallanma da genelde (yani sallandigimi farkettigimde) bi yerde sabit dururken mesela otururken oluyor
Sanki beynim one arkaya sallaniyormus gibi sacma biliyorum ama nasil anlatsam bilemedim
Ben de gecenlerde vertigodan suphelenmistim ama bu B12 vitamini eksikligi her seyi acikliyor sanirim
En kisa zamanda tahlil yaptiricam

Uykumu iyi alamiyorum iste malesef
Kac saat uyursam uyuyayim
Simdi ders calisiyodum beynim o kadar dolmus ki hic bisey anlayamadim
Basim da agriyor zaten :/
1 saat uyumayi dusunuyorum
Umarim kalkarim
Sonra gece 3'e kadar calisicam (insallah :D)

O kahve-kolayi da carpinti yapicak diye korkudan icemiyorum sadece kola carpinti yapmaz sanirim ama ben de cok kola sevmem eve de almiyoruz :44:

Bu arada nickini kactir "mevlana kesen alevi kedi" diye okuyorum hehe :D
Sanirim yanlis okumada cigir actim
Iste bir de dikkat sorunum var boyle :|

Kola+ kahveyi kesinlikle karistirma cunku ikiside cafein vucutta kafein patlamasi olur ve mide hastaliklariyla basedemezsin.

Kola+ kahveyi kesinlikle karistirma cunku ikiside cafein vucutta kafein patlamasi olur ve mide hastaliklariyla basedemezsin.

Hadi ya:/
Zaten kahve de uykumu acmaz ki benim

Saclarim da cok fena dokuluyor benim
Kesin b12 eksikligi var ben de :(

Son düzenleme:
Back
X