uyku sorunumm :(

sevgi2121

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
4
0
6
35
İstanbul
Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Kurumsal bir firmada 3 yıldır çalışmaktayım ama bu gidişle beni işten çıkaracaklar işe hep geç kalıyorum.Uykuyu çok seviyorum. Günde en az 10 saat uyumama rağmen sabahları uyanamıyorum. Ne olur bana yardım edin bu sorunuma bir çözüm bulmam lazım

Bence bu yazıyı okuyun, belki yardımcı olur size

1- Bilinçaltınızda her sorunun cevabı vardır.Uykuya dalmadan önce bilinçaltına " Sabah altıda kalkacağım" emrini verirseniz sizi tam saatinde uyandıracaktır.

2- Her gece yatarken kendi kendinize söylediğiniz olumlu ifadeler sağlığınızın ve yaşantınızın kusursuz olması yönünde olsun; bilinçaltınız Bu ifadeyi buyruk olarak algılayıp buyruğunuzu yerine getirecektir.

3- Bir kitap ya da harika bir tiyatro eseri yazmak, fevkalâde bir konuşma yapmak istiyorsanız, bu fikri sevgiyle hissederek bilinçaltınıza iletin;o da size istediğiniz karşılığı verecektir.

4- Asla "bunu yapamam" ya da "şunun olması imkânsız" gibi sözler söylemeyin. Bilinçaltınız bunu yalın anlamlarıyla alacak ve bu düşüncelerden dolayı yapmak istediğiniz şey için yeteneğiniz olmadığını kabul edecektir.

5- Size zarar verecek ya da canınızı yakacak şeyler düşünmeyin. Çünkü neye inanırsanız onunla karşılaşacaksınız.

6- En doğru şekilde düşünüp hissetmeye başlarsanız huzurlu bir zihne sahip olmanız kaçınılmaz olur. Bilinçaltınız, zihninizden geçirip doğru olduğunu iddia ettiğiniz her şeyi kabul edecek ve size bunu yaşatacaktır.

7- Bilinciniz kapıdaki bekçidir. En önemli işlevi bilinçaltını, yanlış izlenimlerden korumaktır. İyi şeylerin olabileceğini ve şu anda olmakta olduğunu düşünmeyi her zaman tercih edin.

Güzel bir paylaşım olmuş. Hatırlamakta fayda var kesinlikle. Teşekkürler.

Konu sahibesi arkadaş, belki uykununuzun miktarı yeterli olsada kalitesinde sorun olabilir. Bunu öğrenebilirsiniz uzman yardımıyla.

Ayrıca fazla uyumakta az uyumak kadar bünyeye zararlı. Her kişi kendi ihtiyacı kadar uyumalı. Mesela 7 saat sizin için ideal siz 7 de kalmayıp 10 saat uyuyunca vücudunuz yeni bir uyku döngüsüne giriyormuş. Yani 2. bir 7'yi tamamlamak gerekiyor bu sefer, 14 saat uyumanız lazım. Ben böyle duydum.

Haftasonu gelsde bende uyusam biraz.

Sabahları güneş görmeyen bir odada yatıyorsan uyanman çok zorlaşabilir...

Evet arkadaşın dediği doğru benim yatak odam araya bakıyor ve hiç ışık almıyor buraya gelmeden önce 1.5 saat önce kalkan ben bu evde işe gitmeye 15 dak kala anca kalkabiliyorum

Son düzenleme:
Benimde uyku sorunum var ama tam tersi yönüyle, öyle kafamı koyduğum gibi uyuyamam, çocukken gündüz 1 saat uyusam o gece 2-3' ten aşağı uyumazdım, kız kardeşim fosur fosur uyurken :)

Uykuyu sevmiyorum doğru, yani her fırsatta kendime kafamı koyacak bir yer aramam ama saati gelince de gözlerim ağırlaşsın, yansın yatağa kendimi atmak için zor tutayım istiyorum.

3-4 saat' lik uykularla işe gelmekten bıktım..

Is saatini kafanda daha erken bir saatmis gibi ayarla. Yani mesela 8'de iste olman gerekiyorsa 7:50 yap, o saate odaklan.
Sadece ise gec kalmaya yonelik bir cozum onerisi, cok uyumani bilemeyecegim.

duzenli kullandigin bir ilac var mi? mesela antidepresanlar bazi insanlarda cok uyku yapiyor.

Kullandığım bir ilaç yok açıkcası.
Doktara giderek bir kan tahlili yaptırın özellikle eğer tiroit rahatsızlığınız varsa hiç yatAktAn çıkmaz istemeZsiniZ,Benim de başına geldi uykudan gözlerimi açamıyordum tahlil sonrası tiroit hastası oldugum ortaya çıktı.

ben de kisisel periyotların yanı sıra uyku inicede de 3saatlik periyotlar oldugunu okumustum.
mesela o yuzden 1saat dinlencem deriz 3saat yumadan kendimize gelemeyiz.
benzer sekilde sabah 10-11 saat uyusak da yinr 3un katlarına daha yakın saatlere gore ayarlamayı deneyebilirsiniz.
tabi hepsi genelleme. oncelikle siz kendi dongunuzu bilmeniz gerekiyor.

ayrıca saglık nedeniyle de olabilir. son zamanlarda stres artmıs olabilri veye biyolojik bir problem olabilir...
bir doktora basvurursanız baska seyler icin gec kalmadan onlem alma imkanınız olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…