• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykuda kendime gelememek

Çok güzel acıklamıssın abla şimdi anladım nasıl olduğunu, acaba bu durum kesin olarak geçer mi inan abla çok bunaltıyor insanı uyumaya korkar oldum.
Ablacım, birde beyninin uyanıp vücudunun tepki vermemesinden korkma, bu beynin ve vücudun bir nevi kendini koruma mekanizmasıdır, emin ol korkulacak birşey yok, telkinle düzeliyor.

Herkes hayatında mutlaka birkaç kere uyku felci geçirir, ben defalarca geçirdim, düzensiz uyku, yatış pozisyonum, uykusuzluğa bağlı aşırı yorgunluk ve ölüm acısı yaşadığım zamanlarda.

Uykunda başına ne geldiğini öğrendikten sonra korkunda azalıyor, senin yaşadığın bir uyku felci, bu sıralar peş peşe ölümler yaşadın, akrabaların yüzünden stres ve baskı altındasın, bu da uyku düzenini bozmuştur muhtemelen.
Uykusuz kalmamaya bak, mümkünse yatmadan önce bir duş al, sırt üstü yatma, bir de kalbin kan akışı etkilendiğinden kalbin üstüne yatacak şekilde uyuma, öyle bir pozisyonda vücut daha çok ağırlaşıyor, korkunu hafifletmek için eğer karanlıkta yatıyorsan ki sağlıklısı tümüyle karanlıkta uyumaktır ama bir süre koridor, banyo, yatak odana yakın hangisiyse oranın ışığını açıp yatarsın, yastığa başını koyduğun andan itibarende güzel düşler kurmanı öneririm.

Zamanla geçiyor, çok uykusuz ve stres altındayken yine oluyor ama tekrarlıyıcılığı kalmıyor çünkü aman bu uyku felci diyebiliyor, korkmuyorsun bir süre sonra.
Teşekkür ederim abla, biraz olsun rahatladım sanki tek ben yaşıyor gibiydim, korkum bi türlü gecmiyor

Ablacım, birde beyninin uyanıp vücudunun tepki vermemesinden korkma, bu beynin ve vücudun bir nevi kendini koruma mekanizmasıdır, emin ol korkulacak birşey yok, telkinle düzeliyor.
İnşaallah geçer abla gerçekten çok kötü bişey :(

Karabasan sanırım sizinki psikoloji dersimizde hocamız anlatmıştı karabasanın tanımını ona benzettim . Psikolojik bir sorun tedaviye ihtiyacınız var
Teşekkür ederim uyku feline karabasan diyorlarmış herhalde bende öyle düşünüyorum, tedavisiz geçecek gibi değil

Teşekkür ederim abla, biraz olsun rahatladım sanki tek ben yaşıyor gibiydim, korkum bi türlü gecmiyor
Ablacım hiç korkma, öyle doğa üstü birşey değil yaşadığın, bilimsel ve birçok insanın yaşadığı bir durum, bizim aile de hepimiz yaşadık kızım da dahil, kızımın uyku felci de geçen sene yaşadığımız deprem sonrası olmuştu, deprem olur diye uyumak istemiyordu ve stres altındaydı.
Zamanla geçecek.

yaşadığınız şey uyku felci diye geçiyor.
aynısını bir dönem her gün yaşadım.
sonra anladimki depresyon yaşıyorum.
bir araştırın ve mutlaka yardım alın.yoksa atlatmanız daha zor olabilir.

Özellikle üni. dönemlerinde çok oluyordu bana.
Okula gitmek için erken uyanıyordum öğlen yurda geldiğimde de şekerleme yapardım.
İşte tam o yaptığım şekerlemeler sırasında uyku felci dediğimiz olay başıma gelirdi.
Uyandığımda da hep sırt üstü olduğumu farkederdim.
Bende genelde ara uykularda oluyordu tam uykuya geçemediğim için sanırım.
Birde hani bu uyku felcini geçirirken dış sesleri duyabiliyordum ama çok değişik şekilde duyuyordum böyle radyo frekansı gibi tuhaf şekilde.
Sesimi çıkarmak için uyanmak için çabalıyordum ama bi türlü kendime gelemiyordum insan o an çok korkuyor gerçekten seni çok iyi anlıyorum.
Ama üniden sonra da hiç yaşamadım. Bence en önemli sebebi düzensiz uyku.
Aynılarını yaşıyorum, önceden berei WRA arq yasıyırdum amambu aralar arttı bi günde 4 kere yasamaya başladım artık, çok kötü etkileniyorum:(

Ablacım hiç korkma, öyle doğa üstü birşey değil yaşadığın, bilimsel ve birçok insanın yaşadığı bir durum, bizim aile de hepimiz yaşadık kızım da dahil, kızımın uyku felci de geçen sene yaşadığımız deprem sonrası olmuştu, deprem olur diye uyumak istemiyordu ve stres altındaydı.
Zamanla geçecek.
İnşaallah abla, dün 4 kez yaşadım ilk kez bu yüzden çok korktum , bende uyumak istemiyorum, çok teşekkür ederim ablam bundan sonra düşğnmeye calıscam, aklıma geldikçe hemen geliyor basıma

Canım yaşadıkların hepsi üst üste ağır şeylerdi,bu durum çok normal. Zihnin çok dolu. Farkında olmadan bir sürü şey düşünüyorsundur,dert ediyorsundur.
Doktoruna anlat durumu bu zamanla düzelebilecek birşey. Depresyon geçirdiğim zamanlar,yaklaşık 2 sene önce bende aynı böyleydim. Ama sonra düzeldi bu durum. İstersen bide kan değerlerine baktır d vitamini demir eksikliği filan olabilir o da yapar. D vitamini özellikle mutlaka baktır ona.
Demir eksikliğin vardı , çok teşekkür ederim, d vitamini hiç aklıma gelmedi baktırırım ona, genel olarak da vitamin eksikliğim var

Ablacım sen doktora da git, hemen kan değerlerine baktır, hem psikolojik destek al, geçmiş olsun şimdiden.
Çok sağol abla p.tesi ilk işim kan değerlerine baktırmak, abla sağlık ocağı bakar demi, salı da randevum var

Psikolojiktir,psikiyatr tedavisi iyi gelir hiç merak etme.Hep olumlu düşünmeye çalış.Rabbim yardımcın olsun inşallah.

Uykuya dalarken bi ağırlık çöküyor , o an uyanmaya çalışıyorum ama uyanamıyorum, bilincim yerinde dışardan gelen seslere kadar duyuyorum ama bir türlü kendime gelemiyorum, gözümü açmak için kendimi sika sika bi hal oluyorum,

Bu durum bu ara arttı, bugün bi uykuya daldım bidaha uyanamadım kendimi çok kastım ve zor uyandım , bütün sesleri duyuyorum ama bir türlü gözümü acamadım , kalkar kalkmazda kendimi dışarda buldum.

Ben yalnız yaşıyorum bu durum beni çok bunalttı , uyumaya gözümğ kapatmaya korkar oldum, salı gününe psikiyatriste randevum var , bu durum nasıl geçecek bilmiyorum, ben ne yapcam böyle hayattan zevk almaz hala geldim, gözümğ kapatamıyorum kötü şeyler görcem uyanamıycam diye geçer mi bu çok bunalımdayım.:KK43:

(2.5 ay içinde hem babamı hem deseni kaybettim bunalıma girdim , babamdan sonra sahada kötü olmaya başladım ve bugün anladım ki çok kötü durumdayım:KK43:)
Uyku felci deniyor yaşadığınıza. Ben bir iki kez olmuştum. Geçmiş olsun ve başınız sağolsun. Psikiyatriste gitme kararınız çok yerinde. Uzun yürüyüşler yapın arada, çok iyi gelir, düşünceleriniz de düzene girer. Kendinizi bırakmayın, hayat devam ediyor. Herşeye rağmen hayat güzel, en derin mağarada bile, tavandan yansıyan bir ışık demeti insanı düştüğü karanlıktan kurtarabilir. Yeniden mutlu olmak için çok sebep var. Hoppa

Bende de oluyor ara ara... Birden uyanıyorum hareket etmek istiyorum ama olmuyor. Kendimi aniden dua ederken buluyorum bazen dudaklarımı bile kıpırdatamıyorum. İnsanı en çok etkileyen tarafı bence ara sıra halisünasyonların da olması galiba... Bence nedeni travmatik şeyler yaşamış olmamızın stresinden kaynaklanıyor... Bilimsel tarafına inanmak istiyorum ben ama ekmek kırıntılarına birde yatakta yiyip içmemek lazım... Ben bunlara dikkat ediyorum önceden yüz üstü ve sırt üstü yatardım şimdi hep sağ tarafıma yatmaya dikkat ediyorum.. manevi olarak biraz gevşekliğim de vardı Namazlarımı geçirdiğim olurdu.. Şimdi tüm bunlara dikkat ediyorum ve iyi geliyor galiba çok şükür epeydir uyku felci yaşamadım. Şöyle düşün bunu tek yaşayan sen değilsin ve geçici bir şey uyanıyorsun hepsi bitiyor.

Psikiyatrist napacak Allah askina ilaci verip yollayacak. Sonrada hep uyusuk uykulu olacaksiniz. Sonrada ilaca bagimli yasayacaksiniz. Belki uykunuz agirdir. Bende uykuya zor dalarim. Dalincada uyanmak istemem. Uykunuz gelmeden yataga girmeyin bence.
Psikiyatrist konusunda hatalı düşünüyorsunuz. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. İlaçlar belli bir müddet uyuşukluk yaptıktan sonra geçiyor. Bağımlılık yaptığı da doğru değil. Kararlı bir şekilde tedaviye devam ettiğinizde, muayeneleri aksatmadığınızda iyileşiyorsunuz. Bir daha ilaca ihtiyaç duymuyorsunuz. Hastalık tekrarlasa bile en azından uzunca bir süre iyi haliniz devam ediyor. 14 yıl önce yoğun depresyon sebebiyle bir seneye yakın ilaç kullandım. Tedavidemn önce, Uyuşmalar, halüsinasyonlar, panik ataklar yaşıyordum. Ellerim öyle titriyorduki rujumu bile doğru dürüst sürmekten acizdim. Ruju iki elimle kavramaya çalışıyordum. Tedaviden sonra geçti çok şükür. İlaçların yan etkileri var elbette ama tedavi bittikten sonra hem yan etkilerden hem de hastalıktan kurtulmuş oluyorsunuz. Bazı hastalıklar kırda piknik yapmayla geçmiyor :KK43:

Arada bana da olur, tam uykuya dalarken iç çekilmesine gibi bir his, bazen anlamsız bir gürültü, uyanmak isteyip uyanamamak. Hatta daha geçen gün oldu, bu şekilde uykuya daldıktan sonra rüyamın içinde 3 kez filan uyanıp her seferinde aslında uyanamadığımı farkettim. Tam evin merdivenlerine geliyorum, hoop aslında uyanamadığımı ve yatakta hareket edemediğimi farkedip panik oluyorum.

Benim gözlemim uykunu dağıtacak ama seni uyandırmaya yetmeyecek bir ortamda olunca veya çok yorgunken yaşanıyor bu durum. Mesela üstün açık üşüyorsun, tv'den ses geliyor, tepende kedi miyavlıyor, karnın çok aç vs. Vs. Dış etkenleri hissetmeye açıksın ama daha tam uyanamayacak kadar da yorgunsun.

Back
X