• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykum var çok uykum var uyusam da uykum var 😞

Znmh

Cennet kuşum
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2024
129
34
18
35
Gece saat 10 11 gibi uyanıp sabah 8 de kalkıyorum gün içinde 1 saat de şekerleme yapıyorum çay içiyorum ki sürekli uykum açılsın diye güne başlarken limonlu su içiyorum dinç olmak için yine de fayda etmiyor bu uykusuzluk yüzünden çalışmalar da aksıyor bir çözüm istiyorum doğal bitki çayı gibi bir çözüm istiyorum sizler de işe yarayan şeyleri yazar mısınız?

Gece saat 10 11 gibi uyanıp sabah 8 de kalkıyorum gün içinde 1 saat de şekerleme yapıyorum çay içiyorum ki sürekli uykum açılsın diye güne başlarken limonlu su içiyorum dinç olmak için yine de fayda etmiyor bu uykusuzluk yüzünden çalışmalar da aksıyor bir çözüm istiyorum doğal bitki çayı gibi bir çözüm istiyorum sizler de işe yarayan şeyleri yazar mısınız?
Yanlış yazmışım gece 10 11 gibi uyuyup sabah 8 de kalkıyorum

Kan tahlili yaptırıp değerlerinizi kontrol ettirin.

Kan tahlili normal çıkarsa, uyku apnesi için doktora gidin

Değerlerim iyi aslında
Siz yine dahiliye doktoruyla görüşün. Nefes probleminiz varsa uyku apneniz olabilir onun için de kbb doktoruyla görüşmeniz gerekiyor. Tüm değerleriniz normal çıkarsa da psikolojik kaynaklı olabilir. Zihniniz çok mu aktif, çok düşünen her şeyi dert eden bir yapınız mı var?

İşte
Siz yine dahiliye doktoruyla görüşün. Nefes probleminiz varsa uyku apneniz olabilir onun için de kbb doktoruyla görüşmeniz gerekiyor. Tüm değerleriniz normal çıkarsa da psikolojik kaynaklı olabilir. Zihniniz çok mu aktif, çok düşünen her şeyi dert eden bir yapınız mı var?
çocuklar evin yükü her şey benim üstünde o yüzden her şeyi düşünmek zorundayım ayrı ayrı

B12 demir ferritin baktırdınız mı kanınız ne durumda düşükse de oluyor

İşte

çocuklar evin yükü her şey benim üstünde o yüzden her şeyi düşünmek zorundayım ayrı ayrı
O zaman durumunuz psikolojik kaynaklı olabilir. Siz yine tüm kan tahlillerinizi yaptırın bir de psikiyatrist ile görüşün. Tüm yük size ağır gelmiş olabilir.

Aslinda cok iyi uyuyorsunuz, daha ne olacak.
Hala uykusuz olmaniz kis mevsiminden olabilirmi?
Ben cok severim kisin koltukta falan tv bakarken uyur kalirim hep. Tek kisin olur. Birde bende ada cayi papatya vs gibi caylar dogal uyku hapi gibi etki yapiyor hemen uyutur.

Hicbiri degilse depresyon psikolojiktir belkide

Aslinda cok iyi uyuyorsunuz, daha ne olacak.
Hala uykusuz olmaniz kis mevsiminden olabilirmi?
Ben cok severim kisin koltukta falan tv bakarken uyur kalirim hep. Tek kisin olur. Birde bende ada cayi papatya vs gibi caylar dogal uyku hapi gibi etki yapiyor hemen uyutur.

Hicbiri degilse depresyon psikolojiktir belkide
Yaz mevsiminde de oluyor

Anlattığın tabloya göre klasik anlamda uyku süren yeterli, ama uyku kaliten düşük ve vücut ritmin bozulmuş. Bu yüzden dinlenemiyor, gün içinde “uykulu ama uykusuz” bir hâlde dolaşıyorsun.
Aşağıda sebepler ve çözüm hattını doğrudan veriyorum:

---

🔍 1. Olası Sebepler

(a) Uykunun sirkadiyen ritme uymaması
– 22:00’de yatmak iyi ama eğer ekran (mavi ışık) kullanıyorsan ya da beynin stresli/aktifse, uykuya geçiş yüzeysel kalır.
– Sonuç: REM döngüleri tam oluşmaz → sabah yorgun kalkarsın.

(b) Kafein toleransı
– Çay da kafeinlidir. Günde birkaç bardak içiyorsan, özellikle öğleden sonra, derin uyku fazlarını bozar.
– Bu da “uyudum ama dinlenemedim” döngüsünü yaratır.

(c) Şekerleme (nap)
– 1 saatlik gündüz uykusu, vücudun geceki melatonin dengesini bozar.
– Eğer mutlaka şekerleme yapacaksan: 15–20 dakikayı geçmesin, öğlen 13:00’ten önce yap.

(d) Kan şekeri dengesizliği / beslenme etkisi
– Limonlu su iyi ama sabah sadece bununla kalırsan, kan şekeri hızla düşer, halsizlik yapar.
– Beyin enerji açığıyla sürekli “uykumu açmalıyım” sinyali gönderir.

(e) B12 – D vitamini – Ferritin eksikliği
– En sık görülen biyokimyasal sebep.
– Yeterli uyusan bile düşükse sürekli bitkinlik, uyku hali, dikkat dağınıklığı yaşarsın.

Boyle demıs Yapay ZeKA

Bu
Anlattığın tabloya göre klasik anlamda uyku süren yeterli, ama uyku kaliten düşük ve vücut ritmin bozulmuş. Bu yüzden dinlenemiyor, gün içinde “uykulu ama uykusuz” bir hâlde dolaşıyorsun.
Aşağıda sebepler ve çözüm hattını doğrudan veriyorum:

---

🔍 1. Olası Sebepler

(a) Uykunun sirkadiyen ritme uymaması
– 22:00’de yatmak iyi ama eğer ekran (mavi ışık) kullanıyorsan ya da beynin stresli/aktifse, uykuya geçiş yüzeysel kalır.
– Sonuç: REM döngüleri tam oluşmaz → sabah yorgun kalkarsın.

(b) Kafein toleransı
– Çay da kafeinlidir. Günde birkaç bardak içiyorsan, özellikle öğleden sonra, derin uyku fazlarını bozar.
– Bu da “uyudum ama dinlenemedim” döngüsünü yaratır.

(c) Şekerleme (nap)
– 1 saatlik gündüz uykusu, vücudun geceki melatonin dengesini bozar.
– Eğer mutlaka şekerleme yapacaksan: 15–20 dakikayı geçmesin, öğlen 13:00’ten önce yap.

(d) Kan şekeri dengesizliği / beslenme etkisi
– Limonlu su iyi ama sabah sadece bununla kalırsan, kan şekeri hızla düşer, halsizlik yapar.
– Beyin enerji açığıyla sürekli “uykumu açmalıyım” sinyali gönderir.

(e) B12 – D vitamini – Ferritin eksikliği
– En sık görülen biyokimyasal sebep.
– Yeterli uyusan bile düşükse sürekli bitkinlik, uyku hali, dikkat dağınıklığı yaşarsın.

Boyle demıs Yapay ZeKA
Bu hangi yapay zeka 😀

Back
X