• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uykumdan bogularak uyaniyorum

1ciftyesilgoz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.845
692
198
Merhaba hanimlar bir kac aydir gece sanki biri bogazimi sıkıyor gibi uyaniyorum uyku apnesi belirtisi diyorlar ama belirti olarak sadece bogulma hissi var.. oncelikle psikiyatriste gitmeyi düşunuyorum ama once bi sizlere danismak istedim aranizda benim gibi ve benzrri durum yaşayan varmi bilmek isterim. En son dün gece oldu ve yatagimdan oyle bi sicramisimki o korkuyla kalkip odanın isigini yakip 1-2 dk kendime gelmeye çalıştım. Yorumlariniz için simdiden tesekkurler..

Merhaba hanimlar bir kac aydir gece sanki biri bogazimi sıkıyor gibi uyaniyorum uyku apnesi belirtisi diyorlar ama belirti olarak sadece bogulma hissi var.. oncelikle psikiyatriste gitmeyi düşunuyorum ama once bi sizlere danismak istedim aranizda benim gibi ve benzrri durum yaşayan varmi bilmek isterim. En son dün gece oldu ve yatagimdan oyle bi sicramisimki o korkuyla kalkip odanın isigini yakip 1-2 dk kendime gelmeye çalıştım. Yorumlariniz için simdiden tesekkurler..

canm ben hiç yaşamadım ama eşimde çok sık olur bu. Boğazıma birileri çöküyo boğuyo sanki der ve kendine gelemediğini uyanamadığını söyler . Cevşen kullanıyo canm eşim onu kullandığında rahat bi sıkıntı olmuyormuş ama hiç psikiyatriye falan gitmeyi düşünmedi gidilmesi iyi olur bence bi git görün canm ..

canm ben hiç yaşamadım ama eşimde çok sık olur bu. Boğazıma birileri çöküyo boğuyo sanki der ve kendine gelemediğini uyanamadığını söyler . Cevşen kullanıyo canm eşim onu kullandığında rahat bi sıkıntı olmuyormuş ama hiç psikiyatriye falan gitmeyi düşünmedi gidilmesi iyi olur bence bi git görün canm ..

Bi ara bende kullaniyorfum kabuslarm yüzunden ama surekli kaybediyorum cevseni :/ demek esinizdede varmis gecmis olsun canim doktora gidicem evet onun dışında ara ara nefes daralmasi oluyor gunluk hayatta.. stres ve psikolojiden kaynakli oldugunu dusunuyorum umarimda oyledir. Cevap verdigin icin tesekkur ederim canım.

Büyük ihtimalle kendinizi sıktığınız bir durum var.farkında olmasanız da etkisi sürüyor olabilir.sıkıntılı olduğum gecelerde bana da oluyor.yastığımı alıp yerbdeğiştiriyorum.şelilden şekle sokar insanı...eğer atlatamıyorsan doktora git derim.

Nefesiniz kesilerek mi uyanıyorsunuz ??Nefes alamadıgınız ıcın uyanıyorsunuz.Bu karabasan gibi değil.Sıkıntıyla alakalı değil yani.
Bana da uyku apnesi dediler ama alerjık yada alerjık olmayan astımınız var mı? Bende astım bronşit var ve 1,5 senedir bende de var o durum.Çok kötü oluyor insan.Dediğiniz gibi uyandığımda kendime gelmek için bende evin içinde derin nefes alarak yürüyorum kendime gelmeye çalışıyorum.Zor bir durum.Ama şu uyku apnesini araştırmak lazım bende dusunuyorum.

Astımım yok.o zaman fiziki kökenli demek ki...yatmadan önce odanızı muhakkak havalandırın 10dk.yatakodasının kapısını kapatmayın.naneli çaylar yapın uyumadan.yüksek yastıkta yatın.en önemlisi de evinizin özellikle yatakodasının hep temiz olması lazım.tozdan uzak durun.temizliği siz yapmayı. Belli bir süre bunu deneyin.sigara kullanıyorsanız hemen kesin.

Çok tesrkkur ederim polene alerjim var. Gectgmz sene cok sikintilar atlattim ama geçti suan iyiyim belki bilinc altimdan atamadgim şeyler vardir. Oncedende dislrrimi sıkar gicrdat irmisim. Evet sigara kullaniyorum malesef :(

kimse yazmamış panik atak geçirdiğinizi düşünmedinizmi? bana da bazen oluyor uykumun arasında nefes nefese sanki boğazlanıyormuşum gibi uyanıyorum bazen ama nedenini biliyorum panik atağım var o yüzden oluyor bir de gün içinde çok stres yaşamışsam eğer uykuma da yansıyor huzursuz uyuyorum o zaman da.. ben panik atağım içn antidepresan kullanıyodum şmdi yeniden başladm bence bi psikiyatriste görünmenizde fayda var.

Son düzenleme:
bir kere bende de olmuştu bu. sırt üstü yatmayın en çok o yatış şeklinde oluyormuş

kimse yazmamış panik atak geçirdiğinizi düşünmedinizmi? bana da bazen oluyor uykumun arasında nefes nefese sanki boğazlanıyormuşum gibi uyanıyorum bazen ama nedenini biliyorum panik atağım var o yüzden oluyor bir de gün içinde çok stres yaşamışsam eğer uykuma da yansıyor huzursuz uyuyorum o zaman da.. ben panik atağım içn antidepresan kullanıyodum şmdi yeniden başladm bence bi psikiyatriste görünmenizde fayda var.

bazen bende kendimden suphelenıyorum cunku cok sık nefesm daralıyor annemde de panık atak var.. psikolojiktir heralde yada nörolojik bilemiyorum :/

bende de var.eskiden öyle çok oluyorduki uykusuzluktan ölüyordum ama tam uykuya geçecekken boğularak kalkmalarım yüzünden ağlamalara başlıyordum artık.sonra başka nedenlerden dolayı antidepresanlar kullandım o ara bunada faydası oldu gibiydi.ama size öncelikli tavsiyem bir kbb uzmanına gidin.benim burnumda kemik eğriliği olduğu için hala devam ediyor.sizde bir muayene olun.birşey çıkmazsa psikiyatriste gitmenizi öneririm

bende de var.eskiden öyle çok oluyorduki uykusuzluktan ölüyordum ama tam uykuya geçecekken boğularak kalkmalarım yüzünden ağlamalara başlıyordum artık.sonra başka nedenlerden dolayı antidepresanlar kullandım o ara bunada faydası oldu gibiydi.ama size öncelikli tavsiyem bir kbb uzmanına gidin.benim burnumda kemik eğriliği olduğu için hala devam ediyor.sizde bir muayene olun.birşey çıkmazsa psikiyatriste gitmenizi öneririm

Sizede cok gecmis olsun. Tesekkur ederim evet once kbb ye gtmeyi dusunuyordum bnde tesekkur ederim kotu bi durum.

Back
X