Uykusuzluk Sorunu

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.834
49.138
798
Kızlar annem 48 yaşında çalışan bir bayan... Sorunu uyuyamamak... Televizyon karşısında çok rahat uyuyor ama kalkıp yerine yattığı zaman ne yaparsa yapsın bir türlü uykuya geçemiyor. Sabaha kadar uyanık kaldığı günler var.. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Rahat uyumak için yaptığınız şeyler var mı? Bitki çayları vs.vs.vs

Ya da bu uyku sorununa çözüm bulmak için hangi doktora gidilmeli...

Cevaplarsanız gerçekten minnettar olurum...

uykuya gecmeden 2 saat oncesinden cay vea kahve icmesin..
Odasi karanlik olsun..Gozlerini kapadiktan sonra hic bir sey dusunmesin..
Simsiyah bir duvar hayal etsin mesela..O duvarin ortasinda nokta kadar bi isik.ona odaklansin.
cabuk dalar...

Teşekkür ederim Merwosh... Eğer bir kaç tane yöntem bulabilirsem onları tek tek deneticem

Ah canım olmaz mı...bende de var aynı dert...televizyon karşısında uyuyunca 15 dakika ile olsa...uyumayı etkiliyor...ben her yolu denedim...

Genellikle kolay uykuya dalamayan kişilerde oluyor bu sorun zannediyorum...yoksa...uykuyla problemi olmayan kişileri hiç etkilemez.

Annenin televizyonlu oda da yatma imkanı yok mu?

.

.

Son düzenleme:
benim babam da uyuyamıyor. uykusu olduğu halde uykuya dalamamasına çok üzülüyorum. Günvit marka papatya çayı var, o çok etkili oldu, yatağa gitmeden yarım saat önce içiyor. Eczacıya söylediğimizde o tavsiye etmişti, markasını bu yüzden belirttim.

Bak bu olabilir canım. Peki pahalı mıdır?

Canım odada tv var ama bu yüzden de babamla ayrı yatıyorlar. Babam uyuyamıyor tv sesinden.. Bu da olumsuz bir etki tabiki...

bende bu durum var sanki tv basımda ninni okuyo baska turlu uyuyamıyorummm tvnin sabahlara kadar açık oldugu olurr ayrıca psikolojik oldugunu düşünmüyorum alışkanlık desek daha dogru

bende bu durum var sanki tv basımda ninni okuyo baska turlu uyuyamıyorummm tvnin sabahlara kadar açık oldugu olurr ayrıca psikolojik oldugunu düşünmüyorum alışkanlık desek daha dogru

Çok kötü bir durum yaa.. Peki bunun için denediğin bir yöntem yada gittiğin bir doktor var mı?
Bu hep böyle mi devam eder ://

Ayni sorun bendede var canim günüm stresli gecmisse yada kafam doluysa hic uyuyamam bi kac gece uyuyamayinca aliskanlik oluyo diger gecelerde ardi ardina devam ediyo derken insan uykusuzluktan hortlak gibi oluyo ben yillardir bu sekilde yasiyorum alistim diyebilirim zaten normaldede uykuyla pek aram yokturbi kac gün hic uyumadan yasayabilenlerdenim ben henuz bi cözümünü bulamadim ama su var ki ben yattigimda uyuyamiyorum deyip uyumak icin özel caba gösterdikce insan hic uyuyamiyorbana azda olsa yardimci olan bisey yatarken kitap okumak annen yatmadan once ayran,süt ,yogur,papatya ,melisa cayi gibi sakinlestirici seyler tüketip yataga girer bide okumaktan zevk aldigi bi kitabi bas ucuna koyarsa uykuya dalmasina yardimci olabilir diye düsünüyorum en azinda sabah 4 te degilde 2 de uyuyabilir belki oyle yavas yavasta düzene girer.

tv de bir doktor uyku probleminiz varsa yastık kılıfına biraz lavanta serpiştirin hem kolay uyur
hemde derin uyursunuz dedi.bende de aynı dert var zor dalıyorum.
lavantayı henüz denemedim ama kendimce bilindik bir yöntemle bazen kolay dalıyorum.
yöntem koyun atlatmak:))) komik gibi görünse de işe yarıyor..

bende uykusuzluktan ölüyor olsam dahi uyuyamıyorum. Gözlerim yanıyor, esnemekten neredeyse agzım yırtılacak ama cık yok olmuyo :) zar zor uyuyorum derken sonra gece 30 kere uyanıyorum. Nıyeyse..:S

Yatmadan evvel yogurt-süt gibi besinler rahat uyumayı sağlayabilir. Ama bir doktora başvurursanız belki uyku ilacıda verebilir rahat uyuması için.

papatya çayı pahalı diil, poşet çay olduğu için yapması da kolay. Eczaneden almıştık, 3 ila 5 lira arası bişey olmalı fiyatı.

Cevaplardan birinde görünce aklıma geldi, ben de az lavanta yağını fısfıslı şişeye suyla koyup onu az az yatağıma ve yastığıma sıkıyordum bir ara. Huzur veriyordu bana. Belki annende de işe yarar.

Ne kadar hayırlı bir evlatsın sen

Geçmiş olsun, Annenizde uyku bozukluğu var sanırım, siz yine bulduğunuz yöntemleri deneyin ama bence uyku bozukluğu üzerine uyku birimi olan hastanelerden birine gitmesinde yarar var.

Bir dönem bende vardı. Televizyonla alakasızdı ama benimki. Bir ilaç kullanmıştım, uyku ilacıydı ama sadece 8 saat etkiliydi, ertesi gün sersemlik yapmıyordu, o gün uykun geldiyse almayabiliyordun. Diğer ilaçlar gibi devam etmeyince kötüye gitmiyordun falan. Yatmadan yarım saat önce alınıp uykun gelince kaçmadan yatılmalı ama onda, yoksa gitti mi gidiyor yine uyku. 3-4 lira bir şeydir o ilaç. İlaç adı vermek yasak sanırım, o yüzden eğer düşünürsen özelden mesaj atarsan ismi verebilirim.

Çok kötü bir durum yaa.. Peki bunun için denediğin bir yöntem yada gittiğin bir doktor var mı?
Bu hep böyle mi devam eder ://

canım bizim aile böyle babamda annemde böyleler
biz buunu sıkıntı olarak görmedik hiçç alışkanlık dedik
rahatsızda olmadık

canım tv karşısında rahat uyuyor, yatakta uyuyamıyor olmasının sebebi büyük ihtimal aklına bir şeyler takılıyor tv olunca kafası tv ye gidiyor ve düşünmüyor ama yatağa gçeince kendi sesini dinliyor... bende de olurdu. yatak odamda tv tutarım hep. şimdi akıllı telefonlar çıktı Allahtan dizi falan indirip izliyorum. yoksa yatağa yattığım an kurarım kafamda eskileri düşün düşün sabah ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…