uykusuzluktan gebericem artık

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
uzun zamandır konu açmıyordum. çünkü artık aile üyeleriyle de muhattap olmama yolunu seçmiştim. yani ne derlerse desinler eşime de kayınvalide ve sair kişilere de cevap vermemeye çalışarak sorunları bir nevi kapatıyordum.

ama yine patlama noktasına geldim. evi terkedeyim desem gidecek yerim yok. ama sonunda o da olacak galiba. ben kendime çeki düzen vermeye, düzeltmeye, insanlara mümkün mertebe saygısızlık yapmamaya yeminliyken sabrımı zorlaya zorlaya elimde kalıcak bi gün birileri...

konu şu, kayınvalide herkesin yanında oğluma yıllarca baktım büyüttüm de şimdi elalem parasını yiyor dedi. ben de sustum kaldım. ne diyeyim? ne eşim ne de kayınpeder cevap vermediler. ertesi gün çok kırıldığımı oğlunun paralarını tasarruflu bir şekilde kullandığımı ve neden elalem ve el kızı demekte ısrar ettiğini yüzüne karşı söyledim. hiç oralı olmadı.

bir hafta sonra evde bir tamirat işi çıktı. ben temizlemeden yemek yiyemeyeceğimi söylediğimde kayınpeder iyi o zaman ne bok yersen ye dedi. eşimi de aldı evine yemeğe gittiler. eşimde tık yok...

eşim eve gelince söyledim. nasıl olur, nasıl gidersin, ben dayanamıyorum dedim. her defasında beni haksız görüyor. beni suçluyor. ailesine toz kondurmuyor.

ben nihayetinde aynı yatağa girmek zorundayım bu insanla. bıktım artık. anasından da babasındanda.. inanırmısınız gözümle görüyorum yemek yerken devamlı ne yediğime, tabağıma ne kadar koyduğuma falan bakıyorlar.

konu dışında yorum yapmayın lütfen. teşekkürler

ah guzelım ınan kı bıseyler soylemek ısterdım ama kelın ılacı olsa kendı basına surermıs bu saatte baska neden ayakta olunur kı acaba

sen neden ağzını açıp konuşmuyor gerekirse olay çıkarmıyorsun?

eşinle defalarca konuşmuşsundur işe yaramıyorsa çocuk yoksa önüne bakabilirsin....

bir işe girip çalışamazmısın?

Allahım bol bol sabır versin ne dıyecegımı bılemedım..malesef eşinden öyle bir yüz bulmuşlar ki.... ne demek oğlunun parasını yemek tabıkı yıceksın karısı degılmısın, Allah bilir kv de onun tabırıyle koca parası yıyordur, ve ne demek ne b.k yersen ye.... ne terbıyesızlermıs, size diyebileceğim tek sey güclu durmanız ve mumkunse bır ıse gırıp kendı hayatınızı duzene sokmanız yoksa ınsanda ne uyku bırakır bu hayat ne duzen ne de sinir..

Hatanin buyugu sende, eski konularina baktimda ailen yok galiba onlarda vurun abaliya demis. Sana k.bakma ama resmen besleme muhabbeti yapiyorlar. Zaten herkesle aran kötu sen sessiz kaldıkca iyice tepene cikmislar. O eltin olacak kisi hak ettigini birgun mutlaka bulur. Be salak baskası ile ilgili boyle seninle dedikodu yapan baskasinada birgün senin dedikodunu yapar yada beterini demeni isterdim dogrusu. Kocanin yaptiklarinida okudum ama pes yani uzulme ama bence seni artik pek sevmiyor annesi nasil goruyorsa galiba o gozle bakmaya baslamis ( bir konunda yedigimi ictigimi izliyor demissin). Bu evlilik icin kocan icin cocuk yapmaya calisma birseyler duzelmeden yaparsan hata edersin. Allah muhafaza cocugunu elinden alir kendi bakar o kadin senin eline birakmaz. Rabbim yardimcin olsun.

eşinin bu kadar hödük olabileceğine inanmak istemiyorum...
nasıl sessiz kalır bunların karşısında...
allah yardım etsin...

deli yahu bu kvleer... canım allah sabır versin. parasınıda yersin başının etini de ona ne yahu.. derdini de ben çekiyorum ama naberrr deyivereydin...
önceki mesajlarında da hep eşini sevmediğinii ve aileyle olan sorunları yazmışsın. eğer bu kadar dayanamayacağın durumdaysa herşey bence en iyisi kaç kurtul ordan... karısının yediği lokmayı sayan adamdan koca olmaz.. bekara karı boşamak kolaydır derler elbette korkuların vardır ama inanki bir lokma ye gönül rahatlığıyla ye....

kaynana çok betermiş onu bunu söylerken senin herşeyi sineye çekmen sende hasar ve iiiiiiiiiiiiz bırakacak , böyle nasıl yaşanır bir gün değil ,iki gün değil sana cehenem hayatı yaşatmaları, eşinde de ne hak ne vicdan duygusuda yokmuş,halen o evdede kalmana şaşırıyorum sevgi yok,insanlık yok ,bu yaşamak değil bilesin

Çok yüzgöz olmuşsunuz. Araya ciddi bir mesafe koyulmalı. Bence eşin ve ailesi gerçekten kırıldığını ve artık tahammül edemeyeceğini anlamalılar.

Belliki söylediklerin ciddiye alınmıyor bence uzun bir süre ne eşinle nede ailesiyle tek kelime konuşma. Buna rağmen aynı tas aynı hamam devam ederse Allah yardımcın olsun .

Valla eşin yanında olsa hiç takma dicem onlarda yemek yeme, onlardan bir şey bekleme söylesin dursunlar ama eşinin yanında söylüyorlarsa eşinde ses çıkarmıyorsa, sen açken o orada karnının doyuruyorsa diyecek söz yok siz sorduğunuzda ne cevap veriyor eşiniz? Benim kaynanamda herşeyin lafını eder verdiği şeyleri kullanıyor muyum kaç kere sorar yaptıkları evi över 6 senedir bıkmadı. Bana aldığı gecelikleri bile giyiyor musun der hem de kp yanında sen kullanmıyorsun onları der sanki gecelikle gidicem onlara. Kendi yemek filan yapamıyor kadın geliyor bir kerede kadına yemek yaptırdım yorgun geliyorsunuz bizde yemek yiyin dediğini görmedim iş çkışı gidiyoruz her hafta haftasonu vaktim olmuyor erken kalkıyorsunuz diyor 1-1.5 saat oturuyoruz açız yani. Annemle görüşmem anemin gelmesi gözlerine batıyor ki annem şehir dışında 3 ayda bir filan 10 günlüğüne geliyor yazın tüp tedavimde geldi anne m 20 gün evimin temizliğini şini yaptı bir yere çıkmadı ben çıkmıyorum diye negatifi alınca üzüldü iki akşam yeme çıkardık hava alsın diye dönecekti zaten konu açılınca kaynanam annen burayı benden çok biliyor dedi ki bırakın bu şehri, ülke ülke gezmiş biri zamanında eşiyle. İyi yapmışsınız annen seninle ilgilendi biryere çıkamadı demek yok. Ama eşim yanımda benim asla laf ettirmez korur gider söylerde neden diyorsun diye söyletniyorum eşimin yanımda olması kafi sizde eşinizi yanınıza çekmeye bakın.

kayınvalıden olacak edepsız olafı dıyınce nıye sustun cnm.delı mısın sen.bu kaynanaların oğullarının parasıyla derdı ne anlamıyorum. ben eve buyuk bırşey aldırdım gecenlerde ıhtıyac değil oyle ıstedım. kaynanam "aaa onu mu aldınız ne gerek var sıkışıklıkta dedı" bende yuzune baktım "ben ıstedım oda aldı" dedım senınkı gıbı laf soylese ooo açarım ağzımı yumarım gözümü.ezdırme kendını cnm ya.

birde annelerimiz çok çekmiş çekmeyen yok şimdiki nesil konfor içinde gelinleri .çekemiyorlar onlar çekmeseydi biz bugün bu kadar rahat yaşam yaşamıyacaktık ,eskiden herşeyde bir kıtlık varmış ve cehalet çokmuş şimdi ise duygusal yönden çektiriyorlar ,vicdansızlar ve allah korkusundan yoksun olanlar ya direceneceksin yada arkana bakmadan çekip gideceksin

kayınvalıdene kayınpedereıne laf soylemektense o koca dıye yanında yattıgına laf soylemek ıstıyorum. cok ozur dılerım ama sen el kızısın da agac kovugundamı buyudun sende ınsan evladısın. ne demek babası laf edecek kocan susacak annesı laf dıyecek sana. oda cok afedersın ama ben kocayım erkegım mı dıyo bıde. gercekten tekrar tekrar ozur dılerım ama sen yanlıs secım yapmıssın canım. Allah yardımcın olsun.

konunun dışına ,çıkmayın diyorsun ama kendi ailendede mi huzur bulamazsın

eşiniz daha aile olduğunuzu yeni bir aile kurduğunu farkedememiş... Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum.. eşiniz sizi geride bırakıp yemeğe gidiyorsa babasının lafllarına cevap veremiyorsa yolun sonu zaten iyi görünmüyor.. siz beni neden bırakıp gittin demek yerine geri geldiğinde biz bi aileyiz sen bu evin reisisin ve beni tek başıma bıraktın bunu unutmayacağım diyip konuyu kapatın. yani hesap sormayın söz hakkı vermeyin neden diye sorup..ailesinin yaptığı hiçbirşey için eşinizin yanında ailesini suçlamayın.. sessiz olun düşündüklerinizi yüksek sesli dile getirmezseniz insanlar ne düşündüğünüzü merak eder kazanan sonunda siz olursunuz.. eğer kayınvalidem elalem oğlumun parasını yiyor ben yetiştirdim deseydi benim için karşılığında anne doğanın kanunu bu babamı da yetiştiren bi anne vardı; sırayla bu işler nasip olursa ben de bi erkek annesi olursam bende başkası için yetişriricem derdim hemde gülerek söylerdim.. neye bakıyorllar ne diyorlar diye düşünürseniz biten sizin evliliğiniz olur onlların canı yanmaz kimseyi umursamayın yaptıklarını Allah a havale edin sabredin.. bu hayatta kimse yaşattığı acıyı yaşamadan ölmeyecek.. güçlü olun güçlü durun.. bunları yaptığınız halde eşiniz düzelmiyorsa ben elimden geleni yaptım der vicdanınız rahat çeker gidersiniz...

eşin azıcık destek olsa bu kadar üstüne gelemezler aslında.onlarda biliyolar eşinin senden yana olmadığını ağızlarına geleni söylüyolar.
ne demek b.k ye ya.ne garip insanlar bunlar.nasıl olur da eşiniz sesini çıkarmaz pes.kv kp değişmez o kesin.eğer eşinizi değiştirebilirseniz destek olmasını sağlayabilirseniz sorunlarınız çözülür.yoksa hasta eder bu insanlar sizi.eşinize akıl fikir diliyorum...

k.p ve k.p edepsiz anlaşılan eşinide etkileri altına almışlar ama iş eşinde bitiyor o biraz seni koruması altına alsa azcık diklense hiç bişey yapamazlar.ama eşin zayıf bazı konularda belli sen açken gönül rahatlığıyla gidip karnını doyuruyor bencil ana baba kuzusu .eğer evliliğini sürdürmek zorundaysan eşini kendine çekmekten başka çaren yok.bunu yapman zor biliyorum ama zamanla aşarsınz belki bazı şeyleri. ona ailesiyle ilgili dır dır etme dinlemez iyice kötü olursun alttan alttan yap ne yapacaksan yani bu zamana kadar ne yaptıysan tersini yap.onu sevdiğini saydığını söyle bi süre dene bakalım ne yapcak.belki değişir sana da yazık sabahın 4 ünde uyuyamamışsın allah kolaylık versin

cok aci ama bence esiniz sizi sevmiyor ve saygi da duymuyor. kv denuz ve kp deriniz cok terbiyesiz gorgusuz ...
... uzar gider. cekmeyin onlari onunuze bakin kendinizi orada degersiz hisseder hasta olursunuz sinir hastasi okuyunca insan pes diyor birde siz yasiyosunuz bunlari. ayirin yolunuzu birakin ne b....k yerlerse yesinler. e etme bulma dunyasi allah verir belalarini sizi mumla ararlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…