• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uykuya dalamama bir akıl verin a dostlar

elus86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2016
81
41
88
38
Merhaba arkadaşlar ben kendimi bildim bileli uykuya dalmakta zorlanıyorum ne kadar dönersem döneyim uyuyamıyorum.Duyduğum herşeyi denedim. 21 dk hareketsiz kalma,uyku getirici müzikler,hayal kurmak,dua etmek, kitap okumak,yoğurt yemek .Sizin aklınıza gelen bir çözüm var mı? uyuyamadığım için de bütün gün sersem sersem geziyorum iş yerinde bir de aksilik şu ki ben uykusuz olunca aşırı konuşma isteği ve saçmalama oluyor kendimden utanıyorum artık. Dinleyen ve çözüm bulmaya çalışan dostlara şimdiden selam olsun.

Merhaba arkadaşlar ben kendimi bildim bileli uykuya dalmakta zorlanıyorum ne kadar dönersem döneyim uyuyamıyorum.Duyduğum herşeyi denedim. 21 dk hareketsiz kalma,uyku getirici müzikler,hayal kurmak,dua etmek, kitap okumak,yoğurt yemek .Sizin aklınıza gelen bir çözüm var mı? uyuyamadığım için de bütün gün sersem sersem geziyorum iş yerinde bir de aksilik şu ki ben uykusuz olunca aşırı konuşma isteği ve saçmalama oluyor kendimden utanıyorum artık. Dinleyen ve çözüm bulmaya çalışan dostlara şimdiden selam olsun.
canm bende eskiden dönmekten uyuyamazdım düsünceler gelirdi buseger yine olmazdı yarım saat bir saat dön dur. en son kafamı bir noktaya odaklamaya calısırdım. sonra birsey duydum saga dogru yatınca alıntı yaptım netten

Sağ tarafa yatılması durumunda, sağ burun deliği tıkanıyor, sol burun deliği açılıyor. Sol burundan yapılan nefes alma ile sağ beyin yarımküresinin aktivitesi artıyor. Sağ beyin yarım küresinin uyarılması, parasempatik sinir sistemimizin faaliyetlerinin artırmasına, kalp hızımızın yavaşlamasına, tansiyonumuzun düşmesine ve mide-bağırsak faaliyetlerimizin yavaşlamasına neden oluyor. Dolayısıyla kalbimiz daha az yoruluyor, uykuya dalmamız daha kolaylaşıyor. Bu da uyku
sırasında dinlenmenin daha iyi olmasını sağlıyor.

bunu ögrendim simdi yatıyorum yine bi kaç kez dönüyorum kendi istegimle sonra en son sagda uykuya dalıyorum

bence en az bi saat tempolu yürü hergün, kafeini kes, ve her akşam iki kupa doğadan relax iç bakalım, sıcaktanmı uyuyamıyorsun acaba, belkide klimalı yerde yatmalısın

Zihninin boş olması lazım. Karanlığa odaklan, hiç birsey düşünme. (Ozellikle de uyuyamayacagim diye dusunup bilinc altina olumsuz mesaj gonderme) Uykun gelmeden yatağa girme boşu boşuna stres olursun. Bir de masaj çok iyi geliyor. Elinin icine, alnina, kaşlarina şakaklarina masaj yapmayi dene.

vucut ve beyın yorulmazsa dalamazsın,akşam yedıkleırn ağır ise,ben yastığa başımı koyuyorum,gidiyorum,her gün spor yaparım,akşam yemek yemem,ılık bur duş,huzur içinde dalarım,sigara,kahve yok,çayı sadece sabah içerim,yatmadan camı acıp havalandırırım,pijamalrı nevresımı her gün çırparım,güzellik bakımlarımı yapar,mışıl mışıl uyurum

Benden bir tane daha :) Merakla takip ediyorum konuyu ;) Ben uyku için aldığım şurubu bile 2ölçek içip yine uyuyamamış aksine sarhoş kafasıyla gezmiştim. Çok lanet ya. Her gece bebek gibi eşimin kucağına yatıyorum saçlarımı okşuyor ancak öyle uyuyabiliyorum. Başka türlü uyuyamıyorum. Biarada da uyumak için içiyordum ama o da sıktı. Bilmiyorum ne olacak. Bir de uykum bölündüğü an bitmiştir, tekrar gebersem uyuyamam.

Bebek olunca insan uykunun değerini anlıyor,uyumak istiyor:uykucu: ,çocuğunuz var mı?Varsa o zaman da mı aynıydı.:KK64:
öncelikle teşekkürler 9 AYLIK evliyim bebek yok . gün boyu uykum oluyor işte yoruluyorum direk eve geliyorum saat 11 olunca da yatağa giriyorum dön dön dön uyuyamıyorum . sabah 5.30'ta uykuya dalabildim. 7.30 da kalktım.

Zihninin boş olması lazım. Karanlığa odaklan, hiç birsey düşünme. (Ozellikle de uyuyamayacagim diye dusunup bilinc altina olumsuz mesaj gonderme) Uykun gelmeden yatağa girme boşu boşuna stres olursun. Bir de masaj çok iyi geliyor. Elinin icine, alnina, kaşlarina şakaklarina masaj yapmayi dene.
bu tespitinde çok haklısın teşekkür ederim. Yatağa yattığım zaman "ya uyuyamazsam,ya iş yerinde saçmalarsam , ya işte dikkatsizlik yaparsam.Bankacıyım ama öyle kasa masa derdim yok .Lakin çok dikkat gerektiren işler yapıyorum ve stresli bir ortam"

Gece yatmadan önce egzersiz yap ve ya ev iş gibi bir şey yap, mesela mutfak dolabını indir, sil yerleştir veya halı koltuk sil..
Pert olursun :))
Birde normalden 2-3 saat erken uyan.. Akşam 2-3 saat erken uykun gelir ve o arada bir şey yiyip içme.. Yoksa uykun kaçar..
Bunu rutine bindirirsen düzene girersin eğer kafanda kendine dert ettiğin başka sorunların yoksa..

canm bende eskiden dönmekten uyuyamazdım düsünceler gelirdi buseger yine olmazdı yarım saat bir saat dön dur. en son kafamı bir noktaya odaklamaya calısırdım. sonra birsey duydum saga dogru yatınca alıntı yaptım netten

Sağ tarafa yatılması durumunda, sağ burun deliği tıkanıyor, sol burun deliği açılıyor. Sol burundan yapılan nefes alma ile sağ beyin yarımküresinin aktivitesi artıyor. Sağ beyin yarım küresinin uyarılması, parasempatik sinir sistemimizin faaliyetlerinin artırmasına, kalp hızımızın yavaşlamasına, tansiyonumuzun düşmesine ve mide-bağırsak faaliyetlerimizin yavaşlamasına neden oluyor. Dolayısıyla kalbimiz daha az yoruluyor, uykuya dalmamız daha kolaylaşıyor. Bu da uyku
sırasında dinlenmenin daha iyi olmasını sağlıyor.

bunu ögrendim simdi yatıyorum yine bi kaç kez dönüyorum kendi istegimle sonra en son sagda uykuya dalıyorum
Çok teşekkürler. evet bende düşündü de hani dönüp dönüp duruyorum ya en sonunda sağa dönükken uyuyakalıyorum .

Birde yattığın odada telefon, bilgisayar, tv olmasın.. Onlarda uyku kalitesini bozar..

bence en az bi saat tempolu yürü hergün, kafeini kes, ve her akşam iki kupa doğadan relax iç bakalım, sıcaktanmı uyuyamıyorsun acaba, belkide klimalı yerde yatmalısın
Teşekkürler ev serin klimada var ama açmayacak kadar serin oluyor. artık gerçekten bıktım biliyor musun çünkü bu uykusuzluk yüzünden ne yemeğimi yapabiliyorum ne temizlik. zaten tembel bir insanım iyice malamat oldum.

Benden bir tane daha :) Merakla takip ediyorum konuyu :KK66: Ben uyku için aldığım şurubu bile 2ölçek içip yine uyuyamamış aksine sarhoş kafasıyla gezmiştim. Çok lanet ya. Her gece bebek gibi eşimin kucağına yatıyorum saçlarımı okşuyor ancak öyle uyuyabiliyorum. Başka türlü uyuyamıyorum. Biarada da uyumak için içiyordum ama o da sıktı. Bilmiyorum ne olacak. Bir de uykum bölündüğü an bitmiştir, tekrar gebersem uyuyamam.
Resmen kendimi gordum. Esim sıkıldı artik saclarimi oksamaktan. Yorgun olsam da olmasam da uykuya dalmam en az yarım saat aliyor hatta uykum kacmasin diye yataktan kalkmayıp sabah 7de yeter artik diyip gune uyuyamadan basladigim bile olmustur. Ya bilincaltini kapatmamiz lazim ya da yapay bir el ile saclarimizin oynanmasi lazim sanirim:kızgın:

Back
X