- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.840
- 798
- 35
- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
-
Ben de anlamadım. Küçük kağıtları yapistiriyorlarmis ornegin oğlum yapmak istemiyormuş araba sürmek istiyormuş. Sınıfa uyum sağlamıyormuş.4 yaşındaki çocuktan ne bekliyorlar anlayamıyorum vallahi
Öğretmenimiz çok ilgili. Oğlum da cok seviyor kendisini.öğretmen bunun eğitimini aldığına gore en iyi o yönlendirir bence... bunu size bilgi amaçlı soylemıştır dıye duşunuyorum daha az bir süre olmuş...
ekstra yapılacak birşey yok bence başına buyruk olması gayet normal konuşmamasına gelecek olursak tablet telefon olmamalı lgınız artmalı dergı karıştırın karşısında konuşun resımlerı anlatın kıtap okuyun ama bunları tv kapalıyken yapın...Öğretmenimiz çok ilgili. Oğlum da cok seviyor kendisini.
Bir-kac şey söyledi kendisi. Ekstra neler yapabilirim acaba ?
Merhaba sevgili kk kadınları,
Hemen konuya giriyorum. 4 yaşında bir oğlum var bu yıl anaokuluna başladı. Ilk 3 gün çok ağladı fakat sonra alıştı. Şimdi severek gidiyor.
Gelelim soruna. Öğretmenimiz görüşmek için çağırdı.Oglum okulda başına buyruk davranıyormuş ve etkinliklere katılmak istemiyormuş. Ayrıca öğretmenimizin sorularına cevap da vermiyormuş. Oglumun zaten konuşması problemli oldugunu belirttim. Rehber öğretmenle , sınıf öğretmenimiz kitap önerilerinde bulunacaklar. Sık sık kitap okuyup sohbet etmemizi söyledi.
Daha farklı neler yapabilirim uyum saglamasi için ? Simdiden cevap veren tum uyelere tesekkur ederim.
Televizyon, tablet , telefon kesinlikle izlemiyoruz zaten. Kendimizde tv işlememeye karar verdik sırf daha fazla vakit geçirelim çocukla diye. Öğretmende böyle söyleyince ister istemez uzuldumekstra yapılacak birşey yok bence başına buyruk olması gayet normal konuşmamasına gelecek olursak tablet telefon olmamalı lgınız artmalı dergı karıştırın karşısında konuşun resımlerı anlatın kıtap okuyun ama bunları tv kapalıyken yapın...
Kitap okuyorum akşamları daha 2 saygıda okumadan hadi bu masal burda bitti diye dinlemek istemiyor.kesinlikle bol bol kitap okumalı ve bunu bir alışkanlık olarak kazandırmalısınız. benim de 4 yaşında bir oğlum var 6 aydan beri her akşam kitap okuruz muhakkak. şimdi gece yatarken kitap okumadan asla yatağa girmez.
ayrıca evde birlikte etkinlik yapabilirsiniz. bunun için bardabas veya pakolino gibi oyun kutuları var onlardan alabilir veya etkinlik kitaplarından etkinlik çalışabilirsiniz.
uyum probleminden ziyade ben biraz fazla rahat bir çocuk olabileceğini düşündüm oğlunuzun. kendi istediklerini yapma doğrultusunda inatlaşıyor olabilir.
öteki çocukları nasıl aynı masaya topluyorsa ,isterlerse onuda getirebilirler , bunun eğitimini alan insanlar sonuçtaBen de anlamadım. Küçük kağıtları yapistiriyorlarmis ornegin oğlum yapmak istemiyormuş araba sürmek istiyormuş. Sınıfa uyum sağlamıyormuş.
Haydi çocuklar etkinlik yapıyoruz diyormuş öğretmen hepsi geliyormuş masaya oğlum gelmiyormuş. 2. 3 kez sesleniyormus ismiyle ancak öyle geliyor dedi.öteki çocukları nasıl aynı masaya topluyorsa ,isterlerse onuda getirebilirler , bunun eğitimini alan insanlar sonuçta
zamanla alışır ,daha çok yeni alışma süreci yaşıyor çocuk ,üzmeyin kendinizi
Kitap okuyorum akşamları daha 2 saygıda okumadan hadi bu masal burda bitti diye dinlemek istemiyor.
Etkinlik kutularına da bakayım . El işi kağıtları , boyama kitapları falan da aldım ama hiç ilgisini çekmiyor. Kalemleri sayıyor boyamak istemiyor.
Öğretmenimiz de öyle söyleyince cok üzüldüm gerçekten.
Gerçekten öğretmenimiz çok ilgili. Biraz böyle konuşarak deneyelim. Olmazsa farklı bir yol izleriz ded.Üzülecek birşey yok canınızı sıkmayın lütfen.
Öğretmenin sizi bilgilendirmesi çok iyi bir durum.
Ailecek tv karşısında zaman geçirmeyin, beraber aktiviteler yapmaya çalışın.
Oyunlar vs.
Kalabalık bi ortama girdiği için ayak uydurması biraz uzun sürebilir. Beraber birşeyler yapmanın keyifli olduğunu hissettirin. Muhtemelen okuldada birileriyle etkinlik yapmak isteyecektir.
Zaten öğretmeni ona yardımcı olacaktır. Bi kaç arkadaş edindikten sonra yoluna girer. İçinizi ferah tutun.
anormal bi durummuymuş peki.sizden beklentisi nedirBen de anlamadım. Küçük kağıtları yapistiriyorlarmis ornegin oğlum yapmak istemiyormuş araba sürmek istiyormuş. Sınıfa uyum sağlamıyormuş.
Arabaları çok seviyor. Yazdıklarınızı mutlaka deneyeceğim.Peki ne ilgisini çeker
Mesela araba severse iş makinaları içeren kitap serisi var
Yine arkadasım serileri var doktur polis pilot vs vs
Araba seviyor kitabı arabaya okuyun o da araba ile oynasın ya da canlandırma yapın
Örneğin oğlumun tüm arabalarının ismi var sınıf arkadaşları ile aynı
Anaokulunda 3 yaş grubunda iken koymuştu mesela kırmızı olan doğa polis arabası Fuat vs
Araba sınıfı yapar iri bir arabayı öğretmen yapardı okul canlandırması yapardık
Hem oynar hem bilgi alırdık
Neden boyamak istemiyor mesela küçük kırmızı kamyon
Arkadaşı mı beğenmemiş boyası mı çirkin eli mi acımış çişi mi gelmiş gibi sorular
Diyeceklerini sanmıyorum. Daha çok erken çünkü.Gerçekten öğretmenimiz çok ilgili. Biraz böyle konuşarak deneyelim. Olmazsa farklı bir yol izleriz ded.
Tv, tablet zaten oğlum varken asla açmıyoruz. Oyun oynuyoruz birlikte.
Sınıfa uyum sağlayamıyor bu yıl alın okuldan derler diye de düşündüm açıkçası.
Evde nasim oldugunu ogrenmek istemis. Daha çok konuşun , evde etkinlikler yapın, kitaplar okuyun dedi. Galiba biraz anormal bir durum. Diğer çocuklar uyum sağlıyormuş çünkü.anormal bi durummuymuş peki.sizden beklentisi nedir
Çocuk daha öğretmenine alışamamışki ne yapsın. Biraz sevgi görse ,sürekli peşinde olurdu zatenHaydi çocuklar etkinlik yapıyoruz diyormuş öğretmen hepsi geliyormuş masaya oğlum gelmiyormuş. 2. 3 kez sesleniyormus ismiyle ancak öyle geliyor dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?