Uyumamam lazım

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Merhaba, sabah 8 akşam 6 saatleri arasında bir firmada muhasebecilik yapıyorum.Akşam 7 de evde oluyorum yemekti kalkdırdı akşam 8-8 buçuk oluyor. Ve sınava hazırlanıyorum..YGS'ye....Sorunum şu: okadar çok yorgun ve uykulu oluyorum ki derse bakarken uykum geliyo..yinede her akşam bakmaya özen gösteriyorum ama çok az zamanım kaldı...Şu uyku işini bi halledebilsem ya uyumak istemiyorum..12 de yatıyorum sabah 7 de kalkıyorum...Ama ben gece 2 ye kadar uyanık kalıp ders çalışmak istiyorum fakat başaramıyorum. Uykuya yenik düşüyorum ondan sonra da kafamı çok duvarlara vururum..

Nasıl uyanık kalabilirim lütfen bana bi akıl verin...Çünkü yetmiyor böyle bana kalan saatler...2 ay kaldı iki ay 4 saat 5 saat uyusam ölmem yani.Ama aptal kafam işte test çözerken bırakıp yatıp hunharca uyumak istiyorum.İlaç olur ne bilim başka bi yöntem olur..Ne yapmalıyım lütfen bi çare???

Önemli olan az uyumaktan ziyade uyanık kaldığın süre boyunca verimli ders çalışman. Yani 12 ye kadar verimli şekilde ders çalışmak 2 ye kadar yarı uykulu ders çalışmaktan çok daha iyi. Süreni uzatmak istiyorsan da bi anda değil yarım saat yarım saat arttır vücut alışsın. Ayrıca beslenme şeklim nasıl bilmiyorum ama sağlıklı beslenip bol su içersen vücut çok daha dinç olur

Gec uyumak yerine uyanık oldugun vakitleri verimli gecir.
Ikide uyursan ne iste verimli olursun ne de ertesi gün ders calisirken...

Ben de hep uyurdum :) millet finallere haril haril calisirdi bende horultu bes geciyor olurdu hey gidi gunler :) cok yuklenmeyin sagliginiz bozulur. Allah kolaylik versin basarilar dilerim

Yeşil çay içebilirsin,uyarıcı etkisi var.
Fazla da uykusuz bırakma kendini..

elma ye çok sağlam uyku açar tecrübe ile sabittir.

Uykun gelemeye başlamadan 10-11 gb sade filtre kahve iç uyanık tutar. Gün içinde de yorulduğun için zor gelicektir her türlü. Demir eksikliğin var mı? varsa ilaç kullan daha dinç olursun. D vitamini düzeyine de baktırabilirsin kışın genelde düşük oluyor. Bol su iç bi de. Bi vitamin kompleksi var adını yazmam doğru mu bilmiyorum.( Phar..)O da bariz uyku ihtiyacını azaltıyor. Bn sınav dönemleri içerdim.

12 de yat ama 5 de kalk. 7 saat uyku nedir çok fazla.

kafan yoğunsa düzgün de uyuyamazsın ki sürekli bölünür uykun
acaba öğle aralarını mı değerlendirsen dedim
eline al sandiviç elmadır muzdur öğlenleri
bir yandan sor çöz bir yandan ye

bende bi firmada muhasebecilik yapıyorum, bende 8/7 çalışıyorum, bende ygs ye gireceğim, üstelik uzaktan eğitimle üniversite okuyorum

veeee uyumaktan başka hiç bişi düşünmüyorum. uyumak uyumak uyumak.
varsa çaresi alırım bi dal

hehehe aynı şekilde bende aynı zamanda istanbul üniv. de okuyorum

kafan yoğunsa düzgün de uyuyamazsın ki sürekli bölünür uykun
acaba öğle aralarını mı değerlendirsen dedim
eline al sandiviç elmadır muzdur öğlenleri
bir yandan sor çöz bir yandan ye

bizim iş yerinde öğle arası diye bi olay yok...yemeğini ye dön işinin başına şeklinde sinir gıcık yer

hehehe aynı şekilde bende aynı zamanda istanbul üniv. de okuyorum
Neden tekrar giriyorsun sınava ne okuyordun 4 yıllıktı galiba,okul puanın yarısı kesilecek.Ve bence kendini bu kadar yorma sağlıgından olursun.

ah 5 te uyanabilsem...7 saat uyku bana okadar yetersiz geliyo ki sabah kalmak ölüm gibi...sanki mıknatıslı yatak beni çekiyor. sabahları çok zor uyanıyorum..hep 2 dk daha 2 dk daha
yavaş yavaş alistir. Uykusuzken çalışmak verimli olmaz. önce fiziksel ihtiyaçlarını gidermelisin. 2 dk 2 dk kisalt uykularini

Neden tekrar giriyorsun sınava ne okuyordun 4 yıllıktı galiba,okul puanın yarısı kesilecek.Ve bence kendini bu kadar yorma sağlıgından olursun.

Coğrafya okuyorum 4 yıllık evet. okul puanım zaten pek mühim değil. Ne yorulanlar vardır ya...tıp okuyanlar filan hep uykusuz ders çalışıyolar nebilim hem okuyup hem çalışıp hem anne olanlar var...ben tembelim gibi

Örgün mü düşünüyorsun hangi bölümü istiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…