Uyutmayan derdim

Lisans ve önlisans arasında çok bir fark yok ki. Ama bunları beş yıl sonra düşünmek ??? Bence işsizlik ciddi sıkıntı demek ki eğitimi ona para kazandırmaya yetmiyor.

Herkese merhabalar yıllarca burayı okurdum ama ilk defa üye olup bende derdimi anlatmak istedim içime sığmıyor artık derdim.
Benim 5 senelik bir ilişkim var sevgilim çok merhametli cömert sevgi dolu biridir kavgamız olmaz mı tabiki olur ama aşk hep üstesinden gelir zaten öyle büyük sorunlar olmadı hiç. Ben baskıcı bir babayla büyüdüm şiddet gördüm annem şiddet gördü annemi hep aşağılardı babam. Şimdi derdime geleyim ailem oldukça iyi eğitim almış kişiler fakat ne bir huzur ne bi mutluluk vardı evimizde annem kadın olmayı sevilmeyi unutmuş biridir. Ben de iyi bir bölümde son sınıf okuyorum. Sevgilim 2 yıllık mezunu ve şuan iş bulamıyor. Herkes terk et sana göre değil diyor ama onun yüreğinin sıcacık oluşu beni çok sevmesi el üstünde tutması bana yeter diyorum hep. Fakat arkadaşlarım aşk karın doyurmaz senin dengin değil diyip duruyor ileride pişman olacaksın eğitim farkı çok önemli diyorlar. Ablalarım arkadaşlarım bana bi akıl verin önemli midir eğitim bu kadar karşıdakinin iyi bir eğitimli olması aşktan üstün müdür
Arkadaşlarınızın da üniversite son sınıfta olduğunu düşünüyorum ve sizin kararlarınıza müdehale edecek seviyede gelecekle ilgili bilmişlik yapmaları çok ilginç. Egoları konuşmuş ama kendi hayatlarını kurtardılar mı? nerde çalışacaklarını biliyorlar mı? 2020 yılında kaç tane 4 yıllık üniversite kaç tane yüksek lisans mezunu işsiz durumda haberleri var mı? Şu an inşaat ustalarının ofislerde çalışan beyaz yakalılardan fazla kazandığı bir dönemden geçiyoruz. İş dünyasında başarı tamamen şans girişimcilik ve iyi iletişimle ilgili. Kimse de müneccim değil. Belki sevgiliniz 5 yıl sonra o arkadaşlarınızdan çok daha iyi yerlerde olacak. 5 yıldır birlikteyiz diyorsunuz çok bilmiş insanların ilişkinize karışmasına izin vermeniz yanlış geldi bana. Siz kendi kafanızı netleştirmeye bakın. İçten içe buna inanıyor olmasanız buraya konu açmazdınız ve arkadaşlarınız da cesaret edemezlerdi bunu dile getirmeye.

Evliliklerde eğitim, kültür gibi konularda uyum olması, arada dağlar kadar fark bulunmaması elbette çok önemli. Ama bu denkliği sadece diplomalarla sağlayamazsınız. İki lisans mezunu insan bile birbirine denk değil ki. Üniversite kültürü almak, o hayatın kazanımlarına sahip olmak insana çok şey kadar. Sevgiliniz de bunu almıştır herhalde. Diplomasına değil, olaylara, insanlara bakış açısına odaklanın, anlarsınız. Adam gerçekten iş arıyor mu, koşturuyor mu, yoksa boş vermeye meyilli mi, aile yapısı nasıl, kültür farkından kaynaklanan sorunlar asıl aile yapılarındaki farklılıklardan ortaya çıkar, sevgiliniz kompleksli davranıyor mu, eğitim farkını sorun edip, sizi ezmeye çalışıyor mu mesela, bunlara bakın. Ayrıca hangi bölümü bitirdi bilmiyorum ama iş bulması imkansıza yakın bir bölümse, bir B, C, D planı var mı? Yani hayata gerçekçi bakıyor mu, kendine bir yol çizmek için uğraşıyor mu? Eğitim ve kültür farkı böyle değerlendirilir. Arkadaşlarınızın kafa elmayla, karpuzu değerlendirmek kadar yüzeysel.

Herkese merhabalar yıllarca burayı okurdum ama ilk defa üye olup bende derdimi anlatmak istedim içime sığmıyor artık derdim.
Benim 5 senelik bir ilişkim var sevgilim çok merhametli cömert sevgi dolu biridir kavgamız olmaz mı tabiki olur ama aşk hep üstesinden gelir zaten öyle büyük sorunlar olmadı hiç. Ben baskıcı bir babayla büyüdüm şiddet gördüm annem şiddet gördü annemi hep aşağılardı babam. Şimdi derdime geleyim ailem oldukça iyi eğitim almış kişiler fakat ne bir huzur ne bi mutluluk vardı evimizde annem kadın olmayı sevilmeyi unutmuş biridir. Ben de iyi bir bölümde son sınıf okuyorum. Sevgilim 2 yıllık mezunu ve şuan iş bulamıyor. Herkes terk et sana göre değil diyor ama onun yüreğinin sıcacık oluşu beni çok sevmesi el üstünde tutması bana yeter diyorum hep. Fakat arkadaşlarım aşk karın doyurmaz senin dengin değil diyip duruyor ileride pişman olacaksın eğitim farkı çok önemli diyorlar. Ablalarım arkadaşlarım bana bi akıl verin önemli midir eğitim bu kadar karşıdakinin iyi bir eğitimli olması aşktan üstün müdür
Ben üniversi mezunuyum eşim lise terk 3 yıllık evliyim eşimi her gördüğümde iyiki diyorum asla pişman olmadım, önemli olan karşınızdaki insanın kendini gelirştirmiş olması bence kimseye kulak asmayın lütfen kendi kararınızı kendiniz verin

Evliliklerde eğitim, kültür gibi konularda uyum olması, arada dağlar kadar fark bulunmaması elbette çok önemli. Ama bu denkliği sadece diplomalarla sağlayamazsınız. İki lisans mezunu insan bile birbirine denk değil ki. Üniversite kültürü almak, o hayatın kazanımlarına sahip olmak insana çok şey kadar. Sevgiliniz de bunu almıştır herhalde. Diplomasına değil, olaylara, insanlara bakış açısına odaklanın, anlarsınız. Adam gerçekten iş arıyor mu, koşturuyor mu, yoksa boş vermeye meyilli mi, aile yapısı nasıl, kültür farkından kaynaklanan sorunlar asıl aile yapılarındaki farklılıklardan ortaya çıkar, sevgiliniz kompleksli davranıyor mu, eğitim farkını sorun edip, sizi ezmeye çalışıyor mu mesela, bunlara bakın. Ayrıca hangi bölümü bitirdi bilmiyorum ama iş bulması imkansıza yakın bir bölümse, bir B, C, D planı var mı? Yani hayata gerçekçi bakıyor mu, kendine bir yol çizmek için uğraşıyor mu? Eğitim ve kültür farkı böyle değerlendirilir. Arkadaşlarınızın kafa elmayla, karpuzu değerlendirmek kadar yüzeysel.

+ 1

nedir bu iyi bölüm

nedir o iki yıllık

yani bu iyi bölüm okuyorum dengim muhabbetleri bir beni mi geriyor

annem 64 yaşında zamanında ingilizce üniversite mezunu

babam lise mezunu, sonradan açık öğretim denkliği olan bir şey okumuş

komşum var lise mezunu bile değil eşi öğretmen

çevremde benzer çok örnek var

avukat kadın lise mezunu erkek iki tane biliyorum biri üniversite terk diğeri liseyi dışarıdan okumuş

Nişanlım lise mezunu ben avukatım.Ama o kadar başarılı bir iş adamı ki ben ondan çok şey öğreniyorum.Benim işimi bile benden iyi biliyor.Yani demem o ki önemli olan insanın kendini geliştirmesi ve ailemde çok seviyor.İşine saygılı ve başarılı olduğunu bildikler için asla sorun etmediler.

Evliliklerde ki kültür farkı 4 yıllık yada 2 yıllık üniversite eğitimi değildir. Biri daha başarılırdır, çaba göstermiştir lisans okumuştur diğeri 2 yıllık önlisans yapabilmiştir. Hatta önlisans okuyan sosyal açıdan kendini daha çok geliştirmiş biri de olabilir. Eğer göze batan buysa dgs ye girer lisans tamamlar sorun kalmaz.

Eşimle sevgiliyken bana da aynısı dendi benim üniversite de okuduğum bölüm ona göre daha iyiydi onun iş imkanı daha azdı maaşı düşük olur dendi vs ama dinlemedim çünkü azimi görmüştüm eşim benden kat kat fazla kendini geliştirdi ve benden daha iyi yerlerde ve benim maaşımdan 2 kat fazla alıyor şuan ben resmen özellerde çürüyorum çünkü benim bölümüm de çok mezun oldu.
Diyeceğim o ki mantığına bak o ışık varsa kimseyi dinleme hayat ne gösterir bilemezsin sevgilinin içini sen bilirsin dışardakiler değil.

Ben duz lise mezunuyum,eşim üniversite mezunu.Eger ileride ikinizin arasinda maaş farki olduğunda siz veya eşiniz bunu kafasına takmayacaksa sorun olmaz sosyal anlamda da sevgilinizin kendisini nasıl yetistirdiği cok önemli..
Çocukluğumdan itibaren okadar cok kitap okudum ki,Bir ortama girdiğimizde ici dolu konularim oluyor vsvs

Önlisans ile lisans arasında dağlar kadar eğitim farkı olduğu söylenemez tabi ki. Sonuçta o da üniversite ortamını solumuş oluyor. Bence iş durumuna odaklanmanız gerekir. Sizin çok iyi bir işiniz varken eşiniz işsizlik bunalımına girerse zorlanabilirsiniz. Kendisine de bu durum ağır gelebilir. Ama size karşı iyi olduğu kadar çalışkan, gelişime açık ve azimli bir insan olduğunu düşünüyorsanız sorun olmaz.

Aynen çok haklılar aşk karın doyurmaz.
Bir tokat bir de yumruk yedin mi iştahın kapanır aç kalmazsın zaten
parası olsun dövsün ne olmus

Sırf işi yok diye terk edilmez sabırlı olun
Mutlaka iş bulacaktır erkeğin karekteri paradan önemlidir bence

peki senin vasfın nedir 4 yıllık okuduğun bölüm nedir sana iş garantisi veriyor mu?
Annen baban okumuş ama evde huzur yok diyosun demek ki eğitimden daha önemli şeyler varmış hayatta..

Benim eşim de üniversite mezunu değil. Benim için de ailem için de çalışkan olması yeterliydi, ki öyle de zaten. Sorumluluk sahibi ve çalışkandır maşallah. Ayrıca çeyiz olarak da en az 20 koli kitap getirdi, bilgi ve kültür anlamında eline kimse su dökemez, zehir gibidir, deli okur araştırır. Üniversite mezunu olup akşam elinde kumanda oturan bir adamdansa oturup sohbet edebileceğim, tartışabileceğim bi eşim olması daha önemli.

Okumuş biri denk geldi diyelim iyide kazansın ohhh dışarıdan çokda mükemmel bir erkek gözüksün herkes desinki sana denk maşallah ama evde seni döven aşalıyan hakaret eden kendini beğenmiş göü dışarıda vs.. Olabilir, tabii buda şans. Sevmeyi bilen adamla yaşaması nede güzel oluyor bilsen bu soruyu burada sormazdın, şaçını teline zarar vermicek bir adamla aynı evde yaşamak çok iyi bir his. Sevilmek mi para mı işte çoğu insan bunu ayırt edemiyor. Sen sevginin arkasında dur elinden tut o adam seni seviyorsa evde yediğin bir tabak çorba ekmek bile seni mutlu eder. Para sıkıntısı illaki olur bu durumda ama burada sende önemlisin aslında parasız idare edebilecek isin, bazen aylarca hiç alışveriş yapmadan yada dışarı bir yere gitmeden durabilcekmisin...karşındaki adamı bu durumda bunaltırmısın üzer misin yoksa onla beraber evde olmanın ve sevilmenin keyfini i çıkarırsın. Hayatına yön verecek olan aslında sensin

Eğer bunun dışında probleminiz yoksa siz evlendikten sonra bile açık öğretimden okuyabilir. Benimde bir arkadaşım sizin durumunuzdaydi evlendi çok mutlu eşi şuan üniversite sınavına girdi açık öğretimde bölüm kazandı ve okuyor. Hem kendini gelistirmis olur hem de kimsenin ağzına laf vermemiş olur

Nas
Nasıl eğitim neye göre eğitim.... Karakter le harmanlanan eğitim iyidir... Oda eğitimsiz değil önlisans mezunu..... Bu Ülkede çok eğitimli sanılan ne mevkideki adamlarının eşlerine şiddet haberlerinide okuduk biz...bu nedenle anlaşmak uyuşmak hayata aynı yerden bakmak derim ben.... Tabiki iş güç sorumluluk alma çalışkanlık olmalı bunları sen ölç biç..... Sadece bunlarda yetmeyebilir duygunla mantığınla al kararını sevgiler

Back
X