- 17 Haziran 2013
- 1.950
- 2.772
- 333
- Konu Sahibi Felix felicis
-
Ben buraya yazarken, 7 ölçek mama yaptım, yatağına yatırdım, aç da değildi ama dediğiniz gibi verdim, yemeye başladı ve kendisi tutarken iki sağa sola döndü ve uyudu! Pek beceremem böyle şeyleri ama gerçekten çok minnnettarım çok teşekkür ederim. Ben tutmalı biberonlardan da alırım artık, yeter ki uyusun... :) :)Canım gerçekten dedigimi uygula. 7-8 ölçek yap. Hemen bitmesin maması. Mama yemiyor ise süt ve su karışımı yaparsin ılık.. karanlıkta yatsın ama diger odaların ışıklarını da kapat bence 15 dakika..ve çıt cikarmayin :) ben tv isiginda bekliyorum uyuyana kadar.. sallayinca uyumuyorlar çünkü ayrı bir karakter olduklarının farkina vardikları bir dönem ve bu yüzden sizinle savaş ediyor.. sizin direttiğiniz seyi yapmamak için mucadele veriyor.. eger karanlikta biberon olayı tutmaz ise; hemen ışığı acmadan ayaginiza koyun o şekilde hafif baygın halde daha kolay sallanir ve uyur..
Ben buraya yazarken, 7 ölçek mama yaptım, yatağına yatırdım, aç da değildi ama dediğiniz gibi verdim, yemeye başladı ve kendisi tutarken iki sağa sola döndü ve uyudu! Pek beceremem böyle şeyleri ama gerçekten çok minnnettarım çok telekkür ederim. Ben tutmalı biberonlardan da alırım artık, yeter ki uyusun... :) :)
Çocuk uykudan mecbur kalmadıkça kaldırılmazBu dediğinizi deneyeceğim hemen, gerçekten çaresizlik yaşatıyor insana çocuklar :)
Öğlen uykusundan uyandırsam olur mu dersiniz? Daha erken uyutmak mı yoksa uykuyu azaltmak mı?
Teşekkür ederim tavsiyeniz için, bizim yaramaz karanlık ayırt etmiyor artık...
Aynı soruyu size de sorayım daha erken uyutmak ve daha az uyutmak mı sizce?
Bu saatte benim pilim bitti çocuğun bitmedi..
Hiç dediğiniz gibi bir şey yok. O yaştaki bebekler uyandıklarınndan 3 saat sonra yeniden uyumaya hazır duruma gelirler bunu ben değîl uzmanlar söylüyor.Çocuğa eziyet etmeyin
4te uyandıysa bu saatte nasıl gelsin uykusu
Çok geç gündüz uykusu için
En geç 2de uyanmaliki akşam 11de falan uykusu gelsin
Benim oğlum 3 te uyansa gece 12 de zor yatırırdık
Ama 11 gibi uyutup 1-2 gibi kalkarsa en geç o zaman aksmada en geç 10 da uyur
Çocukta sıkıntı yok yani
Her gün 9'da oğlumla kalkıyorum. Canımız öyle istiyor çünkü.Çocuk uykudan mecbur kalmadıkça kaldırılmaz
Yazık bir kere
Kendiniz gibi düşünün tatlı uykunun oryasinda biri sizi kaldırsa naparsiniz
Uyku saatini erkene çekin
11 gibi uyusun .
Tabi sabah geç kalkıyorsa o is olmaz
Ama akşam 10 gibi uyuyan çocuk geç kalkmaz sabah en geç 8 de uyanır
Böylece erkene çekilir saati
Siz kendiniz uyumak için sabahları çocuğunda uyutuyorsaniz hiç kızmayın o zaman gecede geç uykusu gelir ne yapsin
2 uyku için ayağım uyuşana kadar sallıyordum gerekirse çünkü beyin gelişimi için çok önemli uyku, bîliyorum. Şimdi 1 tanesine yorgun düşüp dalıyor 2.uyku hayal gibi şu an. Uykuya dalma sıkıntısı çözüldüğü an 2. Uykuyu denemem lazım... Arkadaşın önerisi çok iyi oldu, inşallah başka bir arkadaşın dediği gibi bir yastıkla hafif yükselterek mama yemesi çözüm olur :)Çocuktan cocuga değişir bı uyku olayı her çocuk bır değil uyku saat aralığı çok olmamalı 18 aya kadar günde 2 uyku normal bız 14 aylığız 2 uyku uyuyoruz çocuk gec uyandın gec uyusun düşüncesi yanlış
Daha çok küçük bol bol uyumalı, gece uykusu 2 kez ya da 3 kez bölünüyorsa iyi yine. Saat başı uyanan bebekler ve anneler var... Allah bağışlasın :)Benimde 6 aylik oglum var uyku duzenimiz yok gece mesela 12 de uyudu emziriyorum yatirmadan oncede kasik mamasi veriyorum sabah 10 kadar uyur mesela ama aralarda kalkiyor 5 gibi 8 gibi emiyor tekrar uyuyor bende uyuyorum :) gunduz uykumuzda pek yok toplasan 2 saat belki nadir 3 saat yapdim dogrumu yanlismi bilmiyorumilk bebegim :)
Saol canim cumlemizinkini. Gece uykusu iyi masalah ya gunduz uyumuyo pek olsun o kadar 10 kadar uyuyor benle zatenDaha çok küçük bol bol uyumalı, gece uykusu 2 kez ya da 3 kez bölünüyorsa iyi yine. Saat başı uyanan bebekler ve anneler var... Allah bağışlasın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?