Uyuyamadım eşim in eleştirilerinden artık bıktım!

Merhaba kızlar 1 buçuk senelik evliyim.. evlendiğimizden bu yana eşim sürekli beni eleştiriyor.. yok çamaşırı düzgün yıka kırısık çıkıyor.. mutfakta bulaşık biriktirme..tam tersine titiz biriyim mutfağım banyom hep temizdir ama insanlık hali bazen bulaşık yıkamadan uyuyorum.. saçın şöyle olmuş .. bu ayakkabı türü sana yakışmıyor.. göğüslerin sarkmış afedersiniz (kabile memeli dedi bana ) :KK43: size komik gelebilir ama ben çok üzüldüm.. bunları dedikten sonra özürdiliyor ama hiç bir anlamı yok özürdilemesinin.... ayrıca, basit bir şenlik etkinliğinde ki güzellik yarışmasında 1. Seçilmiştim 25 yaşındayken... yani ben anlamadım bakımsız bi kadın değilim.. ama bu adam beni 7/24 eleştiriyor.. artık tamamen özgüvenimi kaybettim.. aynaya bile bakmak istemiyorum... eskisi gibi giyinişime bile dikkat etmiyorum sanki... çünkü nasıl olsa beni eleştirecek diye... çünkü makyajıma bile karışıyor.. yok bu makyaj sende çok kötü duruyor makyaj yapmayı beceremiyorsun vs....3 saatten beri aralıksız ağlıyorum artık kafayı yeme noktasına geldim... dış görünüş olarak ondan 7 yaş küçüğüm ve çevreme göre bakımlı ve güzel bi kadınım.. eşim bana göre daha bakımsızdır.. hatta 2 hafta da bir anca banyo yapar... ben bu adamla nasıl başa çıkacağım ?? Onun gibi bende onu eleştirdim olmadı... duymamazlıktan geldim olmadı.. ağladım olmadı çıldırdım olmadı.. evliliğimizde ki tek sorun bu.. evine bağlı çok güzel bir eştir.. ama bu büyük bir sorun .. bugün bardağı taşıran son damlayı söyledi.. kediye bakarak , kedinin sırtı gibi senin de sırtın öyle kambur dedi.. şok oldum me diyeceğimi bilemedim.. sonra özürdilerim diyor.. kafayı yemek üzereyim.. kelime hataları yaptıysam affola elim ayağım titreyerek yazıyorum bunları.. artık dayancak gücüm. Kalmadı ona laf yetiştirmekten bıktım artık
Çok tanıdık geldi bana bu durum :anneadayı:. Bence sizi çok kıskandığı ve asıl kendisini size yetersiz gördüğü için sizi aşağı çekmeye çalışıyor. "Haksız eleştiri çoğunlukla biçim değiştirmiş övgüdür". İnanın bu söz boşuna değil. Bence çok güzel, çok neşeli, çok güçlü ve hayat dolu bir kadınsınız. O ise daha standart bir dış görünüşüne sahip, daha zayıf karakterli ve karamsar biri diye düşünüyorum. En iyi susturucu gülüp geçmek emin olun. Onu umursamadığınızı ve özgüveninizi kıramadığını gördüğünde vazgeçecektir. Daha çok özen gösterin kendinize, daha neşeli daha hayat dolu olun. Bu kez göreceksiniz ki o yanınızda kendini daha yetersiz hissedecek. Bu arada sanırım eşiniz Aslan ya da Balık burcu :KK51:

Sizde televizyon da gördüğünüz birine ay çok yakışıklı deyin, eşinizi eleştirin, sen kilo mu aldın, şöyle böyle gibi. Siz kendinize olan güveninizi kaybetmeden onun kendine gelmesini sağlayın. Lütfen el oğlu için üzülmeyin. Eş ne ya. Erkek ne ya. Siz dünyaya gelirken o mu vardı, her zaman o mu vardı. Sonra tanıştığınız birisi için bu kadar üzülmeyin. Kendinizle barışık olsanız buna Güler geçersiniz ve onu umursamazsınız. Kuzenim 130 kilo eşi o kadar çok seviyor ki dalga bile geçmiyor. Sizinki odun biraz.
İnanın dediklerinizi yaptım. Tvdeki erkeğe ne kadar kaslı dedim.. sende kas yapsana dedim.. adam ın umrunda değill.. alınmıyor bile .. bi kulağından giriyor diğer kulağından çıkıyor dünya yansa umrunda değil

Çok tanıdık geldi bana bu durum :anneadayı:. Bence sizi çok kıskandığı ve asıl kendisini size yetersiz gördüğü için sizi aşağı çekmeye çalışıyor. "Haksız eleştiri çoğunlukla biçim değiştirmiş övgüdür". İnanın bu söz boşuna değil. Bence çok güzel, çok neşeli, çok güçlü ve hayat dolu bir kadınsınız. O ise daha standart bir dış görünüşüne sahip, daha zayıf karakterli ve karamsar biri diye düşünüyorum. En iyi susturucu gülüp geçmek emin olun. Onu umursamadığınızı ve özgüveninizi kıramadığını gördüğünde vazgeçecektir. Daha çok özen gösterin kendinize, daha neşeli daha hayat dolu olun. Bu kez göreceksiniz ki o yanınızda kendini daha yetersiz hissedecek. Bu arada sanırım eşiniz Aslan ya da Balık burcu :KK51:
İnanın çok neşeli hayat dolu biriyim çevremdeki herkes öyle der.. gülmeyi konuşmayı çok severim eşim ise tam tersine topluluk içinde suskun biridir.. kıskandığı için mi böyle davranıyor diyorsunuz?? Diğer yorumlarda sizi sevmediği için böyle davranıyor dediler sizse tam tersi.. inanın şuan kafam karıştı...

Evet evliliğimizde ki büyük bir sorun... gerçekten sevmediği için mi böyle davranıyor? Ben yarın ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum en azından bir süre kafadinlemek düşünmek.. doğru karar mı bilmiyorum.. sinirle de hareket etmek istemiyorum
Esinizin ilk evliligi mi...daha onceki iliskileri nasilmis bu tur mevzular konusunda...hc arkadasi var mi? Yalniz ve basarisiz bir insan mi

İnanın çok neşeli hayat dolu biriyim çevremdeki herkes öyle der.. gülmeyi konuşmayı çok severim eşim ise tam tersine topluluk içinde suskun biridir.. kıskandığı için mi böyle davranıyor diyorsunuz?? Diğer yorumlarda sizi sevmediği için böyle davranıyor dediler sizse tam tersi.. inanın şuan kafam karıştı...
Sizi kiskaniyor ama sevdigi icin degil.her bakimdan ustun ve sosyal oldugunuz icin.suskunlugu da muhtemelen toplum icinde iki lafi bir araya getirmeyisinden.emin olun ya da bben tahmin ediyorum ki sizin iletisim halinde oldugunuz herkes kotudur ona gore

Esinizin ilk evliligi mi...daha onceki iliskileri nasilmis bu tur mevzular konusunda...hc arkadasi var mi? Yalniz ve basarisiz bir insan mi
Nerdeyse hiç arkadası yok diyebilirim.. işkolik biri.. bi yandan da doktora yapıyor.. sadece 1 tane arkadası war onla da 40 yılda bir dışarda görüşür.. evet eşim in ilk evliliği.. daha önceki 3 ilişkisi olmuş.. kızlar çıldırıp beni terketti diyor şaka gibi..

Maalesef bazı erkekler kıskançlıklarını böyle kırıp dökerek, çok anlamsız davranışlarla belli ediyorlar. Bu duruma katlanmak zorunda değilsiniz elbette. Ama eşinizi seviyorsanız ve bir güven sorununuz da yoksa bu durumu aşmak için biraz mücadele edebilirsiniz. Eğer hiç bir şekilde bu tavrından vazgeçmezse ayrılmak en doğal hakkınız ki o da bunu hak etmiş olur. Ben hakkından geldim böyle bir adamın :KK52:. Asla siz de onu küçümsemeyin. Böyle yaparak da onu önemsemiş olacaksınız ve yine amacına ulaşacak. Tamamen tepkisiz kalır ve neşenizi keyfinizi zerre bozmazsanız delirecektir :super:

Seni kiskaniyor aşağılık kompleksi oldüğü için bunu yapiyir anlamiyormusun belliki hoş bir kadınsın takma sakın ağlama çünkü o senin farkında iyi olduğunun sıkıntı onda
Ne yapacağım peki? Ben eşimi seviyorum.. bu huyunu nasıl düzelticem? Terapiste gitmeyi teklif ettim.. bana şakamısın dedi..

Nerdeyse hiç arkadası yok diyebilirim.. işkolik biri.. bi yandan da doktora yapıyor.. sadece 1 tane arkadası war onla da 40 yılda bir dışarda görüşür.. evet eşim in ilk evliliği.. daha önceki 3 ilişkisi olmuş.. kızlar çıldırıp beni terketti diyor şaka gibi..
Icinize su serpebilmek isterdim ama malesef şaka degil aci bir gercek.bu turler sessiz mulayim gorunup evlilige ikna ederler.oysa sessizliklerinin altindaki karakterleri bambaskadir.elestirir de elestirirler...sadece sevgilileri degil potansiyel arkadaslari da onu terketmislerdir emin olun cunku birlikte vakit gecirecek insan degildirler.ve hem maddi hem manevi pintidirler.aile iliskisine onem vermezler.kendi aileleri bile degersizdir analari disinda

Maalesef bazı erkekler kıskançlıklarını böyle kırıp dökerek, çok anlamsız davranışlarla belli ediyorlar. Bu duruma katlanmak zorunda değilsiniz elbette. Ama eşinizi seviyorsanız ve bir güven sorununuz da yoksa bu durumu aşmak için biraz mücadele edebilirsiniz. Eğer hiç bir şekilde bu tavrından vazgeçmezse ayrılmak en doğal hakkınız ki o da bunu hak etmiş olur. Ben hakkından geldim böyle bir adamın :KK52:. Asla siz de onu küçümsemeyin. Böyle yaparak da onu önemsemiş olacaksınız ve yine amacına ulaşacak. Tamamen tepkisiz kalır ve neşenizi keyfinizi zerre bozmazsanız delirecektir :super:
Valla sevgilim olsaydı çoktan tekmeyi basmıştım.. ne yazık ki evliyim.. bi imza herşeyi değiştiriyor.. ama bu adamın bu huyunu düzeltsem gerçekten melek gibi biri.. ama çenesi yok mu çenesi..

Valla sevgilim olsaydı çoktan tekmeyi basmıştım.. ne yazık ki evliyim.. bi imza herşeyi değiştiriyor.. ama bu adamın bu huyunu düzeltsem gerçekten melek gibi biri.. ama çenesi yok mu çenesi..
Eminim yemeklerinize bile kusur buluyordur. Yaptığınız her şeyde kusur buluyordur. Ben böyle durumlarda sen bilirsin hayatım beğenmediysen mutfak orada kendine yemek yapabilirsin deyip gülüyordum :KK70:. Yani küçük bir örnek. Hiç umursamadım bu tarz davranışlarını. Keyfimi de bozmadım. Ve artık beni aşağı çekemeyeceğini kabullendi. Şimdi de o kendini eksik hissediyor kendini eleştiriyor :KK71:. Ters psikoloji :KK76:

Arkadas çevremede , yakın hissettiğim kişilere eşim in bu durumundan bahsettim.. sana rahat batıyor eşin melek gibi biri beyfendi oturaklı diyorlar .. bi dediğini iki etmiyor diyorlar.. evet etmiyor .. ama o çenesi ne olacak ?????

Geçen gun belgeselde afrıkalı kadınlar çıktı kabile memeli dediği aklıma geldı :KK43: göğüslerımde öyle aşırı sarkık değil...
Eminim yemeklerinize bile kusur buluyordur. Yaptığınız her şeyde kusur buluyordur. Ben böyle durumlarda sen bilirsin hayatım beğenmediysen mutfak orada kendine yemek yapabilirsin deyip gülüyordum :KK70:. Yani küçük bir örnek. Hiç umursamadım bu tarz davranışlarını. Keyfimi de bozmadım. Ve artık beni aşağı çekemeyeceğini kabullendi. Şimdi de o kendini eksik hissediyor kendini eleştiriyor :KK71:. Ters psikoloji :KK76:
yemeklerıme de kusur buluyor evet... anasınkine bıle buluyor.. annesının yuzune söyluyor herkesın içinde çok kötu olmuş dıyorr.. allahtan benı milletın içinde rencide etmıyor... bende dıyorum mutfak orada gıt kendın yap beğenmıosan dıyorum.. sen yapıcan yemeği ben beceremem dıyor

Bi kabile memeli dediğini dusunuyorum.. bi de kedının sırtı aynı senın gıbı kambur dedığını.. bunlar aklıma geldıkçe ıyıce deliriyorumm.. adam fosur fosur uyuyor dunya yansa umrunda değil... cinnet geçırıp boşuna eşlerını öldurmuolar valla

Bak ben simdi konuya giricem kusura bakma uzayacak. Suan senin yazdiklarini birbir okurken gozumun onunde gecmisim canlandi. Allahtan evli degildim... basta takmazsiniz, sonra ilerletirler, baktilarki vucudunla seni vuramiyor ozguvenini dusuremiyor sonra insan icindeki sosyal baglarindan vurmaya calisirlar.. yok konusman duzgun degil yok surda sunu soyledin yok bunu yanlis yaptin.. ve genelde en yakin arkadaslarindan bile seni kopartmayi basarirlar ayni kendileri gibi ASOSYAL YAPARLAR SENI BU TIPLER. Kendi hayatlariindada bitek sen olmana ragmen begenmezler.. haa ama sensizde yapmazlar seninle ikende yapamazlar...

Ben sebebini soyleyim simdi.. bu es adayi malasef ki sorunlu. Ve emin ol kendisinden cok daha guzel sosyal bakimli konuskan ve iliskilerinin iyi oldugunu bildiginden KISKANC ligini seni asagilayarak ruh sagligini etkileyerek dusurmeye calisiyor...! (Suan kendi fotograflariniza bakmanizi isterim bu asagilamalardan once ve sonra ki fotolarinizda gulucuk tarziniz bile degismistir emin olabilirsiniz ben cok iyi biliyorum o durumu) Evet iyi bir insan olabilir esiniz disariya ama size karsi bir davranis bozuklugu var bunu gorebilmeniz lazim.. annenizin evinede kafami dinlemeye gidiyorum diye degil DIREKT " SEN BENI ASAGILAMAYA CALISTIGIN SURECE EVLILIGIMIZ YOLUNDA GITMEYECEKTIR, BU EVLLILIKTE BENI DUSUREREK NASIL BIR HAYAT BEKLIYORSUN BENCE BUNU IYI BIR DUSUNME FIRSATI SANA VERIYORUM BU YUZDEN GIDIYORUM" diye soyleseniz bazi seyleri beynine yerlestirmeniz cok daha iyi olur.. AMAAA sakinnnnn bir imzaaa yuzundenn kendi ruh sagligini ve guvenini yitirme emin ol sonra toparlamasi cok zor oluyor...SAKIN..!! bu tarz sevgilere sevgi diyemiyorum TAKINTILI INSAN SENDROMU diyecegim. Kendileriyle olan takintilarini karsisindakilerinde ayni hislere kapilmasini istiyorlar..!

Geçen gun belgeselde afrıkalı kadınlar çıktı kabile memeli dediği aklıma geldı :KK43: göğüslerımde öyle aşırı sarkık değil...

yemeklerıme de kusur buluyor evet... anasınkine bıle buluyor.. annesının yuzune söyluyor herkesın içinde çok kötu olmuş dıyorr.. allahtan benı milletın içinde rencide etmıyor... bende dıyorum mutfak orada gıt kendın yap beğenmıosan dıyorum.. sen yapıcan yemeği ben beceremem dıyor
Evet doğru olanı söylüyorsunuz ben de öyle söylüyordum. Ama tek fark ben gülerek ve yemeği kötü yapan ben değilim saçma sapan yorum yapan sensin alaycılığında cevap veriyordum. E tabi ki tepki alamaya alamaya benimle uğraşmak hiç zevk vermedi ona ve pes etti :KK70:. Ben sizi sevmediğini hissetmedim ama zor adam olduğu da bir gerçek

Benim eski eşim tıpatıp böyleydi. Ne bu adam değişir ne de sen üzülmeyi bırakabilirsin bu durumda. Şimdi bazı arkadaşlar buna üstü kapalı övgü demiş fakat adam sizi eleştirirken HEHE ASLINSA BENİ ÇOK BEGENİYOR diyebilecekmisiniz? Bence hayır. Neden çünkü beyin duyduklarına inanır.yani bu tarzda eleştirilerle seni pek çok yerinden yaralıyor ve en önemlisi özgüveninden ve kadınlığından yaralıyor.yıllarca bu nalet duruma katlandım ve sonuç..biz boşandık o gitti başkasıyla evlendi. Olan bana oldu..! Söylediklerin yenir yutulur şeyler değil.kediye bakıp sende böylesin demek falan.inanılır gibi değil. Muhtemelen bu adamın dünyası berbat.ve siz dahil hiçkimseyi sevebilen biri değil bu kişi. Çocuk yokken evliliği masaya yatırın derim.ha evliliği masaya yatırmadan evvel lütfen sizde onu derin derin yaralayın ki en azından bi noluyoruz diyebilsin kendi kendine. Bu erkekleri anlamadan öleceğim ben herhalde. Ne istersiniz narin psikolojili bu anne vasıflı canlılardan yaa.:(

Bak ben simdi konuya giricem kusura bakma uzayacak. Suan senin yazdiklarini birbir okurken gozumun onunde gecmisim canlandi. Allahtan evli degildim... basta takmazsiniz, sonra ilerletirler, baktilarki vucudunla seni vuramiyor ozguvenini dusuremiyor sonra insan icindeki sosyal baglarindan vurmaya calisirlar.. yok konusman duzgun degil yok surda sunu soyledin yok bunu yanlis yaptin.. ve genelde en yakin arkadaslarindan bile seni kopartmayi basarirlar ayni kendileri gibi ASOSYAL YAPARLAR SENI BU TIPLER. Kendi hayatlariindada bitek sen olmana ragmen begenmezler.. haa ama sensizde yapmazlar seninle ikende yapamazlar...

Ben sebebini soyleyim simdi.. bu es adayi malasef ki sorunlu. Ve emin ol kendisinden cok daha guzel sosyal bakimli konuskan ve iliskilerinin iyi oldugunu bildiginden KISKANC ligini seni asagilayarak ruh sagligini etkileyerek dusurmeye calisiyor...! (Suan kendi fotograflariniza bakmanizi isterim bu asagilamalardan once ve sonra ki fotolarinizda gulucuk tarziniz bile degismistir emin olabilirsiniz ben cok iyi biliyorum o durumu) Evet iyi bir insan olabilir esiniz disariya ama size karsi bir davranis bozuklugu var bunu gorebilmeniz lazim.. annenizin evinede kafami dinlemeye gidiyorum diye degil DIREKT " SEN BENI ASAGILAMAYA CALISTIGIN SURECE EVLILIGIMIZ YOLUNDA GITMEYECEKTIR, BU EVLLILIKTE BENI DUSUREREK NASIL BIR HAYAT BEKLIYORSUN BENCE BUNU IYI BIR DUSUNME FIRSATI SANA VERIYORUM BU YUZDEN GIDIYORUM" diye soyleseniz bazi seyleri beynine yerlestirmeniz cok daha iyi olur.. AMAAA sakinnnnn bir imzaaa yuzundenn kendi ruh sagligini ve guvenini yitirme emin ol sonra toparlamasi cok zor oluyor...SAKIN..!! bu tarz sevgilere sevgi diyemiyorum TAKINTILI INSAN SENDROMU diyecegim. Kendileriyle olan takintilarini karsisindakilerinde ayni hislere kapilmasini istiyorlar..!
Ne guzel anlatmışsın.. aynen konuşma tarzımı da eleştırıyor.. ıngılızce bı kelimeyı yanlış söyleğimde cahil isin yok o öyle mı okunur vs.. yok 32 dişini göstererek gulme.. fotoğraf çekinirken ağzımı hep kapatmışım normalde hep neşeli biriydım.. sence evden gitmek çözum mu? Bu adamı duzeltemezmıyım?

Back
X