Uyuyamama korkusu benim için dert oldu

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
Merhaba arkadaşlar. Evet korkum uyuyamamak. Altı aylık bebeğim var. Akşamları eşim ben bebeğe bakayım sen bir kaç saat uyu diyor. Yatağa giriyorum hemen uyumam lazım diye düşünüyorum ama böyle düşündüğüm için uyuyamıyorum. Saatlerce yatakta dönüp duruyorum. Bebeğim sabahları çok erken uyandığı için kendimi zorluyorum hemen uyuyum eşim bakıyorken uykumu alayım diyorum. Dün çok uykum vardı yattım ya uyuyamazsam diye korktuğum için gene uyuyamadım. Nette biraz araştırdım uyuyamıyorsanız yataktan çıkın uykunuz gelince uyuyun diyor ama benim uykum geldiğinde bebeğim uyanacak diye onuda yapamıyorum. Sanki nasıl uykuya dalınır unutmuş gibiyim. Bu durumu yaşayanlar var mı aramızda. Varsa nasıl atlattılar çok sinirlerim bozuluyor

bu durumun aynısını yaşadım canım aynısını...bır daha uyuyamayacagını dusunuyorsun degıl mı yatağa gırıp gözünü kapattıgın anda hadı uyuyayım dıye bekliyorsun zaman geçcıp uyuyamadıkca gerılıyırsun uykun kaçıyor bır sıcaklık basıyor nefesın daralıyor tam bu noktada delırcegımı düşündüm doktora gıttım pskıyatrı emzırdıgım ıcın ilaç kullanamadım yazamam dedı bırakman lazım dedı ıyıce çıldırdım...bıtkısel bı ılac yazdı sanki boğaz Iyı geldı ...ama işe yaramadıgıda oldu ...sonra baktım çözüm yok uyuyup kalmışım kendılıgımden 2 gün boyunca 1dk bıle uyumadıgımı bılırım dıger günlerde 1 saat 2 saat anca uyurdum nasıl yasamısım öyle bilmiyorum

Öncelikle siz uyurken, bebeğiniz kaçmayacak ya da kaçırılmayacak ( ben öyle sanırdım)
Ağlarsa ilk fırsatta gaaakkk bu susmuyor diye hemencecik yanınıza getirecek zaten.
Uyumak için uyuyun tavsiyem bu

Aynen bidaha sanki uyuyamayacağım gibi düşünüyorum. Yattığım an uykuya dalamayınca nasıl dalınırdı aaa daldım dalıyorum off gene dalamadım diye sinir basıyor. Yatağın içinde ter basıyor aynen. Hafta sonu istediğin kadar uyu diyor eşim. Fırsat bulmuşken uyumam lazım diyorum olmuyor. Üç gündür böyleyim. Bide doğumdan sonra lohusayken olmuştu dört gün hiç uyuyamamıştım ne garip ki uykum da gelmemişti. Peki sen nasıl atlattın bu durumu canım

Öncelikle siz uyurken, bebeğiniz kaçmayacak ya da kaçırılmayacak ( ben öyle sanırdım)
Ağlarsa ilk fırsatta gaaakkk bu susmuyor diye hemencecik yanınıza getirecek zaten.
Uyumak için uyuyun tavsiyem bu
İşte bu düşüncede var. Dün bebeğim öğle uykusunu uyurken bende biraz uyumaya çalışıyım dedim. Birden kapıyı kitlemediğim aklıma geldi. Ya uyuyup kalırsam hırsız eve girer bebeğimi kaçırırsa diye. İnanılmaz saçma biliyorum. Sonra kapıyı kitledim tekrar yattım bebeğim uyandı. Zaten her an uyanacak diye beklediğim içinde uyuyamıyorum. Annemde dediğin gibi uyumak için uyu ne kadar uyusam kar de bişey düşünme diyor. İnşallah geçici bi durumdur sanki hiç uyuyamayacak gibiyim

işte dedıgım gıbı ben pskıyatrıye gıttm ilaç dedi kullanmadım ,psikologa gıttım begenmedım o kadar caresızdım kı sürekli uykuyu dusunuyordum çocukla bıle ılgılenemıyordum.hslsızdım vücut bayılcsk gıbı ama uyuyamıyorum dedıgın gıbı heh sımdı uyuyorum gıbu hesaplamalara gırıyordum .sonra pskologtan geldıgım gün eşimle bıraz uzandım o ara uyumuşum asa ben bı sevındım demekkı uyuyorum dedım o gun bugündür uyuyorum .hemde nasıl uyuyorum biliyo musun cocuk daha uyumadan uyuyorum aşırı yoruluyorum bısey dusunmeden uyumuşum.sana tavsiyem sakın psnık olma iş kafada bıtıyor ams emzirme yoksa pskıyatrıye gıdın

Emziriyorum canım. O yüzden psikiyatriye gitmek istemiyorum. Hafta sonu pek yorulmuyorum eşim yardım edince belkide o yüzden uyuyamadım bilmiyorum. Bugün iyice uykum gelince yatağa giriceğim. Çok yorulup uyumak istiyorum hiç bişey düşünmeden. Yatağa yatınca panik yapıyorum üç gündür ya uyuyamazsam diye iyice sapıtıyorum. Bide bebeğim emerken çok uzun süre memede kalıyor oda uykumu açıyor. Uyuyup kalırım diye korkuyorum emzirirken, yatınca da uyuyamaktan korkuyorum.

Aklınız bebekte kaldığı için uykuya dalamıyor olabilirsiniz öncelikle elinize güvenin gözünüz arkada kalmasın ve ılık bi duş sıcak bi süt ile mışıl mışıl uyursunuz hem de duş sayesinde yorgunluğunuzda atılır

Uyumam lazım diye düşünüp kendinizi zorlamayın bence. Yatın yatağa gözlerinizi dinlendirin vücudunuzu dinlendirin. Uyuyamasam ne olacak şu anda dinleniyorum zaten diye kendinizi rahatlatın.

Bende de bir ara bu sorun başlamıştı durduk yere. Sabah sınavım vardı ya uyuyamazsam diye diye sabaha kadar uyuyamadım. Bir kere olunca her gece tekrar etmeye başladı. Uyumadan önce koşup kendimi yormayı, duş almayı, süt içmeyi falan denedim ama olmadı. Yaşasın uyuyorum galibaaa diye düşünüp kendimi uyandırıyordum. Sonunda aman bee ne uykuymuş dedim. Uyumasam da dinleniyorum işte diye bıraktım kendimi yatağa. Başta yine birkaç gün uyuyamadım sonra bu korkumu unuttum geçti gitti.

uyku icin nefes egzersizi var onu deneyin
burundan yavasca derin nefes alip 7 ye kadar sayarak nefesinizi tutup sonra nefesi agzinizdan yavasca veriyirsunuz bunu 8 kez tekrarliyosunuz ben daha hic 8 i goremedim genelde dalmis oluyorum
birde bebeginiz icin uyku egitimi oneririm suan tam zamani

Bas ucunuza,yastığınızın altına vs lavanta koyun.hem rahatlatir gerginliğinizi alır hem de uyumanıza yardımcı olur.

Çok haklısınız.kendimi zorlayınca olan uykuda kaçıyor. gecede uyuyamadım. Saat 4de sızmışım. Sabah da 7de uyandım. Pazar günü sabah 8den 12ye kadar uyumuştum belkide uykum o yüzden gelmedi gece diye teselli ediyorum kendimi. Belki bugün uyuyabilirim üç saatlik uykuyla durunca. Bazı insanlar hiç uyumazmış ya öyle olurum diye korkuyorum. Bebeğimin uykusu düzene girdi benimki bozuldu

aslında bu yazdıklarınız beyninizin bi oyunu. öyle düşünün. hiş uyumayan insan görmedim ben .:)) illa ya gündüz ya gece uyuyodur. gece ağaçlar bitkiler bile uyurmuş. öyle düşünün.rahatlatıcı uyku müzikleri dinleyin kulaklığı takıp. acaip rahatlatıyor.Nerden biliyorsunuz diyeceksiniz çünkü aynılarını ben de yaşamdım. benim oğlum büyük. bebekken yaşamadım ama bazen herhangi bir olay bu durumları ortaya çıkarabiliyor. zaman zaman halen yaşadığım oluyor. böyle telkin edip atlatıyorum.

Ben de son zamanlarda bu korkudan muzdariptim ve ezcaneden aldığım passiflora şurup sayesinde bunu aştım. İsterseniz Melisa çayı ve papatya çayı da ise yarıyor. Zihindeki düşünceleri atıp vücudu stresten arındırıyor. Uyuyamama ciddi bir problem gerçekten, sırf bugün için antidepresan bile kullanmıştım neyse ki şu an uyuyorum.

Ooooyyy oyyyyy....... En buyuk derdim.. Tavsiye veremiycem zira ben de uyuyamiyorum. Bu gece 3 te yattim 7 de uyandim ama en az 4 kere uyandim. Hic kaliteli bir uykum yok.. Bazi gunler oglen 12-1 e kadar uyuyamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…