Uyuyamama, uyanamama

canım uyku sorunum 10 yıldır var benım kahveye duskunlugum 5 yıldır
kahveyle ılgısı olsa ınan keserdım hatta ınan fıltre kahve daha ıyı cunku uykusuzluktan ınsan oyle bır kasılıyor kı hasta edecek gıbı , benı tek ayakta tutan sey
Acaba uyku merkezlerine gitsen bi faydası olur mu ki? Hani bişeyler bağlıyorlar, bir gece kalıyorsun, onlarda sorunun kaynağını araştırıyorlar.

Acaba uyku merkezlerine gitsen bi faydası olur mu ki? Hani bişeyler bağlıyorlar, bir gece kalıyorsun, onlarda sorunun kaynağını araştırıyorlar.
ona da 6 sene once gıttım bır oda gıbı bırsey var karanlık uyutuyorlar falan
ben orda sakınce nasıl uyuyabılırım kı uyuyamam yanı bır kere evım degıl orası bırde ben alısıgım uyku oncesı tuvalet cıfleyeyım sagı solu toplayayım orda uyuyabılene helal olsun :) bır yalnız bır kasvet bır bırsey orası sevemedım

Anksiyete problemi var bende de. Bazen resmen üzücü bir olaydan sonra atak dönemi oluyor dön dön dur mideme vuruyor ağrısı bu sefer hiç uyuyamıyorum
Ya ben de öyleyim. Aslinda uyku sorunları da bu yuzden oluyor. Çünkü anksiyete demek sebebi belli olmayan kaygi demek. Surekli vücut bir sey olacak, bir olay yasanacak diye atakta. Nasıl cok cok cok eskiden yaşarken kendini savunma yaşama, güvenlik ihtiyacimiz vardi. Su an da farkli sıkıntılardan dolayi kendimizi rahat hissetmiyoruz. Hep bir atakta olma hali. Ozellikle de elinizde olmayan sebepler varsa.
Psikiyatriste gidicem ben uykuya dalmak icin hafif bir ilac alicam

Benim de uyumak ile ilgili husumetlerim var.

Ben erken yatamıyorum. Erken yatmayınca haliyle erken de uyanamıyorum. 12 de uyandım yani günün ilk kismi gitti. Çünkü sabaha karşı 4 buçukta yatmıştım.

O saate kadar çalışıyorum. Ama 2 ye kadar çalışıp biraz daha makul saatlerde kalkabilirdim. Ama katiyen bunu sağlayamıyorum.
Ben de. 9 a alarm kuruyorum gece yatarken de telkinde bulunuyorum alarmi duyunca kalkicam diye. Ama gözümü acmadan kapatıyorum. 11 den erken uyanamiyorum. Spor yaptigim donem bile etkisi olmadi erken uyumaya. Simdi kpss çalışıyorum ama hic düzenli değil

kahve benı sakınlestırıp rahatlatıyor eger kahve ıcmezsem pancar motoru takılmıs gıbı etrafta kosturup duruyorum :D
Kahvenin sakinleştirici değil uyarıcı etkisi var. Arkadaş haklı sebebi kahve olmalı sizin durumun.
Kahve sizi rahatlatmaktan ziyade kafeinle uyardığı için yorgun olan vücut enerji yüklenmiş hissediyor ve rahatlıyor ama kötü bir döngü.
Bende uyuyamıyorum ama günde 3 ten fazla türk kahvesi içmem. Gün içinde boş olduğum için uyku tutmuyor.

Kahvenin sakinleştirici değil uyarıcı etkisi var. Arkadaş haklı sebebi kahve olmalı sizin durumun.
Kahve sizi rahatlatmaktan ziyade kafeinle uyardığı için yorgun olan vücut enerji yüklenmiş hissediyor ve rahatlıyor ama kötü bir döngü.
Bende uyuyamıyorum ama günde 3 ten fazla türk kahvesi içmem. Gün içinde boş olduğum için uyku tutmuyor.
ben kafeınsız fıltre kahve ıcıyorum ve ıcınce tum kas agrılarım gecıyor uykusuzlugumun sebebı kahve degıl cunku 10 senedır uykusuzum ama kahveyı 5 senedır ıcıyorum :)

ben kafeınsız fıltre kahve ıcıyorum ve ıcınce tum kas agrılarım gecıyor uykusuzlugumun sebebı kahve degıl cunku 10 senedır uykusuzum ama kahveyı 5 senedır ıcıyorum :)
Bende kafeinli sandım dedim her gün 1 lt kadın kalpten gidecek mazallah. 😂
Kafeinsiz kahvede kahvemiymis canım 😂

Bende kafeinli sandım dedim her gün 1 lt kadın kalpten gidecek mazallah. 😂
Kafeinsiz kahvede kahvemiymis canım 😂
hıc cayla aram yok mesela bınde bır haftada 1 falan 1 bardak cay ıcersem
yerınden ozel kahve cekırdegı alıyorum kafeınsız ve cekırdegı o anda kendım ogutup yapıyorum yanı fena ve bılınclı tuketıcıyım :) 4 kupa fıltre kahvem oglen 1 turk kahvem var sekersız.
asla seker gluten asıtlı seyler trans yag paketlı urun tuketmıyorum yedıgıme ıctıgıme ınanılmaz dıkkat eden bırıyım
daha cok uyumak ıcın gercekten her yolu denedım doktora da gıttım dıkkat dagınıklıgı yok kaslarda gucsuzlesme yok degerlerde dusme yok bırtek sabırsızlık var acelecılık oda huy mu uykusuzluk mu anlayamadım :KK70: bana uykumun yeterlı geldıgını soyluyor ama ben sasırıyorum cunku cok hareketlı yerınde duramayan bırıyım ınsan bır yorulur degıl mı :KK70:

senede 2 kere falan nadır yanı bazen bır uyuyorum 6-7 saat kalktıgımda sankı baska dunya da gıbı oluyorum sallana sallana bır degısık o da bana 1 sene yetıyor :KK70:

kahve ıcmeden once 2 gun hıc uyumadıgımı 2 gunde bır uyudugumu bılırım kahveyı oyle kesfettım benı sakınlestırıyor esnetıyor gevsetıyor bu sayede yataga gırıyorum
uyumak cok sıkıcı degıl mı ya

yerınden ozel kahve cekırdegı alıyorum kafeınsız ve cekırdegı o anda kendım ogutup yapıyorum yanı fena ve bılınclı tuketıcıyım :) 4 kupa fıltre kahvem oglen 1 turk kahvem var sekersız.
asla seker gluten asıtlı seyler trans yag paketlı urun tuketmıyorum yedıgıme ıctıgıme ınanılmaz dıkkat eden bırıyım
daha cok uyumak ıcın gercekten her yolu denedım doktora da gıttım dıkkat dagınıklıgı yok kaslarda gucsuzlesme yok degerlerde dusme yok bırtek sabırsızlık var acelecılık oda huy mu uykusuzluk mu anlayamadım :KK70: bana uykumun yeterlı geldıgını soyluyor ama ben sasırıyorum cunku cok hareketlı yerınde duramayan bırıyım ınsan bır yorulur degıl mı :KK70:

senede 2 kere falan nadır yanı bazen bır uyuyorum 6-7 saat kalktıgımda sankı baska dunya da gıbı oluyorum sallana sallana bır degısık o da bana 1 sene yetıyor :KK70:

kahve ıcmeden once 2 gun hıc uyumadıgımı 2 gunde bır uyudugumu bılırım kahveyı oyle kesfettım benı sakınlestırıyor esnetıyor gevsetıyor bu sayede yataga gırıyorum
Evet sizin kilo verme surecinizi okumustum. Bende hayatımda icecekler çıkardım sadece şekeri , çikolata, supangle, ekler bilmem ne çok severim 😈
Günde 3 türk kahve icmeden tam ayılmam 😂
Nescafeyi birakali çok oluyor ayda yılda bir icerim anca. Kafede filtre icmeyi severim 😂
Evet uyumak hem sıkıcı hem yorucu ama ben uyurum yani😂 çalışıyorsam 12 gbi yatar erken kalkarım.

Sizinkide değişik ama o kadar az uykuya vucut hic falso vermiyor mu

Eskiden sabah 6 da yatar akşam kalkardım 4 5 gibi simdi hayat düzenimi değişirdim spor yapiyorum gece 3 de yatsamda sabah 10 gibi kalkiyorum en geç bana muhtemelen spor iyi geldi ;) işe gitmedigim için çok aşırı erken kalkmamda gerek miyor 9 10 ideal 2 gibide yatarım

bende gecelerı daha verımlıyım hava kararmaya basladımı bende bır zıhın acılması olur ıs yapıyorsam ders calısıyorsam sınav varsa gece baktımsa o ıs benım gunduz bana kaldıysa adeta alık gıbıyım :)
Ya bende öyleydim hos ortalama aynı saatlerde yatiyoruz zaten neden 12 de yatayım ki işe gitmiyorum etmiyorum 6 7 gibi kalakmak ise nooo :70: 7 8 saat uyumak şart 2 de yatsam 9 10 ideal öyle aysrladım kendimi :21:

Ya bende öyleydim hos ortalama aynı saatlerde yatiyoruz zaten neden 12 de yatayım ki işe gitmiyorum etmiyorum 6 7 gibi kalakmak ise nooo :KK70: 7 8 saat uyumak şart 2 de yatsam 9 10 ideal öyle aysrladım kendimi :21:
benım alarmım var sanırım kurulmus gıbıyım cogunlukla 7 ye on kala uyanırım mısafır falan gelecekse 6 da ayaktayım bır anda uyanırım zınk dıye
hanı bır esne gerıl gevse dımı sanırsın hıtler kampındayım

Ayy ne güzel ya... Hep oldum olası geç yatanlara özenirim. Beni akşam yedi sekiz gibi uyku basar.o saatte uyuduğum da olur bazen ama çocuklardan pek fırsat olmuyor:KK12: sabahta ezanla birlikte hortlarim. Geç uyumak için ne yapiyorsunuz Allah aşkına banada söyleyin. Bende erken yatmaktan muzdaribim:110:
Kafana bısileri tak kederlen. Kahve falan İç bak bkalım uyuyabılıyomusun

Bende de oluyor. Şu an olduğu gibi. Geçen düzelsin diye resmen 24 saat uyumadım. Ertesi gece 12 den önce uyudum ve düzene girdi. Gündüzleri uyumayın. Erkene ayarlayın alarmı ve gün içinde hiç uyumayın. Düzene girene kadar bu şekil devam edin. Sonra bana dua edeceksiniz İnşâAllâh:)

Back
X