Uyuyamıyorum. 20 aylık oğlum kreşe başlıyor...

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
Merhabalar,
Oğlumu kreşe verip işe döneceğim çünkü;
Yeni bir eve taşındık sonunda böcekli/rutubetli eski binadan kurtulduk şükür ama kirası 400 tl daha fazla.
Tüm esyalari da yeniledik taksitle(süpürgeye kadar çünkü onun motoruna bile yuva yapabilirmiş hamamböceği denen illet )
Başta ise girerim diyordum eşime cesaret vermek için. Gayette huzurluydum.
Şimdi iş buldum şükür ama iç huzur yok uyku yok...
1 hafta deneme yaptık kreşte ben verirken ağlıyor ama hemen peşinden videolar atılıyor bana gayet mutlu.
En büyük hatam tasinma stresini atamadan hemen verdim kreşe, sağlıklı bir alıştırma süreci başlatamadım. İlk gün ben idare odasindayken yanimdan ayrilmayinca "kapıdan ver" dendi kabul ettim oysa kararliydim bir süre güven duymasını sağlamaya. Zaten o yüzden erken başlamıştım. Kapıda bekledim ama o bilmedi maalesef.
Şimdi evdeyiz 2.dönem okulların açılmasını bekliyoruz.
Tekrar başka kres bakamam buna gücüm yok. Hem yorgunum hem kendi okulumla kres kapisi aynı çocuk parkına cikiyor o kadar yakınlar.
Günde maksimum 4 saat sadece hafta ici bırakacağım. Yazın yine beraberiz. Hem ben komsuluk yapmam evde benimle tek yavrum ne uyku ne yemek düzeni var. Orda yasitlari da olur düzeni de.
Tüm bunlari diyorum kendime günlerdir ama yetmiyor kendimi avutmama.
Kres parasini düsünce 1500 kalacak bana ve buna bile ihtiyacımız var.
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bana örnekler verin,alışırsiniz,alıştı ,alıştık diyin.
Yada cesaret verin alayı yavrumu evde duralım bir başımıza dicem ama geçinemiyoruz.
Çok çaresiz hissediyorum.

Hissetme alışır sosyal bir çocuksa ev daha sıkıcı oluyor onlara eve gelince iyi ilgilen
Benimki 30 aylık başladı biraz zor ama evde daha çok sıkılıyordu Eylül'de başladı şimdi özlüyor

Evde zaten ben bile sıkılıyorum. Para olmayınca etkinlikte yapılmıyor ben zaten çok çabuk etkilenen biriyim zorluklardan maalesef ,çocuk sabaha karşı uyuyor öglene kadar yatıyor,mama ve patates kızartması+pilav ile besleniyor.
Ben de onun için iyi olacağını düşünüyorum ama iç dünyasında neler oluyor bilemiyorum ya o benı bitiriyor.
Acaba ne düşünüyor ?
Bizi arıyor mu etrafa bakıp.
Ikinci gün kapıdan izledim 40 dk cook mutluydu şükür ama 3. Gün ve 4.gün bakmadım zaten 4 gün gitti.

Evde zaten ben bile sıkılıyorum. Para olmayınca etkinlikte yapılmıyor ben zaten çok çabuk etkilenen biriyim zorluklardan maalesef ,çocuk sabaha karşı uyuyor öglene kadar yatıyor,mama ve patates kızartması+pilav ile besleniyor.
Ben de onun için iyi olacağını düşünüyorum ama iç dünyasında neler oluyor bilemiyorum ya o benı bitiriyor.
Acaba ne düşünüyor ?
Bizi arıyor mu etrafa bakıp.
Ikinci gün kapıdan izledim 40 dk cook mutluydu şükür ama 3. Gün ve 4.gün bakmadım zaten 4 gün gitti.
Bak işte be güzel
Ben hamileydim bide bırakırken çok duygulandığından eşim bıraktı
bebek doğunca daha zor olacaktı ilgilenmek
ama onun için ileriye dönük bir iyilik oldu
evde yetemiyor insan bi zaman sonra
Sen eve gelince daha kaliteli vakit geçir bol öp kokla
Herşey yokuna girer il

Bak işte be güzel
Ben hamileydim bide bırakırken çok duygulandığından eşim bıraktı
bebek doğunca daha zor olacaktı ilgilenmek
ama onun için ileriye dönük bir iyilik oldu
evde yetemiyor insan bi zaman sonra
Sen eve gelince daha kaliteli vakit geçir bol öp kokla
Herşey yokuna girer il
İnşallah ya. Uyumaya çalışayım da uyaninca ilgileneyim yavrumla.
Umarım içim huzura erer de son tatil günlerinin tadını çıkarırız.

Hamam böceği çıkan her evde insanlar ev değiştip eşya mı yenileyecek? İnşallah tekrar çıkmaz evinizde, baya zengin bi lüks bu yaptığınız.

20 ay kreş için çok erken. Dün Finlandiya da kadınların 3 sene ücretsiz izne ayrılabildiğini okudum. Adamlar eğitimde birince sırada. Anaokullarıda bizim gibi değil, bayıla bayıla verirsiniz. Ama anneye 3 sene zaman veriyorlar çocuğunun bakımıyla bizzat ilgilenmesi için.

Evde de sıkılırız, düzenide yok demekte rahata kaçmak maalesef. Bunu anne baba sağlayamayacaksa kreş nasıl sağlasın? Kreşlerden mucizeler bekliyor herkes. Bunun temelini oluşturması gereken sizsiniz.

Son düzenleme:
Ccelik Ccelik e katılıyorum.

Benim 3-4 sene önceki evimde hamamböceği vardı. Evi sürekli ilaçlardım ama gene de hep bulurdum. Evi değiştirdim. Eşyaları yenilemek aklıma bile gelmedi. Herhangi bir problem de yaşamadım üstelik.

Beslenmesini de aşırı sağlıksız buldum. Patates kızartması ve pilav nedir yahu? Az parayla çeşit çeşit şey yapabilirsin oysa ki...

20 ay da kreş için çok ama çok küçük. Oğlum 19 aylık, ben 3 ay önce bakıcı tuttum. 2 ay önce de işe başladım. 1 ay oğluma alışma süresi verdim bakıcıyla. Param olsaydı daha fazla süre yapardım... kreşe vermeyi düşünmedim bile. Çok şükür mutluyum da. Keşke siz de bakıcı seçeneğini düşünseydiniz...

Haklısın ama mecbursan yapacak bir şey yok. Günde 4saat fazla sayılmaz. Birlikte gider gelirsiniz. O yaşta tüm gün giden çocuklar var. Zamanla alışırsınız.2. Dönem çabuk geçer. Ona da iyi gelir. Kreşte oynar yorulur, eve gelir uyur dinlenir..zamanla ağlamayı bırakacaktır. Biraz sabır ama

Eğer cocugunuza siz bakarken uyku ve yemek düzeni bahsettiğiniz gibiyse bence de krese vermekle iyi yapmışsınız.Ben de çocuğun kreşe 3 yaşinda başlamasını savunurum ama mutsuz ve kendini iyi hissetmeyen ,yaşam şartlarından memnun olmayan ,evde çocukla düzen kuramayan bir annenin de aslında çocuk için olumlu bir ortam olusturamayacagini da düşünüyorum.

Esya yenileme olabilir bizim apartman gorevlisinin evinde varmis adamin bulasik makinasi , koltukların sungeri her yere yuvarlamış taşındı mecbur yeniledi çünkü onla gidecekti gittigi yere, kadin elektrikli süpürgenin motorunda var diyor ne yapsın. Bizim gorevlininki hamam böceği miydi bilmiyorum ama insanlar yeniledi hatta kimi esyalari sonra alacağız dediler

Uyuyun uyuyun.

Bundan sonra hastalıkkardan başınızı kaldırıp uyuyamayacaksınız zaten.

Çocuğun sağlıklı bir beslenme, uyku düzeni yok. Bağışıklığının da oldukça zayıf olacağına eminim. Mecbursunuz madem uzman bir çocuk doktoruna gidin önce. Çünkü 1.5 yaşında çocuk, daha iki yaşını bile doldurmamış kreşte perişan olur. Alışma süreci büyük ihtimalle kendinden biraz daha büyük olan yaşıtlarına göre daha zor olur. İnanın bir ay bile çocukta çok büyük farklar yaratıyor. Hırçın, huysuz bir bebek görmeye hazırlayın kendinizi.

Yemek için ise okulda arkadaşlarından görür de yer umuduna pek tutunmayın. Evet görüp yemek isteyebilir ama bu evde de yiyeceği veya sürekli olarak yiyeceği anlamına gelmez.

Benim kızımda tecrübem şöyle; ek gıdaya geçiştikten sonraki ilk 4-6 ay çok önemli. Onu yemez şunu yemez, aa bunu da sevmedi diye diye çocukları bu hale getiren biziz. Mama, patates ve pilavdan başka bir şey yemez demeyin, yer.

Çocuk her yemediğinde önüne alternatif koyarsanız elbette yemez -ki yedikleri de sırf nişasta. Mama sandalyesi varsa oturtun, önüne yaptığınız bir yemeği koyun. Bırakın ne yapıyorsa yapsın. Alternatif başka bir şey sunmayın. İsterse saatlerce yemesin. İsterse aç yatsın. Kararlı davranın. Vicdansızlık gibi geliyor ama bunu çocuğu ağzına çorba sürmeyen, sulu yemek ve daha nicelerini yemeyen bir çocuk annesi olarak yazıyorum. Tavuk ve balık delisi, domates yemeyen ama domatesi pilava doğrayınca bayıla bayıla yiyen bir evladım vardı. Yemek yelpazesi tavuk, balık, yoğurtlu makarna, domates doğranmış pilav. İnşaallah direnç gösterebilirsiniz.

Tanıdığınız güvenilir biri varsa bakıcı daha uygun olur diye düşünüyorum. Annem 2 bebek büyüttü o kadar çok seviyoruz ki sanki kendi cocugum kendi bebeğim. Beslenmesinden tutunda oynadığı oyunlara kadar herşeyiyle ilgileniyoruz çocuk öyle güzel büyüdü ki ve sürekli hem ailesinden hem bizden sevgi aldığı için hiçbir eksikliği yok annesiyle beraber büyüyen bebeklerden. Bize geldiginde 6 aylıkti birde düşünün suan 3 yaşında oğluşum :)

bence günde 4 saat için gayet iyi olur

hem çocuğun hayatına düzen gelir hem gider az oynar hem de evinde gününün büyük bölümünü geçirebilir

oğlum 25 aylık yarım gün kreşe başladı ve ben o dönem çalışmıyordum ama kreşe gitti

evde tek olan çocuklar konuşmaya vs ihtiyaç duymuyor çünkü

yarın günde kalkıp gidiyor kahvaltı ediyor biraz oyun biraz etkinlik öğle yemeği ve eve modunda idi

30 aylıkken de tam güne geçti

oğlum iki yaşında. oyun alanında diğer çocuklara kaynaşma çabasını görünce ananesi bakmasına rağmen bende vereyim bir kaç saatliğine yaşıtlarıyla oynasın diye düşünüyorum. bence ilk ayrılırken istemiyordur ama sonra hemen geçiyordur. çünkü bu yaşlar arkadaş yaşı bence iyi bile olur.

Back
X