şimdiden çok acayip bel ağrısı var uyuyamıyorum üç gündür arttı. erken deilmi sırt üstü yatınca rahatlıyor gibi hissediyorum ama öyle yatmaa dediler bana sola yat dediler .Kısaca mide bulantısı bel ağrısı uyku yok bana nese çok şükür razıyım tabi Allahm tüm isteyenlere nasip etsn.uyuyabilmem için fikri olan varsa cok sevinirim.
Ben de oturur gibi uyurdum ilk aylarda, hatta baya oturuyor gibiydim kraker ve beyaz nohut yerdim hep midemi tutması için, ilerki aylarda bacaklarımın arasına yastık sırtıma yastık ile sola dönük uyudum hep ama gece 4 gibi yeni güne uyaniyordum..
Çok erken başlamış sizde bu problem....Hızlı kilo alımı varsa olabilir tabi..
Yediklerize dikkat edin ve gece atıştırmayın.
Bitki çayıda önermiyorlar doktorlar hamilelikte.
Bence her akşam ılık bir duş alın ve süreyi uzun tutun..
Hamile yastığı almanızda işinize yarayabilir.
Canım sen daha yeni hamiş olduğun için 10-11. haftalara kadar uyumaya devam etceksinn vücudunun ihtiyacı var bebiş ilk haftalarda çok hızlı yol katediyo. Ve vücudunu yoruyo. Uyumaya ve keyfine bak
Büyümeye başladığı zamanlarda 5.6. aydan sonra bebeğin nefes almasını engelleyebilirmiş, zaten sırtüstü hani göbeğimiz içine batar, çocuğun da yatacağı alan daralıyormuş, sağa yatınca da kalbine zarar verebilirmişiz, solda da bizim kalbimize zarar verebiliyor gerçi ama, uzun uzun açıklamışlar nette illaha ki sola yatın diyor uzmanlar..
Bende de aksine otururken bile uykum ngeliyo bazen buldugum yere kivriliveriyorum
Bel agrin da kiloyla falan alakasi yok benim 1 haftadir asiri derecede sol kalcamda surekli ani hareketlerimde bicak saplanmasi gibi kramplar giriyor hic kilo almadim aksine hamileligimin basindan beri 2 kilo verdim dusun.
Yani bu hamilelik oncesinde bunyendeki bi zayifliktan kaynakli olabiliyor ya da metabolizmamizin degismesiyle alakali muhtemelen sonucta ilk haftalardaki gibi degil artik bebisler bu haftalarda herzamankinden daha hizli gelistigi icin vucut da kendini ona gore ayarliyor haliyle.
Ben bazen yatarken sagima soluma bile zor donuyorum o krapmdan sancidan sonra dinlenince geciyor.
Ayrica sirtustu yatma olayi bi hurafe bana da dediler sirtustu yatma bebek hareket edemez falan diye ne alakaysa ben de inadina yatiyodum sonra baktim ki sirtustu yattigimda bi sure sonra gercekten rahatsiz oluyorum midem bulaniyo.
O yuzden yan yatmaya calisiyorum ve bel bagrisi icin de agri girdigi zaman yavas ve dikkatli hareket etmeye gayret ediyorum.
Cok fazla buyutulecek bisey degil bence kisisel farkliliklar bunlar normal bi can getiriyoruz dunyaya sonucta bu kadar sıkıntı da oluversin :)