Uyuyamıyorum

Geçmiş olsun size de 🙏 sizin kaybınız var mı?

Depremde evimiz ağır hasar aldı ama buna da şükür can kaybımız olmadı ve en azından eşyalarımızı çıkarabildik. İlk günler uyuyabildim, eşimin memleketine geldik halasında kaldık ve sanırım etrafım kalabalık diye olayları idrak edemeden uyuyabiliyordum. Sonra ev bulup eşyalarımızı getirdik evde bi başıma kalınca yaşadığım olaylar bir bir aklıma gelmeye başladı; duvarların gözümün önünde yere inmesi, dışarı çıkınca gördüğüm enkazlar, memleketimin, doğup büyüdüğüğüm toprakların viran olması ve tanıyıp sevdiğim bütün insanları, bütün canlıları geride bırakıp şehir değiştirmek zorunda kalmam... Yaklaşık 20 gündür bunlar aklıma geldikçe uyuyamıyorum sabah gün ağardıktan sonra birkaç saat uzandığım koltukta uyuyabiliyorum o kadar. Bir terapistten randevu aldım cuma gideceğim.
20 gündür uyuyamıyorsunuz yabi😔

Kafanıza bir şey takıyor musunuz

4 gün hiç mi uyumamıştınız yoksa günde 1 2 saat uyuyor muydunuz
bazen 20-30 dk dalıyordum sanırım tam hatırlamıyorum.. ama çok uzun süre uyumadığımı hatırlıyorum
bu kadar incelemeyin bence. ya doktora gidin ilaç kullanın ya da mis gibi melatonina öneriyorum. daha ne diyeyim.. böyle sadece bekleyerek başka çözüm bulamazsınız zaten

bazen 20-30 dk dalıyordum sanırım tam hatırlamıyorum.. ama çok uzun süre uyumadığımı hatırlıyorum
bu kadar incelemeyin bence. ya doktora gidin ilaç kullanın ya da mis gibi melatonina öneriyorum. daha ne diyeyim.. böyle sadece bekleyerek başka çözüm bulamazsınız zaten
Mrb melatonini uzun süre kullanilamiyor diye biliyorum 2 ay sonra bırakın diyordu siz ne zamandir kullaniyorsunuz

Kan magnezyum ve zinko değerlerinize baktırın. Kansızlık ve magnezyum eksikliği de uykusuzluk yapabiliyor.

bende uyuyamıyorum yurt dışına taşındım alışmaya çalışıyorum stres bence tetikliyor tüm olay stres kendini rahat bırakmaya çalış

Mrb melatonini uzun süre kullanilamiyor diye biliyorum 2 ay sonra bırakın diyordu siz ne zamandir kullaniyorsunuz
merhaba. melatoninin vücut için belirli bir zararlı etkisi yok normalde ve benim kullandığım 3mg, daha fazlası değil. tabi bunu da ilk önce doktora danışması gerekiyor kişinin. uykusuzluk eğer ciddi derecedeyse doktora gitmeden kendi başına çözülemez. belki bir kan testi yapar, farklı bir durum vardır. zaten buralardan çözüm arayarak olmaz. melatonin insanın uykusunu bir nevi düzene sokmak için verilir aslında, ben yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ama ciddi bir uykuya dalamama problemim olduğu için. kimi daha kısa sürede hep aynı saatte aldığında belirli bir süre sonra hep o saatlerde uykusu geldiğini söylüyor. benim doktorum uzun kullanımda şu anlık problem olmayacağını söyledi çünkü ben daha öncesinde ağır ve fazlaca yan etkisi olan bir ilaç kullanıyordum

Bir arkadasim uyumaya uyumaya onu bunu dusune dusune korku panik atagi gecirdi.Allah kimseye vermesin.psikologa gidin derim

merhaba. melatoninin vücut için belirli bir zararlı etkisi yok normalde ve benim kullandığım 3mg, daha fazlası değil. tabi bunu da ilk önce doktora danışması gerekiyor kişinin. uykusuzluk eğer ciddi derecedeyse doktora gitmeden kendi başına çözülemez. belki bir kan testi yapar, farklı bir durum vardır. zaten buralardan çözüm arayarak olmaz. melatonin insanın uykusunu bir nevi düzene sokmak için verilir aslında, ben yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ama ciddi bir uykuya dalamama problemim olduğu için. kimi daha kısa sürede hep aynı saatte aldığında belirli bir süre sonra hep o saatlerde uykusu geldiğini söylüyor. benim doktorum uzun kullanımda şu anlık problem olmayacağını söyledi çünkü ben daha öncesinde ağır ve fazlaca yan etkisi olan bir ilaç kullanıyordum
Bende sizinle ayni durumdayım dalamama problemim.var doktorla da cözemedim 4 yildan fazladir var düsünün melatonine vucüt alisinca o da uyutmaz hale gelmiyor mu ben sürekli kullandigim zaman bazen uyutmayabiliyor o da bir de üzerinden 2 aydan fazladir kullanmayin yazinca iki uc gunde bir almaya başladım

Yitirsem ben yitirirdim bir bebeğim var tam 1.5 sene geceleri oyun oynadı 1.5 sene günde 2 saatlik uykuyla durdum. Korkma hayal kurmaya calis uyurken

Bende sizinle ayni durumdayım dalamama problemim.var doktorla da cözemedim 4 yildan fazladir var düsünün melatonine vucüt alisinca o da uyutmaz hale gelmiyor mu ben sürekli kullandigim zaman bazen uyutmayabiliyor o da bir de üzerinden 2 aydan fazladir kullanmayin yazinca iki uc gunde bir almaya başladım
valla ben neredeyse bildim bileli var, annem de aynı şekilde 30 yıldır uyku ilacı kullanıyor. vücut alışınca hepsi uyutmaz hale geliyor maalesef. diğer ilaçları bırakmak istediğim için şimdilik melatonina ile çözdüm fakat bunun kalıcı olmadığını biliyorum. o da uyutmayı bırakınca ne yaparım bilmiyorum açıkçası :olamaz: bir kere uykuya dalsam uyuyorum fakat uykuya dalma aşaması işkence gibi.

Yitirsem ben yitirirdim bir bebeğim var tam 1.5 sene geceleri oyun oynadı 1.5 sene günde 2 saatlik uykuyla durdum. Korkma hayal kurmaya calis uyurken
bu durum sizinkiyle bir değil, o an uyumak için yatağa yatıp sabaha kadar dönüp durmak ve ya uykunun olmaması ama uyku ihtiyacı olması psikolojisiyle bebek baktığı için uyuyamayan anne psikolojisi birbirinden apayrı.

20 gündür uyuyamıyorsunuz yabi😔
Çok şükür bizim kaybımız yok.
Cidden sadece 2 saat mi uyuyordunuz her gün nasıl dayanıyordunuz

bu durum sizinkiyle bir değil, o an uyumak için yatağa yatıp sabaha kadar dönüp durmak ve ya uykunun olmaması ama uyku ihtiyacı olması psikolojisiyle bebek baktığı için uyuyamayan anne psikolojisi birbirinden apayrı.
Evet orası doğru ben biraz kabullebmis caresizdim

Arkadaşlar 3 gündür uyuyamıyorum . İlk gün 2 saat falan uyudum sonraki gün 1 saat civarı dün de çok az uyudum rüya gördüm ama sabah ezanından sonra uyumuştum gün açmadan tekrar kalktım. Ara ara oluyordu bende böyle . Bazı şeyleri kafaya takınca tetikliyor. Şimdi de uyuyamazsam aklımı yitirir miyim korkusu başladı
Serotonin hormonunu az salgılandıgı zaman uykuda sorun olur bu baktırın bence

Öncesinde iyice azalmıştı uykularım, aık sık uganma, uykuya dalamama, gece bir iki saatlik uykular kısa kısa tabi. Sonra hiç uyuyamadım üç gün. Bitkin düşmüştüm. Uykuya dalma prpblemi ve derin uyuyamama sorunlarım vardı. Tabi zor bir dönemden geçiyordum kafaya taktığım şeyler vardı. Ama uyuyamadımça uyuyamamayı da takmaya başlamıştım. Valla bence hiç eziyet etmeyşn kendinşze, doktora gidin.
Siz nasıl atlattiniz

Arkadaşlar 3 gündür uyuyamıyorum . İlk gün 2 saat falan uyudum sonraki gün 1 saat civarı dün de çok az uyudum rüya gördüm ama sabah ezanından sonra uyumuştum gün açmadan tekrar kalktım. Ara ara oluyordu bende böyle . Bazı şeyleri kafaya takınca tetikliyor. Şimdi de uyuyamazsam aklımı yitirir miyim korkusu başladı
Uyku problemi çok yaşadım ara ara yine yaşıyorum.
Çok yoğun stres altındayken oluyor ben de.
Bazen düşündüğüm şeyleri tam söyleyemediğim için, bazen içimde biriken cümlelerden dolayı uyuyamıyorum.
Bir olay olduğunda konuşmak lazım bazen tartışma uzamasın diye bazende cidden herkesten uzaklaştığım dönemde ağzımı bile yormak gelmiyordu içimden.
Ama o orada bitmiyordu. Rüyalarımda devam ediyordu, içimde biriken her şey beni uykudan alıkoyuyordu.
Çareyi her şeyi olay anında konuşarak buldum.
Her şeyi o anda konuşup tartışma olacaksa da o anda olsun, bitecekse de o anda olsun kafasıyla konuştum.
Belli bir zaman sonra fark ettim hafiflemişim ve uykum kendiliğinden düzene girmiş.
2 gece hatta 3 gece 4,4 buçuk saat uykuyla geziyordum.
Nedenini kendim buldum, muhakkak sizinde bir nedeniniz vardır.
Kendinizi iyice dinleyin, meditasyon diyorlar şu an ama ben ona kendini dinlemek diyorum.
Sorun nerde siz kendinizi dinlerken öğreneceksiniz.

Back
X