Uyuyamyorum

chocolatestar

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2008
1.628
377
688
40
Arkadaslar belki buradaki sorunlarin arasinda cok onemsiz kalacak ama... Ben uyuyamiyorum. Daha dogrusu yataga yatamiyorum. Her gun en az sabah 6'ya kadar oturuyorum, oglen kalkip okula gidiyorum, aksam ne kadar uykum olsa da yine yatamiyorum. Yatsam uyuyacagim... Bu cok garip birsey. Yatinca hemen uyuyorum ama kendimi yaptigim islerden alikoyup bir turlu yatma karari alamiyorum. Bir bakiyorum yine sabah olmus... Surekli bir oyalanma halindeyim ve gunluk hayatim bundan zarar goruyor, verimim dusuyor. Gece yatamama sorunu olan arkadaslar, kendinizi nasil telkin ediyorsunuz? Lutfen doktor onerisiyle gelmeyin cunku dedigim gibi uykuya dalma sorunu degil benimkisi. Kitabimi/bilgisayarimi/diger islerimi birakip yatamiyorum problemim bu.

uykunu canım almalısın yoksa piskolojik bunalıma girersin anlamazsın dahi,

bu noktaya gelmeden bir piskoloğa görün, uyumamak normal değil ileride

hasta olma ihtimalin çok büyük!!!!!!!

farkindayim ama bir turlu yatamiyorum hicbir sey fayda etmiyor... nasil olur alt tarafi isini gucunu birakip yatacaksin diyeceksiniz bunu ben de biliyorum ama uygulayamiyorum iste... =/

bu ne kadar zamandır var ki

bir ara bende çok uyurdum...gece gündüz hep uyuyorum ...bu yılda öyle pek uykum gelmiyor..sanırım az uyumaya alıştım..birde şu var tabii uykumuda alamıyordum kii..yine pek uykumu alamıyorum..gece çok uyanıyorum..sürekli eşimle cebelleşiyorum..o da benimle uyuyamıyor..ayrı uyursak iyi ama birlikte uyursak ne o nede ben uykumuzu alıyoruz ama alıştım az uyumaya

senı anlıyorum..
bende senın gıbı yatsam uyuyordum...
gel gorkı uyumak ıstemıyordum...
çare olarak o an ani bır cıkış yapıp herşeyı bırakıp cup yataga yatmak...
mesela pc başındayım dıyelım...
buna bakayım şunuda okuyayım derken saate gozum erışıyor.)
kendı kendıme kızım sen en ıyısımı anıden cık..
pc nın ne randevusu var nede sabah kalkışı..
olan sana olacak..
yarınlar suyamı ındı deyıp .)
kendıme kızıyor hızlı bır el hareketımle sag ust koşede duran carpıya basıyor pc son noktayı koyuyorum...
bır gunluk sabahlama degıl bu..
yarın oburgun hep aynı olacak..
takı sen kararlı olana kadar...
yınelıyorum ani bırakışlar cıkışlar cok onemlı dene ve gor..
baktın saat ılerlıyor anıden cık...
surasıda yarım kaldı vs dıye duşunme..
kaydet işaretle yada not al...ve cık...
burayada yazmayı unutma emı.)
benım şimdı cıkmam gerek kursum var.)

bende aynı durumdayım aylardır hatta şu saate kadar uyumadım uyumakta istemiyorum nasıl düzelir bilmiyorum mafoldumben

Ya benimkide cok degisik bir sorun. sanki uyuyunca ömrüm bosa geciyor diye düsünüyorum. ama su sıralar okul oldugu icin erken yatmaya alıstım. aksam saat 9'da uykum geliyor

""Lutfen doktor onerisiyle gelmeyin cunku dedigim gibi uykuya dalma sorunu degil benimkisi. Kitabimi/bilgisayarimi/diger islerimi birakip yatamiyorum problemim bu.""
dediğin ve uyku sorunun olmadığına göre,seni uykusuz bırakan nedenler için,kendine bir program yap,
şunlarla şu saate kadar oyalanacağım yada uğraşacağım diye...

hem meşkale ve hobilerine zaman ayırabilirken,hemde uyku düzenini rayına sokabilirsin...
çünkü,uyumamak,ilerde çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir dikkat et

Birgün kendini zorlayıp erken kalkıcaksın.diyelim ki 6 da uyudun yatıp 12 de kalkıcaksın zorda olsa.bak ozaman akşam nasılda erken yatarsın:))

Valla bende aynı senin gibiyim...
Mesela pcde takılayım biraz yatıcam diyorum ama bi bakıyorum saat kaç olmuş...
Zamanın farkına varamıyorum ben...
Saate baktığımda saat sabaha karşı 5-6 olmuş oluyor...Hiç anlamamışım zaman nasıl geçmiş..
Ve bende bu saatlerde yatıyorum...
Aynı şekilde yaptığım şeye çivilenmiş gibiyim. Kalkıcam başımdan ama yok kalkamıyorum...

Tek cözüm sanirim,kendine kendine kararliligini ispat etmek.
"Evet, su saatte yatacagim bugün" deyip, kendine kendine verdigin sözü tutmak.
Uyku sorunun yokmus, yani is tamamen senin iradende bitiyorsengözlerimebaksanab

Yatma saatin gelmeden bir rezene çayı içebilirsin ılık süt içebilirsin weya bir bardak ayran içebilirsin bnlar uyku getirir biraz sana yardımcı olur we sen diyeceksinki şu saatte yatıcam kararlı olman gerek en azından 6 saat uyu canım ilerde uykusuzluk başka şeyler getirebilirsana başka hastalıklar vucudunu dengeni bozma uykuna zaman ayırmaya calış senin elinde hiçbir şeye bahane bulma canım rabbim yardımcın olsun

belki de vücudun sabah uyumaya alıştı o yüzden uykun gelmiyor yatmak da istemiyorsun. bir gün boyunca hiç uyumasan akşam normal saatlerde uyuyup kalmış olursun, belki böyle böyle düzelir uyku saatin. ikinci öğretim misin? bu onların sorunudur da genelde yerimseniben

cok tesekkur ederim arkadaslar yardiminiz icin, hepiniz haklisiniz... olay benim kararliligimda bitiyor... bugun hic uyumadan okula gittim ki 30 saattir falan uyaniktim, derste uyuyakalmisim. eve nasil dondum ben bilirim. ileride narkoleptik falan olmaktan cok korkuyorum o yuzden kararli olacagim bundan sonra.

eşim vardiyeli çalıştığı için bende uyumuyorum gece vardiyalarında..
bir hafta sabahlara kadar oturuyorum..
bir haftanın sonunda /son günde tüm gün uyumuyor sersem sersem geziniyorum tabii vücut kaldırmıyor ve erkenden uyuyakalıyor..
böylece ertesi gün uykumu almış erken uyanmış oluyorum böylelikle düzene giriyor..

tavsiyem..
1 gün dişini sık ne gece uyu ne gündüz tam gün uyanık ol bak akşamında yattığın yeri bilemeyecek ertesi gün gayet dinç bir şekilde uykunu almış olarak erkenden kalkacaksın !!!!

caim vallah senin sabah aksam düzenin olmali gerek sen daha gencsin fucudun bi süre uykusluzga dayanir ama bi döneme bi düsersin zor cikarsin sabah aksam ritmini yinee uygula benceee...fucuduna daha azla zarar verme fucudun beynin uykuya itiyaci varrr...

cnm benim bir dönem depresyon tedavisi gördüm..sonra kafama göre ilaçları bırkatım..ilk bi kaç birşey olmadı ama uyku problemi baş gösterdi...sabah 7ye kadar uyku tutmuyordu..ondan sonra yatar yatmaz dalabiliyordum ama günüm mahvoluyordu.sonra drça mecburen gittim meğer anksiyete atağına çevirmiş...şimdi benim durumumla alakasız diyeceksin ama psikologluk bir işin olaiblir..çünkü internet tv vs..birşeylere bağımlılığın var glaiba..bak sonra yeşil reçeteli uyku ilaçlarına bağlı kalmak zorunda olabilirsin allah korusun..çok geç olmadan önüne geçmeye bak..

canım öğlen kalkığın için uyuyamıyorsun,, belkide uyudğun uyku sana yetiyodur herkes 8 saat uyucak diye bi kural yok, dr u dinlemiştim daha dün kimi insana 3,5 saat uyku bile yeter dedi. öğlen uyanınca kendini yorgun hissetmiyosan uykun yetmiş demektir. yok gece uyumak istiyorum diyosan o zaman sabah erken kalk mutlaka spor yap, yürüyüş yada evde cd lere bakarak yap, kafinden uzak dur bol sarı kantaron melisa çayı iç bak nasıl mışıl mışıl uyuyosun
uykudaki en büyük problem kontağı kapatmamak, kontağı kapatcan yatınca, kapatamıyosan kafana takılan şeyleri yaz, de ki bunları yazdım bu konuyu düşünmeyi erteliyorum o yüzden de, yat uyu işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…