uyuz oldum (mecaz anlam değildir)

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
kızlar merhaba
2 gün önce arkadaşıma gittim. ertesi gün doktora gitti kendisi kaşıntıları varmış ama alerjik bir şey sanmış. meğer uyuzmuş.
otobüsten mağazadaki kıyafeti denemekten falan da bulaşabilen bir şeymiş bu sıralar salgın varmış.
bana bulaştığına nerdeyse yüzde yüz eminim.
internette millet 3-4 aydır geçmiyo bilmem ne yazmış bunları okudukça daha da korktum.
hastalığı geçirenler varsa nolur bana yazsın.

Son düzenleme:
Olumlu şeyler yazmak isterdim ama malesef çok kötü bir şey. Bi kere olan bir daha zor geçiriyor. Öncelikle hemen ailecek tedaviye başka belki ailenede bulaşmıştır. Hemen randevu al ve ilaçlara başla doktorun verdiği. Ve sevgilinin ve senin uyuzun geçene kadar birlikte uyumayın ve evine gitme. Evini temizlesin ilaçlansın. Dışarıda görüşün mümkünse. Yoksa asla geçmez

Hemen doktora gidin. Burdan olmaz. Ayrica oyle kıyafetten vs cok nadir geçer. Birisiyle en az 3 4 saat hatta daha fazla birlikte vakit geçirmek lazim. Erkek arkadaşınıza kimden bulaşmış?

offfff allahım ne kadar sürede geçer peki?

offfff allahım ne kadar sürede geçer peki?
Doktor 2 haftalık tedavi vericek tahminimce. Ve 2 haftaya geçer uyuz. Amaa vücuttaki uyuzlar ölse bile onların ölü döküntülerinden dolayı kaşıntı devam edebilir sen üzülme o yüzden. 2 3 haftaya geçer. Ama çok titiz davranman gerek evi baştan aşağı temizle yerleri koltukları havluları. Kendi giydiğin uyuzlu kıyafetleri

evi temizle derken sileyim mi nasıl temizlememi önerirsiniz

Uyuduğun çarşafları kılıfları yıkayıp yüksek ısıda ütülemek. Ben ütülemek sayesinde atlattım. Makinede ölmese ler bile yüksek ısılı ütü ile ölüyorlar. Ve süpürmek silmek evi bu kadar

Acilen doktora git. Kaşınan yerleri kaşımamaya çalış. Eczanede bir karışım yapılıyor doktorlar genel de onu öneriyor. Ailecek aynı anda kullanmanız gerekiyor.

Yıllar önce annem olmuştu hemen arkasından kardeşim çok fazla hatırlayamıyorum ama ev temizliği sık kıyafet değişimi yapmalısınız kıyafetlerinizi ayrı yıkayın annem böyle yapmıştı 1 ay içerisinde tamamen duzelmislerdi

Ben gecirmedim ama sınıfımdaki birkaç öğrencim geçirmişti. Tüm kiyafetler carsaflar vs. en az 60 derecede yikamaniz gerekiyor. Yoksa ölmüyorlar. Yikayamiyacaginiz seyleri bir poşetin icine koyup agzini hava almayacak şekilde bağlayıp 3 gün bekletmeniz gerek. Her yeri desinfekte ilaciyla silin yada çamaşır suyuyla. Dokundugunuz yerleri sık sık silin. Ben kolonya ile geziyordum. Cocuklarada durmadan döküyordum. Ütüyle bence yatak süngeri varya onuda ütüleyin varsa orda ölsünler. Cok bulaşıcı bir illet malesef ama el tokalasmayla bulasmaz en az 15 dakika temas olmasi gerekiyor. Encokda cinsellikle bulasiyormus çünkü vücutlar ciplak oldugu icin. Ve tabiki aile içi yada cocuklar arasindada cok kolay yayiliyor. Mümkünse eldiven takın, uzun kollu giyin başkasına bulastirmamak icin. İlk belirtiler ellerde ve kollarda başlıyor genellikle. Cok gecmis olsun. Ama gecmeyecek birsey degil. Ve şükür ölümcül birsey değil o yüzden piskolojinizi yıpratmayin

Yanlış anlama ama okumak bile beni kaşındırdı.Üniveristeyken bir kız arkadaşım olmuştu aylarca alerjik sanıp o şekilde yanımızda gezdi.çok şükür kimsenin kıyafetlerini giymem kimseyede veremem.beniim dışımda bir kaç kız arkadaşa daha bulaştırdı.En son bunlar topluca hastaneye gittiler ve sonuç uyuz.1 ay gibi bir sürede geçti.ailenize bulaştırmayın direk doktora gidin.

Ya bu kaçıncı uyuz konusu valla coronanın yanında birde bu hastalık çıktı valla arkadaşlar dikkat etmek lazım

Valla Allah yardim etsin. Ergenlikte bana da yanlis teshis uyuz konmustu aman allahim o nasil bir mahvolus o ergenlikte o nasik bir ice kapanma kendini igrenc hissetme.. esimle.ozaman sevgiliyiz; esimi ariyorum beni bir daha gormek istemezsen anlarim falan agliyorum ama nasil... meger uyuz degil de psikolojikmis
Sizi anliyorum lutfen bu hastalik gecene dek paranoyak derecesinde titiz olun.

Doktora gidin krem alin her bir noktaniza surun..kiyafetleri yikayin yikanmayanlar utulenecek..bir yakinim cok cekmisti..gunlerce ..perisan oldular..

Sadece siz degil tum ev halki ayni sekilde kremlenmeli..hergun..koltuklari utuleyin hatta halilarida..

annem de gecirdi ailecek tedavi olduk. tedavisi leş bi sey bi kere ve tek kisi degil tum ailecek tedavi oluyorsunuz. tedavi icin bi tup krem gibi bi sey veriyolar. kukurt mu ne agir pis kokuyor burun diregi kirar. tum vucuda 3 gun boyunca surup yatiyorsun ama yikanmadan 3 gun ard arda. ama carsafin kilifin pijaman eski olsun at yani kokusu bi daha cikmiyor.
ve tekrarlayabilen bi sey bu uyuz malesef :/
gecmis olsun ama bu 3 gunluk trdavi iyi geliyor korkma

sebebi ne peki nasıl bulaşmış?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…