Uyuz olduysanız semptomlar neler?

kahveyay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2022
400
247
53
Merhaba,

27. Haftalık gebeliğimin sonlarında, bugün cildiye doktoru Uyuz olmuş olabilirsin dedi.
Kan-idrar verdim bir tahlilim daha kaldı safraya bakılacak.Yarin bunun icin tekrar hastaneye gideceğim.
Şikayetim; kaşınmak ve kol eklemlerin birleştiği çukurun kırmızı kırmızı sivilcelenmiş gibi olup çok kaşınması.Sırtımda görüntü olarak bir şey yok aşırı kaşınıyor, karnım ve boynumda kaşınıyor .
Yaşayanlar anlatabilirse çok memnun olurum kızlar. Endişeli , uykusuz , gergin ve üzgünüm .
İstanbulda önereceğiniz Cilt Doktor önerilerinize de açığım.
Teşekkürler

Eklentiler

• 0F23A145-4089-4A2D-BCA1-C0B667A79AF3.webp
    0F23A145-4089-4A2D-BCA1-C0B667A79AF3.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 202
  • AF073E1C-17FC-41C9-982A-31EA6B0D3FE1.webp
    AF073E1C-17FC-41C9-982A-31EA6B0D3FE1.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 242
  • 68807D2A-AF7F-462E-B200-CCCCF64FDB9A.webp
    68807D2A-AF7F-462E-B200-CCCCF64FDB9A.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 182
Son düzenleme:
Benim de tam o bolge cok kasindi bi ara sivilcelenir gibi oldu ama gecti yani 10 haftaliktim sanirim uyuz nasil oluyomus ki

Uyuz yara izi yazıp görsellerle karşılaştırın. Benim bildiğim izden bakarak şak diye böcek adı söylerler. Baska bir doktora görünmek daha iyi olur.

Uyuz yara izi yazıp görsellerle karşılaştırın. Benim bildiğim izden bakarak şak diye böcek adı söylerler. Baska bir doktora görünmek daha iyi olur.
Baktım , uyuz görüntüleri değil daha cok bendekiler pişik olan bebek popoları gibi .
Başka doktora gideyim de ben 9 yıl önce cilt kuruluk ve kaşıntıdan 5 Dermatologa gittim çözümü bulamadılar. Fakat bu sefer uyuz olmuş olabilirsin deniliyor hamileyim ve bu çok zor bir süreç oluyor benim için. Öneri istiyorum bu hikayeleri yaşayan kadınlarımız varsa duyan da varsa görür yardımları dokunur bana belki

Baktım , uyuz görüntüleri değil daha cok bendekiler pişik olan bebek popoları gibi .
Başka doktora gideyim de ben 9 yıl önce cilt kuruluk ve kaşıntıdan 5 Dermatologa gittim çözümü bulamadılar. Fakat bu sefer uyuz olmuş olabilirsin deniliyor hamileyim ve bu çok zor bir süreç oluyor benim için. Öneri istiyorum bu hikayeleri yaşayan kadınlarımız varsa duyan da varsa görür yardımları dokunur bana belki
Benim bildiğim uyuz bir bölge seçmez kendine. Yani ilk olarak kolda çıkar diye bir şart bilmiyorum hiç. Hamilelikte çok çok zor olur uyuz ya da bir başka bulaşıcı hastalık. Evdeki diğer bireyler ne durumdalar?

Benim de gebelik kaşıntılarım var, cildiye merceklerle geldi inceledi, herhangi bir haşere bulamadı. Benim bulduğum uyuzu direkt mercekle görüyorlar. Doktorunuz bakmadı mı detaylı?

Kaşıntılar avuç içlerinde ve gece de artıyor mu? Safra sonucunu muhakkak takip edin, gebelik kolestazı için.

Benim de gebelik kaşıntılarım var, cildiye merceklerle geldi inceledi, herhangi bir haşere bulamadı. Benim bulduğum uyuzu direkt mercekle görüyorlar. Doktorunuz bakmadı mı detaylı?

Kaşıntılar avuç içlerinde ve gece de artıyor mu? Safra sonucunu muhakkak takip edin, gebelik kolestazı için.
Evet aynı şekilde inceledi ve ellerim,avuçiçi ve ayaklarım zaten hiç kaşınmıyor o bölgelerde bir şey yoktu. Göğüs,ucu,bacak,karın,koltukaltı,kol her yeri inceledi. Fotoğraflardaki gibi sivilce gibi şeyler var kaşındıkça oldu. Gece veya gündüz farketmiyor kaşıntım sıcaklarda veya terlersem artıyor. Soğuk su ve buz iyi geliyor duruyor kısa süreliğine . Durumum bu şekilde .
Çoğu tahlili yaptırdım safra asitleri tahlili kaldı bir tek. Onu da yarın sabah vereceğim.
Referans aralığının bir tık üstü cıkan değerlerim ekte,doktora göstereceğim yarınki sonucu da alıp , inşaallah her şey yoluna girer

Eklentiler

• A8A31EEE-0D00-4CB5-BD6C-28A9158CFF0E.webp
    A8A31EEE-0D00-4CB5-BD6C-28A9158CFF0E.webp
    15 KB · Görüntüleme: 92
  • 60D3B2EF-5C69-40F4-9D25-46958132AB89.webp
    60D3B2EF-5C69-40F4-9D25-46958132AB89.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 94
Benim bildiğim uyuz bir bölge seçmez kendine. Yani ilk olarak kolda çıkar diye bir şart bilmiyorum hiç. Hamilelikte çok çok zor olur uyuz ya da bir başka bulaşıcı hastalık. Evdeki diğer bireyler ne durumdalar?
Evde sadece eşim ve ben varız. O kaşınmıyor ben çok üzgünüm ve gerginim . Normalde olumlu düşünürüm ama tutamıyorum kendimi

Evde sadece eşim ve ben varız. O kaşınmıyor ben çok üzgünüm ve gerginim . Normalde olumlu düşünürüm ama tutamıyorum kendimi
Uyuz olsanız çoktan o da kaşınırdı. Bence daha başka bir şey. Belki alerjik olabilir. Telaş yapmayın, başka doktora gidin. Uyuz ihtimali vermedim ben hiç. Ortak havlu, klozet, kapı kolu, günlük temaslarda ya da uyurken çoktan ona da bulaşırdı.

Uyuz olsanız çoktan o da kaşınırdı. Bence daha başka bir şey. Belki alerjik olabilir. Telaş yapmayın, başka doktora gidin. Uyuz ihtimali vermedim ben hiç. Ortak havlu, klozet, kapı kolu, günlük temaslarda ya da uyurken çoktan ona da bulaşırdı.
Alerjim olabilir mi diyorum doktora hayır diyor 🙄 şimdilik almadım ilaçları uyuz şampuanı ile vücut kremini. Kremi sür 4. Gün duşa gir diyor ben sıcaktan ve terleyince kaşınıyorum desemde bunu söyledi yani daha ne diyebilirim ki doktora. Başka doktor evet doğru ama hangi doktor. Bana işinin ehli bir hekim lazım

Başımda kaşınmaya başladı ve her yeri.
Eşimin sakal ve başı kaşınıyor ..
Allahım sabır ver

Back
X