Uyuzla mücadele ediyoruz yardım

Civciv00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2022
17
2
36
31
Arkadaşlar forumda daha önce yazılan bi sürü konu başlığı okudum . Bu illet bizede de bulaştı başta alerjik sandık fakat yanılmışız uyuz olduğumuzu öğrendik. Şuan herkes saklıyor salgın gerçeğini devlet hic bir önlem uyarı yapmıyor. Nasıl kurtulacağız lütfen yardım edin . Antiskap losyon aldık 3 gun sürdük yıkandık herşeyi desenfekte ettiğimi sanıyorum ama geçmiyor kaşınıyor um hala 10 gun sonra tekrar sürülecek kısmına henüz geçmedim normalde temizliğe hijyene zaten cok dikkat ederdim artık temizlik hastası olmaktan korkuyorum. Yardım edin lütfen

Arkadaşlar forumda daha önce yazılan bi sürü konu başlığı okudum . Bu illet bizede de bulaştı başta alerjik sandık fakat yanılmışız uyuz olduğumuzu öğrendik. Şuan herkes saklıyor salgın gerçeğini devlet hic bir önlem uyarı yapmıyor. Nasıl kurtulacağız lütfen yardım edin . Antiskap losyon aldık 3 gun sürdük yıkandık herşeyi desenfekte ettiğimi sanıyorum ama geçmiyor kaşınıyor um hala 10 gun sonra tekrar sürülecek kısmına henüz geçmedim normalde temizliğe hijyene zaten cok dikkat ederdim artık temizlik hastası olmaktan korkuyorum. Yardım edin lütfen
xabion losyon kullandiniz mi

Çok geçmiş olsun, nereden bulaştığı hakkında bir tahmininiz var mı,çünkü hâlâ o mikroba mağruz kalıyor olabilirsiniz???

Çok geçmiş olsun, nereden bulaştığı hakkında bir tahmininiz var mı,çünkü hâlâ o mikroba mağruz kalıyor olabilirsiniz???
İnanın hiç bilmiyorum zaten bu hastalığı farkedene kadar epey bir süre gecti belki bende birilerine bulaştırmış olabilirim vicdan azabı bile çekiyorum öğrenir öğrenmez desenfekte olduk karantinaya girdik çevremi gözlemliyorum suanlik bir sıkıntı yok gibi yada varda kimse söylemiyor bilemiyorum okadar kastım ki kendimi anlatamam🥺

Havlular ayrı, mümkünse tek kullanımlım. Duş alınca mutlaka su tutun etrafa. Odaları ayırın. Her gün havalandırma yapın. Yüksek derecede yıkayın. Kıyafetlerinizi gün içinde sık sık degisin. Kımseyle temas etmeyın

Havlular ayrı, mümkünse tek kullanımlım. Duş alınca mutlaka su tutun etrafa. Odaları ayırın. Her gün havalandırma yapın. Yüksek derecede yıkayın. Kıyafetlerinizi gün içinde sık sık degisin. Kımseyle temas etmeyın
Siz nasıl atlattınız tek kullanımlık havlu nerden bulabilirim

İnanın hiç bilmiyorum zaten bu hastalığı farkedene kadar epey bir süre gecti belki bende birilerine bulaştırmış olabilirim vicdan azabı bile çekiyorum öğrenir öğrenmez desenfekte olduk karantinaya girdik çevremi gözlemliyorum suanlik bir sıkıntı yok gibi yada varda kimse söylemiyor bilemiyorum okadar kastım ki kendimi anlatamam🥺
Çok geçmiş olsun, tatile gitmiş kiralık ev tutmuş ve ya kabinde kıyafet denemiş vb kalabalık ortamlardan kapmış olabilirsiniz Eğer tanıdık birinden kaptıysanız ve size söylemediyse iyileşme aşamasında tekrar temasta olup hastalık yeniden başlayabilir benim de korkum bile bile kimseye söylemeyin sosyal ortamlara giren çıkan birinden kapmak.Siz bilerek bir şey yapmamışsınız üzülmeyin dilerim kısa zamanda bu sıkıntıdan kurtulursunuz.....

Çok geçmiş olsun, tatile gitmiş kiralık ev tutmuş ve ya kabinde kıyafet denemiş vb kalabalık ortamlardan kapmış olabilirsiniz Eğer tanıdık birinden kaptıysanız ve size söylemediyse iyileşme aşamasında tekrar temasta olup hastalık yeniden başlayabilir benim de korkum bile bile kimseye söylemeyin sosyal ortamlara giren çıkan birinden kapmak.Siz bilerek bir şey yapmamışsınız üzülmeyin dilerim kısa zamanda bu sıkıntıdan kurtulursunuz.....
Tatile gittim kabinlere girdim çıktım malesef toplu taşımaya bile bindim okadar seçenek varki tek bir yere bağlayamıyorum cnm sağol siz nasıl atlattınız

Tatile gittim kabinlere girdim çıktım malesef toplu taşımaya bile bindim okadar seçenek varki tek bir yere bağlayamıyorum cnm sağol siz nasıl atlattınız
Ben çok küçükken olmuşum. İnan nasıl tedavi oldum hatırlamıyorum,eskiden böyle ilaç çeşitliliğide yoktu ( yaşım ortaya çıkacak)Annemin tuhaf kokulu şeyler sürdüğünü, bahçeye kazan kurduğunu falan hatırlıyorum.Yakın çevremden sıkıntılı bir süreç olduğunu duydum,o yüzden size şifa , sabır ve güç diliyorum 🙏🙏🙏

Ben çok küçükken olmuşum. İnan nasıl tedavi oldum hatırlamıyorum,eskiden böyle ilaç çeşitliliğide yoktu ( yaşım ortaya çıkacak)Annemin tuhaf kokulu şeyler sürdüğünü, bahçeye kazan kurduğunu falan hatırlıyorum.Yakın çevremden sıkıntılı bir süreç olduğunu duydum,o yüzden size şifa , sabır ve güç diliyorum 🙏🙏🙏
Allah razi olsun ♥️ çok teşekkür ediyorum

Uyuz salgınına devlet ne yapsın

En önemlisi ailecek tedavi + kıyafet çamaşır, havlu çarşaf vs temizliği

Öncelikle çok geçmiş olsun Ziver diye bir uyuz hapı var eczaneden reçetesiz alabilirsiniz eczacı nasıl kullanılması gerektiğini söylüyor. Her gün kıyafetleri 60 derecede yıkamanız gerekiyor. Temas ettiğiniz herşeyi sirkeli suyla silin . Duş alırken ılık suyla veya soğuk suyla almaya çalışın sıcak su daha çok kaşıntıya sebep oluyor. Banyoda kükürtlü sabun kullanın en son sirkeli suyla durulanın. Bunları her gün düzenli olarak yapmanızı gerekiyor biz o şekilde atlattık tabi evdeki herkesin bunları yapması gerekiyor

Ay çok geçmiş olsun. Bebeğime doğduğu hastaneden bulaştı ondan da bize bulaştı ve kafasındaki yaralara doktor kuruluktan demişti meğer uyuzmuş o yaralarsan sonra vücuduna geçti ve bize. Her şeyi min 60derecede yıkamanız gerekiyor. Bizim doktorumuz bize Mac serme kükürtlü bakım kremi, Max derma kükürtlü saç ve vücut şampuanı verdi. 3 gin kükürtlü kremi sürdük ayaklarımızın altı dahil, özellikle bebeklerde kulak ve kafayada sürülüyor. 3 günden sonra 4 gün boyunda şampuanıyla yıkanıp duştan çıkmadan sirkeli suyla durulanmanız gerekiyor. Daha sonrasında her gün çarşaf yastık kılıfı değişecek. Mutlaka kullandığınız bornoz ve havlular banyodan hemen sonra 90 derecede yıkanacak ve açık havada veya kurutma makinesinden kurutulacak. Ayrıca ben buhar makinem gelene kadar ütüyle tüm yastıkları ve yatakları beşiği koltuğu halıyı oturduğumuz sandalyeyi en yüksek ayarda ütüleyip buhar verdim. Sonra tüm dolaplardaki kıyafetleri siyah çuvallara koyup bir hafta beklettim. Küçük halıları kaldırdım yıkayıp. Çekler mi
Küçülür mi gemedim her şeyi hala 90da yıkıyorum. Çocukların kıyafetini önce 40 sonra 60 ile yıkıyorum. Uyuz mikrobu 50 derece üstünde ölüyor. Ha bir de 4 gin banyo yaparken her banyodan sonra vpcurnısıkzı normale dönünce kwellada losyon sürülüyor her yere. İçinde permetrin var uyuzu öldürüyor. Kaşıntı ve döküntü 2 hafta 1 ay kadar sürebilir demişti doktor. Ama bir ay sonrasında hala kalıntı varsa geçmemiş demektir. Çok geçmiş olsun bir şey olursa sorabilirsiniz

Öncelikle çok geçmiş olsun Ziver diye bir uyuz hapı var eczaneden reçetesiz alabilirsiniz eczacı nasıl kullanılması gerektiğini söylüyor. Her gün kıyafetleri 60 derecede yıkamanız gerekiyor. Temas ettiğiniz herşeyi sirkeli suyla silin . Duş alırken ılık suyla veya soğuk suyla almaya çalışın sıcak su daha çok kaşıntıya sebep oluyor. Banyoda kükürtlü sabun kullanın en son sirkeli suyla durulanın. Bunları her gün düzenli olarak yapmanızı gerekiyor biz o şekilde atlattık tabi evdeki herkesin bunları yapması gerekiyoılık değil

Back
X