• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaga gelin gitmek

3 buçuk saate uzaklık diyorsanız kendi mahallenizden biri ile evlenin. ben bu zihniyeti anlamakta zorlanıyorum. aileme çok bağlıyım uzağa gidemem. o zaman gitmeyeceksiniz bu kadar basit. evlilik nedir? yeni bir aile olmaktır, kendi aileni kurmaktır. ben de hayatım boyunca ailemle yaşadım ve onlara çok bağlıyım. kısmetse seneye düğün düşünüyoruz ve sizden daha uzak bir şehire gidicem. bir kere bile hayıflanmadım ailemden uzağa gidicem diye.

Bence sorun onun ailesine yakın, sizinkilere uzak kalmanız. Bir sorun olduğunda yalnız kalacakmışsınız gibi... Sizi anladim, sartlar esit olsa daha güvende hissedebilirdiniz kendinizi. Mesela biz hepimiz aynı sehirdeyiz, sorun yok ama kızlarımın eşlerinin ailelerinin olduğu memlekete gitse, aklım kalırdı. Burda da devreye eşiniz ve kayınvalidenizin kişiliği giriyor. Çalışıyor musunuz? Değilse iş bulmanızı tavsiye ederim. Hem zamanınız değerlenir hem de kayınvalide hanım biraz geri durur.

Onun ailesinle her zaman görüpde kendi ailemi görememek sorun bence

niye erkek ailesinin olduğu yere gidiyorsun ki?

bu gelin olma saçmalığı bitmeli. her iki aileye de eşit bir yerde yaşanmalı. ohh erkek sürekli ailesiyle olsun ama kadın ailesinin uzağında olsun.
bu kızcağız ağaçta mı yetişti?

bence baştan kabul etmeyecektin uzağa gitmeyi..

Bence sorun onun ailesine yakın, sizinkilere uzak kalmanız. Bir sorun olduğunda yalnız kalacakmışsınız gibi... Sizi anladim, sartlar esit olsa daha güvende hissedebilirdiniz kendinizi. Mesela biz hepimiz aynı sehirdeyiz, sorun yok ama kızlarımın eşlerinin ailelerinin olduğu memlekete gitse, aklım kalırdı. Burda da devreye eşiniz ve kayınvalidenizin kişiliği giriyor. Çalışıyor musunuz? Değilse iş bulmanızı tavsiye ederim. Hem zamanınız değerlenir hem de kayınvalide hanım biraz geri durur.

Evet ise gidiyorum ama tasinicagim icin yeni is bulmam gerekicek

niye erkek ailesinin olduğu yere gidiyorsun ki?

bu gelin olma saçmalığı bitmeli. her iki aileye de eşit bir yerde yaşanmalı. ohh erkek sürekli ailesiyle olsun ama kadın ailesinin uzağında olsun.
bu kızcağız ağaçta mı yetişti?

bence baştan kabul etmeyecektin uzağa gitmeyi..

Sinir oluyorum kendime bu yüzden. Sevdigim icin oluyor bunlar

Sinir oluyorum kendime bu yüzden. Sevdigim icin oluyor bunlar

sevgi de bir yere kadar. yarın sövüp dövdüğü zaman sığınacak bir ailen olmayacak.
tekrar düşün.
ailen mutlaka yakınında olsun. erkekler ailesi yanında olmayınca sahipsiz sanıp yükleniyorlar..

Evet meslegim hemsire. Calisiyorum. Evlenincede calisicagim kismetse. Nisanlim götürücegim diyor ama benim cevremdeki arkadaslarim evlendikten sonra pek gelemedi kocalari getirmedi. Cok korkuyorum böyle seyler yasicagim diye. Gecen gün yengem gelininin yedigi yemegi söylemis anneme. Icime oturdu resmen. Nisanlimin ailesi iyi insanlar ama evlenince nolur bilemedigim icin hepsinden herkezden soguyorum...
Yediği yemekten niye konuşuyor ki yengeniz çok garip

Uzaya gelin gitmek diye anladım :) zorlaniyorsan evlenme! Ama kocandan da vazgemezsin degil mi? Vallahi bizim gibi 1000 küsür kilometre uzakta olsan ne yapacaksin? Daha dun ailesinden ayrildigi icin anksiyete olan arkadasi okudum. Cok buyutuyorsunuz. Annem derdi ki karsi daireye gelin bile gitsen şu eşigin ardi gurbettir. Yeni hayatiniza odaklanin
Anksiyete olan benim evet...benim konumu okumuşsun... evlenmeden önce de anksiyete hastalığım wardı.. ailemden ayrılınca tamamen arttı... çok büyütmüyoruz bence ... benimkisi elimde olmayan bir hastalık ...

3.5 saat çok ta uzak değil dert değil ama onun ailesinin memleketine gidiyor olman dert bence 3. Başka bi şehir olsa sorun değil ama. Şimdiden kolaylıklar diliyorum
Aynen.
İnsan evlendikten sonra anlıyor çeyiz , düğün , gelinlik vs.... bunların hiçte üzülecek şeyler olmadığını. Esas sorun el içine karışmak derlerya işte o bence. Çok zor eşin ailesiyle anlaşmaya çalışmak. İnsanın resmen karakterini değiştiriyor erkeğin ailesi:))) sayelerinde hiç olmadığım kadar sinirli ve vesvese sahibi biri oldum.

Aynen.
İnsan evlendikten sonra anlıyor çeyiz , düğün , gelinlik vs.... bunların hiçte üzülecek şeyler olmadığını. Esas sorun el içine karışmak derlerya işte o bence. Çok zor eşin ailesiyle anlaşmaya çalışmak. İnsanın resmen karakterini değiştiriyor erkeğin ailesi:))) sayelerinde hiç olmadığım kadar sinirli ve vesvese sahibi biri oldum.
Al benden de o kadar. Esas iş evlendikten sonra başlıyo. 8 senedir evliyim 11 senedir onların içine girdim. Halâ bocalıyorum. Farklı kültürler farklı hayatlar uyum çok zor :( .

a
Günaydinlar bayanlar ? Yakinda benim dügünüm var ve 3 bucuk saatlik bir sehire evlenicem kismetse. Ama nedense uzaga gidince sanki ailemi yüz üstü birakip baskasinin ailesine gidiyormusum gibi hissediyorum. Ben aileme cok bagli birisiyim ve bu duygularla nasin bas edicem bilmiyorum. Dün yengem geldi bas baya evliligi kötülüyor... sinirlerimi bozdu. Ama bu konu cidden kafama takilmaya basladi. Kendi ailemi terk etmek uzaklasmak istemiyorum. Nisanlimin aileside nede olsa onun yaninda. Terk etmis olmuyor. Evlenen bayanlar sizde bu olaylari düsünceleri yasadiniz mi ? Kendimi cidden kötü hissediyorum
abartıyorsun

Ben de uzağa gitsem ben de üzülürdüm sanırım, eşimin ailesi olsa yaşadığım şehirde korkardım haklısınız tedirgin olmakta ama mesafeniz çok değil. Eşim götürür mü aileme diye düşünmeyin sakın en baştan buna alıştırmayın kendiniz ne zaman isterseniz 3 saatlik yolu gidip gelecek yaştasınız. Burada en büyük iş eşinize düşünüyor. Başka şehirde olmasanız da abuk subuk konuşan bir sürü insan çıkıyor. Biz hepimiz aynı şehirdeyiz, evlenirken iş yerinden insanlar vs o kadar çok evliliği kötülediler ki anlatamam. En son birine sen çok dertliysen adliyeye git dedim artık o kadar bunaltıyorlardı. Kendi sorunlu evlilikleri gibi sanıyorlar herkesin ilişkisini. Bence evlilik çok güzel bir şey, umarım eşiniz anlayışlı ve iyi bir insandır, her gün şükredersiniz evlendiğinize.

Benimde agustosta dugunum var ve bende 10 saat hatta daha fazla bi yere gelin gidicem önemli olan huzur mutluluk bunu sorun yapma bence ayrıca seninki yakın günü birlik bile gidip gelebilirsin

Anksiyete olan benim evet...benim konumu okumuşsun... evlenmeden önce de anksiyete hastalığım wardı.. ailemden ayrılınca tamamen arttı... çok büyütmüyoruz bence ... benimkisi elimde olmayan bir hastalık ...
Madem oyle evlenmeyin arkadasim. Eslerinizin sucu ne? Sen simdi surdugun hayattan memnun musun. Senin duzelmeye cabalamaman seni dibe cekiyor. Ailem de ailem. Biz agac kovugundan cikmadik. Herkes gurbette. Ben ne yapayim. Dogumuma ne annem gelecek ne kv. Bizim yerimizde olsaniz timarhaneye gidersiniz. Kaldiramayacaksaniz hayatin sorumlulugunu atilmayin hayata. Annenizin kanatlari altinda huzurla yasayin. Unutmayin bu hayatta gurbetlik de var ölüm de! Bir daha tekrar ediyorum BÜYÜTÜYORSUNUZ!!!

Madem oyle evlenmeyin arkadasim. Eslerinizin sucu ne? Sen simdi surdugun hayattan memnun musun. Senin duzelmeye cabalamaman seni dibe cekiyor. Ailem de ailem. Biz agac kovugundan cikmadik. Herkes gurbette. Ben ne yapayim. Dogumuma ne annem gelecek ne kv. Bizim yerimizde olsaniz timarhaneye gidersiniz. Kaldiramayacaksaniz hayatin sorumlulugunu atilmayin hayata. Annenizin kanatlari altinda huzurla yasayin. Unutmayin bu hayatta gurbetlik de var ölüm de! Bir daha tekrar ediyorum BÜYÜTÜYORSUNUZ!!!

Iyi sizinde bagirmaniza gerek yok sizde BÜYÜTÜYORSUNUZ.

Ben de siz gibiyim. Aileme cok bagliyim ama nasip baska sehre evlendim geldim, hem de sizinkinin nerdeyse 3 kati uzaklikta bir sehre. Esimin ailesiyle ayni sehirde yasiyoruz. Baslarda cok zorlandim, surekli onlarla gorusup kendi ailemi gorememek agir geliyordu bana. Ama yavas yavas buna da alisiyorsunuz. Ki sizin baya yakinmis.

Eger nisanlinizdan eminseniz devam edin, tereddutunuz varsa birakin yolun basindayken

Back
X