Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O eşimle bizSelam dostlar. Büyüklerim ve kucuklerım hadi sohbete gelin.
Uzaktan iliski sürdürenn ve tecrübesi olanlar.
Ve ayrica uzun surelı ilıskılerın sırlarını dökün bana. Tecrübeli ablalarımı bekliyorum
![]()
Tanısmanız bile öyle nasip olmuş..yani herşey nasip elbette ancak ablacım cidden sizin işin olacağı kaderiniz de varmış. Bazı yanlışlıklar bazı doğruları doğuruyormuşO eşimle bizben ankarada yaşıyordum,eşim istanbulda.Yanlış telefonda tanıştık
Tabi o zaman ben 17 yasına gırmek üzereyim.Eşimde 17 yaşına.
neyse bırsure arkasca sohbet ettik falan bir yıl kadar.Sonra ankaraya geldi eşim görmeye.Ve ilişkimiz başladı.9 yıl ayrı şehirlerde flört edip,evlendık.5 yıllık evliyiz
Bence ilişkinin sırrı karşılıklı güven ve telefondada olsa günlük yapılan konusmalar ,mesajlar aksatılmamalı
ve tabi en onemlisi yeri geldiğinde dost gibi dertlesebılmek bence.Ve bırbırını alırı kısıtlamamak.Yok sunu giyme sunu yapma vs.yanyana gelmenin heyecanını yasamak.Ve yanyanaykende gıtceğini düşünüp üzülmek varsa yoğun duygular vardır.Yanındayken zaman hıc gecmesın isterdim
Ah bu arada..telefonla konuşmalar da vs aılesı bıraz garipsiyor bu kadar ne konuşuyorsunuz ne konu biliyorsunuz tarzında. Ailesiyle konusmıyorm yani hızlı ilerletmiyoruz suan gerekte yok da ama biliyorlar beni. Bazen sıkıntı ediyorlar konuşurken aniden odasina gırıyolar pat diye. O da bundan şikayetçi ama zor sakinleştiriyorum:))sizde de böyle oluyor mu? ..hatta uyku vakitlerinden de feragatt edip benle konusuodu dedgm gbi yoğun calısıo şu donem.ailesi diyo ona bi hayatın var sanki sözlüsünüz nişanlısınız ne bu kdr kendini onemsememek diye çıkışıyolar aklını bulandırcaklar. Halbuki ben dur demiyorm kendi istegiyle konusuyoz sonuçta o saatlerinden feragat ediosa bende ediorm tek taraflı değil ailesinin anlamamasi da normal..sizde oluyo muydu böyle şeyler aıle tarafından.O eşimle bizben ankarada yaşıyordum,eşim istanbulda.Yanlış telefonda tanıştık
Tabi o zaman ben 17 yasına gırmek üzereyim.Eşimde 17 yaşına.
neyse bırsure arkasca sohbet ettik falan bir yıl kadar.Sonra ankaraya geldi eşim görmeye.Ve ilişkimiz başladı.9 yıl ayrı şehirlerde flört edip,evlendık.5 yıllık evliyiz
Bence ilişkinin sırrı karşılıklı güven ve telefondada olsa günlük yapılan konusmalar ,mesajlar aksatılmamalı
ve tabi en onemlisi yeri geldiğinde dost gibi dertlesebılmek bence.Ve bırbırını alırı kısıtlamamak.Yok sunu giyme sunu yapma vs.yanyana gelmenin heyecanını yasamak.Ve yanyanaykende gıtceğini düşünüp üzülmek varsa yoğun duygular vardır.Yanındayken zaman hıc gecmesın isterdim
Hey be dilekolay 11sene..tebrik ederim gerçekten başarılı bir iliski rabbim korusun sizi de hepinizi de ablalarım ne güzel iliskileriniz. Emek buyukEşimle liseden arkadaşız, sonra o üniversite okumak için başka şehre gitti. Ben yaşadığımız şehri kazandım. Birbirimizin herşeyden önce arkadaşı olduk, sevgili gibi aşkımla canımlar cicimler uçuşmadı ilişkimizde. Sorunlar sıkıntılar yaşadık elbette ama ya ben bırakmadım ya o. Çok ağladık birlikte çok güldük. 11 sene sonra da evlendik işteaslında daha erken nişanlandık ama evlenmeye her niyetlendiğimizde sıkıntılar oldu ikimizin haricinde Allah'tan covid çıkmadan evlenebilmişiz
uzın ilişkinin sırrı ise birbirine güvenmek, kısıtlamamak, doğru yada yanlış ne varsa birlikte paylaşabilmek bence.
Hey be dilekolay 11sene..tebrik ederim gerçekten başarılı bir iliski rabbim korusun sizi de hepinizi de ablalarım ne güzel iliskileriniz. Emek buyukSizin mutluluklarınızı okuyunca seviniyorum mutlu olduğunuz için inaniniliskinizde ki heyecanı baglılıgı neye borçlusunuz? ..ne kadar sürede bir buluşma sansınız oluyodu?
Eşiniz henuz erkek arkadaşınız iken bu mesafe dolayısı ile olan özleme şikayetçi miydi nasıl atlatıyordunuz?
Yasim21 ama msn bende kullandım ama o yaslarda sevgilm olamayacak kdr kucuktumTabi özlüyorsun da kavga da ediyorsun hırsını da birbirinden çıkardığın da oluyor. Bizim okul sebebiyle olduğu için genelde bayramlar, yaz tatilleri, sömestrde falan görüşüyorduk. O zamanlar tabi görüntülü konuşma falan yok, mms ve msn vardı gençler bilmez![]()
Vala benim eşim ev müsait olmadıpı için genelde binanın önünde konusuyordu.Yağmur çamur demedenAh bu arada..telefonla konuşmalar da vs aılesı bıraz garipsiyor bu kadar ne konuşuyorsunuz ne konu biliyorsunuz tarzında. Ailesiyle konusmıyorm yani hızlı ilerletmiyoruz suan gerekte yok da ama biliyorlar beni. Bazen sıkıntı ediyorlar konuşurken aniden odasina gırıyolar pat diye. O da bundan şikayetçi ama zor sakinleştiriyorum:))sizde de böyle oluyor mu? ..hatta uyku vakitlerinden de feragatt edip benle konusuodu dedgm gbi yoğun calısıo şu donem.ailesi diyo ona bi hayatın var sanki sözlüsünüz nişanlısınız ne bu kdr kendini onemsememek diye çıkışıyolar aklını bulandırcaklar. Halbuki ben dur demiyorm kendi istegiyle konusuyoz sonuçta o saatlerinden feragat ediosa bende ediorm tek taraflı değil ailesinin anlamamasi da normal..sizde oluyo muydu böyle şeyler aıle tarafından.
Bence ne şekilde tanıştığın değil,nasıl biriyle tanıştığın önemli canım.benim bir arkadaşımda tanısma platformda tanıstı ve şuan evliler gayet mutlularTanısmanız bile öyle nasip olmuş..yani herşey nasip elbette ancak ablacım cidden sizin işin olacağı kaderiniz de varmış. Bazı yanlışlıklar bazı doğruları doğuruyormuştebrik ederim azminiz sevginiz birbirinize inancınız ve kazandıgınız yuvanız icin. En içten isterim bi ömrünüz başbaşa gecsin. Gerçekten paylaştığınız için tesekkür ederim geleceğe umudumu arttırdınız
biz de tanışma uygulaması gibi bi platformdan tanıştık aslında buralara dar mevzunun uzayacagını bilemezdik. Ben kötü donemlerden geçiyordum o da yanımda olmak kötü günleri beraber atlatmak için destek olmak için sohbet ederken iliskimiz basladı..Bilmiyprım kimine göre iyi bi tanışma şekli olmayabilir ama nasibin nerden geleceği ne belli ...ben 21im o ise 23. İlk başında bulusmamıza inancı da yoktu. Sonradan 2ay sonra çıktı geldi ..bide yoğun calısıyor borcu harci da var ama tatilini benle kullandı yanıma gelip bide harcama yaptı..2-3 gün kaldık.. Ve Haklısınız telefonda geçirilen sureler mesajlara geri dönme de erken davranışlar onemli. Aynı şehirde olunsa pek de hassasiyet gösterilmese olabilir ancak mesafe olduğu ve dayanak da telefon olduğu için her yere taşımalı (wc kapının girisine koyuyorum bile yani ararsa en geç 2-3 dk da açayım da kafasında acabalar soru işaretleri olmasin diyorum
) yüzyüze problem çözme gibi şansımız da olmamasından gayrı biraz daha toleranslı alttan alır şekilde olmalı iki taraf da sanırım. Ve gerçekten de bulusmamızda son güne doğru uzuluyorduk iki de bi yaaaa vakit geçiyor of moduna giriyodk. . yoğun duygular dimi sebebi..hatta son dklar yüz yuze fazla bakamamıstık biraz hıckırık moduna girmistim o yüzden bakmamıs. Gittiğinde de msj attm sohbet ederken dedim iste gözüm doldu falan. Dedi “ağla diye gelmedim onca yolu”
haklısın dedim en kötü ayrılma halimiz bu olsun.. birbirimizi gormeden evvel de ozledigimizi dilegetirirdik. Ama artık diyor ki “daha fazla özlüyorum bu normal mi? Bakamıyorum fotolara falan ozluyorum nasıl dayanıcam” moduna girdi. İlk defa sevgilisi olmuyor ama bu duyguları ilk yasiyorum normal mi fazla özlemem artık diyor.. cevresine de hiç tasvip etmediği birseymis mesafe iliskisi. Neye tü kaka dediysem başıma geldi diyor
hatta benim yaşadığım şehir onun üniversite okuduğu şehir. Buraları sevmemis daha da gelmem demiş. Bu yollarıgeri tepe tepe geldi
tek korkum ozlem. Yani bnde ozluyorm ama onu göreceğim duygusu ile dayanabilirm. onun dayanmasını nasıl sağlarım veya özleme karşı dayanıklı olmasını ne şekilde saglarım bilemiyorum. Benim sağlamam ile olacak is degıl biliyorum ama destek olmak istiyorum. Tmm bende ilk defa böyle yoğun şeyler yasiyorum ama o biraz daha sarsılıyor bu duyguları derin anlamda yasiyor sanırım:)
Tripcanlılık da yapmamaya dinlemeye gayret ediyorm:))
Gerçekten öyle yaVala benim eşim ev müsait olmadıpı için genelde binanın önünde konusuyordu.Yağmur çamur demedenevde zırt pırt bölünüodu konusma.tek iletişim telefon olunca insan konustujca konusuo normal bncede
Mesafemiz uzak oldugu için merakta kalmasına musade etmemeye gayret ediyorum gbi demek istedm o nedenle ornek göstermek istedim:) elbette kisitlama gbi seyler mumkun degıl. İliskilerde bide kıskanmayı fazla belli etmemek gerekıyo galiba hani kendine guvenmek ve ona güvenmek vs onemli faktor gıbı.Bana göre uzun ilişkinin sırrı, kendinden çok taviz vermemekte. Asla seni kısıtlamasına müsaade etme. Tuvaletin önüne telefon koymak nedir abartma o kadar şok oldum okurken. Ölmez 5 dakika telefonu geç açarsan. Birbirinizin sanal dışında da hayatlarınız olduğunun bilincinde olmazsanız ilişkiniz belli bir süre sonra saplantılı hale gelir.
İnsallah ablacim. . tam onu sabıra tesvik ederken is yerinde çıkan ve aılevi olusan bi problemi olunca bana yakın olma istegi arttı yani kötü ve zor dönemden geçiyor bu nedenle zaten depresyon da gibi hissediyor bide bana olan fiziki uzaklık sebebi ile iyice deliriyor .. bide gelişinde 2-3 gün beraber kaldığımız için harcama da yaptı borcuna rağmen kıstı bana harcadı bildiğin..Bence ne şekilde tanıştığın değil,nasıl biriyle tanıştığın önemli canım.benim bir arkadaşımda tanısma platformda tanıstı ve şuan evliler gayet mutlularbence anladığım kadarıyla sizin ilişkinizde böle dost ilişkisi gbi başlamıs,teselli etmiş,seni dinlemiş.Bence zaten bu şekilde başlayan ilişkilerde insanlar daha samimi olabılıyor.Bnde aşk acısı çekerken kader eşimi karşıma çıkardı.Ve en başlarda ben bıldıgın eşime bana acı çektiren başka birini anlatıyordum vs.bana dıyordu sen karsı tarafı çok büyütüosun kafanda diyorduu ve ekliyordu ben eski sevgılım için on dakıkalık yola bıle gıtmedım ,hiçbir kız içinde gitmem erkekler boyledir vs diyodu.ama zamanla işler değişti 5-6 saatlik yollara can atarak yıllarca geldi.Büyük konuşmamak lazım.Bizde o zaman yaş küçük ekonomi kısıtlı oldugu için bazen beş ayda bir görüşebiliyorduk.Ama bnce onemli olan onu önceden beri tanıyormus gibi hisediyomusun?diğer erkek arkadaşlarından farklı geliyormu sana ne biliyim onun yanında daha rahat olmak vs gibi.Ve her gorustugunuzde baska bir yönünü keşfedip,dahada bağlanıyormusun?ama uzak ilişkide özlem artınca tartışmada artıyor çünkü tahamül azalıyor ve telefonda mimikleri görmesiğin için daha büyük tepkıler verıosun.Yanyana gelınce konuscam bu sorunu diyosun ama yanına gıdıncede aman kısa zamanı bölmeyim diyosun.Ama ben eşim için hiç pişman olmadım .iyiki tanıdım diyorum .inş senın içinde dopru karardır
![]()
Fazla ince düşünüyorsun. Belki de merakta kalmayacak, çok üstüne düşme derim ileride tavırları değişirse üzülen sen olursun :)Mesafemiz uzak oldugu için merakta kalmasına musade etmemeye gayret ediyorum gbi demek istedm o nedenle ornek göstermek istedim:) elbette kisitlama gbi seyler mumkun degıl. İliskilerde bide kıskanmayı fazla belli etmemek gerekıyo galiba hani kendine guvenmek ve ona güvenmek vs onemli faktor gıbı.
wc kapının girisine koyuyorum bile yani ararsa en geç 2-3 dk da açayım da kafasında acabalar soru işaretleri olmasin diyorum![]()
Aşk veya sevgi değil bu, bağımlılık.fotolara bile bakamıyorum ya nefesim daraliyor yanımda olmadığını düşündükçe kötü oluyorum konuyu kapayalım Yanımda ol istiyorum herşeyden koruyayım hep yanına koşayım islerim bittigi an istiyorum “ dedi.
Ama zaten bu süreci yaşayıp iyice tanıyıp nişanlancaksınız.nişanlılığa giden yolun büyük kısmını telefon olusturuyorGerçekten öyle yaaileler kıskanıp anlayıssızlık edebiliyor bazen pat diye bölmeler falan ama..hatta is de yogun calıstgından uykusuna önem vermesi gerek ancak fedakarlık edip uykusundan bölüp benle konuştuğu zaman oluyor. O zmnda ailesi yok artık bu ne değer vermek sanki nisanlısınız bu ne ya moduna girebiliyor ama takmamaya çalışıyoruz :))))
Evet görüştükten sonra özlem artıyor ama kozlar zamanla alısıyor dediğin gibi.sonra tekrar görüşüp gittiğinde yine için acıyor sonra yine alısıyosun.bu öyle sürüp gidiyor benceİnsallah ablacim. . tam onu sabıra tesvik ederken is yerinde çıkan ve aılevi olusan bi problemi olunca bana yakın olma istegi arttı yani kötü ve zor dönemden geçiyor bu nedenle zaten depresyon da gibi hissediyor bide bana olan fiziki uzaklık sebebi ile iyice deliriyor .. bide gelişinde 2-3 gün beraber kaldığımız için harcama da yaptı borcuna rağmen kıstı bana harcadı bildiğin..
Çok güzel şeyler yazmıssın okurken kendimi gördüm de Yazilarında.
Sag ol ablacım...nasıl içten okudum. Cidden dediklerinin AYNISI...o önceki tanıdığım erkeklerden çok farklı geliyor. Yanında öyle rahatım ki telefonda konuşurken de diyordu “en çok da rahatlığını seviyorum” diye dile getiriyor.
Tıpkı tarifin gibi, başlarda moral motivasyon sohbet gibi ilerleyen muhabbetimiz, bir baktık bu halde. Uzak mesafe iliskisine çok büyük konuşmuştum asla demiştim ama başıma geldin der. Bugün ki telefon sohbetimizde uykulu idi. Uyandığı dakika aradı nasılsın naber faslından sonra dediği şey “fotolara bile bakamıyorum ya nefesim daraliyor yanımda olmadığını düşündükçe kötü oluyorum konuyu kapayalım Yanımda ol istiyorum herşeyden koruyayım hep yanına koşayım islerim bittigi an istiyorum “ dedi. “Haklısın bende fazlasıyla istiyorum ama senden istegim inan bunların imkansız olmadığına “ dedim. O da “mantıklı düsünürsen imkansız ya işte biz oralara taşınmayız siz buralara gelemezsiniz ama imkanım da olsa gel buraya yasayalım derim “ deri. Biliyorum ama bak buluşmamız bile plandgımızdan güzel gitti hicbirsey planımıza göre uymuyor ama daha guzeli oluyor dedim. İkna olur gbi oldu. O sıra tekrar uykuya daldı..uyandı..çok içten geliyor sözleri. Kimse bana böyle his ettirmemisti. Onun da ilk sevgilisi değilim diye biliyorum diyor ki “ilk defa böyle duyguları tadıyorum bu kadar özlemek normal mi bilemiyorum buluştuktan sonra özlemin artacağını bilmiyordum” dedi. Buluşmamız bittikten sonra ben baya kötü olmustum o da hissetmişti “kadınlar önce kötü hissediyor sonra alısıyo ama erkeklere ayrılma acısı sonradan geliyor galiba “ demişti dediği gibi oldu. Ben alıştım nasılsa tekrar göreceğiz birbirimizi ölmedik ya diye düşünerek kendimi sakinlestirirken onun ise daha telaslandıgını özlemekten nefesinin daraldığını söylemesi hem mutlu etti beni hem tedirgin. Acaba dedim bu aşırı özlemi mesafe yüzünden onu benden uzaklaştırır mı....falan filan.....ben 21 o 23 .. aramızda 5-6 saatlik mesafe var. 4-5 gün önce ilk yüz yüze bulusmamız oldu