Uzakta yaşayan arkadaşımın düğününe gitmeli miyim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bahar2701

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
896
905
103
Merhabalar ben artvinde yaşayan bir memurum. Bu pazar arkadaşımın Ankara da yemekli nikahı var. Küçük çaplı bir organizasyon sanırım. Arkadaşım dediysem çok geçmişimiz yok 2 3 ay iş yerinde yakin olduk onun tayini çıktı gitti. Siz olsanız bu ekonomik krizde çok da yakın olmayan bir arkadaş için artvinden ankaraya gider misiniz ? Ben çok kararsız kaldım.

Biz evlenirken uzaktaki akrabalarimiz dugune gelmek yerine yol paralarini hediyelerine ekleyip yollamisti. Misal ceyrek altin yerine yarim gibi. Gayette hosumuza gitmişti. Su ekonomik kosullarda ceyrekten yarima dönemezsiniz ancak dugune gitmeyecekseniz hediyenizi eft olarak bir tık yuksek meblagda yollayabilirsiniz.

Ben zamanında bir arkadaşımın düğününe 7-8 saat yol çekip gitmiştim. O da ne nikahıma geldi , ne de hediyesini getirdi. Şu anda da aramızda 15 saatlik yol var.
Şimdiki aklım olsaydı gitmezdim, çok gerekiyorsa evine bir hediye alıp kargoyla gönderirdim

Canım gezmek ankarayı da görmek istiyorsa giderim değilse gitmem. Giden biri varsa takınızı bir zarfa koyup verin gönderin, bir de iş uydurun oldu bitti

Hayır

Bütçenizi olumsuz etkileyecekse gitmeyin tabii. Yani çok yakın arkadaşınız olur, bütçenizi sarssa da gitmek istersiniz. Ama öyle bir durum da yok anladığım kadarıyla. Üstelik pazar akşamı yemekli nikah olacaksa Pazartesi işbaşı yapmanız da zor. Yani bir de izin günü yiyeceksiniz mecburen. Ben gitmezdim.

Çok düşüncelilermiş. Keşke böyle akrabalar olsa çevremizde

Zaten gitmek istemiyorsun ki..
Bize sormak neden..
Gecmisimiz yok,kriz var,arkadas dediysem lafin gelisi,yakin bile degiliz seklinde tasvir ettigin bir kisinin nisanina git desek bile emin ol gitmeyeceksin. :)

Yazınızdan ne kadar istekli olduğunuz anlaşılıyor zaten
Ben gitmem otobüs-uçak biletimi alırlarsa giderim ancak
Çooook yakın olmam gerekir gitmem için.

Gitmem

Benim için durum samimiyetime göre değişirdi.
Ama demek ki öyle çok samimiyetiniz yok ki acaba diyorsunuz.
Bir arkadaşta tavsiye etmiş yol masraflarının bir kısmını hediyenize katarak iletin hem onun için hem sizin için daha makul olur kanımca..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…