Uzakta yaşayan arkadaşımın düğününe gitmeli miyim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
gitmem , bir çok arkadasımın düğününe gittim altınlarını taktım şuan hiç bir iletişimimiz yok
Ben yarın evlenmiş olsam eminim bir kişi haricinde hiç biri de gelmez. Şuan samimi olduğum arkadaşlarımın bile geleceğini sanmıyorum , devir ekonomi açısından çok kötü.

Merhabalar ben artvinde yaşayan bir memurum. Bu pazar arkadaşımın Ankara da yemekli nikahı var. Küçük çaplı bir organizasyon sanırım. Arkadaşım dediysem çok geçmişimiz yok 2 3 ay iş yerinde yakin olduk onun tayini çıktı gitti. Siz olsanız bu ekonomik krizde çok da yakın olmayan bir arkadaş için artvinden ankaraya gider misiniz ? Ben çok kararsız kaldım.
Valla yakınlık durumuna göre ve kendi ekonomik durumumu hesaba katarak giderdim. Birde o benim düğünüme tenezzül edip gelir mi :D Şimdi artık eskisi gibi o bana geldi ayıp olur diye bile düşünmüyorlar gelmiyor istemiyorsa. Benim birkaç arkadaşım var bahaneleri bile kapıda hazırdır sen sorduğun an '' ya öldüm bir arada ondan gelemedim '' bile der o derece yalancılardır :D çokta yakın değilsem gitmem. Ama liseden arkadaşımın 2 ay sonra düğünü var hatta kına gecesi sadece düğünde değil ona gidicem biri karadenizdeydi yurt dışında yapmasaydı düğünü ona da gidecektim :)

Merhabalar ben artvinde yaşayan bir memurum. Bu pazar arkadaşımın Ankara da yemekli nikahı var. Küçük çaplı bir organizasyon sanırım. Arkadaşım dediysem çok geçmişimiz yok 2 3 ay iş yerinde yakin olduk onun tayini çıktı gitti. Siz olsanız bu ekonomik krizde çok da yakın olmayan bir arkadaş için artvinden ankaraya gider misiniz ? Ben çok kararsız kaldım.
Gitmezdim en fazla kargo ile hediye yollardım..

Çok samimi arkadaşım bey çocukluk arkadaşım haricinde uzak yerde düğüne gitmem ben.
Bugüne kadar iki düğüne gittim biri çocukluk arkadaşımdı diğeri oda arkadaşım. Onlar da bir ömür görüşmeyi umduğum insanlar da ondan gittim. Yani çok da devamı olmayacaksa yormam kendimi

Ben zamanında bir arkadaşımın düğününe 7-8 saat yol çekip gitmiştim. O da ne nikahıma geldi , ne de hediyesini getirdi. Şu anda da aramızda 15 saatlik yol var.
Şimdiki aklım olsaydı gitmezdim, çok gerekiyorsa evine bir hediye alıp kargoyla gönderirdim
Aynen benim de başıma böyle bir olay geldi, sanmayın ki siz gidiyorsunuz diye o da sizin düğününüze gelecek. Dünya hassas kalpliler için çok zor yer 😄

Biz evlenirken uzaktaki akrabalarimiz dugune gelmek yerine yol paralarini hediyelerine ekleyip yollamisti. Misal ceyrek altin yerine yarim gibi. Gayette hosumuza gitmişti. Su ekonomik kosullarda ceyrekten yarima dönemezsiniz ancak dugune gitmeyecekseniz hediyenizi eft olarak bir tık yuksek meblagda yollayabilirsiniz.
Bizimkiler de araba ayarlamadınız diye tavır yapar hatta yol masraflarını umarlar 😂 millette ne düşünceli akrabalar var 🤤

Giderim tek şartla düğün davetiyesini elle verip yüz yüze cagirdiysa giderim. Yoksa gitmem.

Ay o kadar da değil bence. Öz kardeşinizin nişanına gitmez misiniz pahalılık var diye? 🙈 :bicak:
Vallahi kız kardeşim biriyle görüşecekti bu ara bilet fiyatlarina baktım ve nişana gelemem ama düğüne gelirim dedim. Dört kişiyiz bütçe olarak çok sarsıyor eşim çalışıyor sadece o yüzden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X