Uzaktan eğitim laneti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
34.371
548
Herkese iyi geceler dilerim. Derdim tam olatak başlıktaki gibi. Üniversite okuyorum ve pandemi sürecinde uzaktan eğitim olarak devam ediyoruz okula. Ama hocalar bu aralar o kadar anlayışsız ki... 1 video atıp ödev verip zaten evde yatıyorsunuz diyorlar. Ödev yetiştirmekten artık çok bunaldım. Youtube video linki atıp burdaki gibi yaparsınız artık diyip ders işlemeyen hoca var ve tam teşekküllü bir ödev istiyor. Neye nasıl yetişeceğimi şaştım. Ağlaya ağlaya ödev yapıyorum artık. Bu da böyle bir iç döküşüm olsun.

Gecenlerde sosyal medyada bir grup suursuz gordum,diyorlardi ki okullara ihtiyac olmadigi anlasildi diye. Iste uzaktan egitim bu kadar oluyor. Size de bir sey kattigini sanmiyorum o odevlerin projelerin. Sabredin ama. Umarim daha guzel gunler goruruz hayirlisiyla

Herkese iyi geceler dilerim. Derdim tam olatak başlıktaki gibi. Üniversite okuyorum ve pandemi sürecinde uzaktan eğitim olarak devam ediyoruz okula. Ama hocalar bu aralar o kadar anlayışsız ki... 1 video atıp ödev verip zaten evde yatıyorsunuz diyorlar. Ödev yetiştirmekten artık çok bunaldım. Youtube video linki atıp burdaki gibi yaparsınız artık diyip ders işlemeyen hoca var ve tam teşekküllü bir ödev istiyor. Neye nasıl yetişeceğimi şaştım. Ağlaya ağlaya ödev yapıyorum artık. Bu da böyle bir iç döküşüm olsun.

Bak şimdi tam.olarak neyden şikayet ediyorsun Çok ödev verilmesinden mi ders islemeyen hocalardan mı?

Bende bazı hocaların aldıkları maaşı hak etmediğine inanıyorum . Evet okumuş başarıp bi yere gelmişler malesef EGO’larını öğrencilerden tatmin ediyorlar.
Sana tavsiyem kendini çok üzme çabanı azaltma zor da olsa yap okul bitince işe başlayınca hissedeceğin o his çok güzel bir başarmışlık hissi ☺️

genç ergenus abartma. O ödevleri yapıp tey tey dersleri geçiyorsunuz. Bir sürü insan okul bitirdi şu corona sayesinde bu yıl.

biz 3 saat kafa kaldırmadan virgülden sonra 13 basamağın hesabını yapıyorduk. Bi kahve bi çikolata alıp videolarını izle bakeyim...

kolay gelsin...:KK55:

Hocalar soruları verip geçirse oo en iyi hoca olur. Ama soruları verirse size ne katkısı oluyor hocanın hiç.
Ders işlenilmemesi doğru bulmuyorum tabiki. Ödev istiyorsan ders anlatacaksın. Karşılıklı doğru ilişki kurulmalı.
Ama bi kaçı yapmadı diye hepsi böyle değil. Bütün hocaları itham altında bırakmayın.

Gecenlerde sosyal medyada bir grup suursuz gordum,diyorlardi ki okullara ihtiyac olmadigi anlasildi diye. Iste uzaktan egitim bu kadar oluyor. Size de bir sey kattigini sanmiyorum o odevlerin projelerin. Sabredin ama. Umarim daha guzel gunler goruruz hayirlisiyla

Aslında öğrenmek isteyen evde de okulda da öğrenir. Evde genel kültür, sosyal ilişkiler, ahlaki değerler, dil gelişimi vs. yakalamak imkansız. Okulu sadece kitap açıp kapama yeri gibi görmemek lazım. Bir öğretmenin tek katkısı ders değil bana göre. 2 satır ezberleyip mutlu olunacaksa doğru evde daha kolay ezberlersin.

Bu sene herkes mezun oldu ya. Bence gayet kolay. Aksine önceki yıllarda mezun olanlar şikayet ediyorlar bizim suçumuz neydi diye.

Aksine daha yorucuydu bu yıl. Hele ki internet üzerinden yapılan sınavlarda “ya elektrikler kesilirse, ya internet koparsa?” diye korkmaktan karnıma ağrılar girdi. Mazeret sınavına alınıyorsunuz ama onda da bir aksilik olmayacağının garantisi yok. Bir de bazıları gerçekten normalde verdiklerinden daha fazla ödev verdi.

İnternet üzerinden işlenecek, alanımla alakasız, “soruları kolay, test oluyor” denen iki tane ders aldım. Tekrar söylüyorum alanımla alakasız, gerçekten dandik dersler, 1.500-2.000 kelimelik ödev istediler. Ben o kavramları hayatımda sadece o yönergede gördüm. 3 gün içinde bütün ders videolarını izleyip dış kaynaklardan ve ders kitabından araştırıp %0 benzerlikle ödev hazırladım. Detayı sanki bitirme tezi 😅. Normalde zaten internetten sınav yapılan, çıkmış soruların cevaplarına bakılarak geçilebilecek dandik dersler bunlar. Ortak kodlu dersler. Onları bile inanılmaz kastı hocalar. “Zaten evde yatıyorsunuz, işiniz ne, yapın ödevleri” diyerek dayadılar gerekli gereksiz ödevleri.

Bir tek uygulamalı dersleri geçmesi kolay oldu. Ama onda da, en azından bizim bölümde, mesleki açıdan inanılmaz dezavantaj oldu. İyi ki stajımı geçen yıl yapmışım bu yılkiler sınıfta tek başına ders anlatmadan mezun oldu.

Aksine daha yorucuydu bu yıl. Hele ki internet üzerinden yapılan sınavlarda “ya elektrikler kesilirse, ya internet koparsa?” diye korkmaktan karnıma ağrılar girdi. Mazeret sınavına alınıyorsunuz ama onda da bir aksilik olmayacağının garantisi yok. Bir de bazıları gerçekten normalde verdiklerinden daha fazla ödev verdi.

İnternet üzerinden işlenecek, alanımla alakasız, “soruları kolay, test oluyor” denen iki tane ders aldım. Tekrar söylüyorum alanımla alakasız, gerçekten dandik dersler, 1.500-2.000 kelimelik ödev istediler. Ben o kavramları hayatımda sadece o yönergede gördüm. 3 gün içinde bütün ders videolarını izleyip dış kaynaklardan ve ders kitabından araştırıp %0 benzerlikle ödev hazırladım. Detayı sanki bitirme tezi 😅. Normalde zaten internetten sınav yapılan, çıkmış soruların cevaplarına bakılarak geçilebilecek dandik dersler bunlar. Ortak kodlu dersler. Onları bile inanılmaz kastı hocalar. “Zaten evde yatıyorsunuz, işiniz ne, yapın ödevleri” diyerek dayadılar gerekli gereksiz ödevleri.
Bir de konu sahibi, okullar daha bitmedi mi ya? Benim mezuniyetim 5 haziranda onaylandı. Yaz okulu mu başladı?

Bu donem sizin kadar bizler de zorlandik. Canli yayin dersleri, uzaktanbegitim, forumlarda sorulara cevap verme...yuzyize egirimden daha cok vakit ayirdik. Kendi adima konudursam ben bu donem daha cok yoruldum. Vizeleri odev seklinde yaptim once. Cevaplar kopyala yapistir seklinde geldi hepsi. Hatalar hepsinde ayniydi. Birbirinin ayni olan her sinavi tek tek okudum. Final ve butunlemeyi sinav yaptim. Onda da whatsapptan cevrim iciydiler.
Tek bildigim yeni nesil cok cok usengec ve tembel. Her zaman bir mazeretleri var ve surekli sikayetciler. Hersey ellerine hazir verilsin istiyorlar. Arastirma yapip ogrenme cogunda yok. Bu nedenle sana katilamayacagim. Universiteyi lise ile karistirmayin. Universite ayni zamanda arastirma merkezidir ve amaclarindan birisi de ogrencilere arastirma yapmayi ogretmektir.

Bu donem sizin kadar bizler de zorlandik. Canli yayin dersleri, uzaktanbegitim, forumlarda sorulara cevap verme...yuzyize egirimden daha cok vakit ayirdik. Kendi adima konudursam ben bu donem daha cok yoruldum. Vizeleri odev seklinde yaptim once. Cevaplar kopyala yapistir seklinde geldi hepsi. Hatalar hepsinde ayniydi. Birbirinin ayni olan her sinavi tek tek okudum. Final ve butunlemeyi sinav yaptim. Onda da whatsapptan cevrim iciydiler.
Tek bildigim yeni nesil cok cok usengec ve tembel. Her zaman bir mazeretleri var ve surekli sikayetciler. Hersey ellerine hazir verilsin istiyorlar. Arastirma yapip ogrenme cogunda yok. Bu nedenle sana katilamayacagim. Universiteyi lise ile karistirmayin. Universite ayni zamanda arastirma merkezidir ve amaclarindan birisi de ogrencilere arastirma yapmayi ogretmektir.

Ne güzel siz işinizi hakkını vererek yapmışsınız. Sizin gibi iyi niyetli, iş ahlakı yüksek hocalarımız zaten ellerinden gelenin fazlasını yaptılar ve iş tanımlarının dışında emek verdiler. Sizlere asla bir sözüm olmaz. Konu sahibinin eleştirdiği hocalar işini yapmayanlar. Canlı ders dahi işlemeyen, slaytları dahi paylaşmayanlar. Bir dersin kitabı tek başına öğrenmek için yeterli olsaydı normal şartlarda da yüz yüze dersi olmazdı herhalde, diye düşünüyorum.

Benim eleştirdiğim de bir dersin içeriği, nasıl işleneceği ve ölçme değerlendirmesinin nasıl yapılacağı dönem başlamadan bellidir. Duruma adapte etmektense normaldeki işleniş şeklinden çok daha farklı, zorlayıcı ve o dersin içeriğinin ölçmeyi yönlendirdiği şekilde olmamasıydı. Yani normalde bilişsel alanda bilgi-kavrama düzeyinde ölçülen dersler için böylesi anormal bir dönemde sentez-değerlendirme düzeyinde ölçümler yapılması oldu. Derslerin içeriği ise bilgi düzeyindeydi.

Bir de anormal günlerdeyiz. Kendisi hasta olan var, ailesinden hastalar olanlar var. Yaşı sokağa çıkmaya yetmeyenler var... Açıkçası bu olağanüstü durumda biraz daha kolaylaştırılmasını bekledim desem yalan olmaz. Ama tam tersi, normalde kolay olan derslerden bile absürt düzeyde emek beklendi. Korona olmasaydı geçmiş yılların çıkmış sorularından oluşan çoktan seçmeli sınav yapacakları derslerde, detaylı inceleme istediler. Ki kendi alanımdan da bir ders değil, ortak kodlu bir dersti bu. Ha baştan bu dersin böyle ödevleri olsaydı, ben yine seçerdim, eğlenerek yaptım ve bana çok şey kattı. Ancak normal bir gereklilik değildi. Kolaya kaçmak değil, kendi adıma o dersi içeriğine ve nasıl ölçüldüğüne bakarak aldım, programda yazdığı şekilde işlenmemesi, ölçülmemesi sıkıntı oluşturdu.

Kopya konusunda okulunuzun tutumu önemli. Benim okulumda affı olmaz. Kopya çekildiğinin kanıtı çok fazla olan sınavlar iptal edilir, daha kopyayı engelleyici şekilde yeni bir sınav oluşturulurdu. Bizim sınavlarımızı açık uçlu sorular şeklinde yaptılar. Ve gerçekten de her öğrenciye her soru farklı geldi. Sonrasında sohbet ettiğimizde sınavda hiçbir iki kişiye aynı olan tek bir soru gelmemiş. Ek bir çaba sarf ederek kopya çekmeyi çok güzel engellemişler.

Ne güzel siz işinizi hakkını vererek yapmışsınız. Sizin gibi iyi niyetli, iş ahlakı yüksek hocalarımız zaten ellerinden gelenin fazlasını yaptılar ve iş tanımlarının dışında emek verdiler. Sizlere asla bir sözüm olmaz. Konu sahibinin eleştirdiği hocalar işini yapmayanlar. Canlı ders dahi işlemeyen, slaytları dahi paylaşmayanlar. Bir dersin kitabı tek başına öğrenmek için yeterli olsaydı normal şartlarda da yüz yüze dersi olmazdı herhalde, diye düşünüyorum.

Benim eleştirdiğim de bir dersin içeriği, nasıl işleneceği ve ölçme değerlendirmesinin nasıl yapılacağı dönem başlamadan bellidir. Duruma adapte etmektense normaldeki işleniş şeklinden çok daha farklı, zorlayıcı ve o dersin içeriğinin ölçmeyi yönlendirdiği şekilde olmamasıydı. Yani normalde bilişsel alanda bilgi-kavrama düzeyinde ölçülen dersler için böylesi anormal bir dönemde sentez-değerlendirme düzeyinde ölçümler yapılması oldu. Derslerin içeriği ise bilgi düzeyindeydi.

Bir de anormal günlerdeyiz. Kendisi hasta olan var, ailesinden hastalar olanlar var. Yaşı sokağa çıkmaya yetmeyenler var... Açıkçası bu olağanüstü durumda biraz daha kolaylaştırılmasını bekledim desem yalan olmaz. Ama tam tersi, normalde kolay olan derslerden bile absürt düzeyde emek beklendi. Korona olmasaydı geçmiş yılların çıkmış sorularından oluşan çoktan seçmeli sınav yapacakları derslerde, detaylı inceleme istediler. Ki kendi alanımdan da bir ders değil, ortak kodlu bir dersti bu. Ha baştan bu dersin böyle ödevleri olsaydı, ben yine seçerdim, eğlenerek yaptım ve bana çok şey kattı. Ancak normal bir gereklilik değildi. Kolaya kaçmak değil, kendi adıma o dersi içeriğine ve nasıl ölçüldüğüne bakarak aldım, programda yazdığı şekilde işlenmemesi, ölçülmemesi sıkıntı oluşturdu.

Kopya konusunda okulunuzun tutumu önemli. Benim okulumda affı olmaz. Kopya çekildiğinin kanıtı çok fazla olan sınavlar iptal edilir, daha kopyayı engelleyici şekilde yeni bir sınav oluşturulurdu. Bizim sınavlarımızı açık uçlu sorular şeklinde yaptılar. Ve gerçekten de her öğrenciye her soru farklı geldi. Sonrasında sohbet ettiğimizde sınavda hiçbir iki kişiye aynı olan tek bir soru gelmemiş. Ek bir çaba sarf ederek kopya çekmeyi çok güzel engellemişler.
Bolumunuz ne bilmiyorum. Oncelikle kopya konusundan baslayim. Eczacilik fakultesindeyim ben. Acik uclu sinav yapamadim cunku uzaktan egitimde ogrenciler molekulleri klavye ya da mouse ile cizemeyecekleri icin test yapma durumunda kaldim. Sorular ve şıklar karistirilarak havuzdan her ogrenciye farkli geldi. Ancak fotograf cekip whatsapp gruptan birbirlerine cevaplari gonderdiklerini biliyorum cunku benim de o grupta oldugu unuttular tabi. Fark ettiklerinde gec oldu. Disipline vermedim cunku zaten zor bir surec yasadilar diye dusundum. Zaten finalde sinifin yarisi whatsapp grupta paylasima guvenerek calismadigi icin butunlemeye kaldi. Neyse simdi diger yazdiginiza gelirsek sizler gibi bizler de hazirliksiz yakalandik. Tahtada ders anlatan biri olarak benim bu donemim gece gunduz sesli sunum hazirlayarak gecti. Hazir sunumdan anlatanlar icin bu surec rahat olabilir ama o sikayetci oldugunuz hocalariniz da muhtemelen sunumlari yetistirmede sıkıntı cekmis olabilir. O yuzden uzanti koymus olabilir. Hatta bu sene şunu fark ettim ki ogrenciye her seyi hazir vermek dogru degilmis. Arastirma yaparak insan daha iyi ogreniyor. Oysa herseyi hazir verdiginizde ogrenci sadece hocanin cozdugu sorularla ve anlattigi ile yetiniyor. Dolayisiyla karsisina farkli bir soru ciktiginda bilgilerini kullanma yetenegini gelistiremediginden yapamiyor ve direk hocasini sucluyor: " ama siz bize bunu gostermediniz ki" diyerek. Biz de sizlerin gectigi o sureclerden gectik. Dolayisiyla ogrenci psikolojisini de biliyorum ancak hocalarinizi haksiz bulmuyorum kusura bakmayin. Bizlerin tek isi sadece ders vermek degil. Kendi arastirmalarimiz da var bizim. Normal zamanda ornegin ikinci siniflara haftada uc saat dersim varsa, diger siniflar haric, bu covid doneminde her gun 7/24 ogrencilerle idim. Gece gunduz abuk sabuk saatlerde bile whatsapptan soru sordular. Kendi arastirmalarimi yapamadim. Ogrenci sadece kendini dusunuyor. Ve yeni nesil gercekten hep sikayetci ve prens prenses modunda yetistirildikleri icin hazirci. Benim oglumda oyle. 1 sayfa yazdigi yaziyi destan yazmis gibi anlatiyor.
Onun disinda hocalariniz ders iceriginin disina cikti ise bunu bilemem ama ben hic sanmiyorum boyle birsey yapacaklarini. Cunku gercekten zaten zor bir donemdi bir de ders disi konularda sunum hazirlayabilecek vakti bulabildiklerini sanmiyorum.

Son düzenleme:
Bolumunuz ne bilmiyorum. Oncelikle kopya konusundan baslayim. Eczacilik fakultesindeyim ben. Acik uclu sinav yapamadim cunku uzaktan egitimde ogrenciler molekulleri klavye ya da mouse ile cizemeyecekleri icin test yapma durumunda kaldim. Sorular ve şıklar karistirilarak havuzdan her ogrenciye farkli geldi. Ancak fitigraf cekip whatsapp gruptan birbirlerine cevaplari gonderdiklerini biliyorum cunku benim de o grupta oldugu unuttular tabi. Fark ettikletinde gec oldu. Disipline vermedim cunku zaten zor bir surec yasadilar diye dusundum. Zaten finalde sinifin yarisi whatsapp grupta paylasima guvenerek calisnafigi icin butunlemeye kaldi. Neyse simdi diger yazdiginiza gelirsek sizler gibi bizler de hazirliksiz yakalandik. Tahtada ders anlatan biri olarsk benim bu donemim gece gubduz sesli sunum hazirlayarak gecti. Hazir sunumdan anlatanlar icin bu surec rahat olabilir ama o sikayetci oldugunuz hocalariniz da muhtemelen sunumlari yetistirmede sıkıntı cekmis olabilir. O yuzden uzanti koymus olabilir. Hatta bu sene sunu fark ettim ki ogrenciye her seyi hazir vermek dogru deegilmis. Arastirma yaparak insan daha iyi ogreniyor. Oysa herseyi hazir verdiginizde ogrenci sadece hocanin cozdugu sorularla ve anlatyigi ile yetiniyor. Dolayisiyla karsisina farkli bir soru ciktiginda bilgilerini kullanma yetenegi gelistiremediginden yapamiyor ve direk hocasini sucluyor: " ama siz bize bunu gostermediniz ki" diyerek. Biz de sizletin gectigi o sureclerden gectik. Dolayisiyla ogrenci psikolojisini de biliyorum ancak hicalarinizi haksiz bulmuyorum kusura bakmayin. Bizlerin tek isi sadece ders vetmek degil. Kendi arastimalarimiz da var bizim. Normal zamanda ornegin ikinci siniflara haftada uc saat dersim varsa, diger sinifkar haric, bu covid doneminde her gun 7/24 ogrencilerle idim. Gece gunduz abuk sabuk saatlerde bile ehatsapotan soru sordular. Kendi arastirmalarimk yapamadim. Ogrenci sadece kendini dusunuyor. Ve yeni nesil gercekten hep sikayetci ve prens prenses modunda yetistirildikleti icin hazirci.
Onun disinda hocalariniz ders iceriginin disina cikti ise bunu bilemem ama ben hic sanmiyorum boyle birsey yapacaklarini. Cunku gercekten zaten zor bir donemdi bir de ders dusi konularda sunum hazirlayabilecek vakti bulabildiklerini sanmiyorum.

Yok hayır hocam, İngilizce öğretmenliği bölümüm. Zaten ellerinde yıllardır kullandıkları slaytlar var. Benim hocalarım paylaştı, çünkü ders kitabı yeterli değil. Canlı ders yapmayanlar, ek materyal paylaşımı yapmayanlar konu sahibinin şikayetiydi, benim değil.

Benim bir teorik dersim vardı bölümüme ait. O dersimin hocası inanılmaz bir emek verdi dediğiniz şekilde. Okulun şartları dışında kendisi whatsapp grubu kurdu, hazır slaytları da paylaştı, zoomdan kendi çabasıyla canlı ders de yaptı. Zaten asla o hocamı eleştirmem.

Ancak Bireyler Arası İletişim ve Sosyal Bilimlerde Temel Kavramlar adında iki ders aldım açıköğretim fakültesinden. Bu derslerden yana şikayetim. Normal şartlarda çoktan seçmeli sorularla önceki yılların çıkmış sorularının harmanlanmasıyla yapılan ölçümü, bu yıl bu süreçte uzunca inceleme, değerlendirme, yorum yazısı yazılması şeklinde yapıldı. Yani bu derslerin normal işlenişi internet üzerinden, bilgi düzeyinde çoktan seçmeli sınav şeklindeyken çok daha kapsamlı bir ödev verildi. Yani burada hazırlıksız yakalanma durumu söz konusu değil çünkü dersin işlenişi normalde internet üzerinden. Uzmanların hazırladığı videoları var, çıkmış soruları, ders kitabı internette paylaşılıyor. Ancak bu derslerin tanımının dışına çıkıldı. Açıkçası o dersleri alan 300’erden fazla kişi vardı. Neden bu şekillerde ödev isteme yoluna giderek kendilerine iş çıkardılar hiçbir fikrim yok.

Kopyadaysa sizin de bulunduğunuz grupta paylaşarak cılkını çıkarmışlar. Yani kendi aralarında çeksinler kopyalarını hadi, bir derece, ama düpedüz saygısızlık yaptıkları. Benim bölümümde böyle bir davranış hiçbir durumda hoş görülmez. Anlattığınız gibi öğrencilerim olsaydı ben de haklarında dediğiniz şekilde düşünürdüm.

Whatsapp’tan abuk sabuk saatlerde yazmaları, sizi kendi çalışmalarınızı yapamayacağınız düzeyde meşgul etmeleri biraz sizin elinizdeydi. Siz elbette ki iyi niyetinizle yardımcı olmak için bu şekilde davranmışsınız. Ancak karşınızda sınırını bilmeyen , işin cılkını çıkaran öğrenciler varmış. Bizler hocamızın bulunduğu sınıf grubuna mesai saatleri dışında yazmamaya dikkat ettik. Hatta sınav dönemi ve ödev teslimi dışında hocamızın canlı dersleri bildirmesinden başka paylaşım yapılmadı gruplarımızda.

Ben bu dönem asistanlığını yaptığım derslerde normalden daha çok yoruldum, bizim için de zor bir süreç oldu. Biz vizeleri ödev şeklinde verdik, bir dersin finalini proje ödevine çevirdik ama diğerinin başka şansı yoktu zoom üzerinden final yaptık. Dersler aynı şekilde zoomdan devam etti. Uygulama derslerini de kameraya çekip, video şeklinde gönderdik. Normalden farklı şekilde bilgi aktarıldı ama Syllabus aynen takip edildi, dışına çıkmadık, eksik bırakmadık. Normalde her dersten sonra anlaşılmayan bir şey var mı, sorusu olan var mı diye sorarım nedense o zaman ses çıkarmayan öğrenciler bir anda sürekli soru sormaya başladılar günde cevapladığım mailin sayısını takip etmeyi bıraktım bir süre sonra, bir o fark oldu :) Ben yurtdışındayım bir aksilik olmazsa bizde ağustos ayında 50 öğrenci ve altında ders veren modüller birebir eğitime başlayacak, kalabalık sınıflar uzaktan eğitime devam edecek. Birebir eğitim veren derslerden vermeyi düşünüyorum, öğrenci ile yüzyüze olma dinamiği ders sürecini kolaylaştırıyor bu süreçte bunu fark ettim.

Hocanızı taniman etmem, kendinizce haklisinizdir, ama hocanizi da anlamaya calisin.
Bu surec normal bir surec degil, sizin kadar onlar da hazırlıksız yakalandi.
Basindan beri belirsizlik vardi, milli egitim bakani bile cikti, ha acildik ha aciliyoruz dedi.
Ama acilamadi.
Ote yandan online sinavlar suistimal edildi.
Google, whatsapp, baskasini sinava sokma,.ne ararsan vardi.
E hocaların sinav hazirladigi emege saygi gostermeyen ogrenci, daha cok emek.vermemesinden sikayet etmesin bence..
Siz hocanizin dediklerini.yaptiktan sonra, fazlasına ihtiyac duyup, hocanıza sordunuz da cevap alamadiniz mi?
Durum buysa, hocaniz ile ilgili yazışmalarınızı okula bildirin.
Yok degilse, hocanizin planladigi sekilde dersin geregini yapin. Öğrenemediginizden endise duydugunuz noktalari paylasin, eminim size kaynak.saglayacaktir.

Yok hayır hocam, İngilizce öğretmenliği bölümüm. Zaten ellerinde yıllardır kullandıkları slaytlar var. Benim hocalarım paylaştı, çünkü ders kitabı yeterli değil. Canlı ders yapmayanlar, ek materyal paylaşımı yapmayanlar konu sahibinin şikayetiydi, benim değil.

Benim bir teorik dersim vardı bölümüme ait. O dersimin hocası inanılmaz bir emek verdi dediğiniz şekilde. Okulun şartları dışında kendisi whatsapp grubu kurdu, hazır slaytları da paylaştı, zoomdan kendi çabasıyla canlı ders de yaptı. Zaten asla o hocamı eleştirmem.

Ancak Bireyler Arası İletişim ve Sosyal Bilimlerde Temel Kavramlar adında iki ders aldım açıköğretim fakültesinden. Bu derslerden yana şikayetim. Normal şartlarda çoktan seçmeli sorularla önceki yılların çıkmış sorularının harmanlanmasıyla yapılan ölçümü, bu yıl bu süreçte uzunca inceleme, değerlendirme, yorum yazısı yazılması şeklinde yapıldı. Yani bu derslerin normal işlenişi internet üzerinden, bilgi düzeyinde çoktan seçmeli sınav şeklindeyken çok daha kapsamlı bir ödev verildi. Yani burada hazırlıksız yakalanma durumu söz konusu değil çünkü dersin işlenişi normalde internet üzerinden. Uzmanların hazırladığı videoları var, çıkmış soruları, ders kitabı internette paylaşılıyor. Ancak bu derslerin tanımının dışına çıkıldı. Açıkçası o dersleri alan 300’erden fazla kişi vardı. Neden bu şekillerde ödev isteme yoluna giderek kendilerine iş çıkardılar hiçbir fikrim yok.

Kopyadaysa sizin de bulunduğunuz grupta paylaşarak cılkını çıkarmışlar. Yani kendi aralarında çeksinler kopyalarını hadi, bir derece, ama düpedüz saygısızlık yaptıkları. Benim bölümümde böyle bir davranış hiçbir durumda hoş görülmez. Anlattığınız gibi öğrencilerim olsaydı ben de haklarında dediğiniz şekilde düşünürdüm.

Whatsapp’tan abuk sabuk saatlerde yazmaları, sizi kendi çalışmalarınızı yapamayacağınız düzeyde meşgul etmeleri biraz sizin elinizdeydi. Siz elbette ki iyi niyetinizle yardımcı olmak için bu şekilde davranmışsınız. Ancak karşınızda sınırını bilmeyen , işin cılkını çıkaran öğrenciler varmış. Bizler hocamızın bulunduğu sınıf grubuna mesai saatleri dışında yazmamaya dikkat ettik. Hatta sınav dönemi ve ödev teslimi dışında hocamızın canlı dersleri bildirmesinden başka paylaşım yapılmadı gruplarımızda.
Bolumunu bilmiyorum ama sunu soyleyebilirim. Rektorlukten bize yazi geldi. O yazida sinavlarin mumkunse odev seklinde verilmesi, test ya da acik uclu sinavdan cok odeve seklinde sinav yapilmasi konusunda. Tahminim senatonun aldigi bu karar da YOK ten onlara gonderilen yazi neticesindedir. Dolayisiyla her zaman test yapan o hocanin bu covid doneminde odev vermesi de bu nedenle olabilir. Diger konularda pek bilgim olmadigi icin birsey diyemem. Ancak konu sahibi sifir çakismanin oldugu odev verdim falan yazmis. Sifir cakisma olmasi mumkun degil. Cunku bizler de makale yaziyoruz ve mesela makalelerde en fazla %20 cakismaya kadar izin verilir. Bazi dergiler daha az tabi. Dolayisiyla ben bu arkadasin yazdiklarini biraz abarti buldum. Benim ogrencilerim de ne yaparsamiz yapin memnun olmayanlardan ve hep sikayetciler. Bu donem herkes icin zordu. Herkes ilk defa uzaktan egitimi deneyimledi. Hatta Eylulde bile uzaktan egitimin devam edebilecegi soylentileri var. Sistem zamanla oturur. Hatalar eksikler olmus olabilir cunku herkes ilk tecrubesini yasadi.
Evet benim ogrencilerim bu isin cılkını cikardi ama benden de iyi bir papara yediler. Gruptan yazmayip ozel mesaj atarak soru soran bile vardi. Dersim zor bir ders kabul ediyorum. Ama calisilarak da yapilacak bir ders. Ezber br ders degil. Matematik gibi kaideleri bilirse ogrenci o kurallari uygulayarak molekulun nasil sentezlenebilecegini tahmin edebilir. Ben de ogrenciler yuzyuze egitimde bile zor kavriyorlar diye canli ders, whatsapp.. herseyi yaptim. Yeterki ogrensinler diye. Bu ogrenciler daha lise havasindan cikamadigi icin ergenlik modunda idiler. Bizde ogrenciler ucuncu sinifta universiteye geldiklerini anliyor maselef. Bir ve ikinci siniflar kendilerini daha lisede gibi goruyorlar. Ucuncu siniftan sonra buyuyorlar. Neyse seneye buyurler artik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X