Senin odevlerinde yasadigin seyler yuzunden beni suclayamazsin. Ben internetten arastirilacak bir ode1v vermedim. Cunku verdigim ders buna uygun degil. Sentez yapacaklardi ya da soyle soyleyim bir molekulden baslayip baska bir molekulun sentezini sordum. Molekul tasarimi. Ogrendikleri yontemleri kullanip akıl yurutecekleri birseydi. Matematik gibi. Kurallari bilip soru cozmek gibi. Son gune kadar bekleyip yapan bir kisiden odevi alip digerleri de ayni hatalarla bana verdiler. Sadece bir soru da degil, tum hepsinde hersey ayni idi. Baska baska yontemler de vardi tum sorular icin konusuyorum ama nedense 135 kisi ayni kagidi verdi noktasi virgulune ayni. Senin ne yasadigini bilemem. Ogrenciye gore suclu hep hocada zaten. Ben de ogrenci idim. Gercekten calisan ogrenci sucu baskasinda aramiyor. Ama basarisiz ogrenci icin suc genelde hep karsi tarafindir.
Evet simdiki nesilin tembel oldugunu ısrarla soyluyorum cunku oglum da oyle. Elinde bir suru kaynak varken, bir dakikasini verip acip bakmak yerine bana sormak daha kolay. Tum ogrencilerim de oyle. Kaynak kitabin arkasindaki sorulari cozun cozenediginizi sorun diye defalarca soyledigim halde cozen bir kisi var mi sence? Tum bunlarin sebeplerinden biri de internet belki de. Herseye cok kolay ulasmaya alismaktan belki de.
14 hafta boyunca evime aldigim tahta ile tahta basinda ders yaptim. Neden? Sunum istemediler cunku....Hafta sonlari isimi gucumu biraktim cumartesileri 3 er saat, pazarları 3 er saat ekstra soru cozumu saati yaptim. Tum bunlari kaydedip bir de evde calissinlar diye sisteme yukledim. Peki onlar ne yapti? Hic... Ekstra calismadilar bile. Soru cozumu yeterli imis onlar icin.
Son sinif ogrencilerinden bir kacina mezuniyet projesi dersi veriyorum. Arastirma yapip yaptiklari arastirmalari mezuniyet tezi olarak sunacaklar. Introduction kısmı tamamen farmakoloji kitabini acip kitaptan aynen yazilmis durumda. Neymis? Makaleden ceviri yapmak vakit aliyormus. Oysa bu ders iki donemlik. Bol bol vakitleri var.
Biz ayni yaptigimiz halde neden farkli not aldik diye neden hocana sormadin? Cunku siz de birbirinizden yaptiniz ya da internetten aynen aldiniz. Neden kendi cumlelerinle okudugundan anladigini ifade etmedin ve kaynagina da atif yapmadin. Boyle yapsaydin intihal olmazdi.