Uzaktan eğitim laneti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu donem sizin kadar bizler de zorlandik. Canli yayin dersleri, uzaktanbegitim, forumlarda sorulara cevap verme...yuzyize egirimden daha cok vakit ayirdik. Kendi adima konudursam ben bu donem daha cok yoruldum. Vizeleri odev seklinde yaptim once. Cevaplar kopyala yapistir seklinde geldi hepsi. Hatalar hepsinde ayniydi. Birbirinin ayni olan her sinavi tek tek okudum. Final ve butunlemeyi sinav yaptim. Onda da whatsapptan cevrim iciydiler.
Tek bildigim yeni nesil cok cok usengec ve tembel. Her zaman bir mazeretleri var ve surekli sikayetciler. Hersey ellerine hazir verilsin istiyorlar. Arastirma yapip ogrenme cogunda yok. Bu nedenle sana katilamayacagim. Universiteyi lise ile karistirmayin. Universite ayni zamanda arastirma merkezidir ve amaclarindan birisi de ogrencilere arastirma yapmayi ogretmektir.

Hocam 4. Sinif ogrencilerinin meslekidersine girdim.
Sinifin yaridan fazlasi makale taramayı bilmiyordu.
Her seyi gectim, diyorum ki kabul, pubmed vs istemiyorum. Sadece google a yazin.
2005 ten sonrasını secemiyor.
E gel bakalim, ac online alisverisi, kendi bedenine gore, belli fiyat araliginda, istediğin renkte bir kot satin al.
Yapabilir misin? Evet.
Digerini hic denememis. Agzinda surekli hocam bulamıyoruz, hocam yapamıyoruz.
Bilgiyi hap yapip verseniz cok Buyuk yutamıyoruz diyecek.
Su ile mi icelim, sut ile de olur mu diyecek.
Tabi Her ogrenci ayni değil :) benim girdigim siniflarda yaridan fazlasi boyleydi.
Diplomayı hak ettigini düşündüğüm oran yuzde 20. Hadi 30 olsun.

Bolumunu bilmiyorum ama sunu soyleyebilirim. Rektorlukten bize yazi geldi. O yazida sinavlarin mumkunse odev seklinde verilmesi, test ya da acik uclu sinavdan cok odeve seklinde sinav yapilmasi konusunda. Tahminim senatonun aldigi bu karar da YOK ten onlara gonderilen yazi neticesindedir. Dolayisiyla her zaman test yapan o hocanin bu covid doneminde odev vermesi de bu nedenle olabilir. Diger konularda pek bilgim olmadigi icin birsey diyemem. Ancak konu sahibi sifir çakismanin oldugu odev verdim falan yazmis. Sifir cakisma olmasi mumkun degil. Cunku bizler de makale yaziyoruz ve mesela makalelerde en fazla %20 cakismaya kadar izin verilir. Bazi dergiler daha az tabi. Dolayisiyla ben bu arkadasin yazdiklarini biraz abarti buldum. Benim ogrencilerim de ne yaparsamiz yapin memnun olmayanlardan ve hep sikayetciler. Bu donem herkes icin zordu. Herkes ilk defa uzaktan egitimi deneyimledi. Hatta Eylulde bile uzaktan egitimin devam edebilecegi soylentileri var. Sistem zamanla oturur. Hatalar eksikler olmus olabilir cunku herkes ilk tecrubesini yasadi.
Evet benim ogrencilerim bu isin cılkını cikardi ama benden de iyi bir papara yediler. Gruptan yazmayip ozel mesaj atarak soru soran bile vardi. Dersim zor bir ders kabul ediyorum. Ama calisilarak da yapilacak bir ders. Ezber br ders degil. Matematik gibi kaideleri bilirse ogrenci o kurallari uygulayarak molekulun nasil sentezlenebilecegini tahmin edebilir. Ben de ogrenciler yuzyuze egitimde bile zor kavriyorlar diye canli ders, whatsapp.. herseyi yaptim. Yeterki ogrensinler diye. Bu ogrenciler daha lise havasindan cikamadigi icin ergenlik modunda idiler. Bizde ogrenciler ucuncu sinifta universiteye geldiklerini anliyor maselef. Bir ve ikinci siniflar kendilerini daha lisede gibi goruyorlar. Ucuncu siniftan sonra buyuyorlar. Neyse seneye buyurler artik.

Anadolu Üniversitesi’nde İngilizce öğretmenliğiydi bölümüm hocam. Bu dönem 3 tanecik ders vererek mezun oldum.

Konu sahibi değil, ben demiştim %0’ı hocam. Okulun ismi, ödev başlığı vs dışında benzerlik çıkmadı turnitin’de. Kopyala yapıştır ödevlerden, herhangi bir yerden yazmadan kendi cümlelerimle oluşturdum anlamında yazdım onu. %8 gibi bir benzerliği vardı yanılmıyorsam. Bir de hocalarımızın kullandığı filtrelerle benzerlikler düşebiliyor. Yoksa Turnitin bir virgülü bile benzerlik olarak işaretleyebiliyor.

Normal şartlarda internet üzerinden yapılan derslerde neden yine normal şartlarda kullanılan yöntemlerin kullanılmadığını merak etmiştim sadece. Yani koronaya özgü bir durum yok anlattığım bu derslerde. Zaten internet üzerinden yapılıyordu sınavları. Yök ile okul yönetimi arasında bir anlaşmazlık olabilir belki. Vize ödev, final çoktan seçmeli online sınav oldu. Ben rahattım açıkçası, çok da keyifle yaptım ödevleri. Ancak benim kadar ders yükü az olan öğrenciler çoğunlukla yok. Bu yıla kadar ben de 45 krediyi dolduruyordum.

Canlı derslerin düzensizliği (normal derslerin gün ve saatinde yapılabilirdi bence ama üniversitenin bu konuda bir düzenlemesi olmadı, hocaların insiyatif alması gerektiği için karmaşıklık oldu), ek ödevler, dersin syllabusında tanımlanmamış konuların sınavlara dahil edilmesi, normalde o ders için uygun olmayan ölçme araçlarının kullanılması gibi sıkıntılar oldu.

Kısaca, bazı yorumların aksine, hiç de öğrenciler için “bu dönem yata yata geçtiniz, hâlâ şikayet ediyorsunuz”luk bir durum yoktu. Aksine derslerimizde tanımlanmamış ödevlerle karşılaştık. Her üniversitede karşılaşılan sorunlar da farklı oldu, bazı üniversitelerde kolaylaştırılmıştır belki. Ancak benim okulumda programın dışında ödevler daha çok oldu. Normalden daha fazla iş yükü olan bir dönem oldu.

Her seyi gectim, diyorum ki kabul, pubmed vs istemiyorum. Sadece google a yazin.
E gel bakalim, ac online alisverisi, kendi bedenine gore, belli fiyat araliginda, istediğin renkte bir kot satin al.
Yapabilir misin? Evet.
Tabi Her ogrenci ayni değil :) benim girdigim siniflarda yaridan fazlasi boyleydi.

Çok ilginç gerçekten hocam. Önceki yıllarda işlenmiyor mu, diyeceğim ama bizim bölümümüzde de ilk iki yıl işlenmesine rağmen akademik kağıt hazırlamayı, ders planı yazmayı bilmeyen 4. sınıflar, hatta mezunlar olduğu için çok da şaşırmamak lazım 🤦🏼‍♀️

Çok ilginç gerçekten hocam. Önceki yıllarda işlenmiyor mu, diyeceğim ama bizim bölümümüzde de ilk iki yıl işlenmesine rağmen akademik kağıt hazırlamayı, ders planı yazmayı bilmeyen 4. sınıflar, hatta mezunlar olduğu için çok da şaşırmamak lazım 🤦🏼‍♀️

Islenmez olur mu, bilimsel metod dersleri vardi sirf bunun icin :)
Ben misafir ogretim gorevlisi olarak ders verdim 2 yil.
Ilk basladigimda çoğunlukla öğrenciden yanaydım, hocalarinin eksikleri sonucu oldugunu dusunuyordum
Ama isin icine girince oyle olmadigini gordum.
Hocalara da yazik.
Ogrencilerin bir cogu tembel ve anlayissiz
Vakif üniversitesiydi, ticari kaygi var, surekli yönetim bastırıyordu sinavlari kolaylastirin diye.
E mezun kalitesi ne olacak?
Yahu saglik personeli yetiştiriyoruz bilmeden olmaz, diyorsun.
Hocam cok idealist düşünüyorsunuz diyor :)

Geçen bir arkadasim cocugun velisi geldi demisti.
22 yasinda üniversite ogrencisi okula annesi babasini getiriyor, yazik onlar da yalvariyor nolur cocugumu dersten gecirin diye.
Arkadasim mumkun degil diyince de sizi sikayet edeceğiz cimer e Demisler 🤣
Ya senin cocugun kirip dizini ders calismasin,
Derslere gelmesin, boyle anasiyla babasıyla muhattap etsin, ama cimer e sikayet edin.

Boyle :) ogrencilere artik cok da hak vermiyorum.
Ben de ogrenci oldum. 33 yasindayim, zamanin bu kadar hizli degistigine inanamıyorum.

Ilk basladigimda çoğunlukla öğrenciden yanaydım, hocalarinin eksikleri sonucu oldugunu dusunuyordum
Hocalara da yazik.
Vakif üniversitesiydi, ticari kaygi var, surekli yönetim bastırıyordu sinavlari kolaylastirin diye.

22 yasinda üniversite ogrencisi okula annesi babasini getiriyor, yazik onlar da yalvariyor nolur cocugumu dersten gecirin diye.
Derslere gelmesin, boyle anasiyla babasıyla muhattap etsin, ama cimer e sikayet edin.

Ben de ogrenci oldum. 33 yasindayim, zamanin bu kadar hizli degistigine inanamıyorum.

Eğitim sisteminin de suçu var. Benden 2-3 yıl geriden gelen öğrenciler çoğunlukla dediğiniz gibi. Daha ilkokuldan hazıra alıştırılıyorlar. Keşke üniversitelerin eğitim kalitesine göre bir geçerlilik olsaydı diplomada... 20 yaşında anne babasının dersten geçsin diye uğraştığı insan da meslek sahibi oluyor ya... Diyecek çok şey var, çoğunlukla da siyasete kayar 😅

Öğrenciye müşteri olarak bakan özel üniversitelerde de kalite yerlerde ancak devlet üniversitelerinin de eğitim kalitesi de öğrenci kalitesi de giderek düşüyor. Sonumuz hayır olsun ne diyeyim.

Aksine daha yorucuydu bu yıl. Hele ki internet üzerinden yapılan sınavlarda “ya elektrikler kesilirse, ya internet koparsa?” diye korkmaktan karnıma ağrılar girdi. Mazeret sınavına alınıyorsunuz ama onda da bir aksilik olmayacağının garantisi yok. Bir de bazıları gerçekten normalde verdiklerinden daha fazla ödev verdi.

İnternet üzerinden işlenecek, alanımla alakasız, “soruları kolay, test oluyor” denen iki tane ders aldım. Tekrar söylüyorum alanımla alakasız, gerçekten dandik dersler, 1.500-2.000 kelimelik ödev istediler. Ben o kavramları hayatımda sadece o yönergede gördüm. 3 gün içinde bütün ders videolarını izleyip dış kaynaklardan ve ders kitabından araştırıp %0 benzerlikle ödev hazırladım. Detayı sanki bitirme tezi 😅. Normalde zaten internetten sınav yapılan, çıkmış soruların cevaplarına bakılarak geçilebilecek dandik dersler bunlar. Ortak kodlu dersler. Onları bile inanılmaz kastı hocalar. “Zaten evde yatıyorsunuz, işiniz ne, yapın ödevleri” diyerek dayadılar gerekli gereksiz ödevleri.

Bir tek uygulamalı dersleri geçmesi kolay oldu. Ama onda da, en azından bizim bölümde, mesleki açıdan inanılmaz dezavantaj oldu. İyi ki stajımı geçen yıl yapmışım bu yılkiler sınıfta tek başına ders anlatmadan mezun oldu.
Hangi üni.?Sınav zamanı belli saatler aralığında mıydı çok saçmalamışlar. Akdeniz üninin sistemini biliyorum bu süreçte misal İngilizce sınavı yapıldı 1 gün süre vardı 1 gün içinde istediğin zaman girip yapabiliyordun tabii sisteme 2 kere giriş hakkın oluyordu. Böylece elektrik vs. Gibi sorunların önüne geçildi... Uzaktan eğitim alt yapı isteyen bir iş sanırım her üni. Bunun altından kalkamadı..

Hangi üni.?Sınav zamanı belli saatler aralığında mıydı çok saçmalamışlar. Akdeniz üninin sistemini biliyorum bu süreçte misal İngilizce sınavı yapıldı 1 gün süre vardı 1 gün içinde istediğin zaman girip yapabiliyordun tabii sisteme 2 kere giriş hakkın oluyordu. Böylece elektrik vs. Gibi sorunların önüne geçildi... Uzaktan eğitim alt yapı isteyen bir iş sanırım her üni. Bunun altından kalkamadı..

Anadolu Üniversitesi. Bölümümün dersinin 1 kez girme hakkı vardı. İki üç gün süre verildi. Normalde az çok internetin ne zaman stabil olduğunu bilirsiniz. Ancak karantinada herkes her saatte internet kullanıyordu. Yani normal şartlarda geceleri internet gayet stabil olurken o saatlerde çok kötüydü. Akşamüstü 6 gibi başlayıp sabah 7-9’a kadar çok kopma yaşanıyordu. Vizeden hemen önce gözlemleyip not aldım internetin kötü olduğu saatlerde girmeyeyim diye 😅 Özellikle vize döneminde daha yeni karantinaya geçildiğinde internet sağlayıcıları da hazırlıksız yakalandı. Çalışmalar yapıldığıyla ilgili smsler gelmişti. Üstüne mahallemde final zamanı çok elektrik kesintisi oldu 🙁

Üniversiteden üniversiteye değişiyor. Kimisi ödevlere bile bakmadan bol not veriyor, kimisi de ne yazarsan yaz beğenmiyor. Kimisi cevabı internetten saniyeler içinde bulunan online sınav yapıyor, kimisi kamerana bağlanıp yanında biri var mı diye kontrol ediyor. Etrafımdan çok uçuk şeyler duydum. Bu yüzden kimseyi yatarak geçti ya da çok zorlanarak geçti şeklinde yaftalamayın.

Konu sahibi size gelince biliyorum yoruluyorsunuz ama emin olun ödeve yapmanız öğrenmeniz için elzem.

Aslında öğrenmek isteyen evde de okulda da öğrenir. Evde genel kültür, sosyal ilişkiler, ahlaki değerler, dil gelişimi vs. yakalamak imkansız. Okulu sadece kitap açıp kapama yeri gibi görmemek lazım. Bir öğretmenin tek katkısı ders değil bana göre. 2 satır ezberleyip mutlu olunacaksa doğru evde daha kolay ezberlersin.
Bende sosyallik yonunde size katiliyorum. Okullari gereksiz bulan asosyaller,hic sinifta duygusal bir iletisimi olmamis hic asik olmamis ,hic okuldan Kacip da tostcuya gitmemis,hic ogretmenine sarilip aglamamis oldugunu dusunuyorum.

Herkese iyi geceler dilerim. Derdim tam olatak başlıktaki gibi. Üniversite okuyorum ve pandemi sürecinde uzaktan eğitim olarak devam ediyoruz okula. Ama hocalar bu aralar o kadar anlayışsız ki... 1 video atıp ödev verip zaten evde yatıyorsunuz diyorlar. Ödev yetiştirmekten artık çok bunaldım. Youtube video linki atıp burdaki gibi yaparsınız artık diyip ders işlemeyen hoca var ve tam teşekküllü bir ödev istiyor. Neye nasıl yetişeceğimi şaştım. Ağlaya ağlaya ödev yapıyorum artık. Bu da böyle bir iç döküşüm olsun.
Tek derdin bu olsun kiz Allah askina agladigin seye bak. Ayrica universitedesin ilkokul cocugu gibi mi davranmalarini bekliyordin?

Yapabilir misin? Evet.
Sci-hub var. Onlinr majale almalatina gerek yok. Sci-hub a makalenin doi numarasini yazdiginizda ya da basligini yazdiginizda tum makaleleri aciyor.
Evet malesef senin yasadiklarini hepimiz yasiyoruz. Yeni nesil elinde olsa bilgiyi gap seklinde emek vermeden isteyecek. Oysa sindirilmeyen bilgi cabuk unutulur. Sindirmek icin de emek vermek gerek. Bunu anlayana kadar da mezun oluyorlar. Benbde cogunun bos bir sekilde mezun oldugunu dusunuyorum. Mezun olunca sahada ancak tecrubeyle ogrenecek bir cogu malesef.

canım dayan illa ki sabrın sonu selamet oluyor. şöyle düşün iş hayatında patron da eksiksiz istiyor her şeyi... belki atanırsın rahatlarsın ama sanıyorum devlette çalışanların da müdürleri iyi bir sonuç bekliyor. çalışma hayatı gibi düşün

Benim çocuğum ilkokula gidiyor.
Okul yönetimi ve öğretmenimizi çok takdir ettim. Şuna çok eminim ki; normalde bu kadar hırpalanmıyorlardı öğretmenler.
Kendilerine zaten saygım sonsuzdu ama bu olaydan sonra bin kat arttı.

Anadolu Üniversitesi’nde İngilizce öğretmenliğiydi bölümüm hocam. Bu dönem 3 tanecik ders vererek mezun oldum.

Konu sahibi değil, ben demiştim %0’ı hocam. Okulun ismi, ödev başlığı vs dışında benzerlik çıkmadı turnitin’de. Kopyala yapıştır ödevlerden, herhangi bir yerden yazmadan kendi cümlelerimle oluşturdum anlamında yazdım onu. %8 gibi bir benzerliği vardı yanılmıyorsam. Bir de hocalarımızın kullandığı filtrelerle benzerlikler düşebiliyor. Yoksa Turnitin bir virgülü bile benzerlik olarak işaretleyebiliyor.

Normal şartlarda internet üzerinden yapılan derslerde neden yine normal şartlarda kullanılan yöntemlerin kullanılmadığını merak etmiştim sadece. Yani koronaya özgü bir durum yok anlattığım bu derslerde. Zaten internet üzerinden yapılıyordu sınavları. Yök ile okul yönetimi arasında bir anlaşmazlık olabilir belki. Vize ödev, final çoktan seçmeli online sınav oldu. Ben rahattım açıkçası, çok da keyifle yaptım ödevleri. Ancak benim kadar ders yükü az olan öğrenciler çoğunlukla yok. Bu yıla kadar ben de 45 krediyi dolduruyordum.

Canlı derslerin düzensizliği (normal derslerin gün ve saatinde yapılabilirdi bence ama üniversitenin bu konuda bir düzenlemesi olmadı, hocaların insiyatif alması gerektiği için karmaşıklık oldu), ek ödevler, dersin syllabusında tanımlanmamış konuların sınavlara dahil edilmesi, normalde o ders için uygun olmayan ölçme araçlarının kullanılması gibi sıkıntılar oldu.

Kısaca, bazı yorumların aksine, hiç de öğrenciler için “bu dönem yata yata geçtiniz, hâlâ şikayet ediyorsunuz”luk bir durum yoktu. Aksine derslerimizde tanımlanmamış ödevlerle karşılaştık. Her üniversitede karşılaşılan sorunlar da farklı oldu, bazı üniversitelerde kolaylaştırılmıştır belki. Ancak benim okulumda programın dışında ödevler daha çok oldu. Normalden daha fazla iş yükü olan bir dönem oldu.
Bu sıkıntılarinızı hocalariniza bildirirseniz ona gore bir duzenleme yaparlar eminim. Cunku hepimiz bu donem abondene olduk. Bir daha boyle birsey olursa tecrubelendik artik tabi ama uzaktan egitimi kullanmak, 20 soruluk test sinavi icin 60 soru soru havuzuna soru yuklemek falan epey ugrastirdi. Bizlere hic egitim vermeden uzaktan egitime sunum yuklememizi fakan soylediler. Uzaktan egitim merkezindekilerin de acemiligi vardi. Zamanla hersey oturacaktir. Ama yine de bu donemi basariyla bitirmene sevindim. Basarilar dilerim.

Bazi bolumler uzaktan devam edebilir bence.ya da okullar artik sadece belli bir donem gidilen egitimin 12 ay devam ettigi uzaktan egitim surecine gecis olabilir.zaten yillardir yapilandirmacilikla bunun alt yapisi olustu bence.mantik,bilgiye hayat icinde bireyin kendisinin ulasip kendi semasinda yapilandirmasi degil miydi? E okulda sirada oturuken bunu yapamayacagi asikar.zaten egitim felsefesiyle okullarin fiziksel sartlari uymuyordu.bence okullar gercekten baska bir formata gecmek zorunda.virus olmasa da gecmek zorundaydi.çağ degisti ama okullar hala yuzyillar oncesiyle ayni mantikta gidiyordu.ogretmen anlatir ogrenci dinler.yapilandirmaci egitim yapabilen gercekten kac okul var? Bilgi hala aktarim seklinde gidiyor.okullar acilda bile cevrim ici egitim sureci devam etmeli diye dusunenlerdenim.sonrasinda da okula gidilen sure azaltilmali.cocuklugumuzun,gencligimizin en guzel yillari tahta siralarda bitiyor.

Hocalara da yazik.

Vakif universitelerinde ogrenci musteri gozuyle goruldugu icin evet bu sıkıntıyı duydum ben de. Ben devlet universitesindeyim. Vakif universitelerinde hocalar uzerinde bu baski varmis. Universite bilim yuvasi iken diploma dagitan bir kurum olarak gorulmesi ne acı. Ogrenciler bazen sikayet ettiginde ben de diyorum ki "universite zorunlu egitim degil vazgecebilirsiniz. Yani anneleriniz babalariniz sizi ilkokula gondermediginde bunun bir cezai yaptirimi var ama universite bir tercih meselesi ve siz kendiniz sectiniz. Meslek ogreniyorsunuz. Bir omur yapacaginiz meslegin temellerini burada atiyorsunuz. Bu da egitimsiz hic caba sarfetmeden olacak bir sey degil, meslek edinmek de elbet kolay degil. Caba gerektiriyor, ogrenme istegi olmadan olmaz. Siz ogrenirseniz not kendiliginden gelir."
Bazen bana diyorlar ki " biz eczaci olacagiz. Raftan ilaci alip hastaya verecegiz. Ne gerek var ilac sentezini bize anlatmaniza. Biz tutup eczanede ilac mi sentezleyecegiz?" Ben de diyorum ki raftan ilaci kalfa da verir, bunu herkes yapabilir. Bakis acinizi degistirmelisiniz. Eczaci raftan ilaci veren degildir. Siz daha mesleginizin ne oldugunu tam kavrayamamissiniz. Once onu bir ogrenin. Sonra icinizden hepiniz mi eczane acacak? Belki aranizda arastirmaci olacaklar da var. Bu bilgileri bilmeden sadece raftan ilaci vermekse olay herkes eczane acabilir o zaman.
Universite diplomasini almak bu kadar kolay olmamali. Sonra sokakta bir suru bos universite diplomali gencler oluyor. Mesleki bilgilerin cogunu da sonra sahada ogrenmek durumunda kaliyor. Ben gercekten bilgiyle donanimli olanin diploma sahibi olmasi gerektigini dusunuyorum. Edindigi bilgileri karsilastigi problemlerde kullanabilen kisiler hak etmeli ama malesef pek oyle olmuyor. Iclerinde gercekten oyle cocuklar yok mu? Var elbette. Onlar da zaten cogu iyi yerlere geliyorlar goruyoruz. Kisi gayretince bir yerlere gelir. Hazirci ogrencilerin durumu hep ayni, surekli sikayetciler. Problem cozmek yerine surekli bir seylerden sikayetci, memnuniyetsiz. Tepeleri dağ olarak gorurler hep bu tip ogrenciler. Gercekten emek veren ogrencilerin ben hic sikayetci oldugunu gormedim ya da simayetci olsalarda yerli yerinde sikayetleri. Onlar hep daglari tepe olarak goruyor. Emeklerinin karsiligini da aliyorlar eninde sonunda. Goruyoruz. Digerlerinin icinden sıyrıliyorlar daha guzel yerlerde daha iyi imkanlarla mesleklerine devam ediyorlar. Cabasiz birsey olmaz. Umarim onlar da bunu anlarlar.

Bu donem sizin kadar bizler de zorlandik. Canli yayin dersleri, uzaktanbegitim, forumlarda sorulara cevap verme...yuzyize egirimden daha cok vakit ayirdik. Kendi adima konudursam ben bu donem daha cok yoruldum. Vizeleri odev seklinde yaptim once. Cevaplar kopyala yapistir seklinde geldi hepsi. Hatalar hepsinde ayniydi. Birbirinin ayni olan her sinavi tek tek okudum. Final ve butunlemeyi sinav yaptim. Onda da whatsapptan cevrim iciydiler.
Tek bildigim yeni nesil cok cok usengec ve tembel. Her zaman bir mazeretleri var ve surekli sikayetciler. Hersey ellerine hazir verilsin istiyorlar. Arastirma yapip ogrenme cogunda yok. Bu nedenle sana katilamayacagim. Universiteyi lise ile karistirmayin. Universite ayni zamanda arastirma merkezidir ve amaclarindan birisi de ogrencilere arastirma yapmayi ogretmektir.
Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız ama herkes sizin gibi değil verilen ödevler çol fazla ve haksızca ağır eleştiriler alıyoruz bu durumdan şikayetçi olan tek ben değilim. Burda herkes beni nankör yatarak geçmek isteysn biri gibi görmüş anlamadan dinlemeden tabii. Ancak haftalarca günde 4 saat uykuyla hazırladığım projeye 1 dk göz atıp bunu okuyup ömrümden vakit çalamam sarhoş muydun bunu hazırlarken denilmesi zoruma gidiyor elbette hataların söylenmeli ancak böyle değil.

Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız ama herkes sizin gibi değil verilen ödevler çol fazla ve haksızca ağır eleştiriler alıyoruz bu durumdan şikayetçi olan tek ben değilim. Burda herkes beni nankör yatarak geçmek isteysn biri gibi görmüş anlamadan dinlemeden tabii. Ancak haftalarca günde 4 saat uykuyla hazırladığım projeye 1 dk göz atıp bunu okuyup ömrümden vakit çalamam sarhoş muydun bunu hazırlarken denilmesi zoruma gidiyor elbette hataların söylenmeli ancak böyle değil.
Seni çok iyi anlıyorum.Eşimde sanki okulda bir sürü dert yokmuş gibi başına ikinci üniversiteyi açtı.Bilgisayar mühendisliği okuyor ama oyunda bu ödevlerle başı dertte böyle ödev görmedim diyor.Hocası Ebanın alt yapısı gibi uzaktan eğitim yazılımı istemiş şaka gibi 😤Uzaktan eğitim tasarla diyor ya zaten onu yapsam ne işim olur sizinle dimi ama 🤔Zaten onu bakanlık kaç tane mühendisle çalışarak ne kadar uzun zamanda yapıyor diye söylenip duruyordu ki işine çok aşık uğraşmayı çok sever öğrencileriyle projeler yürütür okulunda onu bile bezdirdiler Şikayette edilmiyor nedir bu Egoları anlamış değilim biz öğretmenleri çok rahat veliler şikayet edebiliyor ama ne hikmetse üniversite hocalarını şikayet etsek o dersi hayatta geçirtmezler bazısı gerçekten o yeri haketmiyor size sonsuz katılıyorum

Bunu soyleyen hocan mi? Bu elestiri bile degil. Hatalarini soyleseydi daha cok yardimci olurdu. Boyle onur kırıcı davranislar ogretici olmaz ki aksine senin ozgivenini sarsar ve seni o dersten sogutur. Tesvik edici olmaliydi. Ben burada genel konustum bu arada. Senin yasadiklarini bilmedigim icin. Mimarlik ogrencisi misin bu arada? Cunku universutede iken mimarlik ile sehir bolge planlamacilik bolumundeki arkadaslarim ayni seyden sikayetci idi. Gunlerce uykusuz proje hazirladiklarini ancak hocalarin begenmeyip yirtip cope bile attigini soyluyorlardi.

Yüzde 8 benzerlik sorun yaratıyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X