• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzamış Sarılık İçin Öneriniz Var mı?

Benim kizim 2 aylikken bile sapsariydi. Tabi dunyanin tahlili yapildi. Hicbir sey cikmadi. 3 aylikken gecti. Doktorunuza guveniyorsaniz sorun yok. Gecmis olsun

Benim de oglumun bilirubin degeri 1 aylikken 8 di. Tahlil sonuclariniz normalse yapacak bisey yok 2 2.5 aylikken geçiyor. Anne sutu sariligi deniyor buna.

Amin teşekkür ederim :54:

Nick, taze anne, kuzum emziriyorsun ama su da verebilirsin, idrarla atması gerekiyor oğluşunun, birde doktoruna sor, eskiden bir damla verirlerdi, ismini vermeyeceğim yanlış yönlendirme olmasın diye, benim kızında sarılığı uzun sürmüştü, doktoru damla vermişti, birde su içir mutlaka demişti.

benım kardeşimde sarılık olmustu
ananem kocakarı yöntemlerıyle sarı bır bez koymustu yanına. aklımda tek kalan o yani:9: allah analı babalı buyutsun bebişini:emir_bebek::nazar:

42 günlük bebeğim var. Doğumunun ertesi günü sarılık başladı. İlk ölçümde bilirubin 12ydi, tedavi vermediler sadece emzirdim. Sonra 7ye düştü. İki hafta önce 6.4tü. 2 gün önce tekrar ölçüldü 6.8 çıktı. Kan hormon ve idrar tahlillerinde bir sıkıntı çıkmadı.

Bebeğimin sarılığı biran önce atlatması için emzirmekten başka önerileriniz var mı?

Teşekkürler şimdiden.

bebeginizin sariligi uzun surmus. Endise edicek birsey olmayabilir belki, ama bazen boyle seylerin sebebi, karacigerle safra kesesi iliskisindeki problemden kaynaklanabiliyor. Bunun tedavisi nispeten kolay ozellikle 2 ayi dolmamis bebekler icin. Billirubin seviyesi cok yuksek deyil ama icim rahat etmesi acisindan tekrar doktorlara goturup karacigeri, yada safra kesesi normal mi diye bakmalarini rica ederdim.

Bence gidebiliyorsaniz gidin doktora.

benim bebeğim de 49 günlük
doktor test bile yapmaya gerek duymadı hafif sarılığı olduğu için ama uzadı sarılığı hafifte olsa..bol bol emziriyorum bende
ilk çocuğum daha sarıydı süt sarısı olmuştu..mama ile düzeldi
ilk çocuğunuzda mamayı ne kadar verdiniz emzirdiniz mi o süre içinde?
Belki bizim de öyle yavaş düştü... 20 günlükken 12 ydi, bir ayı geçti misafir gelmişti, hala sarı biraz demişlerdi.. Bizim dr, bir kere düşmüşse bir daha korkma demişti, 50 günlükken de iyi geçmiş dedi, sadece muayene sırasında... Dr ların hangisi dahadoğru insan şaşırıyor, aynı hastanede üç dr vardı, üçü de ayrı tedavi uyguluyordu yenidoğan sarılığı için... Hangi hasta hangi dr anlıyordum artık...

Sarılık değerine baktıktan sonra bir tedavi uyguluyor mu peki, ya da zararı var mıymış?insanın içi gidiyor kan verirken, allah yardımcın oldun.. Geçmiş olsun...
sarılığa bakıldıktan sonra tehlike sınırında olmadığı için tedavi uygulamıyorlar. geçer diyor doktor ama her gidişimde de mutlaka kan veriyoruz oğlumun eli morardı en son :(
Cnm benim başıma geldi oğlumun 2 ay gecmedi bi dunya test yaptılar temiz çıkınca doktorumuz anne sütüne bağladı bazı bebikletde olurmuş sağlıkla büyüt bebeğini endişelenme tatlım
son 3 gündür hiç emzirmediğim kadar emzirdim ve emzirdikçe daha da sarardı, sütüme bağlıyorum artık mama vermeye başladım bi yandan.
sana bi analık gelmiş bir ağırlık çökmüş
benim oğlum sarılık olmuştu senin değerlerle hastaneye yatmıştı
sarılığı atlatması 2 ayı bulmuştu suratı gerçekten enteresan bir renkteydi
bizde mesela sarı değil kırmızı tülbent örtüp dua okurlar sonucta cocuk sarılıgı atlattı sımdı karpuz gıbı yanakları :)
cute bnm oğlanında suratı değişik bi renk. artık geçsin istiyorum çocuğun kendi tenini göremiycem sanki hiç :(
Nick, taze anne, kuzum emziriyorsun ama su da verebilirsin, idrarla atması gerekiyor oğluşunun, birde doktoruna sor, eskiden bir damla verirlerdi, ismini vermeyeceğim yanlış yönlendirme olmasın diye, benim kızında sarılığı uzun sürmüştü, doktoru damla vermişti, birde su içir mutlaka demişti.
su içirmeye başladım abla, bugün mama vermeye de başladım emzirmeyi arttırdım daha çok sarardı çocuk. doktora götürmek istemiyorum, geçen hafta elinden kan alırken avuç içini dahi morarttılar çok kötüydü eli :(
bebeginizin sariligi uzun surmus. Endise edicek birsey olmayabilir belki, ama bazen boyle seylerin sebebi, karacigerle safra kesesi iliskisindeki problemden kaynaklanabiliyor. Bunun tedavisi nispeten kolay ozellikle 2 ayi dolmamis bebekler icin. Billirubin seviyesi cok yuksek deyil ama icim rahat etmesi acisindan tekrar doktorlara goturup karacigeri, yada safra kesesi normal mi diye bakmalarini rica ederdim.

Bence gidebiliyorsaniz gidin doktora.
Aklımda bi de bu düşünce var zaten, acaba bi rahatsızlığı mı var...
ama uzamış sarılık yaşayan ve sonra geçen çok kişide olduğu için şuan gitmek istemiyorum doktora.

Geçmiş olsun cnm. Benimde küçük kızımda oldu sütüm az diye kaşıkla mama verdim bi süre. .hep emzirdim baygın uyudu:-(:-( florasan beyaz ışık olucak evde altina yatir..doktor söylemişti..

Hee bide anne sütünden se bile zamanla alisacak emzirmekten vazgeçme.gorumcemin sütünden olmuştu,, cerrahpasada profa gidiyor du demişki sakın bırakma emzirmeyi sütten bile olsa geçecek. .öylece geçti onunda..

ilk çocuğunuzda mamayı ne kadar verdiniz emzirdiniz mi o süre içinde?

sarılığa bakıldıktan sonra tehlike sınırında olmadığı için tedavi uygulamıyorlar. geçer diyor doktor ama her gidişimde de mutlaka kan veriyoruz oğlumun eli morardı en son :(

son 3 gündür hiç emzirmediğim kadar emzirdim ve emzirdikçe daha da sarardı, sütüme bağlıyorum artık mama vermeye başladım bi yandan.

cute bnm oğlanında suratı değişik bi renk. artık geçsin istiyorum çocuğun kendi tenini göremiycem sanki hiç :(

su içirmeye başladım abla, bugün mama vermeye de başladım emzirmeyi arttırdım daha çok sarardı çocuk. doktora götürmek istemiyorum, geçen hafta elinden kan alırken avuç içini dahi morarttılar çok kötüydü eli :(

Aklımda bi de bu düşünce var zaten, acaba bi rahatsızlığı mı var...
ama uzamış sarılık yaşayan ve sonra geçen çok kişide olduğu için şuan gitmek istemiyorum doktora.

eski resimlerine baktıgımda sarımtrak bir esmerlıgı olduunu goruyorum
sımdı kabak gibi suratı masallah

Hepinize teşekkür ederim.
Sarılığımız hala geçmedi. 3 hafta önce 6, 8di bugün 5, 7 değerindeydi.
Sebebi malesef TSH değerleriymiş. Yani tiroidler düzensiz çalışıyor, buna bağlı olarakta sarılık çok yavaş düşüyor.
İlaç tedavisine başlandı. Inşallah biran önce tiroidlerimiz normal çalışmaya başlar.

benim oğlumdada olmuştu torba ile idrar alındı enfeksiyon çıktı tekrar çağırdılar torbadan dolayı olabilir sondayla alıp bakalım dediler kuzuma 27 günlükken sondayla idrar alındı şükür onda bişey çıkmadı kanda temizdi anne sütündenmiş uzayan sarılığın sebebi zaten kilo alımıda çok az olunca mama verdi dr şükür geçti çok geçiş olsun ama dr kan almamıza gerek yok rengi düzeldi demişti renktende anlaşılıyor çok geçmiş olsun tez zamanda düşsün sarılığı bebişin

benim oğlumdada olmuştu torba ile idrar alındı enfeksiyon çıktı tekrar çağırdılar torbadan dolayı olabilir sondayla alıp bakalım dediler kuzuma 27 günlükken sondayla idrar alındı şükür onda bişey çıkmadı kanda temizdi anne sütündenmiş uzayan sarılığın sebebi zaten kilo alımıda çok az olunca mama verdi dr şükür geçti çok geçiş olsun ama dr kan almamıza gerek yok rengi düzeldi demişti renktende anlaşılıyor çok geçmiş olsun tez zamanda düşsün sarılığı bebişin

Sarılık değerimiz yavaşta olsa düşüyorda hipotiroidi teşhisi üzücü bi durum oldu inşallah geçici bi durumdur sarılığı dert etmiyorum artık :(

Hepinize teşekkür ederim.
Sarılığımız hala geçmedi. 3 hafta önce 6, 8di bugün 5, 7 değerindeydi.
Sebebi malesef TSH değerleriymiş. Yani tiroidler düzensiz çalışıyor, buna bağlı olarakta sarılık çok yavaş düşüyor.
İlaç tedavisine başlandı. Inşallah biran önce tiroidlerimiz normal çalışmaya başlar.

nicko geçmiş olsun canım,ama en azından sebebi belli oldu,çok şükür tedavisi de var bak...Allah dermansız dert vermesin...
seni de oğlunu d açok öpüyorum canım benim..:54:

Back
X