Uzanıp tutma.

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
11.828
10.392
218
29
Kızlar bebekleriniz kaçıncı ayda oyuncakları vs uzanıp tutmaya başladı? Oğlum 99 günlük oyuncakları, elimizi vs tutmak istiyor heyecanlanıyor ve kollarını kaldırmaya calisiyor ama uzanıp tutamıyor.

Ben çıngırağını eline verirsem tutuyor ama bi kaç kez salladıktan sonra düsürüyor. Elimizi ağzına alıp eliyle itiyor ama kendi elini ağzına bilinçli götüremiyor. yani bazen uyurken parmağını emiyor ama uyanıkken sanki eli yetişmiyor ağzına gibi davranıyor.

Açıkcası sürekli elimizi ağzına götürmek istiyor fakat ben istemiyorum elimizi vermeyince de çokmağlıyor. Kendi elini ağzına götürsün veya diş kaşıyıcıyı ağzına götürsün istiyorum. Ne zaman başlar uzanıp tutma?

Benim bebito da 3 ay 17 günlük. Elini ağzından çıkarmıyo istiyorum ki aldığım diş kaşıyıcıyı kullansın ama yok😂 eline verirsem alıyor çıngırak vs onun dışında isteyerek uzanıp tutmak istediği bir şey yok. Bence bu dönemde normal bu durumlar

Benim bebito da 3 ay 17 günlük. Elini ağzından çıkarmıyo istiyorum ki aldığım diş kaşıyıcıyı kullansın ama yok😂 eline verirsem alıyor çıngırak vs onun dışında isteyerek uzanıp tutmak istediği bir şey yok. Bence bu dönemde normal bu durumlar
internette araştırdığımda 3 ayını dolduran çocuklar uzanıp tutabilir diyor. bizimki eğilip elimizi ağzına alıyor, eliyle ağzına bastırıyor ama kendi elini ağzına verdiğimizde tutamıyor ağzında. biz elimizle tutarsak ancak.. aynı sekilde diş kaşıyıcıları da.. illa biz tutacağız. kendisi tutamıyor.

kitap falan okurken alini sayfalara vuruyor ama tutup almaya calismak yok 🙄 yoruldum son bir haftadır illa elimizi ağzına istiyor.

Yav 3 aylık bebek önünü göremiyor nasıl uzanacak tutacak bilinçli şekilde.😂
İnternette her gelişim basamağı erkene çekilmiş gibi herkes kıyas yapıyor. 10 aylık bebekler büyük insan gibi yemek yer, 4 aylık bebekler ayakta durur bilmem ne geçsinler bunları bebekleri de kontrol ede ede kafayı yiyeceğiz artık.
3 aylık bebek başını tutmaya çalışsın yeter endişe etmeyin. Yüz üstü dursun bol bol zamanla kolları güçleniyor öyle

internette araştırdığımda 3 ayını dolduran çocuklar uzanıp tutabilir diyor. bizimki eğilip elimizi ağzına alıyor, eliyle ağzına bastırıyor ama kendi elini ağzına verdiğimizde tutamıyor ağzında. biz elimizle tutarsak ancak.. aynı sekilde diş kaşıyıcıları da.. illa biz tutacağız. kendisi tutamıyor.

kitap falan okurken alini sayfalara vuruyor ama tutup almaya calismak yok 🙄 yoruldum son bir haftadır illa elimizi ağzına istiyor.
Yavrum hangi çocuklar? Her çocuğun gelişimi farklı. Gir instagrama 3. Ayında dönen çocuklar görürsün. 4. Ayda anne dedi 5. Ayda yürüdü. Ee? Benim çocuk niye yapmıyo diye dövünen bir sürü anne yorumu var sonra altlarda da. Her çocuğun gelişim seviyesi farklı. Şuan ayına göre normal. 3. Ayda kafayı zor tutuyo çocuk elleri keşif aşamasında daha napsın yahu 😁

Klasik anne evhamı eheh kardeşiminde 2 aylık bebesi var henüz 64 günlük falan oldu. Yok göz teması kurmuyo falan diye evham yapıyordu otizm falan korktu zaten özel eğitim öğretmeni ekstra hassas. Neyse ki kurmaya başladı bebek sabahları baya takip ediyo gözüyle gülüyor falan içi rahatladı. Sizde rahat olun valla 1 günde bile değişiyor herşey mucize gibi. Sağlıkla büyüsünler:))

Daha bugün sabah şöyle bi ekran yakalamıştım

Eklentiler

• IMG_0495.webp
    IMG_0495.webp
    50,8 KB · Görüntüleme: 34
Yavrum hangi çocuklar? Her çocuğun gelişimi farklı. Gir instagrama 3. Ayında dönen çocuklar görürsün. 4. Ayda anne dedi 5. Ayda yürüdü. Ee? Benim çocuk niye yapmıyo diye dövünen bir sürü anne yorumu var sonra altlarda da. Her çocuğun gelişim seviyesi farklı. Şuan ayına göre normal. 3. Ayda kafayı zor tutuyo çocuk elleri keşif aşamasında daha napsın yahu 😁
Aynen haklısınız her bebeğin gelişimi farklı. Ama genelde tam yaşında yürümeye başlıyorlar ben bile tam yaşımda yürümüşüm:)

Aynen haklısınız her bebeğin gelişimi farklı. Ama genelde tam yaşında yürümeye başlıyorlar ben bile tam yaşımda yürümüşüm:)
Ben de öyle doğum günümde yürümüşüm :) belli olmuyor işte örneğin erkek çocukları geç konuşur derler kardeşim 3 yaşında konuşmaya başlamıştı ama arkadaşımın oğlu 2 yaşında şakır şakır ifade ediyor kendini mesela. Her bebişkonun gelişimi farklı yani :)

benim kızım 5. Ayda uzanmaya 6. Ayda kavramaya/basmalı oyuncaklara basmaya / istediği şeyi alıp ağzına götürmeye başladı. 🌸 Daha size çok erken
yok hayır aslında evham değil. yani neden yapamıyor diye bir gerginliğiö yok sadece sürekli elimizi ağzına istemesi yordu beni. krizsiz kucakta tutamıyoruz. her kucağa aldığımda eğiliğ elimi ağzına almaya calisiyor vermek istemiyorum bu sefer de ağlıyor. diş kaşıyıcıyı tutsa veya en azından kendi elini ağzına götürse beni biraz salar diye öerak ettim 😂😂 internette de 3 ayında uzanıp tutsbilir diyinve bir sorayım dedim

Back
X