bizde yemek yaptığız kaşık var ya onu sokmuyorz salçanın içine temiz bi kaşık alıp onunla koyuyorz salçayı ne zaman başka bişi de kullandığımz bulaşık olan kaşığı soksak küfleniyo temiz kaşık sokunca hiç bişi olmuyo
slm biz eltimle ortsk kullanıyoz salçayı 5 kilo olanından alıyorun kavanozlara boşaltıyoruz ğzerine sıvıyağ gezdirip bol tuz koydun mu uzun süre dayanıyo.ama günlük kullandığımız salçalarda küf sorunu muhakkak olur çünkü devamlı hava ile temas ediyo yine aynı işlemi tekrar tekrar yaparsak sorun olmz ama ona sadece yağ koymak yeterli bizde bi sorun olmuyo tat salça kullamıyoruz çokta memnunuz
benimde salçam çabuk tükenmediği için üzeri küflenir alt dolap gözünde durursa ne yaparsam yapıyım fayda etmez.bende dondurucu gözüne koymakta buldum çareyi ama sizin söylediğiniz tuz fikride güzelmiş bir dahaki sefer bende bu yöntemi deneyim bakalım sonuç nasıl olacak.
burda okuduğum yağ koyma yöntemini denedim salçamı 2 aydır kullanıyorum hala küflenmedizemuszemusönceden hemen küfleniyordu
bu arada salçadan salçayada fark edebilir ben de tat aldım çok da memnunum
yağ koyunca uzun süre küflenmiyorda:lepi:
biz domates ve biber salçasını karıştırıp kullanıyoruz. bir kavanoz domates ve bir kavanoz da biber salçasını bir kaba koyup 2-3 kaşık tuz ekliyoruz, iyice karıştırıyoruz ve balkonda 2 gün bekletiyoruz. küflenme olmuyor.
Ben üstüne yağda koysam tuzda serpesem salçam hep küflenirdi, bir arkadaşımdan duyduğumdan beri salçamı dondurma kaplarında veya küçük saklama kaplarında donduruyorum. Don olduğu için kullanıken biraz zor oluyordu onada şöyle çözüm buldum buzluktan çıkarıp çok az yumuşayınca kare kare kesiyorum bıçakla birer yemeklik, sonra o parçaları buzdolabı poşetine koyuyorum. Yemek yaparkende bir tane alıp atıveriyorum tencereye
Canlarım bir tane salca var organik domateslerden elde edilen bir salça, hiç bir şey yapmadan kullanıyorsunuz dolaba filan koymaya gerek yok 2 sene de hiç bozulmuyor .Eşim öyle 5 kiloluk almış ben görünce şoke girdim .Ne yapacaksın bu kadar salçayı diye ,ama 1 sene kullandım hiçbir şey olmadı .Bu sene tekrar sipariş verdik gelecek inşallah bekliyoruz ...