Üzerimde ki baskı

Yanlis anlamayin ama ailenize para veriyor musunuz? Bilmiyorum kotu niyetli miyim ama sanki sizin evlenmenize para vermeniz kesilirse diye karsi cikiyorlar gibi geldi.

ilk aklıma gelen buydu.

işiniz gücünüz var sizde eşya almaya eksik tamamlamaya başlayın. yetişkin bir insan olarak kiminle evleneceğinize karar verebilirsiniz.
çocuğun ailesi arasın ailenizi yine de istemezlerse kendiniz evlenin.

Sanmıyorum, insan zaten ailesine para veriyorsa evlendiktem sonrada bütçesini sarsmayacak şekilde verir.

Neden istemediklerini elbet söylemişlerdir, huy, mezhep, maddiyat...?
O olmaz, başka kimi getirirsen getir gibisinden birşey demişler çünkü. demek ki bu adayda bir sorun görmüşler

Evleneceğim insanın eksik bir yanı yok. Tanımadılar bile birşey gördüklerinden değil. Aileme şuna çok destek olmuyorum parasal olarak. O kişi yüzünden bizimle kavga ettin sinmiyor içimize diyorlar. Kıyametler koptu diyorum. Onunla evlendiğim anda silecekler beni. Nasıl yumuşatabilirim çok sert tavırları var. Uykularım kaçıyor.

Sakin olun, konuyu biraz askiya alin, iliskinizi degil ama. Ne olacak bu isin sonu diye düsünmeyin, konuyu ailenizle konusmayin, konu acilirsa "simdi konusmak istemiyorum bu konuda ki düsünceleriniz beni üzüyor" diyip ortamdan ayrilin, odaniza, mutfaga olmadi banyoya girin. Ama bu konuda kararli olun, tartismaya girmeyin, bir yandan da para biriktirin, ancak para biriktirdiginizi aileniz bilsin, bu konuyu sorarlarsa lazim olur belki Dursun bi kösede belki ev- araba alirim deyin. Ve dua Edip, olumlu düsünüp evrene pozitif enerji gönderin...

Evleneceğim insanın eksik bir yanı yok. Tanımadılar bile birşey gördüklerinden değil. Aileme şuna çok destek olmuyorum parasal olarak. O kişi yüzünden bizimle kavga ettin sinmiyor içimize diyorlar. Kıyametler koptu diyorum. Onunla evlendiğim anda silecekler beni. Nasıl yumuşatabilirim çok sert tavırları var. Uykularım kaçıyor.
Cocugu sen buldun flört ettin diye istemiyorlardir. Resti cek,kabul etmezseniz kendim nikah yaparim siz bilirsiniz de. Tanimadan reddettiklerine gore akillarinda baska biri var. Veya gorucu usulu istiyorlardi

Ayrica sen o kisi icin kavga etmemissin ki, onlar seninle kavga etmis. Suclu da seni cikarmislar. Konustugun kisiye guveniyorsan iliskinin arkasinda dur.
Istememenin mantikli bir sebebi olur anlarim. Ama bu resmen kibir. Kendi buldu bizi saymadi kibri

Yanlis anlamayin ama ailenize para veriyor musunuz? Bilmiyorum kotu niyetli miyim ama sanki sizin evlenmenize para vermeniz kesilirse diye karsi cikiyorlar gibi geldi.
ben de bunu düşündüm, yok başkası olsa kabulmüş de bilmemne bahane başkasını bul evlenmeye karar ver nerdeyse 2 sene nasılsa... valla ben olsam umrumda olmaz aile maile bu şekilde bir de dayak var işin içinde

Meslektaşız demişsiniz de staj mı görüyorsunuz henüz. Eger öyle ise bitirmeden bir yol çizmeyin kendinize, ailenizi dinleyin. Biraz bekleyin.Evlendikten sonra çocuk olduktan sonra zor. Yeterliliği kazanıp ruhsat alıp da bir işe girdiyseniz aileniz sizi maddi olarak bu evlilik konusunda kısıtlıyorsa da sevginizin arkasında durun. Ailenizle de çok zıtlaşmadan tatlı dille orta yolu bulmaya çalışın nede olsa anne babadır..

Seneler sonra' anne, baba siz haklıymışsınız' demek zor olabilir. Yarınımızı bilemeyiz. Orta yolu bulmak iyidir.

Telefon kıracak kadar istemiyorlarsa var bi sebep ama hadi hayırlısı

Aileniz "O cocuk haricinde baska kim olursa kabulumuz" diyorlarmis ya, bu cocugu niye istemiyorlar

Ailenize kalsa sadece vesikalık fotoğrafını gördüğünüz bı adamla görücü usulü evleniceksiniz sanırım. Erkek arkadaşınızı iyi tanıyın, aşktan gözünüz kör olmuş bı şekilde değil gerçekten olumlu olumsuz bütün huylarını tartın. Gerçekten iyiyse, nasılsa arkasında ailesi yok deyip eziyet edecek bı tıp değilse evlenin. 25 yaşında kadın böyle kukla gibi oynatilmaz, resmen kendi egolarindan önlerini goremiyo anne babaniz

Aileniz sanki sizin için başkasını düşünüyor gibi geldi. Var mı böyle bir ihtimal ?
Ama her ne olursa olsun bir babanın çocuğuna karşı şiddete meyil etmesi çok yanlış hele ki bir kıza kendinizi sakın ezdirmeyin böyle insanlara kim olursa olsun. Annenizle sadece konuşun düşünceleri neymiş ?

bu aileler niye böyle yapıyor anlamıyorum onları hiçe sayıp çekip gittiklerinde daha mı mutlu oluyorlarda karşı çıkıyorlar.
biz sana karşı çıktık evlendin başına ne gelirse çekeceksin bu eve gelemezsin diyen ailelerde mevcut.
ben inanmıyorum ya aile olmak bu değil bence ailene karşı mesafeli ol üzüldüğünü onlara kırıldığını belli et. dövmeye kalkarsa sakin ol ve odana geç. baktın yumuşamıyorlar paranı biriktir ve onların hakimiyetinden kurtul derim. benim ailemde böyle onların istediği kişiyle evlendim ben kendim seçtim tabi severek ama ailem sevinmişti aynı taraflıyız diye. bu sefer ona karşı çok laubali ve kötü davranıyor babam. diğer damatlarına asla öyle davranamıyorlar yabancılar diye çiçi piçi yapıyorlar. eşim ailemi pek sevmedi sanırım. eğer sevgilinden eminsen bırakma onu belli bi yaştan sonra aileyle yaşanmıyor.

Back
X