üzerimdeki atalet ve tembelliği nasıl atarım

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
2 gündür mutfak bile toplamadım desem. yediğimiz tepsiyi topluyorum sadece mutfağın geri kalanı göçüyor. yıkanması gereken bi sürü çamaşır, asılması gerekenler sepette ıslak bekleyenler, kurumuş katlanmayı bekleyenler... odalar dağınık salon dağınık... dolap içleri dağınık.

yapmak istiyorum ama bi türlü kolum kalkmıyor harekete geçemiyorum. yapmayı öyle çok düşünüyorum ki düşünmekten dolayı sanki saatlerdir yapıyormuşum gibi bıkıyorum. ama icraat sıfır.

yapsam ne olacak ki modundayım. bana motivasyon lazım iç huzuru lazım nasıl olacak bilmiyorum.

küçük hedefler koyun kendinize. Örneğin önce mutfak gibi. Sonra mesela yatak odasındaki dolaplar, sonra diğer, küçük hedefler koyarsanız iş gözünüzde büyümez. Bir de 5 dakika kuralı vardır kuralı vardır. Bir iş eğer 5 dakikanızı alacaksa onu hemen yapın. Bunu 15 / 20 veya 30 dakika gibi de düşünebilirsiniz.

Geçen seneki ben gibisin. Ben depresyona girmiştim maalesef. Banyo yapmak bile işkence gibi geliyordu. Günlerce bulaşık birikirdi sonunda kap kalmayınca yikardim isyan ede ede. Ben hamile kalacağım için doktorun verdiği ilacı kullanmadım. Sen git ve başla bence.

2 gündür mutfak bile toplamadım desem. yediğimiz tepsiyi topluyorum sadece mutfağın geri kalanı göçüyor. yıkanması gereken bi sürü çamaşır, asılması gerekenler sepette ıslak bekleyenler, kurumuş katlanmayı bekleyenler... odalar dağınık salon dağınık... dolap içleri dağınık.

yapmak istiyorum ama bi türlü kolum kalkmıyor harekete geçemiyorum. yapmayı öyle çok düşünüyorum ki düşünmekten dolayı sanki saatlerdir yapıyormuşum gibi bıkıyorum. ama icraat sıfır.

yapsam ne olacak ki modundayım. bana motivasyon lazım iç huzuru lazım nasıl olacak bilmiyorum.
Çok düşünen insan çok iş yapıyorcasına yoruluyor ve bunu da yaşamayan bilemez..burda herkes bişey yazıyor kafasına göre yok çocuk olan evde nasıl böyle yaparsın bilememne...Bu aralar ben de öyleyim ama eğer iş biriktirirseniz daha çok gözde büyüyor daha çok yapasınız gelmez..Benim öyle oluyor...

Psikologa git bence. Yaşadığın şeyler ağır gelmiş olabilir veya depresyonda olabilirsin. Nasıl düzelirim dersen karşılaştırmayı pek sevmem ama tertipli düzenli insanları kendine örnek al, o yaptıysa ben de yaparım de. Bir başkasinda görmek insana ekstra bir güç getiriyor nedense 🤷‍♀️

aynisini 4 gündür yasiyorum ya. sadece bulasik yikiyorum camasirlari yikiyorum sepette kuruyanlar ama asla katlamak gelmiyo icimden hic bi is yapmiyorum 😪

Geçmiş konularınızı göremiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam eşiniz çok sorunlu bir insandı, taşınma mevzularınız filan da vardı, değil mi? Hani sadece şu konuda yazdıklarınızı bilsek, bu kadarı üstünden konuşsak, gayet yüzeysel, klişe laflar edip geçeriz de... Enerjinizi sömüren nedir, asıl onu anlatın bence ve onun çözümlerine bakın.

Çocuğunuz var yahu, onu böyle hijyensiz ortamda büyütmeyin.
Islak çamaşırı nasıl bekletiyorsunuz, bakteri üretmez mi, kokmaz mı? Allah aşkına yapmayın ya.

Camasir odasinin kapisi hep kapali cami açtığim icin o odaya giremiyor. Ama yine de kurtulmak istiyorum bu hareketsizlikten

Geçen seneki ben gibisin. Ben depresyona girmiştim maalesef. Banyo yapmak bile işkence gibi geliyordu. Günlerce bulaşık birikirdi sonunda kap kalmayınca yikardim isyan ede ede. Ben hamile kalacağım için doktorun verdiği ilacı kullanmadım. Sen git ve başla bence.

Ben de emziriyorum ilac kullanamam malesef...

Bazen oluyor böyle, siz suçlu değilsiniz, bir kaç gün işleri salmak normal, ama sonra toparlanmak gerek en azından temizlik yapıp temiz oldukça moraliniz yerine gelecek gibi düşünün

Geçmiş konularınızı göremiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam eşiniz çok sorunlu bir insandı, taşınma mevzularınız filan da vardı, değil mi? Hani sadece şu konuda yazdıklarınızı bilsek, bu kadarı üstünden konuşsak, gayet yüzeysel, klişe laflar edip geçeriz de... Enerjinizi sömüren nedir, asıl onu anlatın bence ve onun çözümlerine bakın.
Bu dediginize katiliyorum. Bundan senelerce önceki halimi hatırlıyorum da. Sabah kalkar okula gider öğlen okuldan cikar kostur kostur eve gelir üzerimi degistirir spora giderdim. yerel bi takimda voleybolcuydum. Aksam gelir saatlerce ailemle vakit gecirir ders calisir odami temizlerdim. Spora gitmediğim gunler ya gezerdim ya da kizkardesimle detay temizlige girisirdik. Simdi dusunuyorum da o halimden eser kalmamis.

Bazen oluyor böyle, siz suçlu değilsiniz, bir kaç gün işleri salmak normal, ama sonra toparlanmak gerek en azından temizlik yapıp temiz oldukça moraliniz yerine gelecek gibi düşünün
Bugun babam geldi bi firca cekti izlemesini istedigim diziyi izlememekle tehdit etti de mutfağı ancak oyle kalkip toparladim :)

Bugun babam geldi bi firca cekti izlemesini istedigim diziyi izlememekle tehdit etti de mutfağı ancak oyle kalkip toparladim :)
Normal kuzum robot değiliz, ama artık birey olduk ve sorumluluklarımız var, bunları yerine getirmeliyiz, kolun kalkmaz yapmazsın sanane arkadaşım dersin, ama bir yerden başlamak şart :)

dün düzenli evim &hayatim baslikli konuya gittim ayni dertten muzdarip oldugum icin . konuda harika kadinlar var , acaip motive edici Nego Nego var ve digerleri. haftalardir is yapmayan ben bugün bir sürü sey yaptim. evdeki herkes misafir egelecegini düsündü , o kadar yani :) hadi cik gel , tutariz bir isn ucundan yavas yavas insan yuvasina benzer evimiz :)

Canım geçmiş olsun. Bende de olmuştu bu durum. Vücudunda toksin birikmistir. Bunları atacak çaylar, kürler var. Onlari yapmıştım ben. Bir de hacamat yaptırdım. O kadar hafifledim ki yorulmak nedir bilmiyordum. Bu aralar yine uyusuklanmaya başladı vücudum. Toksin atıcı birşeyler yapmam lazım.

Back
X