üzerimdeki atalet ve tembelliği nasıl atarım

Sizin kadar olmasada bu aralar bende biraz böyleyim ama yinede yaptım bitirdim günlük işlerimi. Çünkü yapmasam birikecek. hep bu motivasyonla yapıyorum aslında canım istemediğinde. Olur bazen böyle ya sıkma canını benimde bazen bir yapasım geliyor her yeri yaparım bazen de canım hiç istemez zorla yaparım. Bence havaların etkisi yüksek bu ruh halimizde. Karamsar, can sıkıcı, soğuk hava... insanı etkileyebiliyor

Bende böyleyim fizik tedaviye gittim fibromiyalji çıktı bence bu surekliyse bi doktora git derim.arada sıçrayıp başlıyorum yapmaya surayida yapim diye diye ilerliyorum sonra bin yorgun yatiyorm

Konuyu takipteyim bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum saçlarımı bile gittim kısacık kestirdim.Uyku bile girmiyor gözüme.

Depresyon veya başka bir ruhsal sıkıntı mı yaşıyorsunuz bilmiyorum ama asıl sorununuz evin düzenini sağlayamamaksa çare konmari 😂 kitabını okuyun, netflixten programını izleyin. Benim depresyondan çıkmama katkısı olduğuna inanıyorum. İnanılmaz dağınık bir insanken, son 1 buçuk senedir her şeyim her zaman düzenli ve tıkır tıkır gidiyor günlük işlerim.

Kaizen teknigi!!! Japonlarin başarısının sirri bu teknikte yatiyor. Yapmaniz gerekenlerin listesini cikarin. 1 dakikada yapabildiginiz kadar is yapin. 1 dakikanin sonunda ne kadar is yaptiginizi gozlemleyin. Hatirlatma oldu bana da yarin ben de uygulamaya basliyim inşaAllah.

haklısınız kötü kokmuşlardır zaten ama şimdi uykum var sabah yıkarım inşallah
:KK70: bugun uyuyayımda yarın yapmam gerekenlerı yıne yapmam der gıbı oldu bu :KK70: allah ıyılıgınızı versın emı

haklısınız kötü kokmuşlardır zaten ama şimdi uykum var sabah yıkarım inşallah
Senin hayat enerjini emmişler.. yasayan ölüye çevirir bazı şeyler insanı.. mümkünse kurtul yüklerinden.. ruh sağlığı herşeydir,beden sağlığından daha önemli.. engelli haliyle birçok başarıya imza atan hayallerinin peşinden koşan, hayat dolu olanlar buna en iyi örnek.. beden sağlığı ruh sagligini çok fazla etkilemez ama ruh sağlığı beden sağlığını kötü etkiler.. psikolojik rahatsizliklar zamanla beden sagligini da bozabilir..

Son düzenleme:
2 gündür mutfak bile toplamadım desem. yediğimiz tepsiyi topluyorum sadece mutfağın geri kalanı göçüyor. yıkanması gereken bi sürü çamaşır, asılması gerekenler sepette ıslak bekleyenler, kurumuş katlanmayı bekleyenler... odalar dağınık salon dağınık... dolap içleri dağınık.

yapmak istiyorum ama bi türlü kolum kalkmıyor harekete geçemiyorum. yapmayı öyle çok düşünüyorum ki düşünmekten dolayı sanki saatlerdir yapıyormuşum gibi bıkıyorum. ama icraat sıfır.

yapsam ne olacak ki modundayım. bana motivasyon lazım iç huzuru lazım nasıl olacak bilmiyorum.
Misafir çağırın ben şuana kadar misafirin verdiği hızı kendim de dahil herkes de gördüm öyle bir pratik herşeyi düzenleniyorsunki bi kaç saatte bitmiş oluyor .Değişik gelmiş olabilir tabı 😎

:KK70: bugun uyuyayımda yarın yapmam gerekenlerı yıne yapmam der gıbı oldu bu :KK70: allah ıyılıgınızı versın emı

biraz öyle olmuş ben de kendime güvenemediğimden cümlenin sonuna inşallah ekledim :D
Misafir çağırın ben şuana kadar misafirin verdiği hızı kendim de dahil herkes de gördüm öyle bir pratik herşeyi düzenleniyorsunki bi kaç saatte bitmiş oluyor .Değişik gelmiş olabilir tabı 😎
ay yok hiç uğraşamam misafirle falan :)))

Yatmadan evi toplayın en azından salon ve mutfağı sabah da sil süpür yaparsınız direk dağınıklık kalkınca temizlik hemen bitiyor. Lâkin her şey keyifli zamanda oluyor sıkıntınız varsa onu halletmek sorunu çözecektir halledemiyorsanız da boşvermek biraz... moralim bozuksa ben yemek bile yapamam kalırım öyle yattığım yerde

Yatmadan evi toplayın en azından salon ve mutfağı sabah da sil süpür yaparsınız direk dağınıklık kalkınca temizlik hemen bitiyor. Lâkin her şey keyifli zamanda oluyor sıkıntınız varsa onu halletmek sorunu çözecektir halledemiyorsanız da boşvermek biraz... moralim bozuksa ben yemek bile yapamam kalırım öyle yattığım yerde
bazı insanlar da mutsuzsa işe girişir öyle atlatmaya çalışır ama ben de sizin gibiyim moralim yerlerdeyse evi götürseler kalkacak gücüm olmaz

Özellikle enerji vermek gibi bir vaadi varmı bilmiyorum ama ne zaman aynı sizin gibi hissetsem saracoglunun maydanoz kürüne başlıyorum benim için mucizevi, sadece o maydanoz ve limon karışımı resmen kendime getiriyor her işi yapacak enerji buluyorum, sizde o şekilde enerji veren doğal kürler araştırabilirsiniz bence çok basit şeyler ☺️ ayni zamanda işleri yarına erteleme huyunuzu en aza indirmeye çalışın sizi bu konuda cok iyi anliyorum benimde sık sık yaptığım bir olaydır maalesef ama inanın yarına bırakma huyu bir süre sonra insanı tamamen ele geçiriyor tüm işler birikince çığ gibi üstünüze kalıyor maalesef, zamanında yapılsa ufak ufak bir süre sonra hiç böyle hissetmezsiniz bence

Ben mesela liste yapıyorum, çalıştığımız için haftasonuna iş bırakmamak adına pazartesi akşamı ütü, çarşamba hızlıca süpürme, cuma akşamı Süpür+ toz +elle sil + banyo yıkama. Bunları da tek başıma yapmıyorum, eşinizle birlikte yapsanız daha güzel olur aslında birbirinizi gaza getirirsiniz falan olmaz mı?

Ben de iş yapmayı hiç sevmiyorum motive olmak için müzik açarım ya da mesela mutfakta iş çok Telefondan bir film ya da dizi açıyorum onu izleye izleye yapıyorum.İşler nasıl bitti anlamıyorum bir de böyle deneyin bakalım. Çamaşırları salona taşıyıp TV izlerken katlıyorum. Aslında normalde tv pek izlemem iş yaparken iyi geliyor.

Özellikle enerji vermek gibi bir vaadi varmı bilmiyorum ama ne zaman aynı sizin gibi hissetsem saracoglunun maydanoz kürüne başlıyorum benim için mucizevi, sadece o maydanoz ve limon karışımı resmen kendime getiriyor her işi yapacak enerji buluyorum, sizde o şekilde enerji veren doğal kürler araştırabilirsiniz bence çok basit şeyler ☺ ayni zamanda işleri yarına erteleme huyunuzu en aza indirmeye çalışın sizi bu konuda cok iyi anliyorum benimde sık sık yaptığım bir olaydır maalesef ama inanın yarına bırakma huyu bir süre sonra insanı tamamen ele geçiriyor tüm işler birikince çığ gibi üstünüze kalıyor maalesef, zamanında yapılsa ufak ufak bir süre sonra hiç böyle hissetmezsiniz bence

Bu kur nasil yapiliyor ben bi keresinde kur icin maydanozu robottan cekip icecek gibi bisey yapmistim pütür pütür agzima geldigi icin tiksinmiştim
Ben mesela liste yapıyorum, çalıştığımız için haftasonuna iş bırakmamak adına pazartesi akşamı ütü, çarşamba hızlıca süpürme, cuma akşamı Süpür+ toz +elle sil + banyo yıkama. Bunları da tek başıma yapmıyorum, eşinizle birlikte yapsanız daha güzel olur aslında birbirinizi gaza getirirsiniz falan olmaz mı?

Esim 3 gundur evde degil oglumla tek kaliyorum, baska bi sehirde ise girdi yakin zamanda biz de taşınıcaz. Hos evde olsaydi da yardim etmezdi zaten

2 gündür mutfak bile toplamadım desem. yediğimiz tepsiyi topluyorum sadece mutfağın geri kalanı göçüyor. yıkanması gereken bi sürü çamaşır, asılması gerekenler sepette ıslak bekleyenler, kurumuş katlanmayı bekleyenler... odalar dağınık salon dağınık... dolap içleri dağınık.

yapmak istiyorum ama bi türlü kolum kalkmıyor harekete geçemiyorum. yapmayı öyle çok düşünüyorum ki düşünmekten dolayı sanki saatlerdir yapıyormuşum gibi bıkıyorum. ama icraat sıfır.

yapsam ne olacak ki modundayım. bana motivasyon lazım iç huzuru lazım nasıl olacak bilmiyorum.

Size sanki motivasyon değilde vitamin lazım gibi 😁

Back
X