Üzülerek izliyorum....

ayy canım benim yaa:) Gelin hanım alsın gelinini,toplasın bohcasını götürsün ingiltereye:) Anlasıldı ki burda sana akıl danısmak en mantıklısı.Sence ben düğünlerine gitmelimiyim ki?Abisinin sevgilisi olma vasfıyla gitmek istemiyorum bu çok incitici.Gitmeyi düşünmüyorum aslında yanlış mı yaparım yine ?

ayy yaşın kaç merak ettim cidden

sevgili sıfatıyla gitmek istemiyorsan madem bu kadar meraklıydın evlenmeye ne diye 2 sene bekleyelim diyorsun

adamlar seni istemiyoruz dememiş

sen tutturmuşsun şimde evlenmem diye

sonra da inciltici filan diyorsun

lisenin bitmesini mi bekliyorsun acaba

gelin hanım diye küçümsemeye çalıştığın kişinin yerinde olmak için can atıyorsun ama bu ne yaman çelişki

niye?
yurtdisina giden damatlar ic guveysi mi oluyo?
yasam standartini yuksek tutmak icin gidiyolar.Turkiyede bu standart yoksa bu yurtdisina giden damatlarin degil,standartlari en alt seviyede tutanlarin sucu!!!

gelin gider gibi evini,memleketini bırakıp yurtdısına evlenerek çıkan,kızın ailesinin himayesine giren,onlarla yasayan erkeklere ne deniyor hanımefendi sorarım size??

sevgili sıfatıyla gitmek istemiyorsan madem bu kadar meraklıydın evlenmeye ne diye 2 sene bekleyelim diyorsun

gelin hanım diye küçümsemeye çalıştığın kişinin yerinde olmak için can atıyorsun ama bu ne yaman çelişki

Ne lisesi yaaa.Lisedeyimde 27 yasında adamla mı görüşüyorum azıcık mantık lütfen!!!!Çalışıyorum, olmasını planladıgım seyler var,geleceğimle ilgili ideallerim var ve bu en fazla iki yıl sürecek hepsi bu....

ayy canım benim yaa:) Gelin hanım alsın gelinini,toplasın bohcasını götürsün ingiltereye:) Anlasıldı ki burda sana akıl danısmak en mantıklısı.Sence ben düğünlerine gitmelimiyim ki?Abisinin sevgilisi olma vasfıyla gitmek istemiyorum bu çok incitici.Gitmeyi düşünmüyorum aslında yanlış mı yaparım yine ?

bu cümlelerde buram buram kıskançlık kokuyor

Yani inanırmısınız konu sahıbyle aramda çok yas var kardesı sayılırım ama dusunce tarzına ve hareketlerıne aklım ermıor :)) benmı çok olgunum ne :52::52::nazar:

sevgili olarak nişana/düğüne katılmaktan rahatsız olacaksınız sözlenin, yüzük takın o zaman. bunda da bir engel var mı?

Son düzenleme:

Mantığınızı tamamen kaybetmişsiniz sanırım, kıskançlık gözlerinizi kör etmiş.
Abisinin sevgilisi olarak gitmek istemiyorum demek ne demek, onlardan önce bir çaresini bulup
evlenin bence, başka sıfatla gitmiş olursunuz bu sayede.
Herkesin düğünü, evliliği çok özeldir, siz evlendiğinizde de hem sizin için hem de başkaları için özel olacaktır,
bu nasıl bir kıskançlıktır.
Gitmezseniz, oturup herkesin üzüleceğini, ah nasıl yanlış yaptık diyeceklerini mi sanıyorsunuz?
Yine yine herkes gibi ben de yazacağım, KENDİ TERCİHLERİNİZİ YAŞIYORSUNUZ.
İster gidin, ister gitmeyin, kimse canını sıkmaz olmadık şeylere sizin gibi merak etmeyin.
Hatta niye gelmediğinizin nedenini öğrenirlerse, gözlerinde birkaç puan düşersiniz bence.
Bu arada hayatta neyin garantsi var, ayrılma lüksünüz yokmuş.
Bu kadar emin olmayın, mevzu emekse, kaç senelik evlilikler, kaç senelik emekler bitiyor.

yorumları okumadan yazma ihtiyacı hissettim
senin sevgilinin önunde engel yokmuş sen istediin an evleneceksiniz
ailesi de karşı değil evlenmenize
burda engel sensin haklı sebeplerim var diyosun
fakat kardeşin ingiltereye gideceğine göre bi işi gücü yok
senin iç güveysinden hallice diye beğenmediğin durum onun hayatının fırsatı türkiye şartlarını düşünürsen
ne diyceklerdi oğlum sen daha çok böyle fırsat yakalarsın sen durda ceyranın gönlü olunca abin mi evlensin diycekti
çok bencilce bi yaklaşımın var
bunun için kv soğumaz insan daha neler göreceksin:34:

aslinda eminmki cogu kisi senin ne demek istedigini anladi, anladi ama sen oyle bir giris yaptinki konuya tepki topladin....
bosver evlensin onlar sen bu arada plan yap nisanin, kinan, dugunun nasil olacak, boyle yangindan mal kacirir gibi degilde planli daha guzel olur, onlarin dugununede basin dik git kendine guvenin olsun
gelin hanimda alsin damadi, damadin ceyizini gitsin :-))

canım bu kızlar niye bana bu kadar tepki verdi yaa yoksa onlar da mı içgüveysi almışlar ;)

Mantığınızı tamamen kaybetmişsiniz sanırım, kıskançlık gözlerinizi kör etmiş.
Abisinin sevgilisi olarak gitmek istemiyorum demek ne demek, onlardan önce bir çaresini bulup
evlenin bence, başka sıfatla gitmiş olursunuz bu sayede.
Herkesin düğünü, evliliği çok özeldir, siz evlendiğinizde de hem sizin için hem de başkaları için özel olacaktır,
bu nasıl bir kıskançlıktır.
Gitmezseniz, oturup herkesin üzüleceğini, ah nasıl yanlış yaptık diyeceklerini mi sanıyorsunuz?
Yine yine herkes gibi ben de yazacağım, KENDİ TERCİHLERİNİZİ YAŞIYORSUNUZ.
İster gidin, ister gitmeyin, kimse canını sıkmaz olmadık şeylere sizin gibi merak etmeyin.
Hatta niye gelmediğinizin nedenini öğrenirlerse, gözlerinde birkaç puan düşersiniz bence.
Bu arada hayatta neyin garantsi var, ayrılma lüksünüz yokmuş.
Bu kadar emin olmayın, mevzu emekse, kaç senelik evlilikler, kaç senelik emekler bitiyor.

Aklınızca onları cezalandırmak için mi gitmediğimi düşünüyorsunuz?Yorumlamadan önce bir sorunuz.Öyle bir niyetim hiç yok.Sevgili olarak ailesinin içinde bulunmaktan rahatsız olurum neden bu!!!

canım bu kızlar niye bana bu kadar tepki verdi yaa yoksa onlar da mı içgüveysi almışlar ;)

Terbıyenı takın . burda yasına uymayan dusuncelrının yanlıslını soyluorz dıe bu sekılde hakertte bulunamazsın sen

senden çok yas kucugum ama sen den 1000 kat daha olgunum ben terbıyenı takın oyle konus burda onca kadın yazdı.

herkes yanlış tek akıllı sizmisiniz ? siz hala çocuksunuz k.bakmayında dugune gıtsem mi yok gelın hanıma iç guveysıymıs.

siz evlenecgınız adamın kardeşini KÜÇÜMSEME hakkını nerden buluosunuz kendınzde ? emınım sevgılınızın annesıde sevgılınızde

gercek kışılıgınızı tanımıor :).

Keşke siz de alsaydınız da, şimdi şu durumda olmasaydınız.
Sıfatınız olmadığı için düğüne bile gidemiyorsunuz baksanıza.
Hiç olmazsa içgüveysi alan gelin olurdu sıfatınız, sıfatsız olmaktan iyidir.

Ne lisesi yaaa.Lisedeyimde 27 yasında adamla mı görüşüyorum azıcık mantık lütfen!!!!Çalışıyorum, olmasını planladıgım seyler var,geleceğimle ilgili ideallerim var ve bu en fazla iki yıl sürecek hepsi bu....

mantık mı :26:
bunu siz mi söylüyorsunuz :ssz:
sevgili olarak düğüne gitmek inciltiyor diyen sizsiniz
yok benim hayallerim var evlenmem diyen sizsiniz
daha sevgilisinin kardeşi evleniyor diye haksız yere triplere giren sizsiniz
bir de bütün bunlar sanki onun ve ailesinin suçuymuş gibi davranan sizsiniz
o yüzden bende öyle düşündüm
gerçekten ne yapmalarını bekliyordunuz
dur daha evlenemezsiniz önünde abin var bi 3 sene onları bekleyin sonra siz mi evlenirsiniz demelerini bekliyordun
bu işler kader kısmet işidir
sende bu kadar garantide hissetme kendini
sakın ailesine de bu düşündüklerini açık etme yoksa daha çok üzülürsün
biraz da hayata farklı yerlerden bakmaya çalış

Sadece ilk mesajınızı okudum ona göre yorum yapıyorum:

Birincisi kendi adınızaa beklediğiniz birşeylerin olup da bir kaç sene sonra evliliğie karar vermeniz çok doğal, ama bu süre içerisinde ailesi ile de bu kadar yüzgöz olmuş iken bir yüzün neden takmıyorsunuz?
İhtiyaç mı duymuyorsunuz dile mi getirmiyorsunuz onu bilemiyorum ama bence bu noktaya bir eğilmeniz gerekli, çünkü kendi sıfatınız ile ilgili sanırım sorunlarınız var.
Eğerki o istemeye nişana düğüne "sevgili" olarak giderseniz kendinizden utanacaksınız ayıp birşey yapmışsınız gibi bir tutumunuz var.
İhtiyaç duymuyorsanız nişana sevgili olmaktan da sevgili olarak bir yerlere sevgilinizle katılmanızda da bir sakınca yanlış yoktur değil mi?
Normal bir mantık bunu gerektirir çünkü.

Gelelim ilk sıra olma muhabbetine, kusura bakmıcaksınız ama gülerek okudum ben bu kısmını. Aileler için her evlatları özeldir, yerleri ayrıdır ve sizin planlarınız yüzünden ertelenen bir evlilik nedeniyle tüm aile oturup büyük oğlumuzu evlendirmeden oğlum seni evlendiremeyiz diye bişi demeleri bence tamamen saçmalık olur.
Eğer siz küçük kardeş olsaydınız yenge adayınızın nedenleri yüzünden evlenmeyi ertelemeye normal bakarmıydınız?
İç güveysi gidecekmiş cartmış curtmuş bunların insanların özelidir, kusura bakmayın gelin olarak gideceğiniz ailenin hayatları ve kararları nikah cüzdanı ile size verilmiyor.
Siz sadece sevgilinizinkine müdahele edip yargılayabilirsiniz, diğerleri için herhalde bir kaç on yıl devirmeniz yerinde olur.

Sağlıklı düşünmenizi dilerim, iyi geceler.

Aklınızca onları cezalandırmak için mi gitmediğimi düşünüyorsunuz?Yorumlamadan önce bir sorunuz.Öyle bir niyetim hiç yok.Sevgili olarak ailesinin içinde bulunmaktan rahatsız olurum neden bu!!!

Siz ne dediğinizin farkıda mısınız?
Evlenmeyi düşünmeyen sizsiniz, sevgili sıfatıyla kalmak yine sizin tercihinizin.
Madem bu kadar önemsiyordunuz bu durumu, o ailenin içinde sevgili sıfatıyla olmak istemiyordunuz
(buna da kimse mani olmamış, evlendirmeye hazırlarmış) o zaman evlenseydiniz.
Siz sevgilisiniz diye insanlar evlenmeyecek mi?
Bu zamana kadar rahatsız olmuyordunuz sevgili olmaktan da şimdi ne oldu, kıymete mi bindi.
Birilerinin evlenmesi mi gerekiyordu, sizin bütün hayallerinizinden ve idaallerinizden vazgeçmeniz için.

Keşke siz de alsaydınız da, şimdi şu durumda olmasaydınız.
Sıfatınız olmadığı için düğüne bile gidemiyorsunuz baksanıza.
Hiç olmazsa içgüveysi alan gelin olurdu sıfatınız, sıfatsız olmaktan iyidir.

:46::46::46: katılıyorum ve de hazmet be güzelimmmmmmmmmm damadın abisinin sevgilisi olarak katılacaksın :51: ahh sıfatın bu olacak!!!! (sana böyle yazmak gerekiyodu demek ki)

Sadece ilk mesajınızı okudum ona göre yorum yapıyorum:

Birincisi kendi adınızaa beklediğiniz birşeylerin olup da bir kaç sene sonra evliliğie karar vermeniz çok doğal, ama bu süre içerisinde ailesi ile de bu kadar yüzgöz olmuş iken bir yüzün neden takmıyorsunuz?
İhtiyaç mı duymuyorsunuz dile mi getirmiyorsunuz onu bilemiyorum ama bence bu noktaya bir eğilmeniz gerekli, çünkü kendi sıfatınız ile ilgili sanırım sorunlarınız var.
Eğerki o istemeye nişana düğüne "sevgili" olarak giderseniz kendinizden utanacaksınız ayıp birşey yapmışsınız gibi bir tutumunuz var.
İhtiyaç duymuyorsanız nişana sevgili olmaktan da sevgili olarak bir yerlere sevgilinizle katılmanızda da bir sakınca yanlış yoktur değil mi?
Normal bir mantık bunu gerektirir çünkü.

Gelelim ilk sıra olma muhabbetine, kusura bakmıcaksınız ama gülerek okudum ben bu kısmını. Aileler için her evlatları özeldir, yerleri ayrıdır ve sizin planlarınız yüzünden ertelenen bir evlilik nedeniyle tüm aile oturup büyük oğlumuzu evlendirmeden oğlum seni evlendiremeyiz diye bişi demeleri bence tamamen saçmalık olur.
Eğer siz küçük kardeş olsaydınız yenge adayınızın nedenleri yüzünden evlenmeyi ertelemeye normal bakarmıydınız?
İç güveysi gidecekmiş cartmış curtmuş bunların insanların özelidir, kusura bakmayın gelin olarak gideceğiniz ailenin hayatları ve kararları nikah cüzdanı ile size verilmiyor.
Siz sadece sevgilinizinkine müdahele edip yargılayabilirsiniz, diğerleri için herhalde bir kaç on yıl devirmeniz yerinde olur.

Sağlıklı düşünmenizi dilerim, iyi geceler.

Sevgili olarak gitmek beni rahatsız eder,görüsüyoruz,flört ediyoruz fakat sonunun ciddi oldugunu biliyorum. Daha şimdi o kadar akrabaları,tanıdıkları beni onun kız arkadası olarak tanırsa incinirim.Ben onlarla esi,nişanlısı,sözlüsü olarak tanısmak isterim

Buraya konu açıp istediğiniz cevabı alamayınca dalga geçer gibi cevaplar vermek size yakışmıyor.

konunuza gelince bana göre yanlış düşünüyorsunuz. müstakbel kaynınızın da kendine göre hayat planları olabilir (tıpkı sizin de olduğu gibi )

ve eğer planlarınız dahilinde düğünü ertelemek sizin hakkınızsa, onun da planları dahilinde tam olarak şimdi evlenmesi gayet olağan bir durum.

kimse sizin keyfinizi beklemeye mecbur değil. size haber vermeye de mecbur değiller elbette ki. ( ki öyle de yapmışlar zaten )

eğer nişana gitmezseniz de hiç hoş görünmeyecektir. bana göre nişana gitmeli ve gayet medeni bir şekilde onları tebrik etmelisiniz.

önemli olan ilk olmak değil, huzurlu mutlu bir düğün yapmak ve onu devam ettirmektir.

umarım sizin düğününüz de çok güzel geçer ve bu hoş olmayan duygularınızı bastırırsınız.

Back
X