• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üzülüyorum :((

iş olsun diye yapmış çocuğu işte..
böylelerine çok kızıyorum, madem hazır değilsin, madem sorumsuzsun neden bu yükün altına giriyosun?
şimdi o masumun ne suçu var şimdi, psikolojisinide bozmuşlar.
ya sabır..

ilk öncelikle üzülmenizi çok iyi anlıyorum.Ama geline karşı biraz ön yargıyla yaklaşıyorsunuz gibime geliyor.

Abinizin yapmış oldugu,(aldatmadan) sonra yaşamış oldukları ilşkiyi ne siz bilebilirsiniz nede biz biliriz.

Bir insanın aldatma olayını kaldırması hiçte kolay olmasa gerek.(Allah kimsenin basına vermesin)(Empati yapmanızı istiyorum)

8 yıllık bir evlilikten bahsetmişsiniz, ve gelininizin hergün uğrayıp yemek yediğinden, geline anneniz yada siz arkadaş gibi yaklaşıp, işte veya evde sorunlar olup olmadıgını neden sormuyorsunuz.

Çoçuguna karşı ilgisiz diyorsunuz, kendisi depresyonda olduğu için belki farkında değil bir çok seyin.
Çoçuğunun o ne kadar ihtyacı oldugunu anlatmaya çalışsanız, onun tepki ve durumlarını dinleseniz ve ona göre değerlendirseniz.

Bide herkesi kendiniz gibi değerlendirmeyin.Bazı kişiler çoçuklarına aşırı titizlenir,bazıları biraz daha geniştir.
Ama her anne çoçugunu sever ve önemser.Bundan eminim.

bu nasıl sağlıksız bir düşüncedir.

evet ben inanmıyorum...

siz ne düşünürseniz düşünün.

o minicik yavrunun gözünde dünyanın en kötü annesi bile dünyanın en iyi babannesinden, yada halasından daha iyidir...

Hic anlamamissiniz evet iste o kücück yavrunun gözünde annesi dünyanin en iyisi ne ben nede babanne annesinin yerini tutma gibi bi derdimiz yok olsa zaten böyle biseyi sorunda yapmayiz zaten cocuk anneden cok babanneye gider bisey istese ... malesef !
Bizi üzen annesinin ilgisizligi bunun icin cabaliyoruz

ilgilensin istiyoruz !! ben cogu seyi yazmadim bile buraya inanmazsiniz diye
simdiye kadar sizin degiminizle mikserlik yapmadi kimse amaa ne zaman duydumki cocuk sinirlenip babannesini büyük annesini dövmeye kalkmis ! hemde semsiye ile ! okula götüremiyorlarmis iste ozaman tamam artik dedim
ne yapayim amaan banene ben evimde huzurluyum mu diyeyim ???

Ayrica nedir istedigim sadece cocuguyla ilgilensin ve huzurlu olsunlar

anneme hizmet etmedi evi temizlemedi........ felan degil kimsenin derdi !!!!

Öncelikle baban için başın sağolsun diyorum.
Anlattıklarını sıkılmadan okudum çünkü aynı gelin bizim başımızda da var.
Amcam evlendi geline herşeyi annem öğrettti yemek yapmaktır vs ama birgün olsun bize karşı bir bardak çay demlemiş insan değildir.
Babaannemle yanyana evleri.
Amcamla zaten birbirlerini sevmiyorlar onlar da ayrıldı barıştı derken 12 yılı geçkin evliler.
Sonra İşe girdi bu gelin çocuğuna babaannem bakmaya başladı
eline bir ekmek alıp da gitmez babaaneme yemeğini yer gider kendi evine bilgisayar başına.
elinde de br telefon sevgilileriyle mesajlasıyor
bizim gelin üstüne o yollu yani :50:
çocuk babaannemi hiç sevmiyor artık nasıl dolduruyorsa
hiperaktif bi acayip çocuk.
ne ana ilgileniyor ne baba
işte oda annesi gibi sevgili meraklısı bir kız oldu
hayat zor böyle insanlarla yaşamak çok daha zor
hala bütün yükleri babaannemde
sobalarını bile babannem yakıyor
Allah razı olsun diyen yok
Sende bende ne desek boş çünkü onlar o hayata çoktan alışmış böyle olması işlerine geliyor
bu saatten sonra ne kadar değişebilirler ki

Öncelikle baban için başın sağolsun diyorum.
Anlattıklarını sıkılmadan okudum çünkü aynı gelin bizim başımızda da var.
Amcam evlendi geline herşeyi annem öğrettti yemek yapmaktır vs ama birgün olsun bize karşı bir bardak çay demlemiş insan değildir.
Babaannemle yanyana evleri.
Amcamla zaten birbirlerini sevmiyorlar onlar da ayrıldı barıştı derken 12 yılı geçkin evliler.
Sonra İşe girdi bu gelin çocuğuna babaannem bakmaya başladı
eline bir ekmek alıp da gitmez babaaneme yemeğini yer gider kendi evine bilgisayar başına.
elinde de br telefon sevgilileriyle mesajlasıyor
bizim gelin üstüne o yollu yani :50:
çocuk babaannemi hiç sevmiyor artık nasıl dolduruyorsa
hiperaktif bi acayip çocuk.
ne ana ilgileniyor ne baba
işte oda annesi gibi sevgili meraklısı bir kız oldu
hayat zor böyle insanlarla yaşamak çok daha zor
hala bütün yükleri babaannemde
sobalarını bile babannem yakıyor
Allah razı olsun diyen yok
Sende bende ne desek boş çünkü onlar o hayata çoktan alışmış böyle olması işlerine geliyor
bu saatten sonra ne kadar değişebilirler ki

canim Allaha cok sükür bizim gelinimizde öyle sevgili felan durumu yok

sadece cook sorumsuz ona üzülüyorum cocuga cok üzülüyorum acaba farkinda degilmi yaptilarinin bilmiyorum ki

canim Allaha cok sükür bizim gelinimizde öyle sevgili felan durumu yok

sadece cook sorumsuz ona üzülüyorum cocuga cok üzülüyorum acaba farkinda degilmi yaptilarinin bilmiyorum ki

en çok etkilenen çocuklar oldu zaten be canım.
nasıl anlatılır yaşıyosun bilirsin işte ileride daha çok psikolojik sorunlara neden olacak gibime geliyor.
şimdiden böyle bide.
Rabbim bu sabilere acısın bişiy desen bize laf düşmüyor demesen öyle yazık günah:50:

Canım benim çocukların duyguları hayvanların duyguları ile aynıymış kim kendisini sever kim sevmezse anlıyorlar.

Ortada bir şey yokmuş gibi görünen ailelerde bile öyle oluyor. Ben de yeğenlerimi öyle çok seviyorum ki anneleri bazen söyler; sen benden daha güzel bakıyorsun kırmıyorsun dillerinden anlıyorsun diye çünkü ablam agresif ve ne konuştuğunu pek bilemeyen insandır. Yeğenlerim ikiz birtanesi kendine acı veriyor farkında olmadan gittiğimde fark ettim kolları morarmış, Ablama kızdım dövdün mü çocuğu diye (döver çünkü acımasızca) yok kendisi yapıyor dedi.
Yüzüne baktım; ne oldu teyzecim neden öyle yapıyorsun dedim bilmem öyle yapıyorum işte dedi.
Bende; Allah bizleri öyle güzel ve özenerek yaratmış ki kendimize acı çektirmemiz vücudumuza zarar vermemiz onu çok üzer ve bunun için de bize başka acılar yaşatabilir bir daha sakın öyle yapma tatlım dedim.

Anladı beni "söz teyze bir daha yapmam artık"dedi

Siz de bence ablan annen ve sen bir olup abinizle konuşmayı deneyin.
En azından ona yengeniz suçluymuş yada kendi veyahut haklılarmış gibi değil sadece biraz gözlerini açsınlar evlerine ve yuvalarına sahip çıksınlar o çocuk hep öyle kalmayacak bir kaç yıl sonra daha da büyüyecek o zaman daha da iyi anlar kim ona nasıl davrandıysa o da öyle olur.
Aldatma mevzusunu bilemem konu çok açık yazılmamış ama her ne olursa olsun o çocuğun bir tatlı gülüşe hayran kalacağı apaçık ortada
Birbirlerine ilgi göstermeselerde en azında bunu çocuğun yanında yapmasınlar ve bir zahmet aile olduklarını hatırlamak ve hatırlatmak için de arada en azından hafta sonları evlerinde yemek yiyerek ve sonrasında çocuklarını da alıp en azından bir sinemaya götürerek mutluluk oyunu bari oynasınlar.

Tabi bütün bunları üçünüz bir araya gelerek konuşun.
Sadece annen konuşursa çok rahat tersler abin, sadece ablan konuşursa ona da düne kadar onu koruyordun şimdi bana mı laf ediyorsun der,
sadece sen de olma sen küçüğüsün tabiri caizse iplemez.

En azından üçünüz olun.
Gerekirse de "hafta sonları bize gelmeyin evinizde yemek yiyin ve çocuğunuzla ilgilenin" diye söylersiniz.

Babanızın da mekanı cennet olsun.

Yanlış anlaşılmaktan korktukça insanlar daha da rahat davranıyorlar helede bunu fark ettilerse çok güzel kullanabiliyorlar, bu yüzden bu üzüntüyle annenizi de kaybetmeyin.
Bırakın kendileri düşünsün biraz da.

babanız için başınız sağolsun.
zavallı çocuk ne yaptı ki böyle ana-babaya düşecek. iyi ki siz varsınız düşünüyorsunuz. çocuğunu açlıktan uyuyamayacak kadar ihmal eden anne ne de çok seviyordur çocuğu eminim. tabi canım her anne mükemmel zaten, Cennet her annenin ayakları altında. ne kadar da çok düşünüyordur kimbilir. neyse ya Allah görüyor herkesin kalbini, nasıl anne olduğunu, olamadığını.

bence sosyal hizmetlerle konuşun. çocuğu istemiyorlarsa bu kadar bunlardan alsınlar, size versinler. zavallı yavrucak da ömrü boyunca içinde kanayacak yaralar ve 'beni böyle sevmemeleri için ne yaptım ki, ben çok değersiz bir insanım' düşüncelerine mahkum olmaktan kurtulsun. Allah o yavruya da sabır versin.

bütün cevaplari okudum tesekkür ederim cevaplar icin

herhalde farkinda degiller yaptiklarinin yoksa bile bile yapmaz annesi diye düsünüyorum
yada skintisi cocuga yansiyor belkide :44:

Ortada aile kavramı diye bir şey kalmamış ama sizde faturanın çoğunu geline kesmişsiniz gibi geldi bana. Abiniz eşini aldatmış ortada zorla yürütülen bir evlilik birbirinden kopmuş bir çift aldatılmanın etkisi ile muhtemelen depresyona girmiş bir kadın, her şey boşvermiş bir baba tüm bunların ortasında kalan masum bir çocuk var. Evet konuşmalısınız abinizle o da eşiyle iletişime geçmeli karşılıklı konuşmalılar. Pedagog dan önce abiniz ve yengeniz aile terapistinin yolunu tutmalı. Ama tüm bunlar ailenin harekete geçmesi ile olur. Abiniz ve yengeniz bu ortamdan şikayetçi değilse siz napsanız da fayda etmez.

Back
X