üzülüyorum

gurbetika

bugun Allah icin ne yaptin
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2015
228
102
Üzülüyorum halime, halimize.

Anlamiyorum ne kadar cok aldatilan hor görülen kadin var.

Evlenmeden önümüzde 40 takla atan kapımizda köle olan adamlar evlendikten sonra ya içindeki öküzü saliyor ya ana kuzusu oluyor ya da gozu disari kayiyor ..

Esim azicık ilgisiz davransa aklima acabalar geliyor. Acaba baska birine bakar mi acaba beni hala seviyor mu dogum yaptim acaba hala beni begeniyor mu acaba baska biri mi var disarda ona yazan olur mu.... acaba acaba acaba..
Ve boyle zamanlarda aciyorum kendime..

Ya anlamiyorum bir biz kadinlar mi seviyoruz esimizi ?? ailemize bir biz mi bukadar bagli, bukadar koru korune sevdali??? Bir biz mi korkuyoruz Allahtan gunahsa erkege de gunah degil mi haramsa erkege de haram.. onlar bizden okadar emin , biz okadar supheci..

Benim paranoyakligim mi yoksa, yoksa bdv okumaktan mi boyle oldum bilmiyorum. ..
Bi de aman erkegimin gozu disari kaymasin isten gelmeden evi tertemiz yapayim miss gbi yemekler donatayim aman bi guzelleseyim aman seksi giyineyim aman cilve yapayim aman surat asmayayim falan falan falan. Eee erkeklerin neden boyle dertleri yok neden çantada kekligiz neden onlarin hertürlü derdini çektiğimiz halde bizim gözümüz disarida olmuyo (olmasin zaten ama bizim gbi bundan pek korkmuyo erkekler)

Aciyorum kendime gercekten .ev isi yemek çocuk aile iliskileri is ..daha bircok sorumluluk altında ezildigim yetmezmiş gbi bi de bu "aman erkegimi hosnut edeyim" cabasi beni rahatsız ediyor.kendim mutlu olmasam da surekli her konuda taktik geliştirme cabasi.. ay bana hediye almasi icin taktik gozu kaymasin diye taktik anasina uymasin diye taktik...

Bu adamlari yonetmeye çalışmakla omur geçiyor.

Son düzenleme:
Aslinda kendiniz cevabi vermissiniz.
Gerektiginde resti cekeceksin.
Sesini de cikaracaksin.
Her seyi sen ustlenmeyeceksin.
Benim eşim en basta bana demisti asla sessiz olma diye, kadin dediğin sesini cikarmasini da bilmeli.
Biz kadinlar hep sustugumuz icin tepemize biniyorlar...

Problem orada zaten, evlenmeden önce peşinde kırk takla koşan erkekler, evlendikten sonra "şimdi elde ettim" moduna giriyorlar.
Doğrusu bu olmamalı, doğrusu iki insanın hayatlarını birleştirmesi olmalı.
Birinin diğerinin peşinden koşturması değil ama genel olarak malesef kadınlarda böyle bir algı var: "peşimde ne kadar koşuyorsa o kadar seviyordur"

Hay ağzına sağlık be.Bu kadar üstelemeyiz rahata veririz ilgilensin merak etsin diye,bu sefer de ekmeklerine yağ süreriz,ilgileniriz rahat batar gözleri fer fecir okur.severiz bıkarlar,söveriz kızarlar,sevmeyiz ilgisiz karım var zaten olur.En güzeli yalnızlık sanırım.

erkek için mükemmel olmaya çalışmamalıyız
ne kadar çabalarsan inan ki o kadar değersizleşiyoruz
biraz üsten üsten olmalıyız

bu çoğu kadında vardır eşini kaybetmemek için kendini paralamak.. ama sevgi saygı bana göre karşılıklidir azıcık ilginizi üstünden çekin varlığınızin kıymetini anlasın ..

Cunkuu sevgiliyken pesinden kosturup kosturup evlenince kocaaaam ömrum diye yapışıp paşasini mutlu etmeye adayinca kendini o paşalarda yapiyor paşaligini :KK70:

Ama bu her kadın icin gecerli degil ^^

Edit : hatta evli degilken bile sevgilisi icin ölup biten, yok onsuz nefes alamiyorum diye bagiran kizlarda hep kotu muamele gorur aldatilir terkedilir genelde :KK70:

erkek kadından önce insanlık gelmeli ve sen o insanı doğumundan gençliğine kadar ne kadar güzel yetiştirirsen oda o şekli modül alarak uygulamaya başlar.aslında sorun belki de yetiştirme tarzında çünkü herşey doğduktan sonra başlar.

Kadından çok şey bekleniyor evet....Bu insanların bakış açısıyla ilgili.
Bi yerde yazıyordu; Kadın yemek yapmaya bile mecbur hissetmemeli...
Bi akşamda eşi eve geldiğinde kadın asık suratlı olamazmı..
İyi görünmek onun görevimi???
Önüne koyduğun yemeği yerken bile ne yorgunlukla zahmetle yaptığını bilen erkek her defasında teşekkürü borç bilmeli mesela...Kendi işlerini kendi halledebilmeli...
Ben evli değilim ama ilerde erkek çocuğum olursa...onu asla kadındır yapması gerekir zaten! psikolojiyle yetiştirmicem...
Dinimizdede gereği böyle.Peygamberimiz (sav) kendi söküğünü kendi dikermiş...bu beni çok etkilemişti...
Zaten gerçekten müslüman bi erkek ne aldatır nede zulüm eder nede beklentisi fazla olur....

Neden sürekli şüphe duyuyorsunuz? Neden eşinizin sizi aldatacağını düşünüyorsnuz? Neden eşiniz elinizden kayıp gitmesin diye onun istediği gibi bir kadın olmaya çalışıyor, neden bütün isteklerini eksiksiz yerine getiriyorsunuz?
Ben cevabını vereyim, kendinize güvenmediğinizden, eşiniz sizden daha iyisini bulur korkunuzdan, ya başka kadına giderse ben neyaparım düşüncesinden. Bu düşüncelerinizi toplumun geneline, kadınların hepsine mal etmeyin lütfen...

Kadından çok şey bekleniyor evet....Bu insanların bakış açısıyla ilgili.
Bi yerde yazıyordu; Kadın yemek yapmaya bile mecbur hissetmemeli...
Bi akşamda eşi eve geldiğinde kadın asık suratlı olamazmı..
İyi görünmek onun görevimi???
Önüne koyduğun yemeği yerken bile ne yorgunlukla zahmetle yaptığını bilen erkek her defasında teşekkürü borç bilmeli mesela...Kendi işlerini kendi halledebilmeli...
Ben evli değilim ama ilerde erkek çocuğum olursa...onu asla kadındır yapması gerekir zaten! psikolojiyle yetiştirmicem...
Dinimizdede gereği böyle.Peygamberimiz (sav) kendi söküğünü kendi dikermiş...bu beni çok etkilemişti...
Zaten gerçekten müslüman bi erkek ne aldatır nede zulüm eder nede beklentisi fazla olur....
Bizimkilerde Allah korkusu olsa olmazdı bunlar zaten.Seni hem aç bırakırım,hem döverim,hem aldatırım,bi de üstüne .. diye kendilerini öyle bir inandırmışlar ve bize de öyle güzel empoze ediyorlar ki,yazarken bile tüylerim diken diken oluyor ama bunları yaşıyoruz bir de.Dinimizde kadın eğer doğurduğu çocuğu bile emzirmek istemezse süt anne bulmak zorundasınız denmiş erkeklere ,kaldı ki bi de üstüne eziyet.Kocamdan nefret boyutuna geldim ben de ama Rabbim ne zamana kadar sınayacak bilmiyorum,O'nun takdiri sonuçta.

Bizimkilerde Allah korkusu olsa olmazdı bunlar zaten.Seni hem aç bırakırım,hem döverim,hem aldatırım,bi de üstüne .. diye kendilerini öyle bir inandırmışlar ve bize de öyle güzel empoze ediyorlar ki,yazarken bile tüylerim diken diken oluyor ama bunları yaşıyoruz bir de.Dinimizde kadın eğer doğurduğu çocuğu bile emzirmek istemezse süt anne bulmak zorundasınız denmiş erkeklere ,kaldı ki bi de üstüne eziyet.Kocamdan nefret boyutuna geldim ben de ama Rabbim ne zamana kadar sınayacak bilmiyorum,O'nun takdiri sonuçta.
Evet aynende bu zihniyette abim babam var...
Tek bildiğim bu insanların NASILSA ERKEĞİZ! adı altında çok büyük günaha girdikleri....
Sizden helallik almazsa nasıl kurtulacak acaba!!

Evet aynende bu zihniyette abim babam var...
Tek bildiğim bu insanların NASILSA ERKEĞİZ! adı altında çok büyük günaha girdikleri....
Sizden helallik almazsa nasıl kurtulacak acaba!!
Bu kadar pisliği yapıp pişkin pişkin yaşayan ve özür de dileyemeyen bir adamdan ben Rabbim affetsin razı olamıyorum.Hakkımı helal de edemiyorum.Sürekli düzelir diye beklerken o yeni saçmalığıyla karşıma çıkıyor.Allahım biliyor sabrımın sıfıra yaklaştığını.

Bu kadar pisliği yapıp pişkin pişkin yaşayan ve özür de dileyemeyen bir adamdan ben Rabbim affetsin razı olamıyorum.Hakkımı helal de edemiyorum.Sürekli düzelir diye beklerken o yeni saçmalığıyla karşıma çıkıyor.Allahım biliyor sabrımın sıfıra yaklaştığını.
Benim annemde çok çekmiştir...50 küsür yaşında dayak yediği oldu.babamınsa psikolojisi bozuk.onada acıyorum.Bazen iyi bazen kötüler..
Annemin tek tesellisi eşinden zulüm gören kadının ahirette koruyucusu Allahtır...sözü..Eğerki bu dünyada bir kadın bir erkeğin zulmünden gözyaşı dökerse eğer Allah cenneti o adama haram kılar.Bunlar gerçek.Ama anlayan yok....
Ve bence dayanılmaz noktalara gelindiğinde ayrılmak en sağlıklı karar.

Üzülüyorum halime, halimize.

Anlamiyorum ne kadar cok aldatilan hor görülen kadin var.

Evlenmeden önümüzde 40 takla atan kapımizda köle olan adamlar evlendikten sonra ya içindeki öküzü saliyor ya ana kuzusu oluyor ya da gozu disari kayiyor ..

Esim azicık ilgisiz davransa aklima acabalar geliyor. Acaba baska birine bakar mi acaba beni hala seviyor mu dogum yaptim acaba hala beni begeniyor mu acaba baska biri mi var disarda ona yazan olur mu.... acaba acaba acaba..
Ve boyle zamanlarda aciyorum kendime..

Ya anlamiyorum bir biz kadinlar mi seviyoruz esimizi ?? ailemize bir biz mi bukadar bagli, bukadar koru korune sevdali??? Bir biz mi korkuyoruz Allahtan gunahsa erkege de gunah degil mi haramsa erkege de haram.. onlar bizden okadar emin , biz okadar supheci..

Benim paranoyakligim mi yoksa, yoksa bdv okumaktan mi boyle oldum bilmiyorum. ..
Bi de aman erkegimin gozu disari kaymasin isten gelmeden evi tertemiz yapayim miss gbi yemekler donatayim aman bi guzelleseyim aman seksi giyineyim aman cilve yapayim aman surat asmayayim falan falan falan. Eee erkeklerin neden boyle dertleri yok neden çantada kekligiz neden onlarin hertürlü derdini çektiğimiz halde bizim gözümüz disarida olmuyo (olmasin zaten ama bizim gbi bundan pek korkmuyo erkekler)

Aciyorum kendime gercekten .ev isi yemek çocuk aile iliskileri is ..daha bircok sorumluluk altında ezildigim yetmezmiş gbi bi de bu "aman erkegimi hosnut edeyim" cabasi beni rahatsız ediyor.kendim mutlu olmasam da surekli her konuda taktik geliştirme cabasi.. ay bana hediye almasi icin taktik gozu kaymasin diye taktik anasina uymasin diye taktik...
uzuluyorum halime...
sizin şahsınıza yazmıyorum, sizi ve eşinizi tanımıyorum o yüzden doğrudan üzerinize alınmayın lütfen.
erkeklere sayıp dökmüşsünüz, az evvelki konuda gördük, 2. kadına da bayağı sayılıp dökülüyor, peki evdeki kadının hiç mi suçu yok?
evvela bir erkek bir kadınla birlikte olabilmek için neden 40 takla atmalı? neden bir kadının peşinden koşmalı? kadın adama "gel bak en muhteşemi burada!" mesajı gönderdikten sonra adamın " e bu muymuş bu kadar peşinde telef olduğum" demesi garip mi?
sorun nerede biliyor musunuz? sorun kadının kendini "elde edilmesi gereken bir şey" olarak görmesi "şey" tabirini bağışlayın uygun kelime bulamadım.
daha en başta eşitler arası bir ilişki kurulmadı ki? adam 1-0 önde başlıyor, o fatih kadın kale, o etken kadın edilgen, e hal bu olunca adam sadece "elde edene" kadar çaba harcıyor, neden devam etsin ki? kadın en başta zaten "beni elde etmelisin" mesajı gönderdi. adamın beynindeki koda göre o kadın artık "onun"
diyorum ya eşitler arası bir ilişki değil. adam daha önde. kadın ona en başta etken bir rol biçti. kadın prensesti adam kadını kötü kalpli cadının elinden kurtaran prens. işte bu yüzden masallar "ve sonsuza kadar mutlu yaşadıklar" diye biter, çünkü sonrası çok vahim.
tabi bir de "elde ettik"ten sonra olanlar var, kadın sanki tek işlevi bir adamın karısı olmakmış gibi kendini sadece "karılık" vasfı üzerinden tanımlar, oysa o aynı zamanda eştir ama dedik ya eşitler arası değil ilişki, koca o evin reisi. onun reisliğini sorgusuz sualsiz kabullenir kadın.
o yuva erkeğin rahat etmesi gereken bir yerdir. kadın kendini paralamaya başlar. erkeği dünyanın en herbir şeyi imiş gibi deli gibi kıskanır uçan sinekten bile, tek onun kocası vardır sanki, bekar kadını kocasının yanında görmeye tahammül edemez.
erkek o adına yuva denilen kafesin aslanıdır artık, patronundan fırça yer gelir karısına diklenir, kadın kocamdır der. işte köpek gibi çalışır, gelir bir de evde çalışır, kocası bulaşık makinesine iki tabak koysa "ay benim kocişim muhteşemdir olur." çünkü kadın ikisinin ortak sorumluluğunda olması gereken bir görevi sorgusuz sualsiz kabullenmiş erkeğin yaptığı işi bir lütuf olarak kabullenmiştir.
oysa ikisinin evi ikisinin sorumluluğudur ama eşitler arası bir ilişki değildi bu hatırladınız mı? kadın erkek için saçını süpürge etmeyi marifet sanır. etmelidir de "elde edilmiş"tir artık. o artık "erkeğindir." dolayısıyla orası erkeğin ülkesidir, kuralları o koyar.
yetmez "bir erkeğin çocuklarının anası" olmak eklenir bunlara. kadın artık kutsaldır. kutsallığı kadınlığıyla çelişir ve öncelik artık anneliktedir. bazen kadın anneliğini kadınlığının bile önüne alır, o artık annedir, kutsaldır çünkü. şehvani hiçbir şey onunla bağdaşmaz. bu sefer saçı süpürge etmeye çocuklar eklenir. kadın işte çalışır, evde çalışır, çocuklara bakar, erkek "elde ettikleriyle" hükümranlığına devam eder.
neden çaba sarf etsin ki? bir kez çaba sarf etti ve "elde etti" artık sıra onundur, ödülünü sonuna kadar kullanmak hakkıdır.
erkek mağarasında neslini sürdürür ama o neslin gelişimine hiçbir katkı sağlamaz. gece bebek ağlar, kadın kalkar, bebeğin karnı acıkır kadın besler, evi kadın temizler, çocuğun veli toplantısına kadın gider, aile toplantısına kadın gider. erkek "elde ettiklerine" 3 kuruş para verir, kadın yaptıklarının üzerine bir de çalışır.
hoş çalışmasa ne? iş para koymak mıdır sadece biri sadece parasını koyar, diğeri tüm hayatını. ama kadın "elde edilmiş"tir bir kere hem de ne zahmetlerle. kadın bu kadar yorgunluğun üzerine yıpranınca, çenesine vurunca adam da gider başka bir tane "elde eder"
o yüzden kadınlar bu kafada oldukça erkekler daha çok g.tü yayar oturur. dost acı söylermiş.

Olur bundan sonra genelleme yaparken sephoraa haric yazarim :KK45:

Bu konuda dertli olanlari kastettigim gayet net. size uymuyorsa ustunuze alinmazsiniz olur biter.:KK59:

Neden sürekli şüphe duyuyorsunuz? Neden eşinizin sizi aldatacağını düşünüyorsnuz? Neden eşiniz elinizden kayıp gitmesin diye onun istediği gibi bir kadın olmaya çalışıyor, neden bütün isteklerini eksiksiz yerine getiriyorsunuz?
Ben cevabını vereyim, kendinize güvenmediğinizden, eşiniz sizden daha iyisini bulur korkunuzdan, ya başka kadına giderse ben neyaparım düşüncesinden. Bu düşüncelerinizi toplumun geneline, kadınların hepsine mal etmeyin lütfen...

X