Uzun Çalışma saatleri ve Evlilik nasıl olur sizce???

caramino

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
161
6
116
Selam kızlar ben 7 ay önce işten ayrıldım 3seneye yakın çalıştığım yerden evlenince saatleri sorun olur diye bir kargo firmasında müşteri hizmetleriydim ve çalışma saatlerimiz sabah 8.30 akşam 9 falan ev gelene kadar 10 oluyo tabi. Şuan tekrar çalışmak istiyorum bir iki yere iş başvurunda bulundum ama ya çağrı merkezi ya satış danışmanı maaşlar asgari ücret saatleride hemen hemen aynı sayılır 9değilde 8 falan.
Geçen gün eski müdürümle konuştuk arayınca çok sevindi çalışmak istersen ben bölge müdr. görüşeyim dedi. Eşimde Eski çalıştığım yerde çalışmamı daha güvenli buluyor orda herkesi tanıdığı yaptığım işi bildiği için bende tamam dedim eski müdürüme bu hafta arıcak beni ama çok kafam karışık daha 23 yaşımdaydım ömrümün sonuna kadar ev hanımı olmak istemiyorum. hemde çalışırken anne olmak istiyorum ama eve 10da gelince nolur bilmiyorum eskiden bekardım işyok çamaşır yok. yemek ye yat şimdi eşimde var. Allhtan eşim yemeği temizliği sorun etmez çok anlayışı o konuda bana deste olucağından adım gibi eminim. Kayınvalidemlede altlı üstülüyüz yukarı çıksam hergün yemeğim bile hazır ama ben istemiyorum kimseye yük olmak.
Size soruyorum çalışma saatlerimin uzun olması evliliğimde sorun yaratırmı çok iş baktım ama uygun saatli bulamadım heleki izmirde..

eğer ki maddi açıdan sizi sıkmıycaksa çalışmayıp biraz daha iş aramanızı tavsiye ederim , temizlilktir yemektir bir şekilde halledilir belki ama evinizde, eşinizle vakit dahi geçiremiyeceksiniz , belki izin günleriniz bile uymuyordur bilemiyorum ama illaki sıkıcı olur

bir ark. da sizin dediğiniz saatlerde çalışıyordur , tıbbi sekreterlik kursuna gitti , hastanelere başvurdu sonunda oldu bi hastaneye geçti şimdi 9-5 , sizde bu şekilde meslek kurslarını araştırsanız

eğer ki maddi açıdan sizi sıkmıycaksa çalışmayıp biraz daha iş aramanızı tavsiye ederim , temizlilktir yemektir bir şekilde halledilir belki ama evinizde, eşinizle vakit dahi geçiremiyeceksiniz , belki izin günleriniz bile uymuyordur bilemiyorum ama illaki sıkıcı olur

bir ark. da sizin dediğiniz saatlerde çalışıyordur , tıbbi sekreterlik kursuna gitti , hastanelere başvurdu sonunda oldu bi hastaneye geçti şimdi 9-5 , sizde bu şekilde meslek kurslarını araştırsanız

Aslında bende öyle düşünüyordum ama evlendiğimizden beri eşimin işleride yolunda değil ona destek olmak istiyorum o çalış demiyo bana zaten ama şu aralar gerçekten işe ihityacım var. Çalışacagım yerde saatleri uzun ama gün içinde yorulmuyosun akşam 4ten sonra iş başlıyor kargoda bide bildiğim bir iş olduğu için düşündük öyle. tek korkum eşime zaman ayıramamak

Aslında bende öyle düşünüyordum ama evlendiğimizden beri eşimin işleride yolunda değil ona destek olmak istiyorum o çalış demiyo bana zaten ama şu aralar gerçekten işe ihityacım var. Çalışacagım yerde saatleri uzun ama gün içinde yorulmuyosun akşam 4ten sonra iş başlıyor kargoda bide bildiğim bir iş olduğu için düşündük öyle. tek korkum eşime zaman ayıramamak

bende o yüzden dedim zatn eşine zaman ayıramayacaksın , herkes bir değil tabi ama bahsettiğim arkadaşımda artık eşiyle kavga etmeye başlamıştı kız eve 10:30 gibi geliyodu e adam 6 da evde canı sıkılıyo , sıkıntıdan sürekli arkadaşlarıyla çıkmaya başladı mecbur kızdan ayrı planlar yapıyordu arttık, tamam iş-para önemli ama hayattan kaçıp giden şeylerde geri gelmiyor , e çalışmaya başlayınca iş aramak ,görüşmelere gitmek zorlaşıyor , yukarı sakal aşağı bıyık hesabı Allah yardımcın olsun

canım gerçekten seni tebrik ettim.yeni evliyim çalışmam demediğin için.aferin yaşına göre çok olgunsun.maaşa takılma ilerde artar ya da iş değiştirirsin önemli olan sigortan ve emekliliğin.gece seni işten eşin alır.en azından 3 ay dene.evdeki düzen değişmez ise çalışmayı sürdürürsün.inşallah servisi vardır.yemek konusunda eşin annesinde yer.ütüye de azıcık yardım ederse ev işleri düzene girer.bu arada ne mezunusun?

canım gerçekten seni tebrik ettim.yeni evliyim çalışmam demediğin için.aferin yaşına göre çok olgunsun.maaşa takılma ilerde artar ya da iş değiştirirsin önemli olan sigortan ve emekliliğin.gece seni işten eşin alır.en azından 3 ay dene.evdeki düzen değişmez ise çalışmayı sürdürürsün.inşallah servisi vardır.yemek konusunda eşin annesinde yer.ütüye de azıcık yardım ederse ev işleri düzene girer.bu arada ne mezunusun?

Teşekür ederim işletme 2.sınıf öğrencisiyim hem çalışıp hem okumak istemiştim ben . Eşimde ben hergün gelir alırım seni diyo arabayla ama olmaz ne anlamı var o zaman çalışmamın o kadar zenginmiyiz diyorum ama eskidende haftanın 4 günü gelirdi iş çıkışına alırdı hiç sorun etmez öyle şeyleri ben demeden seve seve gelir. Servisi yok yemek sigorta maaş var maaşta asgari üsretin biraz üstü. Evimiz kira değil kayınvalidemle oturuyorum altlı üstlü ama çok memnunum annem gibi seviyorum onu oda kızından ayırmıyo beni hatta görümcem bile kıskanır bizi:) yemek konusundada ben 10da gelceğim için yemek yemem meyve yada çay kahve öyle dinlerim eşimde annesinde yer o konudada için rahat eşim aç kalmıcak. Her konuda eşim hep yanımda saatleri uzun birazda evime uzak ama idare edelim diyoruz.
Bu yaşlarda çalışalımki ilerde rahat ederiz diyoruz..

hem de daha öğrencisin ne güzel gerçekten.üniversiteyi bitirince kpssye gir ablacım mutlaka sınavı dene.o zaman 9-5 çalışacaksın hem de en düşük memur maaşı 2.000-tl.şimdilik bu işe girmeni tavsiye ederim.hem daha önce çalıştığın iş olduğundan güvenilir insanlar hem de cebinde 1000-tl paran olacak.kendi ihtiyaçlarını alırsın,eşine destek olursun güzel olabilir.ama dediğim gibi birkaç ay denersin.eşinle sorun olmuyorsa devam edersin.arada yazarsın sonuçları.sevgiler.:)))

Yük olmak değilde yüz göz olmamak adına yemekleri evinizde yemeniz daha iyi olur bence.eğer çok sıkışık değilseniz biraz daha arayın iş.
Hem sade yemekle bitmez dediğin gibi evin işi vs e birde eşe ilgi lazım.Akşam 10 biraz geç bence.

hem de daha öğrencisin ne güzel gerçekten.üniversiteyi bitirince kpssye gir ablacım mutlaka sınavı dene.o zaman 9-5 çalışacaksın hem de en düşük memur maaşı 2.000-tl.şimdilik bu işe girmeni tavsiye ederim.hem daha önce çalıştığın iş olduğundan güvenilir insanlar hem de cebinde 1000-tl paran olacak.kendi ihtiyaçlarını alırsın,eşine destek olursun güzel olabilir.ama dediğim gibi birkaç ay denersin.eşinle sorun olmuyorsa devam edersin.arada yazarsın sonuçları.sevgiler.:)))

:) Teşekür ederim kpssye girdim ama 73 puanla biryer olmuyor malesef. Tabi deneyelim bakalım İzmirde memur değilsen işin çok zor şartlar heryerde aynı rahat ve bildiğim iş olduğu için denemeye değer.. Birde insanın heleki bir bayanın kendi parasını kazanması kadar güzel birşey yok bence alıcaksın koy cüzdanına o başka bişey iste..

daha önceden bende çalıştım kargo şirketinde evet saat 10-11 buluyordu eve gelmem ama bende bekardım nişanlanınca ayrıldım.Canım bana kalırsa başka bir iş bul çok yoruyor insanı otel gibi kullanırdım.iyi bir iş bulana kadar çalışma derim ben

Bence biraz daha iş arayın ve saati daha az olan bir iş bulun, bekarlıkla evlilik asla bir olmuyor bende 8 aylık evliyim,işten 7 de çıkıyorum, eve 7,30da varıyorum, yemek ye mutfaı toparla çay koy, ortalığı toparla derken saat oluyor 9 hele birde ekstra bir iş varsa yandın... o yüzden önceliğin evli bir bayan olarak artık, mesaisi erken bştebilecek bir iş olsun...

Bence biraz daha iş arayın ve saati daha az olan bir iş bulun, bekarlıkla evlilik asla bir olmuyor bende 8 aylık evliyim,işten 7 de çıkıyorum, eve 7,30da varıyorum, yemek ye mutfaı toparla çay koy, ortalığı toparla derken saat oluyor 9 hele birde ekstra bir iş varsa yandın... o yüzden önceliğin evli bir bayan olarak artık, mesaisi erken bştebilecek bir iş olsun...

Saatler hep aynı genelde evet kargo sektörü biraz daha farklı bi sektör ama saatler genelde hep aynı kasiyer olsan sabah 8 akşam 8 falan. Buranın tek farkı işi bilmem ve gündüz rahat etmem. Aslında bende sizin gibi düşündüğüm için çıkmıştım ama uygun saatli iş bulamadım farklı magazalardan teklif geldi ama 12 saat ayakta satış temsilcisi yada günde 200 tane telefon görüşmesi yapılacak çağrı merkezleri. o yerlere göre bu daha mantıklı gibi geldi

Beterin beteri var bende bi dönem kar go da çalıştım saat 9 buçukta çıkıyordum ayrıldım ordan şimdi ki calistigim yer de 4 yıldır çalışıyorum 11 buçukta cikiyorum tazminatımi alıp çıkacağım insan zorluk çeker illaki yaa bi gün izin var bende kargo da sıkıntılı gerçekten.inşallah güzel bi iş bulursunuz

çok zor bir durum bizde de tam tersi ben akşam altı gibi evdeyim eşim çoğu zaman 10 gibi gelir hastası olur sabaha karşı gelebilir v.s. ben artık isyanlardayım. Hayatımızın en güzel günleri böyle geçiyor. Seni çok zorlamazsa daha iyi bir iş bulmanı tavsiye ederim

Çok zor. O saatten sonra ne zaman dinleneceksniz, ne zaman beraber vakit geçireceksiniz, ne zaman dışarıya çıkacaksınız yada alışveriş yapacaksınız. Ben 6 da çıkıyorken eşimle yeterince ilgilenemediğimi düşünüyorum. Sizin dediğiniz koşullarda imkansız.

arkadaşım hem üniversite öğrencisi olup 7 ay önce evlenip evlendiğimin 2.haftasına iş aramaya başlayan biri olarak söyleyeyim bu işi hiç kaçırma bende temiz düzgün bi iş olsun asgari ücret olsun diye başvurmadığım yer kalmadı 12 saat çalıştırmak istiyorlar birde ücreti duysan gülersin.

bi başvurumda sigorta şirketine başvuru yapmıştım dışardan bakıldığında masalarda oturan güzel alımlı şıkır şıkır giyinmiş bayanlar insanı cezbediyodu 12 saat çalışmayı kabul ettim bana kadın şu maaşla başlatırım ilerleyen zamanlarda şu olur en sonda 600 yaparım maaşını sigortaya alırım dedi. efendim dedim gerçekten anlamamıştım. burda en uzun çalışan kız bu ücreti alıyo dedi bende en azından asgari ücret olsaydı dedim asgari ücret ne kadar ki dedi 750 dedim yaa o kadar çok mu asgari ücret aslında bu işe girdiğinde senin bana para vermen lazım ben sana meslek öğretiyorum dedi. sağolun dedim daha asgari ücreti bilmediğinizi söylüyorsunuz çok komik bu iş veren için dedim çıktım.

buraya bu kadar uzun yazdığım için kusura bakma ama diyeceğim o ki iş kolay bulunmuyo şanslıymışsın ki eski iş yerin iyiymiş ve müdürün seni geri çağırıyor. en azdından başla dene bu sürede de bi yandan saati az daha uygun bi iş ara bulursun durumunu anlatır iş değişikliği yaparsın.

şimdiden yeni işin hayırlı uğurlu olsun :)

arkadaşım hem üniversite öğrencisi olup 7 ay önce evlenip evlendiğimin 2.haftasına iş aramaya başlayan biri olarak söyleyeyim bu işi hiç kaçırma bende temiz düzgün bi iş olsun asgari ücret olsun diye başvurmadığım yer kalmadı 12 saat çalıştırmak istiyorlar birde ücreti duysan gülersin.

bi başvurumda sigorta şirketine başvuru yapmıştım dışardan bakıldığında masalarda oturan güzel alımlı şıkır şıkır giyinmiş bayanlar insanı cezbediyodu 12 saat çalışmayı kabul ettim bana kadın şu maaşla başlatırım ilerleyen zamanlarda şu olur en sonda 600 yaparım maaşını sigortaya alırım dedi. efendim dedim gerçekten anlamamıştım. burda en uzun çalışan kız bu ücreti alıyo dedi bende en azından asgari ücret olsaydı dedim asgari ücret ne kadar ki dedi 750 dedim yaa o kadar çok mu asgari ücret aslında bu işe girdiğinde senin bana para vermen lazım ben sana meslek öğretiyorum dedi. sağolun dedim daha asgari ücreti bilmediğinizi söylüyorsunuz çok komik bu iş veren için dedim çıktım.

buraya bu kadar uzun yazdığım için kusura bakma ama diyeceğim o ki iş kolay bulunmuyo şanslıymışsın ki eski iş yerin iyiymiş ve müdürün seni geri çağırıyor. en azdından başla dene bu sürede de bi yandan saati az daha uygun bi iş ara bulursun durumunu anlatır iş değişikliği yaparsın.

şimdiden yeni işin hayırlı uğurlu olsun :)
Aslında eşim çok destekliyor orada çalışmamı saatleri uzun ama işim rahat daha kurumsal daha rahat diye o istiyo başka yerlerde çalışsan yine aynı saatte çıkcan diyo. 4 senedir çalışıyorum inanın İzmire özgü bişey mi bilmiyorum ama uygun saatli iş bulamadım ben her konuda yüzüm güldü bi iş konusunda gülmedi. Eski iş yerimede eşim destekliyo diye giricem o çalışmamıda istemiyoda ben alışmısım kendi paramı kazanmaya bide bu yaşlarda çalışalımki ilerde rahat ederiz diyorum. eski müdürüm beni çok seviyodu şubeyi bana bırakıp giderdi gelmezdi akşama kadar benide sıkmazdı saolsun şimdiye kadar çalıştığım en rahat işti saatleride olmasa tam memur işiydi saatleri uzun sadece. Ama kendi işin olsa yine saat 8 9 dan aşağı kimse dükkanınıabile kapatmıyo bu devirde mağazalar bile 9 a kadar açık oradaki çalışanlarda 12 saat ayakta duruyo hemde

Back
X