uzun dönem vize almak

Alys

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.171
798
çok karışıkmış şu vize işleri yahu.

eşime Maltada iş imkanı doğdu.
Çalışma vizesi ile gidecek.

Malta aile birleşimi vizesini tam 2 yıl sonra veriyormuş, yani o zaman başvurabiliyorsun da artık ne zaman verirse.

neyse ben de doğumdan sonra turist vizesi ile gider kalırım diyordum, 3 ayda bir de Türkiyeye gelirim bir ay kalır giderim diyordum.
Amma velakin 180 gün içinde 90 gün kalma kuralını yeni öğrendim.
Yani TR'de en az 3 ay kalmam gerek.
2 yıl bu düzende çok zor olacak, benim için eşim için ve elbette ki çocuklar için.
2 yıl sonra oğlumun da okul zamanı gelecek, dili tam öğrenmeden direk Maltada okula nasıl başlatacağım ki, böyle git gel ne kadar faydalı olur onu da bilemem.

Uzun dönem vize verirler mi bize diye sormak istedim size.

MissCherryBlossom MissCherryBlossom sen öğrenci vizesi tavsiye etmiştin, ama çocuklarla derse giremezsem öğrencilikten atılır mıyım ki acaba?
Master işi olursa bitirmek isterim elbette ki, paracıklarım boşa gitmesin.

MissCherryBlossom MissCherryBlossom sen öğrenci vizesi tavsiye etmiştin, ama çocuklarla derse giremezsem öğrencilikten atılır mıyım ki acaba?
Master işi olursa bitirmek isterim elbette ki, paracıklarım boşa gitmesin.

Derse gitmeden dersten zaten gecemezsin kız saltanatın 1 dönem sürer ;)

Dil okuluna yazıl. Dil okulunun bir somestri 6 ay mı ne oluyor.

Almanya'dabir de freelancer vizesi ve artist vizesi var. Sizin orda da var mi?

Derse gitmeden dersten zaten gecemezsin kız saltanatın 1 dönem sürer :KK66:

Dil okuluna yazıl. Dil okulunun bir somestri 6 ay mı ne oluyor.

Almanya'dabir de freelancer vizesi ve artist vizesi var. Sizin orda da var mi?

hımm bilmiyorum ki.
dil okulu çokmuş maltada olabilir.

2 yili kimden duydun kız bu arada?

Almanyada oyle bir sey yok her gelen karisiyla cocuguyla geliyor. Amsterdam keza.

2 yili kimden duydun kız bu arada?

Almanyada oyle bir sey yok her gelen karisiyla cocuguyla geliyor. Amsterdam keza.

sana daha önce de yazmıştım hatırlarsan kuzey avrupa bakıyorduk o dönem, 6 ay yazıyordu resmi sitelerinde, Maltada da 2 yıl yazıyor, resmi bir site ama türkçe aynı zamanda, çok güvenmemeli miyim?

ya Almanyaya nasıl hemen gidiyorlar ki, 6 ay diyor oralarda genelde.

sana daha önce de yazmıştım hatırlarsan kuzey avrupa bakıyorduk o dönem, 6 ay yazıyordu resmi sitelerinde, Maltada da 2 yıl yazıyor, resmi bir site ama türkçe aynı zamanda, çok güvenmemieli miyim?

ya Almanyaya nasıl hemen gidiyorlar ki, 6 ay diyor oralarda genelde.

O aile birlesimi vizesi farklı bir şey, orda olup burdan biriyle evlenenler için.

Sen Blue Carda bakacaksın. Blue Card nitelikli göçmenler için çalışma izni bende de o var.

Eşin burdaki elcilige Blue Card başvurusunda buluncak, seni de yazacak beraber gidiceksiniz.

www.apply.eu /BlueCard /Malta/

Ozetle yanlis yere bakiyorsun gohacan :)

çok karışıkmış şu vize işleri yahu.

eşime Maltada iş imkanı doğdu.
Çalışma vizesi ile gidecek.

Malta aile birleşimi vizesini tam 2 yıl sonra veriyormuş, yani o zaman başvurabiliyorsun da artık ne zaman verirse.

neyse ben de doğumdan sonra turist vizesi ile gider kalırım diyordum, 3 ayda bir de Türkiyeye gelirim bir ay kalır giderim diyordum.
Amma velakin 180 gün içinde 90 gün kalma kuralını yeni öğrendim.
Yani TR'de en az 3 ay kalmam gerek.
2 yıl bu düzende çok zor olacak, benim için eşim için ve elbette ki çocuklar için.
2 yıl sonra oğlumun da okul zamanı gelecek, dili tam öğrenmeden direk Maltada okula nasıl başlatacağım ki, böyle git gel ne kadar faydalı olur onu da bilemem.

Uzun dönem vize verirler mi bize diye sormak istedim size.

yerlesim izni alinmiyor mu? calisiyorsa yerlesim izni vermek zorundalar sanirim

Blue Card isini aciklayayim baslamisken.

Diploma denkligi olan ve IT, ttıp gibi nitelikli mesleklerden göçmenlere veriliyor baska şartları da var ülkeden ülkeye değişiyor. Bende alman blue card i var, çalışma izni işte, sadece kendi ülkenizde geçerli, başka ülkede çalışacaksanız baştan başvuruyorsunuz.

Aile bireylerine oturma izni veriyor ama çalışma izni vermiyor. Eş blue card alamıyor, düz oturma izni alıyor.

2 yıldan sonra kalıcı calisma iznine basvurabiliyorsunuz.

O aile birlesimi vizesi farklı bir şey, orda olup burdan biriyle evlenenler için.

Sen Blue Carda bakacaksın. Blue Card nitelikli göçmenler için çalışma izni bende de o var.

Eşin burdaki elcilige Blue Card başvurusunda buluncak, seni de yazacak beraber gidiceksiniz.

www.apply.eu /BlueCard /Malta/

Ozetle yanlis yere bakiyorsun gohacan :)

ahanda cherry, are you sure demek istiyorum.
süper olur eğer öyleyse ya...

yerlesim izni alinmiyor mu? calisiyorsa yerlesim izni vermek zorundalar sanirim

canım cherry daha iyi biliyor.

ben konuyu açarken şöyle biliyordum, çalışma vizesi alan kişiye çalışma ve o süre içinde oturma vizesi veriyor, aile birleşimi için ayrıca başvuruyorsun diye biliyordum.

canım cherry daha iyi biliyor.

ben konuyu açarken şöyle biliyordum, çalışma vizesi alan kişiye çalışma ve o süre içinde oturma vizesi veriyor, aile birleşimi için ayrıca başvuruyorsun diye biliyordum.

Hayır gohacan, o burdan evlenen göçmenler için.

Siz basvuru yaparken eşin

diplomalarını
iş kontratını

götürecek, ayrica aile bireyleri icin de form dolduracak. Sonra hepiniz beraber gitceksiniz.

Blue card başvurusunu çalışan yapıyor, ailesi icin de ayrıca formlar dolduruyor. Bizim patron yabancılar dairesine sadece kendi gidiyor, kac kişi içine 2 yi işaretliyor. Karısı da ev kadını olarak geldi. Is arkadaşlarimin hepsi eşleriyle geldi, hatta birisi ev erkegi olarak geldi.

MissCherryBlossom MissCherryBlossom çattık bu gohaya diyeceksin :)

ama blue card değil de "Single-Work Permit" yazıyor dilekçede, Form C, Blue Card da Form B doldurulacak diyordu.

ha ha dediklerin bunun için de geçerlidir değil mi?

Çalışma izninin farklı farklı çeşitleri oluyor gohacan, ama hepsinde de senin de gitmeye hakkın var.

Back
X