Uzun ilişkide çıkmaza girmek ve toparlayabilmek?

İlişki tükenmiş canımcım. Olabilir her şey tükeniyor, sonsuzluk döngüsü olmuyor yani. Sizde de erken tükenmiş, evliliğe kalmamış yani. Bazen ilişki tükendiği zaman ne yaparsan yap o tutkuyu geri getiremiyorsun, başa sarıyorsun tekrar. O yüzden artık bence geriye bakma, ben de 3 senelik ilişkimi yeni bitirdim. Evet arada özlem gibi bir duygu hissediyorsun ama aslında o hissettiğin alışkanlıktan kaynaklı. Zamanla geçecek, önüne bak.

Sen öyle söyleyince bile içim yandı. Düzelmezi mi diyorsun birşeyler? Onca hayal onca ümit onca... 10 yıl vay be. Dile kolay zor olmuş olmalı ne demeliyim bilemiyorum

Oy oy bilmiyorum içim çok kötü o da inanmıyor tükendiğinde ben de. Birbirimizle aşırı uğraşıyoruz sürekli ama sürekli telefondayız zırt birt. Sizce biraz zaman girse araya ne bileyim yüreğimizdeki o sevgiyle tamir olmaz mı birşeyler hani derler ya özlem iyidir çok muhabbet tez ayrılık getirir diye. Biz bir dönem mecburen ayrı kaldık ondan sonra biraz toparlamistik kendimizi özlem aşk iliklerimize hissetmiştik olmaz mı ki öyle
Rumuz çaresiz yazayım tam olsun.

İyi de gelebilir ama tükendiyse yapacak bir şey yok. 3 senelik ilişkimin son dönemlerinde ayrıl-barış sürdürmeye çalıştık hep ama bugün barışsak yarın başka bir konudan kavga ediyorduk. Kimsenin kimseye tahammülü kalmamıştı. Bitirmek zor oluyor ama sonradan rahatladığını hissediyorsun, böyle ayrıl-barış olmak, kavgalar falan çok yıpratıcı şeyler. O yüzden bence sen en kötüsünü düşünerek kendini hazırla, ilişkiniz tükendi, böyle düşün. Eğer barışır ve toparlarsanız daha fazla sevinirsin ama bittiyse de kendini hazırlamış olursun. "Kesin barışacağız" diye beklersen, atıyorum adam başka bir ilişkiye başladı, yıkılırsın mahvolursun.

Bir şeyler tükeniyorsa göz göze geldiğimizde hissettiğim o heyecan o huzur o sevgi o aşkı nasıl adlandirmalım? İlişkinin yıpranmis olması sevgiyi aşkı da bitirdik mi demek oluyor? Ben onunla yapacaklarımızi geleceğimızı yan yana olduğumuzda sadece yanımda otuşunu bile kalbimde sıcacık bir hisle taşıyorum sadece gerçekten anlayabilmek için soruyorum

Sen öyle söyleyince bile içim yandı. Düzeni mi diyorsun birşeyler? Onca hayal onca ümit onca... 10 yıl vay be. Dile kolay zor olmuş olmalı ne demeliyim bilemiyorum

Benim suan sevdigim adam da akrep burcu. Cok fedakar, cok efendi, cok cok böylee siralayabilirim. Ama bir kez bile hakaret, küfür veya bana bir saygisizligi olmadi.

Düzelir ama zaman alir. özgürlügünden biraz feragat Edeceksin. Akrep erkegi candir

Zor olmaz mi. Sacma sapan seylerden sebep bütün gencligim, hayallerim bitti gitti. Ama iyikide bitti hayatimin askini buldum <3

Hmm anlıyorum. Aslinda bir nevi tevekkül, oluruna bırakma. Düşününce içime huzur geliyor o sükunet ikimizin de sakın olduğu ve onuruna bıraktığımız hali. Ya biz bir an bile ayrılamıyoruz ki ayrıldık barıştık diyeyim birkaç saat bilemedin bir gün. Onun başkasına gideceğini aklım almıyor olur da yillar sonra böyle bir şey olursa Allah korusun gerçekten yıkılırim çünkü ben adam gibi sevmeyi onda gördüm hayatımda bu kadar güzel seven yürekten seven kimseyi tüm çevrem ve ailem de dahil görmemiştim...

Tahammülünüz kalmamış. Ben erkek arkadaşımı inan çok severek ayrıldım, asla arkasından kötü konuşmadım, öyle nefretlik, uzak olsun benden diyecek düzeyde değildik ikimiz de. Ama tahammülümüz kalmamıştı birbirimize, en ufak mesele ikimizi de geriyordu, alıngan olmuştuk, eskiden daha kolay alttan alabilirken şimdi alamıyorduk gibi gibi. Bir süre sonra aşkın yeterli gelmeyecek, saygı göstermek, tahammül gösterebilmek bunlar önemli. Olanlar, birbirlerini idare edenler ilişkilerini yürütebiliyor ama ilişkisi tükenenler de sürdüremiyor. Bunu da doğal bir süreç olarak görmek lazım, herkes sonuna vardıracak diye bir şey yok, kimisinin evliyken tükeniyor. Sen en azından boşanma gibi yıpratıcı bir süreç daha yaşamayacaksın, öyle düşün.

Canım ben de öyle diyordum erkek arkadaşım için, gerçekten. Üstte de yazdım hayatta arkasından kötü konuşmam, ilişkiyi de öyle kavgalı gürültülü bitirmedik. Ama kendini kötüsüne hazırlarsan daha güçlü olursun bak şimdiden söylüyorsun yıkılırım diye, önüne bak, sağlam dur. Dünyanın sonu değil, belki şu an öyle düşünüyorsun ama sonradan doğru insan olmadığını göreceksin. Belli olmaz.

Anlıyorum aslında tahammül sınırlarımızın daraldığı bir gerçek. Şu an burada bunları konuşurken ona ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum kendimi öyle kötu ki ya. Sevgi aşk yetmiyor birşeyler için haklısın biz de bunu defalarca konuştuk aramızda. İkimiz de aşırı stresliyiz bu aralar hele o aile okul biz derken hayat nereye gidiyor şaşırdık. Söylediklerin içimi acıttı yalan yok kabul etmek istemiyorum çünkü içimde umut var ama iyi geldiğini de inkar edemem çok teşekkürler canım. Peki sence bir erkek bir defa sevdiyse ve yüreğindeki sevgiye sonuna kadar güveniyorsa sen de bunu hissettiysen bu erkek başka birini sevebilir.mi ki öyle? Anlıyorsun beni değil mi bilmiyorum Rabbim karşımiza ne çıkarır ama belki ailelerin ister istemez iç içe oluşundan ben birbirimizden kopabilecehimize ihtimal vermiyorum içimden bir his öyle diyor hep alışkanlık diyemem buna tam olarak

Sence bu durumda ayrılık dışında iki insan nasıl davranmalı birbirine? Saygısını kazanmak için saygımızı kazanmak ve biraz kafamızı toparlamak için zaman versek ya da ne bileyim nasıl davransan bir çıkar yol olabilir? Sen ilişkini zaten bitirmişsin çıkar yol görsen kendin uygularfin muhakkak ama belki şimdiki ilişkiden yola çıkarak biraz fikir verebilirsin

Sevebilir, neden sevemesin ki? Daha önceden ilişki yaşadın mı bilmiyorum, bu ilk ilişkin miydi ama her ilişkimizde biz zaten sevildiğimizi hissederiz. Yani sevmediğin ve seni sevmeyen, sana değer vermeyen bir adamla beraber olmazsın (sağlıksız bir bağlanma stilin yoksa buradaki konularda bazen okuduğumuz gibi). Mutlaka sevecek ve sevildiğini hissedeceksin. Biz ne zaman kıyaslama yapıyoruz, sonradan ayrılıp başka bir ilişkiye başladığımızda. Yani bak ben ilk ilişkimde aldatıldım. Yıkıldım, çok seviyorum dedim onsuz yapamam dedim dedim de dedim. Sonuç, en son ayrıldığım sevgilimle ilişkiye başladım ve dedim ki "Vay anasını lan, ben daha önce hiç böyle bir sevgi, saygı görmedim." Yani bu ilişkimde de tükendiğimiz başka noktalar oldu ama aldatıldığım için zırlamadan önce ben bu adamla tanışacağımı biliyor muydum, hayır. E demek ki sevebiliyorsun başkasını. Seveceksin de, sen de sevebilirsin, çok normal, çok doğal.

Tekrar barışabilirsiniz, belki barışıp tekrar ayrılabilirsiniz, belki hiç barışmayabilirsiniz. Bunu zaman gösterecek. Kafana takmayı bırak, bu sadece seni yıpratır, karşı tarafın ne durumda olduğunu bilmiyorsun çünkü. Bana da o dediğin his oluyor ayrılalı bizim de yeni sayılır 1-2 ay anca oldu ve sosyal medyada hala birbirimizde ekliyiz, paylaşımlarımızı görüyoruz falan filan. Ama birbirimizle hiç iletişime geçmedik, ben de kafama takmamaya çalışıyorum. Şu anki durumumuz ayrıldığımız, ben de hayal kurmuyorum yani barışsak, etsek diye, olacağına bırak, şu anki durum üzerinden değerlendir. Ayrılmanın dünyanın sonu olmadığını kabullen, algılarını bir tek onunla sınırlama ve akışına bırak. Benim şu an yaptığım ve sana da önereceğim yöntem bu. :)

Şimdi okuduğumdan anladığım bitmiş okeye dönüyorsunuz. Ben de böyle bir ilişkiyi evliliğe taşıdım ayrılırsak canım çıkar zannediyordum resmen. sonuç fiyasko. Boşandık ve rahatladım bir gram bile üzüntü duymadan pişmanlık hissetmeden. Cidden geçmişte olanlar unutulmuyor ya da telafi edilmiyor yoruyor kasıyor bir saatten sonra Şimdi olmaz yapamam felan diyorsun ama ilerleyen zamanlar derdim neydi bu kadar kavga gürültü yalan dolanın girdiği iliskiyi yürüttüm diyorsun. Mutsuz uyanıyorsun pişman oluyorsun. Ve hayatın kaçıp gitmiş oluyor. Tabi her ilişki aynı olacak diye birşey yok ama uzayan ilişkiler genelde yıpranıyor yaşanacak birsey kalmayacak hale geliyor. Bu noktada son vermek gerek sanırım.

Önerin için teşekkür ederim biz ayrı değiliz ancak arada bi soğukluk var sanki kırgınlık mi gerginlik mi değişik. O yüzden yazıp biraz rahatlamak istedim. Sabah uyanıyorum aşkla özlemle böyle geçse keşke geri kalanı da. Önerinde haklısın şimdiki durum neyse ona bakmak lazım geçmişe geleceğe değil bakacağız artık..

İyice korktum okuyunca yorumunuzu. Öyle birşey olsun asla istemem evlilikten korktum oldum olası ailemdeki sorunlar yüzünden aynılarını Rabbim yaşatmasın kimseye. Yorumları okudunuz mu bilmiyorum ne yalan söylediğimi yazmıştım bundan sonrası ne olur hiç bilmiyorum ama kaybetmek istemiyorum çok üzgünüm

Keşke bir Allahın kulu da dese yaşadık biz tatsizliklar ama geçti düzelttik. En iyi yaşayan bilir daha önce çevremden hep olayları buyuttugumuzu biraz birbirimizden uzaklasip-vicvic telefonda konuşuyoruz sürekli bu yüzden tartışma çıkıyor- kendinize gelseniz toplarsıniz diye. Şu an evlilik gibi bir durumumuz yok. İyi ki bu süreci önceden yaşadık evlilik telaşında değil. Diyorum ya belki. Hani her insan farklı değildir bilmiyorum.

Kafanızı ütuledim hepinizin hakkınızı helal edin

Ben de ayrılmak istediğim zaman bırakmadı canım geçmiş yıllarda. saplantılıydı adam resmen ne ayrılıyor ne de düzeliyordu ben de bu durumu kabullendim zamanla ve aynı senin gibi bana her şey müstehak dedim. Keşke tanımasaydım seni der dururdu bana ama ayrılalım tanımamış gibi devam et dediğim zaman sinirden çıldırırdı. Ben de evlilik hayalleri kurdum çok istedim ama şu an iyi ki bitmiş diyorum uzaktan bakınca daha net görüyorsun sorunları. Onu düzeltmeye çalışırken kendini kaybetme ilişki bitince senin yaralı sandığın adam normal seyrine kısa sürede döner çünkü onların yaraları gerçek değil ki sadece takıntıları var ama sen öyle değilsin asıl yaralı olan biziz kendine bir dön baksana az mi incindin? Az mı kırıldın? İnsan her şey unutur unutmak isterse ama unutmak istemeyen de küçük şeyleri hep önümüze koyuyor işte.

Benim de üç buçuk yıllık bir ilişkim var. Öncelikle herkes bazen hata yapabilir. Önemli olan o hatalardan ders alıp doğru kararı vermek. Sekiz yıl boyunca sürdürebilmek de gerçekten büyük başarı tebrik ediyorum. Ben de şuan bir çıkmazdayım ama ilişkimde iki defa aldatıldım ikisinde de affettim seninki nasıl bir hata bilmiyorum ama benim sevgilim aldatmıştı. Kpss sınavına gireceğim gün de ara vermek istemişti. Sınav berbat geçti her şey mahvolmuştu ama yine affedip hiç yüzüne vurmamıştım. Her neyse sevgilinin seni kaybetme korkusu var mı bilmiyorum çünkü benim çok fazlaydı onsuz yaşayamayacağımı, kahrolacağımı falan düşündüğüm için bazen çok daralsam da yaptığı hataları hiç yüzüne vurmuyordum, içime atıyordum. Tabi şimdi de bende bu durum patlak verdi. Bu süreçte sana büyük görev düşüyor bir de eğer hataların yakın zaman zamanda olduysa biraz zaman ver uğraş ona kendini özel hissettir. Mektup yaz içini dök. Bir daha aynı hatalara düşmeyeceğine onu inandırman gerek ben iki yıl önce aldatıldım şuan güveniyor musun dersen evet derim ama benim tekrar güvenmemi sağlayan en önemli şey zaman ve onun tavırları olmuştu. Sevdiğine ve bir daha yapmayacağına inandım. Üçüncü ve son defa şans verdim. Eğer devam ettirmeye karar verdiyseniz sürekli aynı konuyu açmanın da bir anlamı yok sadece size zarar verir. Olmuş bir şey çünkü seni sürekli sözleriyle hırpalasa da eline bir şey geçmeyeceğini ona hissettirmelisin, güzel bir şekilde anlatmalısın. En kötü uzak durun bir süre, ara vermeye ben de karşıyım ama ara verdikten sonra gerçekten birbirinizi ne kadar çok sevdiğinizi fark ederseniz kendinizi de törpülüyorsunuz ben sekiz aydır erkek arkadaşımla ufak tefek birkaç şey dışında hiç tartışmadım mesela. Çünkü o süreçte onu kaybetmekten o kadar korktum ki...

kızım sen cılgın mısın ?
senin yaptıgın bir gram hemde 1 gramcııkk bile hata yok. psikopat sevgilinden bir an önce kurtul.
aileler biliyor nasıl oalcak filan deme. isteyen istedigi şeyi bilsin, söylesin. ailene bu cocuk bana psikolojik şiddet ve aşırı hakaretler ediyor beni kurtarın bundan desen anında duruma el koyarlar. üzerine ailen birde hem benim için hemde kendilerini için birde seni dövsünler. kızını dövmeyen dizini dövermiş.
15 yaşından bu yaşına kadar neyin kini bu ? cocuksunuz len. hala da cocuksıunuz. seversim normal. cocukluk aşkı bunlar. tum dunyada olur.
okulda ünide iş yerinde erkek ark. olur muhabbet edersin, bir toplantı olur yana yana oturursun güler oynarsın. bunlar dunyanın en eneneneneneenenenen dogal şieyleri.
senin sevgilim dedigin adam sapık. paronayaklık yaptıgı...
sana da yazık değil mi ???? .. sindirilmiş bir kişilik olup cıkmışsın ve ayrılın yazmayın diyorsun. yada sen bu mazoşist ilişikiyi seviyorsun... bu acılar hoşuna gidiyor...
derhal ama derhal ayrıl...ailene de söyle.
yarın biriyle görüşsen yada yanlışlıkla onun tanımadıg ama anneni babanı tanıyan birinin evladı selam verse yolsa bu adam seni öldürür. bunu kendine nasıl yaparsın.

Erkek kız muhabbetinde hak veriyorum arada doğal şeyler hayatın gerektirdiği iletişimler illa ki oluyor bunun dışında samimiyeti gerektiren şeyler bence de olmamalı. Benim hatam dürüst olmamaktı dürüst olsam basit şeyler bu kadar buyumeyecekti ancak ben değiştim onda izi kaldı. Tek taraflı bakmak doğru değil ben burada kendi hislerimi açtım ama onunkileri tam olarak yansıtamam. O lisede sınıfta kaldı ayrıldığımızda. Ünide bir sene okulu uzadı şimdi 4 yillik içim sınava girecek ama kazanamam diyor çünkü 1 senemiz kavgayla geçti ve beni suçluyor sen olmasan yapardım ederdim diye. Ne bileyim psk şiddetse kırgınlıksa ikimiz de birbirimizi kırdık. Ve olayların çok büyüdüğünin farkındayım. Onun kalbini kisiligini bildiğim dediğiniz gibi biri olmadığını bildiğim için ben ayrılmak değil bu saçma durumdan kurtulmak istiyorum.

Ben normalde istediğini bilen güçlü kendini savunmayı bilen bir kızdım ancak yoruldum. Sizce o saygıyı geri nasıl kazanabilirim? Güçlü bir kişiliğim vardır onun da öyle. Ve emin olun ben de sizin gibi cevap verirdim okuduklarım üstüne, dikkate almadığımı düşünmeyin yazdıklarınız çok önemli benim için. Diyorum ya herşey içim ki taraflı ve ben bir de bu yandan ikimizin bu artılarini dikkate alarak hareket etmeliyim diye hissediyorum

Şuan hatanızı yazdığınız mesajı okudum da gerçekten bir hatanız yokmuş. Bunları hata olarak görmenize bile şaşırdım. Lütfen kendinize değer verin. Eğer siz kendinizi önemsemez önlemini almazsanız başkaları sizi daha çok hırpalar.

kazanacagın birşey yok ki. hatan yok. 15-20 yaş arasında sana yanaşan cıma teklif edenler elbet olacak. biri ile birlikteysen hayır dersin. olur biter. bunu sevigiline anlatmak zorundada degilsin.ç
sen hala neyin yanlışındah bahsediyorsun
seni denemek için ark. sana gönderen bir cocuk var. ve sonra sana kızıyor...hiç kusura bakma paranoyak - şizofren-manyak-mazoşist vb.bv.bv.bv.vb denirbu cocuga
lise de kaldsıysa kendi sucu. adam olup ders calışsaymış. kendine kızamıyor salagım ben diyememiş. en kolayı yakınımdakine sucu atayım ben kurtulayım yapmış sende bir güze bunu yemişsin.
sinek ısırsa senin yüzünden oldu der. sende tüh yanımda sinek kovucu taşımamdım benim hatam dersin.
hala sana ailen saglam bir tokat atmalı diyorum bu şoktan çıkman lazım....
ve hemen ayrıl.
hayatını daha fazla rezil etmeden bu adamdan ayrıl... terbiyesiz herif...
yuarın evlencen diyelim cocuıguna bu adam mı babalık etsin istiyorsun ?
couguna hatalı oalcak ama kabul etmeyecegi için cocuk hatalısın, senin yüzünden keşke annen seniş dogrumasaydı mı desiN? bunu mu istiyorsun. senin cektikleirnin ayynısını cocuklarında mı ceksin istiyorsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…