• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun olacak ama son olacak

Hyuga hinata

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
626
392
103
Sürekli diplerde bir ruh haline sahibim ve burada neler yasaidigimi paylasmak istiyorum
Sizlerden görüş istiyorum benim için cok önemli
Ben pdr okuyorum ve herkes bana derdini anlarmaya basladi bende burata anlaticam.
Pdr okuyorsun ama kendine dermanin yok diyebilirsiniz benimde moralimi bozan bu.
Bu elestiriyi sürekli kendime yapiyorum

Ablalarim ben surekli bir endise kaygi icindeyim. Surekli birşey olacak hissi var.
Size ailemden bahsetmek istiyorum. Annemle babam ayri, babamin akıl sağlığı yerinde degil. Babamla iki haftada bir gorusuyoruz.
Evimizde sürekli tartismalar oluyor. Hep ayni nedenle ve hiçbir şekilde ilerleme kaydedemiyoruz. Annem surekli sacma sapan insanlarla arladaslik kuruyor. Onda da kaygı bozukluğu var. Bir de sürekli baska baska davraniyor. Yani is yerinde bi kadin var onun gibi konusmaya başlıyor, hareket ediyor.. komsumuza gidiyoruz kahve vs. İcmeye orda sacma sapan konusmalar.. sirf konusmak icin vs.
Annemle babamin igrenc bir ilişkisi vardi. Babam sorunlarini bize anlatirfi ve ben bagirirdim küçükken.. biz kac yasindayiz bunlari anlatiyorsun diye.
Ben suan annem ve babama karsi cok ofkeli ve nefret doluyum. Ama babamin veannemin yasadigi seyler de canimi acitiyor onlara karsi. Keske daha iyi yasasalardi diyorum

Benim bir sevgili olayim oldu burda konu acmistim. Onun ailesi, ekonomik durumu falan iyiydi ve bu sebeplerle konusmayi bitirdim. Kendimi cok cok kotu hissediyordum.
Sonra biriyle daha tanistim ve o daha da iyisj çıktı. Yasi büyüktü ama iyi anlaşmıştık. Arkadaslari, ailesindeki kisiler hep iyi yerlerde olan insanlardi Daha sonra davul bile dengi dengine o benimle ne yapsin diyip konusmayi bitirdim.

Suan işe girdim okul açılana kadar calisacagim. Biraz para kazanmam lazim. Simdi instagramdan ogretmenlere bakiyorum. Yasiyorlar resmen. Soyle yaşıyorlar derken, birseyler yapiyorlar. Geziyorlar, okul ve cocuklar icin cok iyi seyler yapiyorlar. İnanin ben yapamam diye korkuyorum.
Size bunlari yazarken ayni hisleri tekrar tekrar yaşıyorum kalbim nasil, kaygim cok fazla.
Ben yasayamiyorum arkadsslar, korkudan kaygidan cok kotu bir haldeyim.
Ne yapacagimi sasirmis vaziyetteyimm
Bu durumda olmamin sebebi aile durumum mu acaba diye düşünüyorum

Bir tane bile arkadaşım yok. Birseyler yaptigim. Okuldaki arksdaslarim var ama hepsi birbiriyle daha yakin. Ben tekim. Okulum bu sene biticem ben bu sekilde mi mezun olucam. Ne sinava hazırlanabiliyorum kaygi ve bu dusuncelerden.
Bu gune kadar hayatim evde gecti.
Aile cok onemliymis gercekten.
Uzun oldu ama ruh halim bu sekilde ve daha bahsetmedigim cok sey var

Destek alabilirsin, tek başına üsttesinden gelemiyebilirsin bunca kaygının. Ve inan bişeyler düzelmeye başladığında herşey yoluna giricek.. Bakış açını değiştir, okul sonrası kendi ayaklarının üzerinde durucağın zamanları düşün:)

PDR okuyorsan önce tedavi olman gerektiğini biliyor olman lazım canim birde geçmişle yaşamayı bırak artık baban gecmiste yaptı bitti geçmişi değiştirmeye gücün yetmez ama tüm gelicek senin

Sürekli diplerde bir ruh haline sahibim ve burada neler yasaidigimi paylasmak istiyorum
Ben pdr okuyorum ve herkes bana derdini anlarmaya basladi bende burata anlaticam.
Pdr okuyorsun ama kendine dermanin yok diyebilirsiniz benimde moralimi bozan bu.

Ablalarim ben surekli bir endise kaygi icindeyim. Surekli birşey olacak hissi var.
Size ailemden bahsetmek istiyorum. Annemle babam ayri, babamin akıl sağlığı yerinde degil. Babamla iki haftada bir gorusuyoruz.
Evimizde sürekli tartismalar oluyor. Hep ayni nedenle ve hiçbir şekilde ilerleme kaydedemiyoruz. Annem surekli sacma sapan insanlarla arladaslik kuruyor. Onda da kaygı bozukluğu var. Bir de sürekli baska baska davraniyor. Yani is yerinde bi kadin var onun gibi konusmaya başlıyor, hareket ediyor.. komsumuza gidiyoruz kahve vs. İcmeye orda sacma sapan konusmalar.. sirf konusmak icin vs.
Annemle babamin igrenc bir ilişkisi vardi. Babam sorunlarini bize anlatirfi ve ben bagirirdim küçükken.. biz kac yasindayiz bunlari anlatiyorsun diye.
Ben suan annem ve babama karsi cok ofkeli ve nefret doluyum. Ama babamin veannemin yasadigi seyler de canimi acitiyor onlara karsi. Keske daha iyi yasasalardi diyorum

Benim bir sevgili olayim oldu burda konu acmistim. Onun ailesi, ekonomik durumu falan iyiydi ve bu sebeplerle konusmayi bitirdim. Kendimi cok cok kotu hissediyordum.
Sonra biriyle daha tanistim ve o daha da iyisj çıktı. Yasi büyüktü ama iyi anlaşmıştık. Arkadaslari, ailesindeki kisiler hep iyi yerlerde olan insanlardi Daha sonra davul bile dengi dengine o benimle ne yapsin diyip konusmayi bitirdim.

Suan işe girdim okul açılana kadar calisacagim. Biraz para kazanmam lazim. Simdi instagramdan ogretmenlere bakiyorum. Yasiyorlar resmen. Soyle yaşıyorlar derken, birseyler yapiyorlar. Geziyorlar, okul ve cocuklar icin cok iyi seyler yapiyorlar. İnanin ben yapamam diye korkuyorum.
Size bunlari yazarken ayni hisleri tekrar tekrar yaşıyorum kalbim nasil, kaygim cok fazla.

Bir tane bile arkadaşım yok. Birseyler yaptigim. Okuldaki arksdaslarim var ama hepsi birbiriyle daha yakin. Ben tekim. Okulum bu sene biticem ben bu sekilde mi mezun olucam. Ne sinava hazırlanabiliyorum kaygi ve bu dusuncelerden.
psikonet yayınlarına google dan bir bakin, d&r da satılıyor..orada kaygı bozukluğu vs anlatan kitaplar var.
Ailenin çocuğu yetiştirme seklinden kaynaklanıyor kaygı bozukluğu, ama su açıdan sanslisiniz ki durumun farkindasiniz, farkında olmak iyileşmenin yarisi bence..dedigim kitaplara bi bakin ve gerekirse psikologdan destek almaktan sakin vazgecmeyin...

Hiç birimizin hayatı kolay değil... Benzer bir aile ortamında büyüdüm bu anlamda neler hissettiğinizi tahmin edebiliyorum... Ancak, tüm bunları kendinize bir neden olarak sunup hayatı askıya alamazsınız... bir şekilde devam etmek zorundayız... karşımızdaki kişinin maddi durumunun iyi olması bizim ona layık olmadığımızı göstermez öncelikle bu bakış açınızdan kurtulmaya bakın...Kendinize değer verin, hayat çok kısa, anın tadını çıkarın...

Okulunu bitirip işe başladığında herşey daha güzel olacak. Evini ayıracaksın ve kendi kararlarını vereceksin. İstediğin konularda aileni işin içine karıştırırsın istemediklerinde karıştırmazsın.
İnsanları hayatından uzaklaştırmanı kısmen anlıyorum. Anı yaşa evlilik vs düşünmek için önünde çok zaman var.

Bende öğretmenim suan calisiyorum . Benimde ailevi problemlerim cok oldu . Inanin yaz tatillerinde eve gelmek iskence gibi oluyordu. Kesinlikle uzulmemek elde degil insan takiyor. Ama şunu soyleyebilirim ben biran önce isimi ele almakla rahatladim . Suan kndi evimi esyalarimi aldim ailemede diyorum artik benim hayatim . Az da olsa kafama gore yasayabiliuorum . yani bizim gibu problemli ailelerden ancak kndi ayaklarin üstünde durunca rahatliyorsun.tabi tamamen bitmiyo ama kndini artik daha güçlü hissediyorsun.

geçmişe takılır kalırsan geleceğin olmaz... senin geçmişte yaşadığin kötülükker tekrar edecekmiş yada daha büyüğü olacakmış gibi hissediyorsun ... oyüzden geçmişi geçmişte bırak... birde ayrıca kimseyi kendin den üstün görme ailenin ayıbını benimseyip aşalama kendini ... sen sensin başkasının hatası kişiliği senin sorunun derdin olmasın

Öncelikle destek al ve kendini meslegin dogrultusunda gelistirmej icin her seyi yap. Arkadas konusunda ise benimde fazla arkadasm yok bu iletişim kuramadigmdan degil herkesle merabam var fakat istedigimle samimi olurum fazla insan gereksiz geliyor. Pdr okuyormussun kendine instagramdan mesleginle alakali bi sayfa acmani oneririm. Gecen haftalar bende kötüydüm psikoloji sayfalarina yazdm cogu da ogrenciydi sözler kisisel gelisim yazıları paylasiyorlardi ve takipcilerinde hosuna gidiyor gibiydi.

Aile ile ilgili sorunlarım oldu, yaşadığımız yerlerle iligili vs. Bende de anksiyete fazlasıyla vardı adını koyamamıştım çünkü öyle bi hastalığın varlığından bile haberim yoktu. Okulu bitirdim mesleğe başladım çok daha iyi oldum. Çünkü aile dışında da başka bir dünya vardı ve ben yönetiyordum. O yüzden karamsar olma ve kendinden çok şey bekleme. Pdr öğrencisisin adı üstünde öğrenci. Her şey hallolacaktır. Ayrıca kendini değersiz görme ne demek layık değilim. Yanındalarsa demek ki sende bir cevher görmüşler.

Öncelikle destek al ve kendini meslegin dogrultusunda gelistirmej icin her seyi yap. Arkadas konusunda ise benimde fazla arkadasm yok bu iletişim kuramadigmdan degil herkesle merabam var fakat istedigimle samimi olurum fazla insan gereksiz geliyor. Pdr okuyormussun kendine instagramdan mesleginle alakali bi sayfa acmani oneririm. Gecen haftalar bende kötüydüm psikoloji sayfalarina yazdm cogu da ogrenciydi sözler kisisel gelisim yazıları paylasiyorlardi ve takipcilerinde hosuna gidiyor gibiydi.
Bende acmayi düşünüyordum ama uğraşmam sonra boşuna acmiyim dedim.
Benim aekadas konusunda iletisim kuramamamdan ve olu gibi olmamdan kaynaklaniyor.
Uni 1 e basladigimda herkes heyecanli canliydi ben olu gibiydim kimseyle arkadaslik kuramadim. Hicbir yerde cevrem yok. Kendi basimayim. Bizim evde kavga gürültüden kactimda gittim oraya oyle olmam da normaldi. Çünkü ailem babam varken gervek hayata adapte edmiyordu bizi.

Aile ile ilgili sorunlarım oldu, yaşadığımız yerlerle iligili vs. Bende de anksiyete fazlasıyla vardı adını koyamamıştım çünkü öyle bi hastalığın varlığından bile haberim yoktu. Okulu bitirdim mesleğe başladım çok daha iyi oldum. Çünkü aile dışında da başka bir dünya vardı ve ben yönetiyordum. O yüzden karamsar olma ve kendinden çok şey bekleme. Pdr öğrencisisin adı üstünde öğrenci. Her şey hallolacaktır. Ayrıca kendini değersiz görme ne demek layık değilim. Yanındalarsa demek ki sende bir cevher görmüşler.

Ben daha yeni yeni goruyorum eskiye dair seyleri.
Uniye gittigimde sudan cikmis balik gibiydim. Hala hatirladikca korkuyorum
Kendimdeki korkunun kayginin da kaynagi bunlar. Babam hayatimizi karartti. Cevremde bilgili kulturlu gelismeye acik insanlarin olmamasi beni cok bunaltiyor. Ama unidekiler oyle degil. Cok ozguvenli ve biraz nasil desem rahatlar. Ben şuan sinirli ve gerginim :(
4.sinifim ve okula gidesim yok. Kpss ales calisamiyorum

Bende acmayi düşünüyordum ama uğraşmam sonra boşuna acmiyim dedim.
Benim aekadas konusunda iletisim kuramamamdan ve olu gibi olmamdan kaynaklaniyor.
Uni 1 e basladigimda herkes heyecanli canliydi ben olu gibiydim kimseyle arkadaslik kuramadim. Hicbir yerde cevrem yok. Kendi basimayim. Bizim evde kavga gürültüden kactimda gittim oraya oyle olmam da normaldi. Çünkü ailem babam varken gervek hayata adapte edmiyordu bizi.
Bence acmalisinz mesleginizle daha ilgili olursunz bu sayede. Yaşadıklarınızn boyutunu kimse bilemez fakat güçlü olmaya çalışın sizde bir psikolog olacak ve insanlara umut olacaksnz:) bence isteyen herkes istedigiyle iletisim kurabilir. Okulunuz bitiyormus ne güzel daha sonra kendinizi geliştirmeye bakin zaten o süreçte yeni bir cevreniz olmus olacak.

Ben daha yeni yeni goruyorum eskiye dair seyleri.
Uniye gittigimde sudan cikmis balik gibiydim. Hala hatirladikca korkuyorum
Kendimdeki korkunun kayginin da kaynagi bunlar. Babam hayatimizi karartti. Cevremde bilgili kulturlu gelismeye acik insanlarin olmamasi beni cok bunaltiyor. Ama unidekiler oyle degil. Cok ozguvenli ve biraz nasil desem rahatlar. Ben şuan sinirli ve gerginim :KK43:
4.sinifim ve okula gidesim yok. Kpss ales calisamiyorum
Uzman desteği şart o zaman. Benim okula gidememe kpss ales çalışamama lüksüm olmadı hiç. Kazanamazsam hep evde kalacağım diyordum. Üni de bir de herkes özgüvenli degil. Sadece anın tadını çıkarmaya çalışıyorlar.

Kuzum önce üniversitenin olur,hastahane bünyesinde olur bir psikolog ile görüş derim.Yavas yavaş kpss ye çalışmaya başla.Sakin hedefin ailenle aynı şehirde çalışmak olmasın .Başka bir şehir yeni bir başlangıç olacak senin için.Hakkinda hayırlısı olsun

Kuzum önce üniversitenin olur,hastahane bünyesinde olur bir psikolog ile görüş derim.Yavas yavaş kpss ye çalışmaya başla.Sakin hedefin ailenle aynı şehirde çalışmak olmasın .Başka bir şehir yeni bir başlangıç olacak senin için.Hakkinda hayırlısı olsun

Yarin gorusmeye gideyim diyorum bende. Olmadi ise gitmem bir gün.
Bizim okulun rehberlik servisi yok malesef :(
İs bulabilirsem ailemle kalmak istemiyorum zaten. İzmir merkez civarinda bir is bulabilirsem cok iyi olur :)

Tesekkir ederjm

hastane randevuları cok doluydu gidemeyeceğim:(

Back
X